kako su ustanici širili bratstvo i jedinstvo

Cryptoman

Post by Cryptoman »

weasel wrote:"Na kraju rata, brat od moga dede, Smail (partizan takodje), vratio se u to selo i srokao metak u celo......pogodite kome???"

Hrabro,nema sta,ubijati ljude bez sudjenja na osnovu informacija rekla kazala... :x
A otkud znas da je "rekla kazala"?
danas

Post by danas »

never no wrote:@danas,
nisu ih poubijali ali je bilo veoma pipljivo pisati tako sto u to vrijeme.Nazalost "92 "zaboravilo se na to veoma brzo pa su maltene sve porodice tih potpisnika kao i drugo nesrpsko(necetnicko)stanovnistvo protjerano.Dodje ono sto bi narod rekao:ti njega kruhom ,on tebe kamenom.
pozdrav
naravno da je bilo 'pipljivo' pisati ovakav prosvjed; bas zato sam i pomislila da se tvoj komentar glede 'neopstanka' ovih porodica odnosi na ustasku reakciju... ne znam da li je ovakvo pismo ista pomoglo, ali ono sto je bitno da je dio gradjana skupio hrabrost i digao glas protiv tog terora. zna li iko da li je bilo ista slicno (grupnih prosvjeda, organizovanih reakcija, pisama, i slicno) od gradjana srpske nacionalnosti u bilo kojem gradu u RS 1992-e ili nadalje?
never no

Post by never no »

Za Banja Luku ti garantujem da nikad nije bilo nikakvih protesta ili cega slicnog.Cak sta vise "92 kad je Senad H. pozvao javno narod da izadje na trgove u ime protesta protiv rata(odazvao sam se) gledani smo sa cudjenjem.Licno sam dozivio napad od strane papka(cetalja)koji se nepovoljno zavrsio po njega :-D ,i mislim da ce me pamtiti dugo.
samo sam cuo za jedno HEROJSKO djelo momka u Trebinju ,svaka mu cast i pokoj dusi.Izgubio je zivot braneci prijatelja muslimana ili bosnjaka kako vec kome pase.
Šandor

Post by Šandor »

danas wrote:naravno da je bilo 'pipljivo' pisati ovakav prosvjed; bas zato sam i pomislila da se tvoj komentar glede 'neopstanka' ovih porodica odnosi na ustasku reakciju... ne znam da li je ovakvo pismo ista pomoglo, ali ono sto je bitno da je dio gradjana skupio hrabrost i digao glas protiv tog terora. zna li iko da li je bilo ista slicno (grupnih prosvjeda, organizovanih reakcija, pisama, i slicno) od gradjana srpske nacionalnosti u bilo kojem gradu u RS 1992-e ili nadalje?
Znam samo za proteste u Banja Luci na proljeće 1993. godine na kojima se zahtjevalo rušenje džamija u Banja Luci. Nakon toga su džamije porušene (banjalučani o ovome sigurno znaju više).

A što se tiče dizanja glasa protiv terora poznati su mi samo pojedinačni slučajevi premlaćivanja Srba koji su pomagali Bošnjacima. Toga je najviše bilo u Zvorniku.
never no

Post by never no »

@sandor-e
mislilo se na "pozitivne"proteste,a inace u BL(diskutabilo da li je to BL)i dan danas vilene zbog obnavljanja dzamija.
Prozor

Post by Prozor »

Šandor wrote:
danas wrote:naravno da je bilo 'pipljivo' pisati ovakav prosvjed; bas zato sam i pomislila da se tvoj komentar glede 'neopstanka' ovih porodica odnosi na ustasku reakciju... ne znam da li je ovakvo pismo ista pomoglo, ali ono sto je bitno da je dio gradjana skupio hrabrost i digao glas protiv tog terora. zna li iko da li je bilo ista slicno (grupnih prosvjeda, organizovanih reakcija, pisama, i slicno) od gradjana srpske nacionalnosti u bilo kojem gradu u RS 1992-e ili nadalje?
Znam samo za proteste u Banja Luci na proljeće 1993. godine na kojima se zahtjevalo rušenje džamija u Banja Luci. Nakon toga su džamije porušene (banjalučani o ovome sigurno znaju više).

A što se tiče dizanja glasa protiv terora poznati su mi samo pojedinačni slučajevi premlaćivanja Srba koji su pomagali Bošnjacima. Toga je najviše bilo u Zvorniku.
Cini mi se u Rogatici, znam za jednog Srbina sto su ga prebili (mislim na smrt) jer je pomogao Bosnjaku.
Post Reply