Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Carlito Brigante

Post by Carlito Brigante »

Zaboravih spomenuti Pejton i Lužane, koji bi bili idealni za život da nije magluštine i smoga od kojih se zimi nem're dihat... I vlage. 8)
mahalas505

Post by mahalas505 »

zivio sam i u mahali i u betonu:) tako da ne bih mogao reci koji je naj dio u Sa, kvadrant na cvili je pravo fino naselje,samo ga je zeznula ona pijeca prema buca potoku,takoder ni alipasnino nije lose,dosta se smirilo,mozda po meni najkriticnije je jos ono svrakino selo
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Gori je Buljakov, vjeruj mi...

Ma gdje ima najvise zelenila, tu je najbolje.
štzngrm

Post by štzngrm »

najbolje je gore kod deponije, lijep pogled, čist zrak,
teletrader

Post by teletrader »

Ne mogu reci da poznajem bas svaki dio grada ali sam,donjevsi odluku o povratku poceo da razmisljam o tome gdje kupiti stan/kucu u sarajevu?
Roditelji su mi s Kovaca,zhive tu u porodicnoj kuci,lijepa lokacija,grad blizu a nije "u brdu" kao sto neka "hasutorcad" (no offense) tvrde..
Meni lokacija kao takva nije toliko bitna,danas kada se skoro svuda ide autom,a momentalno nemam djecu tako da ne moram dumati gdje im je najblizha skola..
Ilidza,Luzhani,Payton ili kako li se onaj dio vec zove je onako pravo lijepo predgradje,medjutim problem je vlaga koja zaista otezhava zhivot i citavoj
lokaciji i te kako umanjuje vrijednost..
stan kao stan mi nikada nije bio cilj i jedina lokacija koja bi tu eventualno dosla u obzir je onaj red zgrada iza Holliday Inn-a,sa onim redom "boemskih" kafica
Babaloo,Burence.. Medjutim tu mi cijena (za onu velicinu stana koju sam trazhio) bila malo visoka..
Htio sam kucu koja opet nece biti van grada,a da nisam ni okruzhen novopecenim tajkunima i imigrantima iz IB-a :D
Tako da sam se odlucio za Visnjik i sada postoji 300 000 razloga zasto bas volim ovaj dio grada :)
teletrader

Post by teletrader »

Jao divno,znaci kod djevojaka iz mahale su krive noge,samo su ove iz haustora napucane,sredjene i prave dame..
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

A wrote:
teletrader wrote:Roditelji su mi s Kovaca,zhive tu u porodicnoj kuci,lijepa lokacija,grad blizu a nije "u brdu" kao sto neka "hasutorcad" (no offense) tvrde..
Ma ne ljute se haustorcad. Vi ste za nas bili mahalashi, brdjani, poznavale se zenske iz brda, kad sidju na ravno - nastave hodati sa malo povijenim koljenima 8-) (no offense ;))
meni pada na pamet onaj izraz... ne zna hodat, kod nje u selu i ovce pod rucnom pasu... :D
teletrader

Post by teletrader »

Pa dobro bio sam i ja haustorce za vrijeme zhivota van BiH,tako da vani ne postoji ta podjela,truhli bogatasi zhive manje-visa van gradova,radnicka klasa u manjim ili vecim stanovima..
Samo smatram da okruzhenje u kojem covjek stanuje i o njemu samom ponesto govori..
Imam dobrog prijatelja koji stanuje u E.Sehovica (znaci to bi bila D.Malta),ima super stan..Ali meni se nekako pokvari ceif kad mu dodjem na kafu a ulazna vrata razvaljena,zvono radi-ne radi.. Smeta i njemu i poravio bi ih o svome trosku ali pitanje radi koga?
Ako imas kucu,znas da je sredjujes radi sebe..
teletrader

Post by teletrader »

Alfons Kauders wrote:
A wrote:
teletrader wrote:Roditelji su mi s Kovaca,zhive tu u porodicnoj kuci,lijepa lokacija,grad blizu a nije "u brdu" kao sto neka "hasutorcad" (no offense) tvrde..
Ma ne ljute se haustorcad. Vi ste za nas bili mahalashi, brdjani, poznavale se zenske iz brda, kad sidju na ravno - nastave hodati sa malo povijenim koljenima 8-) (no offense ;))
meni pada na pamet onaj izraz... ne zna hodat, kod nje u selu i ovce pod rucnom pasu... :D
Mislis na onu,"tamo gdje ona zhivi i orao astmu dobije" ;)
Samo ne mozhe se generalizirati i trpati u istu vrecu Kovace,Vratnik,Bistrik sa onim gore kvartom gdje je sniman "Sjecas li se Dolly Belle"?
A ima i jos visih...
felichi

Post by felichi »

kakva su iskustva sa VRACAMA?

vidim niko ne spominje, valjda neko zivi i PREKO TRANZITA!!!
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

teletrader wrote:
Alfons Kauders wrote:
A wrote: Ma ne ljute se haustorcad. Vi ste za nas bili mahalashi, brdjani, poznavale se zenske iz brda, kad sidju na ravno - nastave hodati sa malo povijenim koljenima 8-) (no offense ;))
Mislis na onu,"tamo gdje ona zhivi i orao astmu dobije" ;)
Samo ne mozhe se generalizirati i trpati u istu vrecu Kovace,Vratnik,Bistrik sa onim gore kvartom gdje je sniman "Sjecas li se Dolly Belle"?
A ima i jos visih...
:lol:

ma kakav orao, pticija gripa hara, nema kad dobiti astmu...

elem, ja sam iz haustorce iz ravnice, al' sam iz tuzle, sto je u ocima mnogih kvazi sarajlija puno gore od kovaca... :D
teletrader

Post by teletrader »

Pa nisi daleko od istine,sta bi tek da si iz Zenice..
I zar ima brda u Tuzli?Ne znam, nisam nikad bio tamo na moju veliku sramotu.. :(
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

najgori sarajevski kwart je visegrad!!!!
paul

Post by paul »

Živio godinu dana na Ciglanama, Koševu... i opet bih tamo stanovao... jedno od rijetkih naselja, gjde ljudi različite vjere žive zajedno k'o braća. Mene Švabu su isto tako prihvatili.
Ali nekako bih volio živjeti na Bistriku ili na Kovačima, taman da imam kućicu, ženu domaćicu, šah da igram s komšijama, i kahvu da se popije!
*Unreal*

Post by *Unreal* »

Najgore - Svrakino selo definitivno :D
paul

Post by paul »

Nemoj! Učiteljica bosanskog mi stanuje u Švrakinom. Ali stvarno je opasno hodati ulicom tamo.
*Unreal*

Post by *Unreal* »

paul wrote:Nemoj! Učiteljica bosanskog mi stanuje u Švrakinom. Ali stvarno je opasno hodati ulicom tamo.
Uh sorry kako me nije stid :D

Prosao sam par puta S Selom i svaki je put bio divan dozivljaj, cigosi nose ves masine, neki likovi u potkosuljama stoje pred haustorima i puse.. gledaju u automobile ko gladni psi, ono imas osjecaj totalne nesigurnosti, ljudi se bore za kontejner, fakat katastrofa , cini se da je tamo najsiromasniji dio stanovnistva...
kike

Post by kike »

Mejtaš je lijep dio grada za stanovanje. Centričan je a pomalo izoliran i struktura stanovnipštva u odnosu na prije 30 godina nije drastično promienjena

Ne volim Dobrinju. Kad malo zalutam onesvjesim se od ćirilice 8-)
tempora

Post by tempora »

A wrote:
An, povuci rijec! :D Jedna je Razija ! :x :D
Nego, kako se niko moje mahale ne dotaknu! :oops: Alifakovac, taman tolika uzbrdica da ne moras u opancima sic i stikle navlacit na mostu kod Vjecnice, cime se jel razlikovasmo od ovih iz Gaja i sa Jercedola.
:D Jel to to Angela? :P :D
mirz@

Post by mirz@ »

Marindvor, Gorica, Ciglane, Kosevsko brdo . . . Bolje ne moze.
Alipasino, Dobrinja, Vojnicko . . . ne dao Bog nikom.
Santos

Post by Santos »

Svrakino i B faza Alipasinog.Katastrofa.Grbavica mi je nekako najmirnija tamo oko sopinga.
mr2

Post by mr2 »

Santos wrote:Svrakino i B faza Alipasinog.Katastrofa.Grbavica mi je nekako najmirnija tamo oko sopinga.
bas si ga potrefijo....oko sopinga :x :x :x kola ukradeno ....broja se nezna :x :x pored toga bijo mi je kupleraj iznad glave prije 2 godine :x :x
Santos

Post by Santos »

Nemoj zajebavat nisam znao meni nekako izgleda ono mirno.
og

Post by og »

Kosevo-jezero, pionirska-dolina mir rekracija sporski tereni, blizu priroda a za 10 min pjeske si u Centru ideala
boston_c

Post by boston_c »

Ma Marijin Dvor i Ciglane, daleko najbolji kvartovi u cijelom gradu...
A Dobrinja je zona sumraka, znam i iz osobnog iskustva, moje saučešće svima koji dole žive.. :sad:
Post Reply