Budimo posteni pa recimo da je tragi-komedija jedino Bosna i Hercegovina, vecina ostalih zemalja iz sastava bivse SFRJ su sasvim normalne, funkcionalne zemlje. Ne vjerujem da Slovenci zale za Jugoslavijom zato sto je BiH u k....vryzas wrote:nineac wrote:Ono je bila drzava! Ovo sad je cista tragi-komedija.
1946 su ljudi golim rukama sagradili prugu Samac-Sarajevo, danas deset godina poslije rata ovi retardosi nemogu vec izgradjenu prugu pustiti u promet kako treba, a za tih deset godina sagradili su 11.5km auto puta. O tome da si u onoj drzavi mogao zaspati u po parka da te niko nedirne netreba trositi rjeci. Danas kada ulazim u ulaz sve se okrecem da me neko neslozi nekom palijom i opljacka. Al eto imamo "slobodu" govora, i skole u kojima vlada segregacija!![]()
Jugoslavija danas
-
zzzzz
- kekec
Znam da medo prespava zimu, ali da neko moze "prespavati" 50 godina,DiplomataSaSela wrote:Znamo da nije...milosevic je samo pokuso da zavrsi ono sto su kraljevi zapoceli...al eto obilo se i njima o glavu...bice manji nego sto su bili...ako Bog da...Vodenjak wrote: Utuvili su im u glavu da je Jugoslavija = Milosevic,
malo je za ne povjerovati.
Cini mi se da bi jos neko i nesto izmedju gore naglasenih.
- kekec
BiH najvise i lici na Jugoslaviju. "Jugoslavija u malom".zzzzz wrote: Budimo posteni pa recimo da je tragi-komedija jedino Bosna i Hercegovina, vecina ostalih zemalja iz sastava bivse SFRJ su sasvim normalne, funkcionalne zemlje. Ne vjerujem da Slovenci zale za Jugoslavijom zato sto je BiH u k....
Samo da je ne zadesi ista sudbina kao i YU.
A ko nas vodi i kako rede, sve je moguce.
- kekec
Na osnovu analize polozaja raspeca, termalnom analizom, moze se zakljuciti da se ispod njegadanas wrote:odlicno je ova gore teta pozicionirala ovoraspece
![]()
![]()
nalaze dvije slavonske piramide, Piramida sunceka i Piramida mjesecine.
A vezano za temu, ovo bi se nekada zvale "nase piramide", a sada, posto YU vise nema,
za "posjetu" piramidica moras imati putovnicu, a za eventualno "kopanje i istrazivanje"
morao bi ispuniti tisucu uslova.
- DiplomataSaSela
Prvo vladali su i tih 50 godinakekec wrote:
Znam da medo prespava zimu, ali da neko moze "prespavati" 50 godina,
malo je za ne povjerovati.![]()
Drugo srbi su je stvorili vladali njom a i raspala se kad su oni htjeli
i trece ako ti se ovo dvoje iznad ne svidja jebo drzavu koja traje"toliko dugo"...a sad sto je ljepsa mladost nego starost to je nesto drugo...jebiga
-
Šandor
Hej Sloveni, još 'te živi
duh naših dedova,
dok za narod srce bije
njihovih sinova.
Živi, živi duh slovenski
živet će vekov'ma
zalud preti ponor pakla
zalud vatra groma.
Nek se sada i nad nama
burom sve raznese
stena puca, dub se lama,
zemlja nek se trese.
Mi stojimo postojano
kano klisurine
proklet bio izdajica
svoje domovine.
duh naših dedova,
dok za narod srce bije
njihovih sinova.
Živi, živi duh slovenski
živet će vekov'ma
zalud preti ponor pakla
zalud vatra groma.
Nek se sada i nad nama
burom sve raznese
stena puca, dub se lama,
zemlja nek se trese.
Mi stojimo postojano
kano klisurine
proklet bio izdajica
svoje domovine.
- kekec
Tih 50 godina nisu vladali ni Milosevic (tek 1987), a ni kraljevi (do 1941).DiplomataSaSela wrote: Prvo vladali su i tih 50 godina
Drugo srbi su je stvorili vladali njom a i raspala se kad su oni htjeli
i trece ako ti se ovo dvoje iznad ne svidja jebo drzavu koja traje"toliko dugo"...a sad sto je ljepsa mladost nego starost to je nesto drugo...jebiga
Drugo, nisu je samo Srbi stvorili jer je bilo tu jos nekih koji su radili na ujedinjenju juznoslovenskih naroda.
Sto se tice raspada, zar nije bilo u interesu Srba da YU ocuvaju da bi "vladali "i dalje.
Za raspad su odgovorne mnoge osobe, institucije, ne samo od Vardara pa do Triglava, nego malo i sire.
To mozes vidjeti jasno danas po vlasnicima mnogih dobara (banaka, hotela, fabrika i sl) od Slovenije, preko Hrvatske, pa dalje sve do Makedonije.
I trece, mladost je uvijek ljepsa od starosti, bez obzira gdje i kako zivis. Ali uporediti zivot one i danasnje mladosti nije nimalo tesko. Prednost je na strani ondasnje mladosti. Imali su lijepo i djetinjstvo i lijepu mladost, oslobodjenu briga oko prezivljavanja, sto danasnju mladost opterecuje(vecinu), ne direktno, ali njihove roditelje da.
A uporediti zivot onih penzionera (starosti) i danasnjih je vrlo lako. Prednost je na strani onih prije. Za vrijeme YU penzioner je bio gospodin. Danasnji penzioneri nemaju sredstava ni za osnovne potrebe, o zdravstvu- njihovom lijecenju da ne govorim.
A ti ako si slijep pored vlastitih ociju, to je do tebe.
p.s.
Nisam penzioner, jos dosta trebam raditi da bih to postao. Ali znam kako se nekada zivjelo, a kako danas.
-
1234
Za Veselu Ne odgovaram na sve tvoje komentare jer ne citam sve redovno Zamara me da citam neke besmislice Odmah na pocetku odlucim da li cu nesto procitati ili ne Ne samo tvoje izvini
Za mr Bosnjak Hvala na ovom obrazlozenju Ja sam ovo sve dozivjelo-la prije rata 1990.Sto znaci da je vec tada bilo dosta mrznje upuceno na drugu stranu.Slazem se o neljudskom ponasanju prema zivom bicu jer sam vec jednom rekao-la ubistvo nije opravdano nicim ma iz bilo kog povoda
ucinjeno Komentarisem samo na neke izjave koje su van normalnog bar sa moje tacke gledista. Ljudi koji komentarisu o bivsoj YU a nisu je zapamtili ne trebaju da komen. Povezivalje Bosanaca Ilira Sandzaklija Albanaca ili sad nam je dobro samo nek nema Srba sa nama ili samo da mogu da kazem ko sam To su besmislice,ALI ipak svako ima pravo da se izjasni Pa boze moj ne bi bili razliciti da smo isti. To sto sam uporedio-la vagu je kad nesto ne zelim da promakne ne zapazeno a glupo je pa ga onda prokomentarisem Ali opet to je moje misljenje Ja sam inace iz mjes. braka Djeca mi nemaju blage veze o tom tamo Naucio-la sam je da postuju zemlju u kojoj zive i tako se i izjasnjavaju Ovo u N. Travniku sam vidio-la te spiskove Samo ne zaboravite da za mnoge nas 2 s.r. nije zaboravljen i sve te zrtve bez kojih nas mnogih ne bi bilo danas
Za mr Bosnjak Hvala na ovom obrazlozenju Ja sam ovo sve dozivjelo-la prije rata 1990.Sto znaci da je vec tada bilo dosta mrznje upuceno na drugu stranu.Slazem se o neljudskom ponasanju prema zivom bicu jer sam vec jednom rekao-la ubistvo nije opravdano nicim ma iz bilo kog povoda
ucinjeno Komentarisem samo na neke izjave koje su van normalnog bar sa moje tacke gledista. Ljudi koji komentarisu o bivsoj YU a nisu je zapamtili ne trebaju da komen. Povezivalje Bosanaca Ilira Sandzaklija Albanaca ili sad nam je dobro samo nek nema Srba sa nama ili samo da mogu da kazem ko sam To su besmislice,ALI ipak svako ima pravo da se izjasni Pa boze moj ne bi bili razliciti da smo isti. To sto sam uporedio-la vagu je kad nesto ne zelim da promakne ne zapazeno a glupo je pa ga onda prokomentarisem Ali opet to je moje misljenje Ja sam inace iz mjes. braka Djeca mi nemaju blage veze o tom tamo Naucio-la sam je da postuju zemlju u kojoj zive i tako se i izjasnjavaju Ovo u N. Travniku sam vidio-la te spiskove Samo ne zaboravite da za mnoge nas 2 s.r. nije zaboravljen i sve te zrtve bez kojih nas mnogih ne bi bilo danas
-
1234
Jos nesto vazno za mene Dok je BiH bila u YU bio-la sam Bosanac-ka I ako bi mi to neko tada osporio bio bi moj najveci neprijatelj
Sada kad niko vise u toj zemlji ne zna da li je Bosnjak, Bosanac,Musliman Ilir Sloven Turcin kad se poistovjecuje sa Albancima ubacuje Sandaklije u zajednicu i ko je kakve besmislice i jos polla naroda koje tu zivi nije priznato od dvih a taj drugi narod i ne misli da prizna ove gore navedene pa kakva je to zemlja?
Sada kad niko vise u toj zemlji ne zna da li je Bosnjak, Bosanac,Musliman Ilir Sloven Turcin kad se poistovjecuje sa Albancima ubacuje Sandaklije u zajednicu i ko je kakve besmislice i jos polla naroda koje tu zivi nije priznato od dvih a taj drugi narod i ne misli da prizna ove gore navedene pa kakva je to zemlja?
-
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...
Haj' se ti prvo presaberi jesil' musko il' zensko, pa cemo ove grupne identifikacije kasnije rjesavati!!!1234 wrote:Jos nesto vazno za mene Dok je BiH bila u YU bio-la sam Bosanac-ka I ako bi mi to neko tada osporio bio bi moj najveci neprijatelj
Shemale???
Last edited by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... on 11/01/2006 05:08, edited 1 time in total.
-
Evo, Severina postala forumasica na SA-X!!!1234 wrote:Mozda si u pravu ali kako se diskutuje plasim se da cu dobiti mnogih epiteta sa strane suprotnog pola ako se izjasnim ko sam a bogami sam oba posto trenutno rjesavam i zenske i muske poslove
-
Ma, zaboravi, to ti je glumica u nisko-budzetnim filmovima.
Ako ce ti biti lakse, samo da ti kazem da u Bosni jos uvijek ima Bosanaca. Pricas sa jednim!!!
Ako ce ti biti lakse, samo da ti kazem da u Bosni jos uvijek ima Bosanaca. Pricas sa jednim!!!
-
vesela
1234 je zensko!!!OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:Haj' se ti prvo presaberi jesil' musko il' zensko, pa cemo ove grupne identifikacije kasnije rjesavati!!!1234 wrote:Jos nesto vazno za mene Dok je BiH bila u YU bio-la sam Bosanac-ka I ako bi mi to neko tada osporio bio bi moj najveci neprijatelj
Shemale???
Na jednoj temi mi je rekla."Tu sam te cekaLA."
-
babba
SFRJ je bila među prvih 10 zemalja u svetu po broju prodatih novih Mercedesa!
Peta država u svetu koja je uvela televiziju u boji!
Jedna od 12 država u svetu koje su proizvodile podmornice!
Jedna od 7 drzava koje su proizvodile avione!
Sedma vojna sila svjeta !

Peta država u svetu koja je uvela televiziju u boji!
Jedna od 12 država u svetu koje su proizvodile podmornice!
Jedna od 7 drzava koje su proizvodile avione!
Sedma vojna sila svjeta !

Last edited by babba on 11/01/2006 09:14, edited 1 time in total.
-
_galaksija
hej baba odluci se kojim jezikom ces da pricas bre