Idemo pred skupštinu!
-
mostarac
e a sad sam se sjetio da nije fer da se ne dohvatimo i visokog predstavnika. i njegovo ukidanje treba trazit, jer dosadasnje iskustvo nam govori da su oni bili tu samo kako bi zastitili interese kompanija koje dolaze iz njihovih zemalja.
DOSTA i visokom predstavniku
DOSTA i visokom predstavniku
- Murat Sabanovic
nije bitan simbol...bila to ruka ili krug....morti wrote:Dakle ništa od čekića...Pa dobro,jest malko neokomunistički...
Krug?...Meni je to bila super ideja...
Ono 360 otpada...
DOSTA!...super slogan!
Ruka...klasično bosanki...dobar!
Samo mi je kruga malo žao...
A da ubacimo ruku u krug...
Ipak je to bio "prvi potez"...pravljenje kruga u snijegu...
PS.
Vidio sam vas tačno u 18 sati kod table...bio sam u tramvaju...
konto izać,al sam već fulio stanicu...jbg...
Aj živi vi men bili!
ruka koja lomi krug....nije lose....
mi hocemo da izadjemo iz kruga koji su nam lopovi nametnuli
- stella_k
Prije 40 minuta dosla sa sastanka na kojem su bili prisutni:
-Stolac 92
-Vingo
-Herc
-Uvijek dobar gost
i moja malenkost.
Stajali smo nekih pola sata na platou.
Slozili smo se da ovo nikako ne smije stati. Da je zaista cijela ova situacija prevrsila svaku mjeru; da su nam nametnute situacije koje cine da se "svako svojim jadom zabavio", da su nacionalizmi i mrznja glupost i da ne pripadaju duhu BH covjeka.
Slozili smo se da ciljeve vrlo precizno treba definisati, ali da jedan od njih obavezno treba biti osnivanje komisije za porijeklo imovine. Te ciljeve bi trebalo ispisati na letak koji bi se dijelio po gradu.
Obaveza je takodjer registracija Udruzenja gradjana i nju treba uraditi sto prije; Dobar gost ima kod sebe neki statut vezan za neko ranije UG koji cemo procitati, i izmjeniti da oslikava nase ciljeve. Herc rece da sada za osnivanje UG treba 150 potpisa; dakle bit ce posla za sve. Od danas ce svi oni koji mogu izmedju 17 i 18:00 dolaziti na plato.
Zakljucili smo da je ostaje slogan "DOSTA!!!" Ja bih na ovaj slogan stavila tri uzvicnika (to mi sad pade na pamet) koji moze oznacavati tri vecinska naroda u BiH.
Komentari, misljenja, ideje....svakako su dobrodosle.
I nadam se da ce nas na sljedecem sastanku biti mnogo vise.
P.S. Mislim da je krajnje vrijeme da se pocnemo boriti za sebe i za nasu djecu! Kriminalcima, "biznismenima" i "politicarima", nacionalistima koji nas truju svakodnevno a kradu zalogaj iz usta nama i nasoj djeci treba zaista podici glavu iz blata u koje su nas uvaljali i reci:
D O S T A ! ! !
-Stolac 92
-Vingo
-Herc
-Uvijek dobar gost
i moja malenkost.
Stajali smo nekih pola sata na platou.
Slozili smo se da ovo nikako ne smije stati. Da je zaista cijela ova situacija prevrsila svaku mjeru; da su nam nametnute situacije koje cine da se "svako svojim jadom zabavio", da su nacionalizmi i mrznja glupost i da ne pripadaju duhu BH covjeka.
Slozili smo se da ciljeve vrlo precizno treba definisati, ali da jedan od njih obavezno treba biti osnivanje komisije za porijeklo imovine. Te ciljeve bi trebalo ispisati na letak koji bi se dijelio po gradu.
Obaveza je takodjer registracija Udruzenja gradjana i nju treba uraditi sto prije; Dobar gost ima kod sebe neki statut vezan za neko ranije UG koji cemo procitati, i izmjeniti da oslikava nase ciljeve. Herc rece da sada za osnivanje UG treba 150 potpisa; dakle bit ce posla za sve. Od danas ce svi oni koji mogu izmedju 17 i 18:00 dolaziti na plato.
Zakljucili smo da je ostaje slogan "DOSTA!!!" Ja bih na ovaj slogan stavila tri uzvicnika (to mi sad pade na pamet) koji moze oznacavati tri vecinska naroda u BiH.
Komentari, misljenja, ideje....svakako su dobrodosle.
I nadam se da ce nas na sljedecem sastanku biti mnogo vise.
P.S. Mislim da je krajnje vrijeme da se pocnemo boriti za sebe i za nasu djecu! Kriminalcima, "biznismenima" i "politicarima", nacionalistima koji nas truju svakodnevno a kradu zalogaj iz usta nama i nasoj djeci treba zaista podici glavu iz blata u koje su nas uvaljali i reci:
D O S T A ! ! !
- Murat Sabanovic
vazno je da se pocelo ,najvjerovatnije dolazim iz dijaspore pocetkom marta....
treba stati gamadima u kraj...svi su oni isti...
raja srusimo ih
el pueblo unido jamás será vencido!!!!
viva revolucia!!!!!!
treba stati gamadima u kraj...svi su oni isti...
raja srusimo ih
el pueblo unido jamás será vencido!!!!
viva revolucia!!!!!!
-
mostarac
e a je li udruzenje na drzavnom ili kantonalnom nivou. Tj. gdje se registruje. Za kantonalni nivo bar u HNK sa izradom pechata, registracijom, svim taksama, kopiranjima i slicno trba oko 400 KM i tri mjeseca. kako je u sarajevskom kantonu ne znam, a na drzavnom nivou isto tako nemam pojma.Herc wrote:stella_k,pogresno smo se razumjeli hihi.Ti si pricala o potpisima,a ja o parama.Za potpise ne znam,ali 150 se odnosilo na iznos u novcu koji treba za registraciju.150KM.
- Murat Sabanovic
nisu bitne pare ,ima nas skupit cemoumro je mostar wrote:e a je li udruzenje na drzavnom ili kantonalnom nivou. Tj. gdje se registruje. Za kantonalni nivo bar u HNK sa izradom pechata, registracijom, svim taksama, kopiranjima i slicno trba oko 400 KM i tri mjeseca. kako je u sarajevskom kantonu ne znam, a na drzavnom nivou isto tako nemam pojma.Herc wrote:stella_k,pogresno smo se razumjeli hihi.Ti si pricala o potpisima,a ja o parama.Za potpise ne znam,ali 150 se odnosilo na iznos u novcu koji treba za registraciju.150KM.
vazno je istrajati do konacne pobijede
trebamo siriti vijest u svakom gradu, u svakoj zemlji gdje ima i jedan bosanac i hercegovac
viva revolucia!!!!!
- bpsang
JA bi dosao zasigurno ali sam upravo stigao sa akcije darivanja djeci Mjedenice i dok sam ruckao,potom sam otvorio komp i vidio za akciju
P O D R Z A V A M
vasa nastojanja al dok se ne skupi na desetine ljudi niko nista primjetiti nece,
pa ljudi moji oni već pola godine ne primjećuje jadne poljoprivrednike a kamoli da nas pet šest primjete,

P O D R Z A V A M
vasa nastojanja al dok se ne skupi na desetine ljudi niko nista primjetiti nece,
pa ljudi moji oni već pola godine ne primjećuje jadne poljoprivrednike a kamoli da nas pet šest primjete,
- stella_k
Hvala na ispravci, vidi sto se zeznuh.Herc wrote:stella_k,pogresno smo se razumjeli hihi.Ti si pricala o potpisima,a ja o parama.Za potpise ne znam,ali 150 se odnosilo na iznos u novcu koji treba za registraciju.150KM.
Dakle treba nam 150 km za registraciju. OK.
- stella_k
Ovo je tek pocetak....bio je to prvi sastanak na kojem je bilo pet forumasa.100_KA wrote:JA bi dosao zasigurno ali sam upravo stigao sa akcije darivanja djeci Mjedenice i dok sam ruckao,potom sam otvorio komp i vidio za akciju
P O D R Z A V A M
![]()
![]()
Na sljedecem ce biti bar 10, pa 20 i tako dalje....dok se ne stvori kriticna masa koja ce srusiti sa vlasti ove neznalice i kriminalce.
- morti
Valja stisnut zube i krenuti...stella_k wrote:Ovo je tek pocetak....bio je to prvi sastanak na kojem je bilo pet forumasa.100_KA wrote:JA bi dosao zasigurno ali sam upravo stigao sa akcije darivanja djeci Mjedenice i dok sam ruckao,potom sam otvorio komp i vidio za akciju
P O D R Z A V A M
![]()
![]()
Na sljedecem ce biti bar 10, pa 20 i tako dalje....dok se ne stvori kriticna masa koja ce srusiti sa vlasti ove neznalice i kriminalce.
Sve će ići dobro samo da se održimo...
Zaboravili smo jednasu važnu stvar...
Slogan je tu...
Logo...tu i tamo...
A ime???
Ime kolege,ime!!!
DOSTA!!!
-
Herc
Ok je ideja,ali mislim da ima viska stvari.Logo treba biti jednostavan,bez previse djidja.Mislim da bolje izgleda ako nije cijela ruka,nego otisak ruke.Kao da stavis ruku u boju i onda stavis na papir.Tako otprilike.Samo to,moze biti i u krugu..i ispod DOSTA!!!
- Murat Sabanovic
svidja mi se !!!!
ruka koja prekida lanac(krug)
zastava i dosta!!!
super
ruka koja prekida lanac(krug)
zastava i dosta!!!
super
- stella_k
Uh, jedva pronadjoh...
Drvosjeca iz Dejcica (citat):
Salu na stranu ali najlakse je izaci na ulicu i mlatarati rukama. Mislim, za ozbiljniji otpor ovom beznađu i stanju u kojem se nalazimo treba ljude okupiti oko neke ideje, za pocetak. Ovdje u svmu ne vidim bas jasnu ideju i ciljeve ? Za pocetak smatram da je dobra zamisao da se ljudi organizuju oko udruzenja gradjana, da se to ili ta ideja legalizuju, da dobiju svoj naziv. Predlazem "Udruzenje građana za preventivno djelovanje u kriznim okolnostima" Ili skraceno UG PDKO
Sta mislite o ovom nazivu?
I gdje nam se izgubi Drvosjeca...?
Drvosjeca iz Dejcica (citat):
Salu na stranu ali najlakse je izaci na ulicu i mlatarati rukama. Mislim, za ozbiljniji otpor ovom beznađu i stanju u kojem se nalazimo treba ljude okupiti oko neke ideje, za pocetak. Ovdje u svmu ne vidim bas jasnu ideju i ciljeve ? Za pocetak smatram da je dobra zamisao da se ljudi organizuju oko udruzenja gradjana, da se to ili ta ideja legalizuju, da dobiju svoj naziv. Predlazem "Udruzenje građana za preventivno djelovanje u kriznim okolnostima" Ili skraceno UG PDKO
Sta mislite o ovom nazivu?
I gdje nam se izgubi Drvosjeca...?
- Murat Sabanovic
lanac na crtaj u crnoj ,zahrdjaloj boji....BASTA wrote:ruku sam skinuo sa slike stecka, trebala bi se doraditi naravno..Herc wrote:Ok je ideja,ali mislim da ima viska stvari.Logo treba biti jednostavan,bez previse djidja.Mislim da bolje izgleda ako nije cijela ruka,nego otisak ruke.Kao da stavis ruku u boju i onda stavis na papir.Tako otprilike.Samo to,moze biti i u krugu..i ispod DOSTA!!!
krug sam probao nije mi nesto...
probat cu lanac nacrtati u jednoj boji
samo recite![]()
uh moram pravit rucak, ubit ce me zena
oni su lanac koji mi prukom prekidamo
- uvjek dobar gost
Da se i ja tuspasim, na sastanku nas je bilo petoro, kao što to već spomenuše prije mene. No taj broj, mada se čini takvim, nije ni toliko mali, a nije ni velik sa druge strane.
Nešto smo zaključili, no da bi krenuli naprijed kroz institucije sistema. Svi moramo biti strpljivi i mudri, biti spremni na razočarenja i moramo stvari posmatrati bez euforije i sa istinom na usnama.
Novac nije glavni problem, 150 KM i nije neki velik iznos. Bitnija je odlučnost.
Pozivam Vas sve da se uključite i kažete prvo sami sebi pa onda svima da je DOSTA!!! Jer 20. glava je pametnije od pet, a 50. istih je pametnije od njih 20. ,jer ja sam lično mišljenja da je svima nama zaista dosta ovog korumpiranog sistema koji nas "siše". A mislim i da jesmo, ma mi stvarno jesmo zaslužili bolje.
Sto se tice imena sviđa mi se ovaj prijedlog drvosječe iz Dejcica
Za logo i čitav spoljni identitet se sve možemo dogovoriti, a možemo zamoliti i profesionalce da nam predlože par idejnih rješenja. Pa ljudi smo nismo fudbalske sudije..da se sudije ne uvrijede...
Pozdrav domovini i živili.
Nešto smo zaključili, no da bi krenuli naprijed kroz institucije sistema. Svi moramo biti strpljivi i mudri, biti spremni na razočarenja i moramo stvari posmatrati bez euforije i sa istinom na usnama.
Novac nije glavni problem, 150 KM i nije neki velik iznos. Bitnija je odlučnost.
Pozivam Vas sve da se uključite i kažete prvo sami sebi pa onda svima da je DOSTA!!! Jer 20. glava je pametnije od pet, a 50. istih je pametnije od njih 20. ,jer ja sam lično mišljenja da je svima nama zaista dosta ovog korumpiranog sistema koji nas "siše". A mislim i da jesmo, ma mi stvarno jesmo zaslužili bolje.
Sto se tice imena sviđa mi se ovaj prijedlog drvosječe iz Dejcica
Za logo i čitav spoljni identitet se sve možemo dogovoriti, a možemo zamoliti i profesionalce da nam predlože par idejnih rješenja. Pa ljudi smo nismo fudbalske sudije..da se sudije ne uvrijede...
Pozdrav domovini i živili.