A ovdje cemo o Zlaji...

Post Reply
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

Bosnu jedino mogu sacuvati njeni lojalni gradjani iz zemlje i dijaspore, nije bitno.

Vi, birajuci lidere i stranke, koje provode u djelo dejtonski proces, po kome (na kraju) Bosna nestaje, a tzv RS i neka nakaza od tzv FBIH nastaje, prvo kao federalne jedince, zatim kao nezvisne drzave i na kraju ujedinjene u Srbiju i Hrvatsku, vi time rusite svoju vlastitu domvinu.

Koliko puta vam moram kazati da se najvisi konstitutivni akt jedne drzave ne moze pisati genocidom, nozem, agresijom, ucjenom i da garan za isti ne smiju biti strane drzave. To je Vas ustav i pristajuci na te metode vi sami pristajete na neravnopravnost i rusenje vlastite domovine.
Dejtonski "ustav" je ilegalan po svim normama internacionalnog i unutrasnjeg prava, a time i njegovi nus-producti: blentiteti.

Vi morate istrajati da vam se vrati vas legalni i legitimni ustav iz 92 i da ispostujete volju vecine gradjana Republike biH, koji su na referendumu 92 rekli sta zele. ta volja je obaveza svakog gradjanina Republike biH, inace sve zrtve u oslobodilackom ratu ce biti uzaludne.

Svako pristajanje na dalje provodjenje dejtonskog procesa je cin veleizdaje, cime se nepovratno nanosi smrtni udarac postojanju hiljadugodisnje drzave Bosne. Takodjer pristajanje na dejtonski proces znaci i nastavak genocida drugim sredstvima sto je takodjer zlocin.

Eto dovoljno sam vam rekao, sada sami izaberite sta cete biti (ostati) politicki zrele osobe ili zlocinci i izdajnici.

Trenutno ima ljudi i stranaka, koji znaju ovo i spremni su se bopriti za bosnu. Vi ih svojim ismijavanjem, ignorisanjem i jalijaskim, ruralnim i malogradjanskim pristupom ubijate, a time ubijate i sebi i vasem pokoljenju buducnost.

Zlaja, Terzic, Muratovic, Bakir, Cengiic, Belkic, Haris i jos poneki su osobe koje dokazano jasu na talasima velikosrpstva, javno ili precutno podrzavju Karadziceve sljedbenike, pokusvajuci nagovoriti gradjane Republike biH da je izdaja i podanistvo nasa sudbina, jer eto bajagi to "svijet" zeli. Time su se posipali 95, sto je bila laze, a time se sluze i danas, sto je ocita LAZ, jer vise nema JNA, niti direktne agresije na RBiH. Svijet ne moze kaznjacvati zrtvu, ako ne zeli da prihvadi nestanak svoje domovine. To je cista laz. Ima lobija, narociti velikosrpskog, ali i oni su nemocni pred institucijama internacionalnog i unutarnjeg prava. Da bi ostvarili svoj prljavi cilj njima trebaju tzv "bosnjacki" lideri da podpisuju i legalizju dostignute ratne ciljeve agresora i neprijatelja Bosne. I nasli su ih, gore pobrojani. Uspjet ce u tome AKO IM VI TO DOZVOLITE.
Last edited by E. Jaganjac on 16/12/2005 17:39, edited 1 time in total.
nebi

Post by nebi »

Jaganjac,daj da malo skratimo spiku,vrijeme je veceri....
de nam fino reci za koga da glasamo i prestani olajavati svakoga ko nije clan kongresa.
senada

Post by senada »

E. Jaganjac wrote:Tito dragi, Bog me ubio ako vi znate sta zborite.

Treba napraviti razliku izmedju onih koji dijele i ruse Bosnu i onih koji je cuvaju.

Sve ostalo ce doci poslije. Totalno je nebitno ko je sudija u Ustavnom sudu dejtonske BiH, ako te BiH nema, ili je rasparcana na paramparcad, sa skupinjom gangova, zlocinaca i kriminalaca na vlasti u svakom parcetu.-dok se ne rasprsne.
Uvazeni gospodine Jaganjac, iz koje politicke grupacije je novonominirana clanica Ustavnog suda BiH?
Nije li iz jedne od tri najjace vladajuce stranake, pod cijom kontrolom i nadzorom je BiH -
rasparcana na paramparcad, sa skupinjom gangova, zlocinaca i kriminalaca na vlasti u svakom parcetu.-dok se ne rasprsne
?
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

nebi wrote:Jaganjac,daj da malo skratimo spiku,vrijeme je veceri....
de nam fino reci za koga da glasamo i prestani olajavati svakoga ko nije clan kongresa.

Ja ne znam puno o Dzihanovicu, ali citajuci program njegove stranke, zvuci optimisticno. Dalje, sud u Hagu je dokazao da je Sefer cist. Njegova BPS imala je prije iste zahtjeve, koje sam i ja spomenuo. Dalje LDS i HSS zele, cini mi se istinski napredak u drzavi.

Nije vazno sto su to trenutno minorne stranke, Vi ih mozete napraviti najjacim, glasajuci za njih, a onda ce im se i eksperti prikljuciti.

Ovako, glasajuci za iste ljude, koji su odgovorni za 13 najtezih godina, jedino sto mozete ocekivati od njih je produzetak ove agnojie za naredne 4 godine, ako do tada uopste Bosna bude postojala.
nebi

Post by nebi »

Ok,svi aktivni clanovi foruma glasace za Seferovu stranku.koliko je to.....0,1%...ili cak 0,2?
Sefer je dobar covjek i sposoban vojnik,ali nije politicar.
Tema su realne mogucnosti i opozicione stranke koje imaju sansu za ulazak u parlament...a ne hrabri i posteni pojedinci.
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

nebi wrote:Ok,svi aktivni clanovi foruma glasace za Seferovu stranku.koliko je to.....0,1%...ili cak 0,2?
Tema su realne mogucnosti i opozicione stranke koje imaju sansu za ulazak u parlament...a ne hrabri i posteni pojedinci.
Ako do sada nisi znao za znacenje rijeci demagogija, pocni uciti. Ovo gore je tipican primjer.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Takodjer mi prezivjeli moramo obezbijediti da budu povjesani oni koji opljackase 8 milijardi inace ce sva krv i patnje koje smo prezivjeli biti uzaludne. :x
kekec

Post by kekec »

Eh ti izbori. :roll:

Priblizavaju se i treba djelovati i dejstvovati iz svih orudja i oruzja.
A prvi zadatak i cilj je: "Ubijte im komandanta" !
Zbog toga i ova tema.

Ali, vi iz sadasnjeg vladajuceg tabora, zaboravljate jednu stvar,
covjek nije ideja. Moze Lagumdzija i "otici", ali ideja socijalne pravde
i ravnopravnosti ostaje. A mnogo je onih koji ce ideju nositi i prenositi
okolini i generacijama koje dolaze.

Image
Ustajte, prezreni na svijetu,
vi suzznji koje more glad!

To razum grmi u svom gnjevu,
kraj u ognju bukti sad!
Prosslost svu zbrissimo za svagda,
ustaj, roblje, dizzi se!
Sav svijet iz temelja se mijenja,
mi nismo nissta, bic'emo sve.

To c'e biti poslednji
i odluccni tesski boj,
sa internacionalom
slobodu zemlji svoj!
Image
Last edited by kekec on 17/12/2005 00:22, edited 2 times in total.
wanderer

Post by wanderer »

Kekec, stani malo, probaj cipi cips.

Kakvo sad ustajanje ovako rano? Ova skracenica, SDP, sta to u stvari znaci?
nebi

Post by nebi »

E. Jaganjac wrote:
nebi wrote:Ok,svi aktivni clanovi foruma glasace za Seferovu stranku.koliko je to.....0,1%...ili cak 0,2?
Ako do sada nisi znao za znacenje rijeci demagogija, pocni uciti. Ovo gore je tipican primjer.
ma hajde?
nebi

Post by nebi »

wanderer wrote:Ova skracenica, SDP, sta to u stvari znaci?
Sjebacemo Degene i Papke
wanderer

Post by wanderer »

nebi wrote:
Sjebacemo Degene i Papke
Aha. Kojoj od ovih grupacija pripadaju ovi sto ste ih do sada lincovali unutar partije?

I sto ipak niste od Zlaje poceli? On je, bar, tu najkriticniji...
nebi

Post by nebi »

wanderer wrote:
nebi wrote:
Sjebacemo Degene i Papke
Aha. Kojoj od ovih grupacija pripadaju ovi sto ste ih do sada lincovali unutar partije?

Ahbabu,tu foru "nisam protiv SDP,ali..." prodaji nekom drugom.
Iskreno se nadam da te lobotomna sda dobro placa....nije ti valjda obraz tako jeftin?
Inace,fino bi bilo da postiras pod tvojim pravim nickom.
kekec

Post by kekec »

wanderer wrote:Kekec, stani malo, probaj cipi cips.

Znaci: socijal- demokratska partija. :-D

E sada, ako zelis da vezes Zlaju i socijal- demokratiju ili da se rasplines u nekom teoretisanju,
da te zamolim, nemoj. Dosta si se napisao ovih dana.
A ako ti se bas pise, napisi i posalji "Danima" za rubriku "Reagovanja". Veci je efekat. :D
wanderer

Post by wanderer »

nebi wrote:
wanderer wrote:
nebi wrote: Sjebacemo Degene i Papke

Iskreno se nadam da te lobotomna sda dobro placa....nije ti valjda obraz tako jeftin?
Dobar si, bajke mi... :lol: Evo jednom isto tako samouvjerenom "analisti" sam ponudio nesto na http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 109#657109 (edit: link ispravljen)

Prihvatas li bar ti? :D
Last edited by wanderer on 17/12/2005 00:41, edited 1 time in total.
wanderer

Post by wanderer »

kekec wrote:
wanderer wrote:Kekec, stani malo, probaj cipi cips.

Znaci: socijal- demokratska partija. :-D

E sada, ako zelis da vezes Zlaju i socijal- demokratiju ili da se rasplines u nekom teoretisanju,
da te zamolim, nemoj. Dosta si se napisao ovih dana.
A ako ti se bas pise, napisi i posalji "Danima" za rubriku "Reagovanja". Veci je efekat. :D
Ma ne bih ja teoretisao, vec me interesovala tvoja teorija o relaciji socdem i ovoga o "ustajanju"... Posto vidim da si ti ipak prakticar necu te zamarati cinjenicama. :lol:
nebi

Post by nebi »

wanderer wrote:
nebi wrote:
wanderer wrote: Aha. Kojoj od ovih grupacija pripadaju ovi sto ste ih do sada lincovali unutar partije?

Dobar si, bajke mi... :lol: Evo jednom isto tako samouvjerenom "analisti" sam ponudio nesto na http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 119#657119

Prihvatas li bar ti? :D
Hm..."Tema koju trazis ne postoji"....slika i prilika tvog intelekta.
St.Germain

Post by St.Germain »

vratite se na temu
wanderer

Post by wanderer »

Dobro je, sve mi postajes samouvjereniji -- bice para :lol: :lol:

Link je sada ispravljen (St. Germain izbrisao nekoliko postova). Evo ti ga i ovdje:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 109#657109
wanderer

Post by wanderer »

Germa, zasto ne pregledas ovu temu? Pogledas zachatavanja, uvrede, itd. Pa ako se nesto treba brisati, zasto ne to?
nebi

Post by nebi »

Ok,vratimo se na temu.Ja sam politicki lijevo-liberalan jer ne poznajem drzavu u kojoj bogati cine vecinu.Stvarno bih volio dovesti u Bosnu svedske ili austrijske socijaldemokrate...ali dok se to ne desi,moram birati ove nase,bosanske......
Mislim da je odgovor jasan.
Dakle,reaktor,SD-6,jeko ili ko se vec krije pod nickom wanderer....
molim jasan odgovor:zasto ti biras sda?I ako moze bez palamudjenja tipa "ne biram sda,ali ne volim sdp"....imaj bar toliko obraza da stanes iza vlastitog izbora.
wanderer

Post by wanderer »

nebi, posto vidim da si ti tu vec presudio (a la Zlaja), sa istom osnovanoscu optuzbi, ipak ti 100% vjerujem da glasas za SDP. Mada, ja bih rekao da to ima manje veze sa Svedskom, itd, nego sa impresioniranoscu Vodjama, saadomazohizmom i slicnim.

Kada se toga rijesis i/ili odrastes, pricat cemo dalje o socijaldemokratiji, vazi?
nebi

Post by nebi »

wanderer wrote:nebi, posto vidim da si ti tu vec presudio (a la Zlaja), sa istom osnovanoscu optuzbi, ipak ti 100% vjerujem da glasas za SDP. Mada, ja bih rekao da to ima manje veze sa Svedskom, itd, nego sa impresioniranoscu Vodjama, saadomazohizmom i slicnim.

Kada se toga rijesis i/ili odrastes, pricat cemo dalje o socijaldemokratiji, vazi?
Kad ti opametnis,shvatices da me ne mozes tako lahko odvesti sa teme.
Sta bi ti rekao,za to me zaboli kita.
Ponavljam pitanje:zasto biras sda?
wanderer

Post by wanderer »

nebi wrote:
wanderer wrote:nebi, posto vidim da si ti tu vec presudio (a la Zlaja), sa istom osnovanoscu optuzbi, ipak ti 100% vjerujem da glasas za SDP. Mada, ja bih rekao da to ima manje veze sa Svedskom, itd, nego sa impresioniranoscu Vodjama, saadomazohizmom i slicnim.

Kad ti opametnis,shvatices da me ne mozes tako lahko odvesti sa teme.
Sta bi ti rekao,za to me zaboli kita.
Ponavljam pitanje:zasto biras sda?
Ipak skreces sa teme, jer je tema o Zlaji, a ne meni. Takodjer, vec smo utvrdili razloge tvoje opcinjenonsti njegovim likom. Mogli smo ipak i sami pretpostaviti da prakticiranje iste nakon nekog vremena mora dovesti do boli u spolnom organu -- koliko god isti bio zanemarljivih gabarita. Kolege forumasi, molim vas da ovu nebijevu informaciju i upozorenje shvatite ozbiljno

Mahalu kao jedini izvor informacija, ipak zaboravismo u procesu, ali ovim postom si nas potsjetio i na taj faktor. Za to ti iskreno hvala.
nebi

Post by nebi »

wanderer wrote:

Ipak skreces sa teme, jer je tema o Zlaji, a ne meni. Takodjer, vec smo utvrdili razloge tvoje opcinjenonsti njegovim likom. Mogli smo ipak i sami pretpostaviti da prakticiranje iste nakon nekog vremena mora dovesti do boli u spolnom organu -- koliko god isti bio zanemarljivih gabarita. Kolege forumasi, molim vas da ovu nebijevu informaciju i upozorenje shvatite ozbiljno

Mahalu kao jedini izvor informacija, ipak zaboravismo u procesu, ali ovim postom si nas potsjetio i na taj faktor. Za to ti iskreno hvala.
Dobro,odgovor je bio bas onako nejasan kao sto sam i ocekivao.
1.Tema jeste Zlaja i kao zasto ne treba birati sdp i ne palamudaj da je nesto drugo u pitanju.ja sam se izjasnio i tebe dva puta jasno pitao:zasto biras sda?
Bez odgovora,kako i prilici moralnoj gnjidi...
2.Ti mozes psihoanalizirati svog babu i mamu pa ako pri tome osjetis bolove u polnom organu(ma kako minoran bio) onda to pojasni kolegama forumasima.
3. da si lazljiva gnjida vidi se iz tvog treceg pasusa.sta je nejasno u mojoj izjavi:biram sdp jer je manje zlo?
sta je nejasno u mom pitanju:zasto biras sda?
sta je od toga mahalanje?

Ako mislis da bujicom nabacanih rijeci("proces","gabarit","faktor") mozes preci preko pitanja,onda potcjenjujes inteligenciju svih forumasa.
I ne zajebavaj se sa mnom,penis minimus....ti si mozda lud,al ludji (sam) ja
Post Reply