Armija BiH mogla je dobiti rat

jusuff

Post by jusuff »

Fair Life wrote: Niste vi daleko odmakli od Alijine Islamske deklaracije...
zato si ti odmakao, cak na drugu stranu planete :D
Legolas2

Post by Legolas2 »

po mom skromnom mišljenju BiH je i dobro prošla pošto se je izborila za državno priznanje, i to je bio uspjeh u datim okolnostima. A vjerojatno je u to sve bila umiješana i četvrta strana.
Ako imate priliku pročitajte knjigu - COLEMAN, JOHN dr.
DIPLOMACIJA PRIJEVAROM - izdajničko ponašanje britanske i američke Vlade (Neupućenima valja reći da je Coleman, inače i sam bivši agent MI6)

"Jugoslavija u žarištu" naziv je poglavlja na 28 stranica i počinje ga tvrdnjom da je Srbija "oduvijek bila izvor problema na Balkanu". Podsjeća na to tko je i kako izazvao Prvi svjetski rat, ali i iznosi obećanja koja je Srbija dobila od saveznika, poglavito pod utjecajem Velike Britanije. U njegovu su fokusu zanimanja Hrvatska i Bosna i Hercegovina koje su se, prema njegovu mišljenju, našle na meti Komiteta 300 koji je nad tim dvjema zemljama, kako piše, izravno primijenio svoj program uništenja suvereniteta država i nacija.
On otkriva i početke jugoslavenske krize koji su vrlo intrigantni: "Britanska tajna služba potpuno vlada današnjom jugoslavenskom operacijom koja je započela 1984. Tijekom priprema za nadolazeće događaje za Jugoslaviju su naručene velike količine baruta iz Južne Afrike koji je u to vrijeme bio najkvalitetniji barut na svijetu. Velik dio južnoafričkog baruta otišao je 1984. u Iran, ali je onda, po nalogu nekoga iz Londona, Jugoslavija počela usisavati znatne količine za svoje potrebe. Obavještajna izvješća čiji sadržaj mi je poznat otkrila su da je financijsku stranu obavila banka Arbuthnot Latham iz Londona, i za Iran i za Jugoslaviju. Nagomilavanje oružja odvijalo se u godinama neposredno prije ustavne krize u Jugoslaviji.
Napuci MI6
Ustavna kriza izbila je na poticaj tajne službe MI6 15. svibnja 1991. tako da su Milošević, njegovi boljševici, koje je obučio MI6, te militantno krilo srpske vojske blokirali sustav kolektivnoga državnoga predsjedništva, na čelu kojega su se rotirali predstavnici Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. To se dogodilo kada je red došao na Hrvatsku, tj. na njezina predstavnika Stipu Mesića."
Coleman tvrdi da je Milošević trebao otpočeti rat prema napucima MI6 kako bi Srbija otela područja koja nisu bila njezina te da je zbog toga blokiran sporazum četiriju republika o konfederaciji. Slagali se s autorom ili ne, štivo će svakome biti zanimljivo. U jednome je sigurno u pravu, a to je da nitko nije spriječio Miloševića u krvavim ratnim pohodima."

boli glava od svega, da li ćemo mi mali ljudi saznat ikad pravu istinu o svemu? :-)
Post Reply