Nađa Dizdarević otpocela strajk gladju

Post Reply
wanderer

Post by wanderer »

moke, sam je Tile isao sa dva broda, k'o fol u zvanicnu posjetu. U jednom bilo oruzje (cini mi se "Split"), na drugom on. Lijepo od njega.

To oruzje je, medjutim, njih pomoglo onoliko koliko i onaj brod sto ga je Pakistan nama uputio, ili sto nam je Ceska izlijecila ranjenike. A to "napadnite mene ako smijete", necu dublje komentarisati. Samo cu reci da je to tako rekao, ne bi ga dugo bilo.
mostarac

Post by mostarac »

E. Jaganjac wrote:
Jasho wrote:Rat je bio idealan za sve lopovluke i marifetluke! Dok smo se mi bavili jedinom mišlju kako preživjeti, dotle su naše vlasti omogućile da u BiH dođe raznorazni bjelosvjetski šljam, bilo da je riječ o Alžircima, Arapima itd. Što se tiče Alžirske grupe mogu se postaviti sljedeća pitanja: koje i na koji način dao državljanstva Alžirskoj grupi?, Zašto su imali dokumente sa lažnim idnetitetom i ko im je omogućio da takva dokumenta dobiju?, Zašto nikad nisu na legalan način zatražili BiH državljanstvo, već su to učinili nelegalno?, Zašto ih se matična domovina Alžir odrekla i odbila da ih preuzme od BiH i zašto su za Alžirsku grupu rekli da je riječ o kriminalcima? Niko od vas ni je dao prave argumente već prosipate šuplju i kao glavnog krivca spominjete Zlatka što je smiješno! Da Zlatko nije bio tada na vlasti, već da je bio neko drugi, pa i sam Reis oni bi bili isporučeni Amerikancima, jer ne vjerujem da bi se iko u ovoj zemlji usudio zamjeriti Americi i na taj način BiH označiti kao pomagača i zaštitnika terorista i staviti je na crnu listu. Dakle i da naše vlasti nisu potpisale i izručile Alžirsku grupu oni bi završili u Gvantanamu samo što bi to uradile Američke snage , a mi bi dobili jedan veliki šamar! Dakle čista je glupost za to optuživati Zlatka, jer je on samo izvršio ultimatum koji je dobio od Američkih vlasti. Pogledajmo danas situaciju, vlast ništa ne čini da bi oslobodila Alžirsku grupu, a riječ je upravo istim ljudima koji su im omogućili da imaju dokumenta sa lažnim idnetitetom i da dobiju državljanstvo BiH. Znači glavni krivac je SDA koja je i proizvela Alžirsku grupu i zakuhala cijeli slučaj. Lično sam za to da se Ne samo Alžirskoj grupi, već svim Azijatima i sličnim koji su dobili Državljanstva na nelegalan način ista oduzmu i da se te osobe protjeraju iz BiH, a one koje su trenutno van granica BiH zabrani ulazak, odnosno povratak u BiH, pa tako i ako puste Alžirsku grupu treba im zabraniti povratak u BiH. Što se tiče Nadže, daleko bila od moje kuće, kao i njen način razmišljanja! Kad je vidim zamotanu od glave do pete mogu samo reći da su njena prava kao žene nikakva i da je ona obični rob, tj. sluga svog muža koji može da radi šta hoće, dok ona treba da sjedi kod kuće. Sam podatak da je pristala da se uda za tipa sumnjive prošlosti da živi zamotana od glave do pete govori da ona i nije baš dovoljno zrela osoba, jer koja bi normalna žena sebi dozvolila da je zavede jedna takva osoba! Mislim da u BiH ima jako puno osoba koje su ugrožene i nemaju osnovni sredstava za život i liječenje i treba takvim osobama da pomažemo. jer su to naši Bosanci i Hercegovci, a ne da se brinemo oko Alžirske grupe i ostali bjelosvjetskih kriminalaca kojima je SDA dala državljanstvo BiH i time ukaljala obraz ove divne zemlje!
Za Reisa si u pravu, on bi ih prvi kidnapovao i poslao Karadzicu, a ne Americi. Izmedju Lagumdjije i Reisa nema nikakave razlike, obadvojica ne vjeruju ni u Boga ni u pravdu, vec jedino u lovu.

No ovdje se radi o necem drugom. Ameri uzmu ko da.., to je njihova politika. naravno ti isti Ameri vise respektuju jednu Svedsku, koja im je dala nogu sa slicnim zahtjevima, nego Bosnu, koja je odmah, na zahtjav dala sve sto traze.

Druga stvar, mudzahedin znaci borac za slobodu, a ne terorista. To najbaolje znaju Rusi dok su pokusavali odrzati pod okupacijom Avganistan. Bin Ladin nije mudzahedin, on je agent CIE. Busu treba tako neki nazov "fanatik" sa svim tim nazovi prijetnjama, kako bi mogao ubjediti Amere i svijet da je njegov pohod na arapske izvore nafte moralno opravdan. CIA je ubila Johna Kenedija i njegovog brata Roberta Kenedija, i njima nije problem pobiti 3000 drugih gradajana Amerike u Njuorku, kada to mafiozi od njih traze. Sto je bio "srpski svat" na Bascarsiji za Bosnu to je Njuork bio za Irak. U obadva slucaja narucilac zlocina je bio agresor.

Trece, mudjahedine je u bosnu propustio Tudjman u dogovoru sa Milosevicem. S toga je i njihov topao prijem od strane alije, i zaduzenja koja su dobivali upitan. Njih saka jada nije mogla nanjeti nikakvo zlo cetnicima, ali je bio zestoko kontraproduktivan kao propagandno oruzje. Zamalo zbog njih nismo izgubili i onu malu podrsku u americkom senatu.

Ne kazem da su svi oni ubaceni sa tim planom, bilo je i istinskih dobrovoljaca. I bas zato, sto mi nemamo nikakvog saznanja niti dokaza da su pripadnici alzirske grupe dosli sa losom namjerom, bas zato se morao postivati zakon i konvevncije o ljudskim pravima. To je stvar principa i zakona. Niko nebi imao nista protiv da ih se optuzi i da im se sudi, jer bi oni na sudu mogli dokazati da su nevini, ako su nevini. Zlaji ocito nije bilo ni do ljudskih prava ni do zakona, vec do LICNE PROMOCIJE i LICNE DOBITI. Jer kako je njih kidnapovao ilegalno i poslao na torturu tako ce sutra bilo koga. Njegova jedina politika je njegov vlastiti djep i narcisoidna samozaljubljenost u sebe. Takvi ljudi su opasni po drustvo i trebali bi se drzati zatvorenim u posebnim institucijama.
jesi to uspio uporediti nas i Svedsku. Ej nas i ekonomski najjacu drzavu Evope. Eeeeeej covjece drogiras li se i znas li sta pircas? Dalje, kakvu je to licnu korist Zlaja imao od predaje Alziraca, a da ne govorim o promociji. Hoces rec da ih je prodao za lovu? De bola ne budi smjesan i daj cvrsce argumente, a lako je srat bez odgovornosti. Bosna jednostavno nije bila u poziciji da kaze NE i svi oni koji tvrde suprotno zaista su politicki diletanti.
mostarac

Post by mostarac »

wanderer wrote:moke, sam je Tile isao sa dva broda, k'o fol u zvanicnu posjetu. U jednom bilo oruzje (cini mi se "Split"), na drugom on. Lijepo od njega.

To oruzje je, medjutim, njih pomoglo onoliko koliko i onaj brod sto ga je Pakistan nama uputio, ili sto nam je Ceska izlijecila ranjenike. A to "napadnite mene ako smijete", necu dublje komentarisati. Samo cu reci da je to tako rekao, ne bi ga dugo bilo.
a ja cu ti reci CITAJ i informisi se :)
wanderer

Post by wanderer »

Vidis, moke, nije bila 1948 pa nije morao birati izmedju DA i NE. Mogao je reci MOZDA -- pritvoricemo ih u BiH, dok nema optuznice.
wanderer

Post by wanderer »

umro je mostar wrote:
wanderer wrote:moke, sam je Tile isao sa dva broda, k'o fol u zvanicnu posjetu. U jednom bilo oruzje (cini mi se "Split"), na drugom on. Lijepo od njega.

a ja cu ti reci CITAJ i informisi se :)
Vazi, hajde me uputi na izvore.
mostarac

Post by mostarac »

wanderer wrote:Vidis, moke, nije bila 1948 pa nije morao birati izmedju DA i NE. Mogao je reci MOZDA -- pritvoricemo ih u BiH, dok nema optuznice.
upravo je imao da bira samo izmedju DA i NE, a sto se tice literature toga bar ima u nepresusnim kolicinama od knjiga, do novina, arhiva pa i video zapisa.
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

umro je mostar wrote:jesi to uspio uporediti nas i Svedsku. Ej nas i ekonomski najjacu drzavu Evope. Eeeeeej covjece drogiras li se i znas li sta pircas? Dalje, kakvu je to licnu korist Zlaja imao od predaje Alziraca, a da ne govorim o promociji. Hoces rec da ih je prodao za lovu? De bola ne budi smjesan i daj cvrsce argumente, a lako je srat bez odgovornosti. Bosna jednostavno nije bila u poziciji da kaze NE i svi oni koji tvrde suprotno zaista su politicki diletanti.
ja ti fino kazem. Kada tako rado dajes sve, cim neko zatrazi, daj i meni. Sto sam ja gori od njih. Hocu pod hitno da mi prepises svu imovinu, sve sto imas, a ako budes trazio nazad, ja naravno necu to prihvatiti, sto je za tebe najaci argument, koji i postujes i uvazavas.
mostarac

Post by mostarac »

E. Jaganjac wrote:
umro je mostar wrote:jesi to uspio uporediti nas i Svedsku. Ej nas i ekonomski najjacu drzavu Evope. Eeeeeej covjece drogiras li se i znas li sta pircas? Dalje, kakvu je to licnu korist Zlaja imao od predaje Alziraca, a da ne govorim o promociji. Hoces rec da ih je prodao za lovu? De bola ne budi smjesan i daj cvrsce argumente, a lako je srat bez odgovornosti. Bosna jednostavno nije bila u poziciji da kaze NE i svi oni koji tvrde suprotno zaista su politicki diletanti.
ja ti fino kazem. Kada tako rado dajes sve, cim neko zatrazi, daj i meni. Sto sam ja gori od njih. Hocu pod hitno da mi prepises svu imovinu, sve sto imas, a ako budes trazio nazad, ja naravno necu to prihvatiti, sto je za tebe najaci argument, koji i postujes i uvazavas.
u politici jachi tlachi, a ti ocito to ne kontas ili ne zelis da skontas. Ja ta pravila nisam pisao, ali su ona takva, nazalost.
wanderer

Post by wanderer »

umro je mostar wrote:
wanderer wrote:Vidis, moke, nije bila 1948 pa nije morao birati izmedju DA i NE. Mogao je reci MOZDA -- pritvoricemo ih u BiH, dok nema optuznice.
upravo je imao da bira samo izmedju DA i NE, a sto se tice literature toga bar ima u nepresusnim kolicinama od knjiga, do novina, arhiva pa i video zapisa.
Pa daj brate samo nekoliko od tog mnostva... Nemoj ici niz nos neprijateljima koji tvrde kako su Hercegovci skutori... :D
mostarac

Post by mostarac »

wanderer wrote:
umro je mostar wrote:
Pa daj brate samo nekoliko od tog mnostva... Nemoj ici niz nos neprijateljima koji tvrde kako su Hercegovci skutori... :D
Citaj Titove biografije i priloge o njemu, kako od domacih tako i od stranih autora (Ridley, Dedier, Krleza) otidji u arhiv i malo listaj novine (i ne samo nase) iz tog vremena. Moj najbolji drug radi u Arhivu Hercegovine i ne bi ni ja mnogo toga znao da mi on nije davao da chitam zanimljive stvari na koje je nisao to je istina
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

umro je mostar wrote:
E. Jaganjac wrote:
u politici jachi tlachi, a ti ocito to ne kontas ili ne zelis da skontas. Ja ta pravila nisam pisao, ali su ona takva, nazalost.
Za tebe je i muha jaca od tebe. Po tebi i tzv RS je jaca od nas. cak i saka izdjnika je jaca od nas. svaki mrav je jaci, sve sto trebna da uradi je da zatrazi. Evo ja sam jaci od tebe, moras mi dati sve sto ti trazim.
wanderer

Post by wanderer »

Moze li to malo preciznije, vezano za retoriku "krenite sa nama u rat ako smijete"? Dedijera mislim da jos uvijek imam kuci, pa bih se lakse snasao...

Btw, ako je to istina, cudo je da nas nisu i ranije poklopili...
Last edited by wanderer on 10/12/2005 03:20, edited 1 time in total.
mostarac

Post by mostarac »

wanderer wrote:Moze li to malo preciznije, vezano za retoriku "krenite sa nama u rat ako smijete"? Dedijera mislim da jos uvijek imam kuci, pa bih se lakse snasao...
to titovo pismo sam citao u novinama u arhivu sigurno i cak mislim u Dedijerovoj knjizi, ali to fakat nisam siguran.
danas

Post by danas »

bas bi me cudilo da se nije tito potegao i na ovoj temi... :roll:
danas

Post by danas »

PS vi koji lajete sada na lagumdziju, i kako nije "morao" da radi ono sto je USA zahtijevala, sjetite se onda da ponekad opalite i po aliji koji potpisa raspad bosne i uspostavljanje RS-a... ali ako je alija u pitanju, onda je u redu kad se "mora igrati kako svijet svira". jebli vas dupli arsini.

a svoje sam misljenje vec rekla -- upitno je kako su ti ljudi ovamo dosli, i da imamo drzavu kao sto je nemamo, niti bi postajao drzavljanin kako ko hoce, niti bi nam USA govorila sta i kako da radimo i naredjivala nam da hapsimo i isporucujemo drzavljane kako se njima cefne. ocigledno je da je BiH gora od bilo koje banana-drzave, te da nema nikakve suverenosti niti integriteta. kako ce i imati kad smo postali kolonija koja zivi od sadake i ko zna cega sve ne. i zalosno je i potezati pitanje ljudskih prava. to u bosni ne postoji. kako ce postojati za nekog imigranta iz alzira kad ne postoji za covjeka rodjenog u banja luci ili sarajevu ili mostaru?

a moje pitanje i dalje ostaje -- danasnja vlada suti ko zalivena po pitanju ovih osoba, pa me najvise interesuje cije maslo ovdje nije za ramazana. ako je SDP kriv sto ih je isporucio, sto ih sad veliki SDA muslimani ne oslobadjaju iz gvantanama? hoce, malo morgen.
wanderer

Post by wanderer »

danas, to za Aliju ipak upucujes na pogresnu adresu. Mislio da sam ja zajeban, sve dok nisam vidio clanke Jaganjca i drugova iz Bosanskog kongresa :D Cak i Moke prema njima dodje k'o poslusni SDA-omladinac :D :lol:

A sto bi sva trojica tulili oko necega oko cega bi se vjerovatno brzo slozili, kad je ovako puno zanimljiije?? :lol:
ding-dong

Post by ding-dong »

hananah wrote:Zato sto odredjena grupa nikad nista ne uradi konkretno nego samo tipka li tipka, laprda i pokusava vrijedjati :D Ih sto sam povrijedjena, sve mi suze niz ledja :)
ding dong ma volim ja i tebe, posto sam Budista ja volim sva ziva bica pa i tebe vjerovao ili ne, a tvoje ponasanje po mome vjerovanju samo tebi pravi losu karmu, ja ne rekoh puno osim da Nadja nema bas puno pameti jer se udala za kog se udala, ali najlakse na jadnu Hanu :(
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hana, mala mahalasica... :lol: :lol: :lol: :lol: reprezent onoga sto zovemo mahalskim duhom :lol: :lol: :lol: :lol:
svaki bi muskarac bio sretan da nadje zenu koja ce uz njega stajati 4 godine i kad ga nema i koja ce se za njega boriti i kad je on na drugoj strani Planete. Kao budista, kao covjek, kao zena bilo bi lijepo postovati makar tu ljubav i necije ljudske kvalitete koji se dokazuju u borbi za prava obespravljenog supruga.
nisi ti vidjela budizma ocima. jer da jesi sumnjam da bi ostavljala komentare o zeni koja voli svog muza i spreman je za to dati i svoj zivot.
ti si samo neko ko se fura na nesto o cemu pojma nema, u ovom slucaju budizam.
nisi ti vidjela ni humanitarnih aktivnosti ocima, jedino sto znas iskoristiti jeste prilika da se istaknes i preko ledja ugrozenih zaradis komadic svoje mahalske slave. onaj ko ima sklonosti karitativnom radu ima i srce. i nikad se nece podsmijavati nekome ko je u problemu. bolesno dijete ili obespravljen muz, svejedno je. ljudska patnja, ako nista, a ono zasluzuje makar postovanje.
cega se pametan stidi, budala se ponosi. a pametan se covjek nikad ne ponosi neznanjem. ti ne spadas u kategoriju pametnih nego onih drugih. samo prelistas postove koje ostavljas i vidis koliki je tvoj ponos o tome sto ne znas nista...i vidjeces ko jesi.
ja sam musliman (budista se pise malim slovom, ti velika budistice) i po mom vjerovanju ljudi kao ti zasluzuju sazaljenje. molimo Boga da onima kao ti oprosti jer rade ono sto ne znaju.
stid je karakteristika moralnih ljudi. voljeti mogu samo hrabri. ti nisi ni jedno ni drugo.
zato se dosad nisi ni udala. a kad ces, ne zna se :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

@ mircerka

ja se ne prodajem ni za sta. ne znam sta si i odakle shvatila da ja imam potrebu da se za nesto prodam. nemam potrebu da naglasim da sam iz Sarajeva i da volim Zelju ili da naglasavam neke pubertetske podjele na one iz haustora i one iz mahale. ja sam na forumu radi sebe. ne radi raje, ne radi afirmacije prevazidjenih stavova iz kasnih 80tih, ne radi toga da nadjem curu, ne radi toga da ispadam cool, ne radi toga da nekog impresioniram.nerviraju te moji postovi? jednostavno ih preskocis. ni ja nemam pretjerano dobro misljenje o tebi i jako mi je drago sto su ti moji postovi uzas. meni su tvoji dosadni i nekako histericni. imas stalnu potrebu da budes neki vrhunski moralista i komentator svega&svacega advokatisuci i zastupajuci sta i koga stignes. ne znam u cemu je fol ali je nezdravo toliko naglasavati na sve strane kako si u pravu. sta je korijen toga ti znas. mozda zelja da se pripada negdje po svaku cijenu.
i da...poljoprivrednici stoje ispred pogresne institucije. naime, ti kao superobrazovano "gradsko dijete" naravno d aznas da je poljoprivreda po nasim zakonima u nadleznosti entiteta, ne drzave. :D :D isto tako kao legalista znas da se u pravnoj drzavi protestima pristupa tek kad se iscrpe sva sredstva...tako da je Ranko Bakic, predsjednik Udruzenja poljoprivrednika, uradio divnu stvar sto ih drzi mjesecima na Marindvoru. i ne znam jesi li primijetila veeeeeliku tablu sa porukama stranke Lijanovica? istih onih koji su ovu drzavu zavrnuli za stotine miliona i kojima se sudi. paradiranje poljoprivrednika je jeftini balkanski politicki trik. koji se "jadnim" poljoprivrednicima dobro isplati. ljudi su lijepo i pristojno placeni za svoje "protestovanje" od strane istih Lijanovica....previse providno cak i za nekog ko ne zna funkcionisati dok ne pritisne enter.
bar bi trebalo u nekim godinama izaci iz puberteta. i prestati se prodavati za gradsko dijete. naivni naziv za sakrivanje kompleksa, vlastitih neuroza i strahova. bas onako....djeciji.

pozdrav
airman1

Post by airman1 »

"Gospodja Nadza Dizdarevic takodjer ima pravo da preduzme mjere IZNAD Vlasti, kada vec ove i ovakve dejtonske vlasti tolerisu kriminalne radnje samog vrha politike. Ona ima pravo uzeti pravdu u svoje ruke, a to znaci angazovati grupu ljudi, koji ce u ime (nepostojece) pravde uhapsiti diletanta Lagumdziju, a onda ga podvrci istoj onoj torturi kroz koju prolaze njegove zrtve u Americi. "
Gospodine Jaganjac vi ste opasan covjek. Vi zagovarate nasilje i to na najgori nacin, iz daljine, sa vrlo malo opasnosti po sebe, nadajuci da ce neko drugi to obaviti za vas. Po svim medjunarodnim standardima jedini verbalni delikt je pozivanje na oruzje i prolivanje krvi, za takve stvari se Gospodine Jaganjac ide u Zatvor i u Svedskoj a kamoli gdje drugo. Vas treba iskljuciti sa ovog foruma jer ste agresiavna osoba kojoj, ocigledno nije dovoljno ubijanja na ovim prostorima pa bi jos. Ovo nije prvi put da vi pokazujete svu svoju "intelektualnu" raskos pozivajuci na nasilje, prolivanje krvi u ovom slucaju i terorizam. To sto su Zlatko i njegova kamarila, pogazili sve zakone ove zemlje u nastojanju da se dodvore SAD, to je druga stvar, to sto je sadasnja garnitura, na isti nacin ignorisala sve zahtijeve clanova porodica da se ucini nesto za te ljude, to sto je gotovo cijela javnost sutke posmatrala sve ovo je nesto sasvim drugo, ali Vi nemate pravo niti pozivati niti sugerisati ikakvu nasilnu akciju protiv ljudi koji su upleteni u sve ovo. U tome slucaju niste bolji od manijaka koji odsjecaju glave humanitarnim radnicima po Iraku i dizu u zrak neduzne ljude u diskotekama ili ruse zgrade u zemlji koja ja vam je sada domacin, isti ste kao i oni, mozda jos gori, oni su barem polozili svoje zivote za svoje ideale, Vi ste ugodno sklonjeni daleko od svega. Dakle molio bih Administratore da, ukoliko Gospodin Jaganjac ne promijeni ton ili manire svojih postova, da ga uklone sa ovog sajta, jer meni licno, je dosta politikanata svakojake vrste koji bi da poguraju druge na nasilje dok su sami podaleko od svega. To se po Krivicnom Zakonu klasificira kao "Djelo podsticanja na nasilje i izvrsavanje drugih krivicnih radnji i djela". Meni se licno, gade takvi tipovi, a vidjao sam ih svuda, osim na prvim linijama!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

E. Jaganjac wrote:
No ovdje se radi o necem drugom. Ameri uzmu ko da.., to je njihova politika. naravno ti isti Ameri vise respektuju jednu Svedsku, koja im je dala nogu sa slicnim zahtjevima, nego Bosnu, koja je odmah, na zahtjav dala sve sto traze.
Ne lupaj o onome o cemu pojma nemas!

Cak i kad poredis Svedsku sa nasom banana-kvazidrzavom, u Bosni je navedni problem rijesen mnogo profesionalnije nego u istoj ovoj Svedskoj!

Ovdje su se osramotili ko zadnje fukare kad im se CIA ushetala na aerodrom u Stockholmu i odvukla dva covjeka optuzena za terorizam!
A sve to uz podrsku drzavne bezbjednosti i ministarstva inostranih poslova koji su se opet godinama pravili da kao nista o tome ne znaju!

A za ovo:
"Gospodja Nadza Dizdarevic takodjer ima pravo da preduzme mjere IZNAD Vlasti, kada vec ove i ovakve dejtonske vlasti tolerisu kriminalne radnje samog vrha politike. Ona ima pravo uzeti pravdu u svoje ruke, a to znaci angazovati grupu ljudi, koji ce u ime (nepostojece) pravde uhapsiti diletanta Lagumdziju, a onda ga podvrci istoj onoj torturi kroz koju prolaze njegove zrtve u Americi. "
...naprosto nemam rijeci niti mogu da nadjem dovoljno ostar izraz kojim bih osudio ovakve nebuloze i ovakav poziv na linc javnih licnosti!

Mislim da cu se zadrzati na onome sto ti je @airman1 napisao u prvoj recenici svog posta:
Gospodine Jaganjac vi ste opasan covjek.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

danas wrote:ma da je ovo zena nekog cetnika i da je on uhapsen bez optuznice, bolio bi vas klinac za njena i njegova ljudska prava...

pa ohanite malo svi...
sto reagovati zbog nekog ko je na dan ubijao po 30 ljudi? reagovati nekog ko je klao jednomjesecnu bebu? :x
Nadja i njen muz nisu nikog klali! Kolko znam oboje su bili medju prvima u Tuzli da pomognu izbjeglicama iz Srebrenice!
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

hananah wrote:Nista mi draze nego baciti bombicu reiju ahmedu bosancu sa dna kace itd. :lol: :lol: :lol: :lol: pa se onda zabavljam citajuci reakcije koje sam predvidjela :lol: :lol: :lol: :lol:
nego sala vas trojica, sala, malo se igram s vama, iskreno zao mi je zene ali opet nije ni da ona nema masla na glavi, tako da mi je vise zao sto se udala za njega nego sto strajkuje
nego, kad smo sad konstatovali da se igram malo s vama da vas priupitam, nesto vas nema na temama o humanitarnim akcijama, je li vi samo tako na rijecima jaki ili imate namjeru pomoci djeci oko skupljanja novca za lijekove, odjecu i sl. :roll:
ne moras prat dupe sto bi reko narod jeftinim izvlakusama o humanitarnim akcijama, ako ne ucestvujemo u tome na forumu odkud znas sta radimo u stvarnom zivotu! :x
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

airman1 wrote:
Gospodine Jaganjac vi ste opasan covjek. Vi zagovarate nasilje i to na najgori nacin, iz daljine, sa vrlo malo opasnosti po sebe, nadajuci da ce neko drugi to obaviti za vas. Po svim medjunarodnim standardima jedini verbalni delikt je pozivanje na oruzje i prolivanje krvi, za takve stvari se Gospodine Jaganjac ide u Zatvor i u Svedskoj a kamoli gdje drugo. Vas treba iskljuciti sa ovog foruma jer ste agresiavna osoba kojoj, ocigledno nije dovoljno ubijanja na ovim prostorima pa bi jos. Ovo nije prvi put da vi pokazujete svu svoju "intelektualnu" raskos pozivajuci na nasilje, prolivanje krvi u ovom slucaju i terorizam. To sto su Zlatko i njegova kamarila, pogazili sve zakone ove zemlje u nastojanju da se dodvore SAD, to je druga stvar, to sto je sadasnja garnitura, na isti nacin ignorisala sve zahtijeve clanova porodica da se ucini nesto za te ljude, to sto je gotovo cijela javnost sutke posmatrala sve ovo je nesto sasvim drugo, ali Vi nemate pravo niti pozivati niti sugerisati ikakvu nasilnu akciju protiv ljudi koji su upleteni u sve ovo. U tome slucaju niste bolji od manijaka koji odsjecaju glave humanitarnim radnicima po Iraku i dizu u zrak neduzne ljude u diskotekama ili ruse zgrade u zemlji koja ja vam je sada domacin, isti ste kao i oni, mozda jos gori, oni su barem polozili svoje zivote za svoje ideale, Vi ste ugodno sklonjeni daleko od svega. Dakle molio bih Administratore da, ukoliko Gospodin Jaganjac ne promijeni ton ili manire svojih postova, da ga uklone sa ovog sajta, jer meni licno, je dosta politikanata svakojake vrste koji bi da poguraju druge na nasilje dok su sami podaleko od svega. To se po Krivicnom Zakonu klasificira kao "Djelo podsticanja na nasilje i izvrsavanje drugih krivicnih radnji i djela". Meni se licno, gade takvi tipovi, a vidjao sam ih svuda, osim na prvim linijama!
Da vas samo podsjetim da sam slicno pismo dobio od tipova slicnih tebi, kada sam 91 trazio da se Karadzic uhapsi i privede pravdi jer je bio jako opasan covjek u vrhu tadasnje BiH politike. I bio sam u pravu.

Sada isto zagovaram da se Lagumdjija i Terzic uhapse i privedu pravdi zbog izdaje Ustava Republike BiH i opasnih poteza izdaje, koji mogu voditi u nestanak biosanske drzave. A ako nema zakona da zastiti tu drzavu, pozivam gadjane Republike Bih da ih silom maknu sa vlasti.

Tako, 92 bio sam opasan za cetnike, kao i danas. da tada sam pozivao na oruzje jer je to bio jedini argument koji fasisti razumiju i bio sam u pravu. Da nije bilo tako i ljudi slicnih meni vi bi vjerovatno sada pisali iz neke srpske Bosne, okruzeni konc-logorima i centrima za mucenje i ubijanje. Ponosim se sto sam takav, a vas neka je sram i stid zbog vaseg podanistva, kukavicluka i pristajanje na sve nepravde, koje gradajani Republike biH trpe vec vise od 15 godina.

Sto se tice bana, zasto ti treba administrator i zasto pozivas u pomoc njega. Evo ja dolazim u Bosnu uskoro, hajmo se nas dvojica naci, pa neka jedan drugog "banira". Ili bi radije, da to neko drugi uradi za tebe.
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

Vodenjak wrote:
Gospodine Jaganjac vi ste opasan covjek.
Bio sam jedno vrijeme opasan za cetnike i danas sam, kao i za izdajnike, sto mu dodje jedno te isto. Priznajem ja sam veoma opasan za vas.
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Izvor: http://www.slobodna-bosna.ba

DRŽAVNA POSLA:
Adnan Terzić, američki
počasni doktor menadžmenta

Image

"SB" je došla u posjed tragikomične korespondencije koja se mjesecima vodila između nepostojećeg američkog univerziteta i fiktivnog premijera Bosne i Hercegovine ADNANA TERIZIĆA; ovaj teatar apsurda pokušao je pojasniti naš urednik

MEĐUNARODNA BLAMAŽA DRŽAVNOG PREMIJERA
Adnana Terzića za počasnog "doktora menadžmenta" proglasio nepostojeće američki fakultet; Terzić fiktivnu titulu prihvatio "kao veliko priznanje i obavezu"!!?

Piše: Senad Avdić
airman1

Post by airman1 »

E. Jaganjac wrote:
airman1 wrote:
Da vas samo podsjetim da sam slicno pismo dobio od tipova slicnih tebi, kada sam 91 trazio da se Karadzic uhapsi i privede pravdi jer je bio jako opasan covjek u vrhu tadasnje BiH politike. I bio sam u pravu.

Sada isto zagovaram da se Lagumdjija i Terzic uhapse i privedu pravdi zbog izdaje Ustava Republike BiH i opasnih poteza izdaje, koji mogu voditi u nestanak biosanske drzave. A ako nema zakona da zastiti tu drzavu, pozivam gadjane Republike Bih da ih silom maknu sa vlasti.

Tako, 92 bio sam opasan za cetnike, kao i danas. da tada sam pozivao na oruzje jer je to bio jedini argument koji fasisti razumiju i bio sam u pravu. Da nije bilo tako i ljudi slicnih meni vi bi vjerovatno sada pisali iz neke srpske Bosne, okruzeni konc-logorima i centrima za mucenje i ubijanje. Ponosim se sto sam takav, a vas neka je sram i stid zbog vaseg podanistva, kukavicluka i pristajanje na sve nepravde, koje gradajani Republike biH trpe vec vise od 15 godina.

Sto se tice bana, zasto ti treba administrator i zasto pozivas u pomoc njega. Evo ja dolazim u Bosnu uskoro, hajmo se nas dvojica naci, pa neka jedan drugog "banira". Ili bi radije, da to neko drugi uradi za tebe.
Ja fino rekoh da ste vi opasan covjek. Nisam znao da ste i jos slabog pamcenja.
Kao sto rekoh vi ste u svom prvom postu zagovarali da se odgovorni za muke Alzirske Skupine, kidnapuju i da se stave na muke. To je malo drugacije od hapsenja ako se ne varam.

A sto se tice mene i meni slicnih, mi smo svoj patriotizam dokazali tamo gdje je bilo i najteze, na frontu, a Vi? Ja sam jos uvijek u BiH, za razliku od Vas koji ste ugodno smjesteni u "dijaspori". Vidim, iz vasih poziva na osobni obracun, izmedju nas dvojce, da ste dobrog zdravlja i da niste previse stari, ali nesto se ne sjecam da ste stali u redove Armije BiH s puskom u ruci da ste, kako bi to rekli u vasoj novoj domovini "metnuli novac gdje su vam usta". Najljepse se zahvaljujem na spasavanju BiH od Fasista svih kategorija, zaista nam je to tada puno znacilo, stvarno mi je porcija bila puna izvrsne hrane i artiljerijska podrska je bila silna, i moje poderane cizme su bile super svo to vrijeme, dok smo mi umirali a vi zivjeli Mr. Jaganjac. I sada moji ratni drugovi rade za crkavicu ili ne rade uopste, a vi zivite vani, siguran od svega, pa bi ih opet gole i bose u sumu, da ginu, ali ovaj puta za Vase ideale. E dosta je bilo. Pricajte o politici u BiH dokle god hocete, to je vase pravo, zalite si predlazite na koji nacin da se stanje promijeni koliko god hocete, i to je vase pravo, ali nemate pravo zagovarati nasilje, prolivanje krvi i pobunu. To su Mr. Jaganjac Krivicna djela u svakoj drzavi na svijetu pa i u toj u kojoj zivite. Bas me zanima kako bi State Department reagirao na vase, ocigledno nasilne stavove kada je rijec o politici.

Nije mi samo jasno kako imate ikakvog moralnog digniteta govoriti o nekakvoj revoluciji (ako nam izbori ne podju za rukom) protiv legalno izabranih vlasti u BiH (bez obzira sta ja i Vi mislili o njima oni su izabrani na izborima, potuno demokratski i u skladu sa zakonom), kada ne glasate u ovoj drzavi, ne zivite ovdje, ne placate porez, niti na bilo koji nacin doprinosite boljitku ovih gradjana. Vasi pozivi iz inostranstva na revoluciju su sarmantni, gotovo romanticni, kao onda kada je Vlado Dapcevic htio da digne revoluciju za Staljina nakon Informbiroa, nakon gotovo 2 miliona mrtvih njemu je bilo do borbe za ideologiju. Kao i vama. Osim sto vi to zovete borbom za pravdu. Malo je Bosnjaka, Srba i Hrvata izginulo u ovoj nesreci, treba nas jos malo prorijediti, jel' de? Vi ste, upravo onaj isti tip protiv kojih tako zdusno agitujete, bezbijedno, izdaleka, isti kao i tipovi koji su nas ubijali.

Bosni su potrebni pametni, vrijedni a nadasve odmjereni ljudi koji u svome poslu ne posezu previse lako za iskljucivim kategorijama niti pozivaju druge na nasilje i izvrsenje krivicnih djela, bojim se Mr. Jaganjac da vi zaista ne spadate u tu kategoriju.

A vas posljednji komentar najvise govori o vama samima, o vasoj demokraticnosti i nasilnoj prirodi. Sami ste pokazali da ste opasan covjek. Jednom slicnom, koji bi se tukao sa svima koji se ne slazu s njime sada se sudi u Hagu. Pomalo me podsjecate na njega.

Ja vas ne poznam osobno, pa bih vas uljudno zamolio da mi se ubuduce ne obracate sa Ti.
Post Reply