Semir Halilović-feljton magazin DANI-ISTINA O JUKI PRAZINI

Post Reply
whow

Post by whow »

Seferov sin bio pripadnik Armije BiH. E pa ovo je prevrsilo svaku mjeru. Poznato je da su Sandzaklije na glasu kao razmetljivi ljudi i hvalisavci , necu da kazem lazovi , ali da neko tvrdi da je mali Semir bio u Armiji dok smo mi sve to gledali na TV-u je uvreda .
Babo mu je eto sashio i uniformu i vjerovatno je naki pravi borac sjedio u rovu ogrnut u stari JNA sinjel da bi se mali Semir kurcio u uniformi. Daj prestanite vise. A gdje su bile te Seferevoe Sandzaklije u rovovima oko Sarajeva . Ma ono su bili u specijalnim jedinicama.
Alija iz Beograda , ljudi pa i od Sandzaklija previse je.
Dobrusky

Post by Dobrusky »

doktor30 wrote:Državna tajna pisjala je sjeme straha medju nacionalistima iz sda

semire udri bandu
jedva cekam naredni nastavak
Uz svo uvazavanje prema tebi moram da ti skrenem paznju na sledece. Nisu to nacionalisti. Mislim ti koje spominjes. To je "mladomuslimanska" bagra, sebicne bande pljackarosa i izjelica kojima je vaznija Meka od Sarajeva. Nemaju oni bijele veze sa Bosnjaklukom i nacionalizmom.

Uostalom, panislamizam i nacionalizam "ne piju vode zajedno".

Inace Semiru i ekipi zelim sve najbolje u razbijanju ove mrske bande.

Naredni nastavak i ja jedva cekam i zelio bih znati gdje mogu naruciti knjigu?

Hvala
scimitar

Post by scimitar »

Interesantni su mi ovi likovi koji za svako sranje koje se desilo od 92 do sad shibaju po Aliji i mimber raji.Aliji nije bio niti svetac niti je imao kakve bozanske mochi da predviđa i mirikalno nauružava svoj narod.Chovjek je pravio greshke poput davanja mochi chelmaa,jukama,cacama i drugim kriminalcima al ga to ne chini izdajicom.A te priche da je glavni cilj Alji bio da podjeli B i H ljudi dajte makar loma pameti.On sam da je kimno glavom bosna bi bila rasparcha na srpske bosne,hrvatske herceg bosne autonomne pokrajine i neke dzamahirije.Rata vjerovatno ne bi ni bilo jer takvu mapu je nacrto Rasho,ovjerio Slobo,složio se Franjo i to je bio recept za nerat ali ... bilo je kako je bilo.Jedina legitimna oruzana formacija međunarodno priznate države bila je pod embargom a boshnjaci pod opsadom svoih komshija.

Mnogi su u tom haosu vidjeli "svoju shansu" pogotovo ako budu lojalni vladajućoj SDA-a a ti mnogi su bili nepismene seljachine,ex-komunjare i razni kriminalci i oportunisti.

AL sve na stranu,al interesantno je kako mi možemo prevaspitivati i osuđivati svoje ljude.Sumnjam da je takva situacija kod druga dva bosanska naroda oni svoje istinske zlochince postavljaju na pijedastale nacije dok mi tražimo iglu u sijenu ... Nesto mirise kako da neko sije smutnju da nisu kakve službe obavještajne-kontraobavještajne,KOSovi neKOSovi ... ???
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

doktor30 wrote: 2.STO JE RAZMJENIO ONOG MAJMUNA ALIJU IZETBEGOVICA ZA 156 CETNICKIH OFICIRA KOJE SMO POHVATALI PO KASARNAMA U SARAJEVU??
Gdje ti nabroja i nafata te oficire.Razmjenjen je za kukanjca i one vojnike sto su se zatekli u komandi.Uglavnom ondasnja regularni vojnici JNA.Neki su presli na nasu stranu kad je konvoj u dobrovoljackoj zaustavljen.Sefer se taj dan nije puno ni pito nista niti je ucestvovo u tim pregovorima niti je on koga razmjenjivo.
i ne znam sto je Alija majmun ili je to tvoja doktorska kultura
doktor30

Post by doktor30 »

ma ovako cemo brate kada fino i ko ljudi nemozemo!
jel tako

ja neznam ko je zamjenio aliju ono bjese 2.maja 1992 godine za stotinjak oficira cetnicke vojske al ajmo realno bi ga to tada mogao zamjeniti???
efendic hasan..ha ha ha..kakav uzas

diplomato sa sela sta god ko reko ovdje ti ces okrenuti prema tome tebi nema svrhe odgovratait jer i strasan diletant i politicka varalica.

eto toliko
sta ce vas nekoliko ovdje SDA ovaca skupili se i proturate nake teorije a iamte ih Bog dao milion.
budite ljudi oa recite,jeste bili smo na pogresnoj strani,greska, itd.
a ne otvarate nekakve teorije.

a sa druge strane,neko prije se nasmijao na neciju konstataciju da je Alija Izetbegovic iz Beograda!!
stvarno neznam sta je tu smjesno???
pogledaj dokumentarac o Aliji Izetbegovoic koji je bio emitvoan na FTV kada je Alija i sam to potvrdio.
nemojtte supljirati bez argumentata.
a ono ko prebacuje kao sandzaklije gurakju sefera i t d pa to je najodvratnije sto se od nekoga mozete ocekivati.
to je za svako gadjenje.
zbog takvih kao vi su se ljudi djelili i djele na razno razne getoe i vrste.
treba da se stidite a sva sreca pa ovo smece ovuda niko i ne cita a i ko cita ne uzima za ozbiljno.
nedao Bog da se ljudi poput seoskog diplomate ili nakog feorevera dohvate medija.
pa to bi bilo fuj
rajvosa

Post by rajvosa »

"Doktore",
koliko imas pokvarenih zuba.Budi dobar pa nam odgovori.. :D
muha_sa

Post by muha_sa »

:oops: .
profko

Post by profko »

jaoooo bosnia forever
pa kakav si i OTKRIVAC DRZAVNIH TAJNI PA TO JE UZAS!!!!!
.ja ti ga dodjem ko semir jel?

e pa da se onda demaskiram i javno kaem koju rijec,i obratim se zainteresiranim forumasima za tvoju tek otkrivenu drzavnu tajnu da sam ja dakle semir kao takav,prisutan ovdje i pisem iscrpne komentare na gluposti koje ti i jos dva tri okorjela i truhla mahalasa pisete.
daj kakav argument daj kakav podatak,daj kakvu repliku...
pusti se suplje price,pusti se nagadjanja sa mindera i mahalskih sijela.
ti si klasican primjer nekoga ko je zadrt politikom koja nas je i dovela ovdje a druga stvar ti si malo priglupio od desetogidsnjeg uticaja sda i te price.
razumijemte ja jarane,radioaktivno je to..
jedino te je mogao spasiti kakav jak podrum,kojeg si se sve su prilike dohvatio i iz njega pises "masne" komentare sa mirisom neizbejznog podrumskog mema
bosna forever

Post by bosna forever »

Boga ti, kakav komentar ili argument ti hoces?
Mozda komentar tipa da Juka nije kriminalac?

Tako da onda mozes iz sveg glasa vikati da procitam knjigu Semira ratnika, u kojoj ce on nakon 14 godina moje zablude da mi otvori oci.

I posto sam danas nesto pravo dobre volje, i samo tebi za hater evo:
JUKA NIJE BIO KRIMINALAC, ON JE BIO UGLEDNI AKADEMSKI GRADJANIN NASEG GRADA.

P.S.
To za podrumasenje tokom rata mi je fakat glupo da se raspravljam s tobom na forumu, jer ti mozes reci sta hoces a i ja isto tako. Samo mi reci jedno, Tita ti (pardon, Sefera ti i sira Sjenickog), jel' i tvoja glavurda nasla mjesto bar na jednoj od ranije postiranih fotografija.
profko

Post by profko »

bosnia forever?

sta reci jednom liku sa foruma koji je rekao i pritom ostao ziv,da je juka prazina akademski gradjanin!
mislim objektivno da pripadate istom miljeu,i ideoloski i intelktualno i da si zapravo ti,i niko drugi licno Juka Prazina koji se cijelo vrijeme krije u Belgiji!!!!!!!!!
to sam shvatio nakon ovoliko komentara u kojima iscrpno branis sebe,tj Juku,i njegove ratne poduhvate kojima smo se svi u sarajevu divili i o kojima smo zadnjih godina sa divljenjem citali.

Svi se moj Juka sjecamo kako si samo opljackao sve robe sto ima i sve stanova sto postoji u Rajvosa i pritom nikako da ti pravo kazem da se cudom nacudim kako si prezivio ovaj pakao ovdje!
mislim ipak si ti eminentan lik a evo vidim i malo si usao u ove sfere foruma i surfanja netom sto mi daje za pravo da zakljucim da si ti zapravo u pravu kada kazes za si akademski gradjanin.

Moj Juka,eo vidis kako te crne a tebe nema nego se krijes iza nicka Bosnia Forever sto nije lijepo,umjesto da dodjes i kako dolikuje jednom tipicnom SDA intelektualcu,izvadis stoljpi i posamaras ovu bagru koja te prozivaju.

mislim da je na tebe Juka ,tj bosniaforever,pesudno uticala sda politika inace ti nisi los lik.
znas evoluciji je trebalo da od majmuna napravi covjeka nekoliko miliona godina.
dok je SDA-u u BiH poslo za rukom da za samo deset godina od covjeka napravi majmuna,za sta si ti danas,nazalsot jedan eklatantan primjer.

eto moj Jule,pa se javi

iskreno tvoj,semir od omiljenog ti sefera
bosna forever

Post by bosna forever »

Evo holandski mi malo zapinje a francuski sam tek upisao, ali ipak mislim da ces razumjeti:
U ara die volledig is van drol. Ga neuk SEFER en schijt GURABIJE enig meer niet.
profko

Post by profko »

Dragi Juka,

Primih tvoje neobicno pismo i bilo mi je veoma drago da si se napokon javio.
Evo vidis sta ovaj moj sin po Bosni pise svasta o tebi al vjeruj mi da ja sa tim nemam nista.
On je ovako malo buntovan al te i on vjeruj mi livo koooo najrodjenijeg.
eto livo te ko da si iz sjenice vjeruj mi.

a pro po tvoga pisma malo je nerazumljivo sto mislim da je posljedica sto loseg znanja tvoga jezika sto radi toga jer ti je vilica kriva REALNO!

nadam se da nisi kljakav kakvog te pamtim i jedva cekam da te dimvi

Sefer Halilovic tvoj komandant
DiplomataSaSela

doktor30 wrote: ja neznam ko je zamjenio aliju ono bjese 2.maja 1992 godine za stotinjak oficira cetnicke vojske al ajmo realno bi ga to tada mogao zamjeniti???
Ne kaze se al ajmo nego ali hajmo...jebiga ovo je Bosna a ne sandzak ti...i raspitaj se malo bolje sta se desavalo tada pa komentarisi.Vidi se da si rat presjedio u podrumu ili Novom Pazaru
bosna forever

Post by bosna forever »

Dragi Profko,
rat je ocito ostavio trajne posljedice na tvoju psihu jer ipak pisati mrtvom covjeku ......
Probaj pisati Dedi Mrazu, to je ipak bolje. Leci sta bi volio za Novu Godinu da ti cika Dedo donese. Mozda jedan novi nosac zvuka Sekija Bihorca ili Rize Hamidovica.

Kad smo vec kod Rize, zemljaka ti, jel ono on opjeva himnu, nekada ti dragu.
P.S.
Sifra, sjeti se "SDA, demokratijaaaa".
Prenj

Post by Prenj »

Diskusija je potpuno skrenula sa teme ...
A tema je da je na visokog oficira Armije BiH u sred rata pocinjen atentat sa nase strane, da pocinioci atentata nikada nisu otkriveni, da je cijela stvar poslije pometena pod tepih, da je tom istom oficiru poslije upakovan i odmor u Hagu, ...
Sve se to desilo dok je na celu zemlje bio covjek koji je dva puta bio nepravedno osudjivan od strane proslog rezima i sa aurom zrtve proslog sistema poslije dosao na celo naroda.
Zasto je na Sefera pokusan atentat?
Zasto ubice nikada nisu otkrivene?
Da li je sve sto se desilo Seferu Halilovicu ucinjeno sa znanjem prvog Predsjednika Predsjednistva ili ne?
Dobrusky

Post by Dobrusky »

Prenj wrote: Sve se to desilo dok je na celu zemlje bio covjek koji je dva puta bio nepravedno osudjivan od strane proslog rezima i sa aurom zrtve proslog sistema poslije dosao na celo naroda.
Prenj, ne zelim da se mijesam u temu, mada je pratim. Ali na ovo ne mogu, a da ne odreagujem jer kvari post poji si postavio.

Covjek o kome govoris je sasvim opravdano bio osudjivana, samo sto po drugoj presudi neopravdano prerano pusten sa robije.

Vjesala i dan danas placu za njegovim vratom ... a zbivanja koja su se u medjuvremenu desila to i potvrdjuju, izmedjuostalog i ova tema.
profko

Post by profko »

eeeeeh vakooooo

ovdje su se jedino ovaj miss bosniaforever i ovaj bratski mu jaran nakav whow cije ime nit se pise nit izgovara ujedinili oko toga da ce se oglusiti na sve komentare ili na feljtone i knjige u kojima su argumenti da bi branili naku teoriju u koju ne vjeruju vise ni sami a to je da je nakav alija izetbegovic,zvani drevni aljo bio nakav patiota koji nam je u amanet ostavio 200 000 mrtvih jedno milion po cijelom svijetu raseljenih i nama bosnjacima kao takvima jel,22,5% teritorije.

fala mu dje cuo i dje ne cuo!!!
a vi koji branite tu i takvu politiku samo je steta a uzasno je ovo sto cu reci,sto niste skupa sa njim otisli jer takvi kao vi i nedaju ovoj zemlji da ide naprijed i da se rijesi kriminala i korupcije i beznadja u koju ju je politika vaseg alije(jebo vas on) odvela!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gledate svake hefte 60 minuta i pricate kao bakri hadziomerovic nije u redu!!!
citate feljtone knjige malog semira kazete nie uredu...
slusate sotoine ljudi i hiljade sudbina kazete nije uredu...
ne uredu je da su alijina porodica bili vani,da je bakri izetbegovic danas vodja kriminala i korupcije u bih,i potpuno je uredu da se cele i jedan i drugi danas setaju po sarajevu kao uzorni gradjani.
a sve to zahvaljujuci takvim ljudima kao sto ste vas dovjica ili ste jedan ko ce vam ga znati jer banda je to,koji podrzavaju kriminal korupciju podjelu bih bezvalsce glasajuci za bagru koja nas je i dovela do ovde.

odmah da se razumijemo ne mislim da su svi iz sda banda ali ona glava stranke i ona maldomuslimanksa banda svakako pripadaju tamo gdje ih je i Tito kao najveci sin Jugoslavije i smejstio u ZATVOR!!!

samo za toga i jesu

a ta vasa prozivanja kao ja sandzklija i sve to sto pricate to samo govori kolik oste politicki i patriotski i nepismeni i nekulturni jer da imate imalo obraza ljude nebi djelili.
ili ste iz RS-a radikalni nakvi klinci palci,ili ste jednostavno tupavi mahalski bosnjaci sto vam ga dodje isto
latif

Post by latif »

halo ba?????

sta mi napraviste od teme!!??
ovdje je tema bila knjiga Drzavna tajna i oko toga i feljtoni.

profko jarane ne trebas posvati iako se vjeruj mi u vecini slazem sa tobom.
a ti diplomato sa sela i ti whow nemojte brate ni dolaziti ako nemate sta pametno kazati
otvoritre forum alija je kralj i sve pa pisite sami sebi i divite se sami sebi
niste uputili ni jedan analiticki text nego sve naka suplja sve nako prozivanje.
nema to smisla.
ne treba niko nikoga da vrijedja ovuda al brate ne treba se niko praviti ni budala.
nisam dolazio dva dana ovdje i sada vidim frka na sve strane gori.
postavili vam ljudi feljton iz knjige niste ga ni procitali er se to vidi iz vasih komntara ali ste spremni da vrijedjate odmah.
izvolite uradite sami nesto pokrente ili mozda vama pase ova vlast u kojojnema ni reda ni pravde ni zakona ili ste djeca koja uzivaju u njoj jer im ocevi klepaju lovu
popustite malo
bosna forever

Post by bosna forever »

Bolan PROFKO znas li ti citati, ili citas a registrujes samo ono sto hoces da registrujes. Bolan gdje nadje Aliju i stranku mu SDA. Poenta svih komentara je da je knjiga mladjahnog Halilovica, jos samo jedna knjiga u nizu objavljenih na temu rata i doganjanja oko rata. Te tako osim zastrasujuceg opisa ubistva majke mu i dajdze, sve drugo je vec znano i vidjeno.

Sta nervira kod tebe je forsiranje "Drzavne Tajne" i VELIKOG OTKRICA kojeg nam je eto Semir podario. Jos uvijek ne mogu da vjerujem da si toliko zadivljen otkricem da je Juka bio kriminalac, te da je SDA bila vise Export/Import firma nego stranka.
U zaostatku si jedno 10-15 godina, pa pozuri, jebi ga, jos ce poceti i kakav novi rat na Balkanu a ti jos ovaj zadnji nisi skont'o.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

bosna forever wrote:Bolan PROFKO znas li ti citati, ili citas a registrujes samo ono sto hoces da registrujes. Bolan gdje nadje Aliju i stranku mu SDA. Poenta svih komentara je da je knjiga mladjahnog Halilovica, jos samo jedna knjiga u nizu objavljenih na temu rata i doganjanja oko rata. Te tako osim zastrasujuceg opisa ubistva majke mu i dajdze, sve drugo je vec znano i vidjeno.

Sta nervira kod tebe je forsiranje "Drzavne Tajne" i VELIKOG OTKRICA kojeg nam je eto Semir podario. Jos uvijek ne mogu da vjerujem da si toliko zadivljen otkricem da je Juka bio kriminalac, te da je SDA bila vise Export/Import firma nego stranka.
U zaostatku si jedno 10-15 godina, pa pozuri, jebi ga, jos ce poceti i kakav novi rat na Balkanu a ti jos ovaj zadnji nisi skont'o.
Nije ti fer da skaces na njega!
Ono boldirano on zna, ali vecina ljudi ipak ne zna.

Mozda ga upravo to i tjera da onako nastupa...
I ne samo njega! :oops:
whow

Post by whow »

Auu gdje mi sa ovim odosmo. Nemam namjeru da nikoga ubjedujem niti da postavljam neke teorije kao niti da dokazujem nesto nekome kome se dokazati ne moze : Latif , Profesor i Doktor .Ovaj forum mi za to ne sluzi .Svoje odluke i misljenja donosim samostano i ne trebaju mi nekakvi profesori i dokrtori za to. A moje misljenje je sljedece :
Sefer Halilovic - niti odan ni vjeran , oportunista , koji je pokusao da iskoristi nacionalnu tragediju za sopstvenu promociju, kao profesionalni vojnik nije vrijedan spomena ,politicar bez ikakvih izgleda , covjek koji ne vidi sebe izvan politike nazalost tu mu definitivno nema mjesta .
profko

Post by profko »

bosnia forever

citam ja i nisam uopste zadivljen toliko kako ti to predstavljas halilovicevom knjigom nego se ovdje ponavlja jedna te ista stvar cijelo vrijeme.

ti si taj koji nece da cita,razumijes li?
ja sam bio u sarajevu u ratu,i znam dobro ko je bio kuja prazinA
ali ti si taj koji nece da cita

ja sam kazem da je knjiga halilovica mladjeg dokuemntovala sve to i niej to rekla kazala i usotalom to je samo djelic iz knjige
prema tome nit ti nit ja neznamo sta je unutra samo lupamo.
ali ono sto tebe cini uzasno iskomplexiranim i sujetnim jeste sto imas potrebu da pljujes

izvoli onda nastupi ti eto tebe cekamo
i nemam ti namjeru vise odgovarati.
sa tobom je polemika kao da sljepcu govoris VIDI ili gluhom SLUSAJ

ti si jednostavno dio zatrovanog naroda koji vjeruje u alijine postene namjere.
juka i jest za tebe vjeruj mi.

a ti whow,tebi necu ni odgovarati.
ti si zaista jako jedan jadan i bijedan lik.
ono sto si t,steta je sto cetnici nisu ublii danas bi nam bila zdravija nacija.
rajvosa

Post by rajvosa »

"

Jeste, istina je da je Juka bacio jednog snajperistu. To je bilo kod Socijalnog. Ali, nije on imao namjeru da ga baci, nego kad mu je prišao sleđa, ovaj je zamahnuo rukama i tako je i izletio. Onda ljudi kažu: Juka baca snajperiste. To nije istina. Bilo je ljudi koje smo hvatali s oružjem u rukama pa ga Juka ni prstom ne dotakne. Zarobimo ga, jednostavno.

"
DiplomataSaSela

latif wrote: a ti diplomato sa sela i ti whow nemojte brate ni dolaziti ako nemate sta pametno kazati
otvoritre forum alija je kralj i sve pa pisite sami sebi i divite se sami sebi
niste uputili ni jedan analiticki text nego sve naka suplja sve nako
Dobro sta si nam to ti pametno kazo do sad osim da je Juka raskrinkan da je kriminalac.To bez Semira nismo znali i bas mu hvala.Doduse za Seferov kompleks zvani Juka znamo jos od 92'
O Aliji ovde samo vi sandzaklije pisete, ja ga nisam ni pomeno
I kad si tako pismen i pametan daj nam ti jedan"analiticki" text,napisi nesto osim reklame za knjigu
digger

Post by digger »

Izvinjavam se za upad.

Molim sve one koji su zainteresovani da pomognu akciju slanja novogodisnjih paketica djeci u BiH, da posjete temu "N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU."

Link:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 987#645987

Tu su i informacije kako poslati doprinos. Svaki paketic kosta 15 KM sto bi trebao da bude najmanji prilog.

Za uplate iz inostranstva, idite na moj post u plavom, strana # 8.

Za domaca placanja gotovinom, idite na stranu 11 i dalje.

Hvala unaprijed na prilozima.

Digger.
Post Reply