Provociranje pokrivenih zena u porodilistu u Zenici!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Shoshana

Post by Shoshana »

POruka je bila privatna - ne zato sto nije zrela za javnost - vec zato sto joj nije mjesto na ovoj temi :)

A eto, iz Bajkovog odgovora ispade i da se slazemo :D Sem sto ja i dalje tvrdim da nisu sve religije expanzionisticke i ne misioniraju.
CiCiban

Post by CiCiban »

hananah wrote: a one koje su skroz pokrivene nekako mi djeluju...ma strah me je hebi ga, u doba terorizma, fakat me zna biti strah, necu da krijem i lazem, pogotovo sto se nedavno spremao teroristicki napad u BiH i sta ja znam sta im sve moze pasti na pamet, mozda da iskoriste tu odoru. Hebi ga, strah je ljudski i ovaj nije nimalo neopravdan ako se gleda situacija i zbivanja u svijetu i poplava islamskog terorizma. Pa neki dan je u novinama bila slika pokrivene zene koja nije uspjela aktivirati eksploziv i tako postati bomba samoubica :(
kad smo vec tu..mozda i tvoja licnost, s obziRRom na psihicki profil nekome djeluje zastrasujuce...
i s pravom je zabrinut..a uopste nisi pokrivena :roll:
taxi_driver

Post by taxi_driver »

Duh bez sjekire wrote:
taxi_driver wrote:ahmede odkud znas da nisam prozvan cafirom.
duh sa sjekirom,neznas ti jos nista sto se tice toga u kojoj sam vojsci bio.
i usput treba mi starom u bosni iscijemati 10 metara drva pa kad vec imas sjekiru bilo bi dobro da te preporucim :lol:
Takve kao ti prepoznajem na daljinu,valjda zato sto sam ih vazda kroz optiku gledao.
Inace,vidim da si osim toga slab sa citanjem,ja sam Duh bez sjekire(zaplela se izmedzu kokarde na subari i lobanje,pa je nisam mogao izvuci) ali tvom starom cu rado iscijepati i 20 metara drva samo da se takvi kao ti ne pojavljuju u nasoj lijepoj zemlji.

pa kako me nisi odmah prepoznao?sigurno ti ta optika na pusci nije cemu bila.to si ti ko zajeban bio u ratu. :lol:
a to da se ja i slicni meni ne pojavljuju u vasoj(valjda je i moja) lijepoj zemlji,mozes macku o rep.
nego da se vratimo temi.
da li zna iko kad se ova poradjala jeli joj je iko vidio facu? :?
hananah

Post by hananah »

bjancici sa mnom mozes diskutovati cetvrtkom od 4 - 6 ujutro na temi koju ti izaberes, drugim danima nemam zelje za diskusijom s tobom :D
CiCiban

Post by CiCiban »

rado cu taj termin prepustiti tvom dragom.. pa ga upitaj jasno i glasno zeli li porodicu ili ne?
da ne moramo rasclanjivati tvoje frustracije na proste faktore po forumu :)
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

Shoshana wrote:POruka je bila privatna - ne zato sto nije zrela za javnost - vec zato sto joj nije mjesto na ovoj temi :)

A eto, iz Bajkovog odgovora ispade i da se slazemo :D Sem sto ja i dalje tvrdim da nisu sve religije expanzionisticke i ne misioniraju.
nadam se da ti ne smeta moja objava poruke. inace, ovdje mi redovno offtopicimo jer moderatori to vole :D :D :D :D
postujem tvoje misljenje, nego sam ja bio nedovoljno jasan i umjesto svi trebao upotrijebiti izraz vecina. kada sam rekao svi mislio sam na nase lokalne BH okvire u kojem svi mi ulazimo u nas period romantizma :D :D vjerske su institucije tako negdje, koju stotinu godina gore-dole :D :D :D :D

pozdrav tebi
hananah

Post by hananah »

de ba bjancici sta tebe briga za mog dragog, nit je cetvrtak nit je cetiri ujutro nit ti treba da diskutiras sa mnom :)
a to da li neko zeli obitelj ili ne ne mislis li da je stvar koja se tebe ne tice :(

uh bjancici i neka te ne bude strah mene, ja ne samaram :D kao neki :D
CiCiban

Post by CiCiban »

hananah wrote:de ba bjancici sta tebe briga za mog dragog, nit je cetvrtak nit je cetiri ujutro nit ti treba da diskutiras sa mnom :)
a to da li neko zeli obitelj ili ne ne mislis li da je stvar koja se tebe ne tice :(

uh bjancici i neka te ne bude strah mene, ja ne samaram :D kao neki :D
imas pravo..da li neTko zeli obitelj (i koliko djece ;) )mene se ne tice... a ni tebe..
zasto nam onda prodajes suplju da je djecu tesko imati u danasnje vrijeme.. i da neko nekome placa po djetetu? kad te se ne tice :)?
ako ih i sama zelis..kao sto si pominjala, onda ne trazi opravdanje za suprotne stavove svog partnera u materijalnoj situaciji... kada bi neko cekao da se sve poslozi..ni jednog djeteta ne bi bilo na planeti..
gdje ima ljubavi ..ima i nacina :P

p.s. ne mogu svi ni samarati.. neko samara, neko laze i vara, neko spletkari.. sve su to braca po dusi, ako mene pitas :) i baj baj im svima
micika

Post by micika »

Ajmeeeeeeeee :( :( kako mi je muka,gdje je onaj smajo koji povraca :? :roll:

Svako dijete ima svoju nafaku,kako vas nije sramota da brinete tudju brigu,koliko ko djece ima,odakle im primanja,bla,bla......

Hano,daj dokaz za to sto pricas,mani me te mahalske,frizerajske price.

Boze svasta :zzzz: :zzzz:
CiCiban

Post by CiCiban »

ne..ako joj je tako lakse..onda neka vjeruje u to
ali sama..
medjutim da bi samu sebe uvjerila..potrebna joj je podrska,..kako da kazem.. malo sirih masa :D
hananah

Post by hananah »

bjancici, da se nisi nasla u necemu ne bi tako zustro ni reagirala 8)
cetvrtak ne zaboravi :)
Mici citaj citavu temu pa onda donosi zakljucke molim te :)
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

hananah wrote: No da se vratim temi - interesira me kako jedna zena koja nije pokrivena, pa ne dobiva samim tim nikakav novcani podstrek, koja ustaje u 6 sati ujutro, guzva se po vozilima javnog prijevoza, onda radi 8 sati, pa poslije se na pijaci cjenjka da prodje sto jeftinije i svaki dan se budi kontajuci kako ce prezivjeti (ovo je opis vecine nasih gradjana) e kako ta zena moze imati djecu - odakle? Samo mi nemojte suplje da svako dijete ima svoju nafaku, ima ali kod Roma :( Tako vas uljudno molim da mi odgovorite na ovo pitanja sa uvredama ili ne kao epitetima koje pojedini jako cesto koriste. Radi cega - to oni sami znaju, ne zelim da zakljucujem sta je u necijoj glavi ali da naslucujem - naslucujem i te kako :)
a jes, jes, svakoj pokrivenoj zeni prilikom porodjaja pise u kolko izjutra ustaje, dal radi dje ili ne, u kolko sati cojku kahvu pece, kolko je djece rodila, kolko joj cojk zaradjuje...vjeruj mi ja vidio u brijacnici!
Bosanac sa dna kace

#138 Re: Provociranje pokrivenih zena u porodilistu u Zenici!!!

_MaYa_ wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:Ev slusam na radio Nabi (http://www.naba.ba) kako medicinsko osoblje provocira pokrivene zene u Zenici koje dodju da se porode, upravo se javila zena iz Zenice i prica kako ih provociraju govoreci im; ''Sta vi pokrivene hocete, sto radjate tolko djece...'' Kaze da je doslo do toga da neke vec idu da se poradjaju u Zavidovice u Dom zdravlja i da ne smiju da kazu koja im je to trudnoca! :x :x :x :x
SRAMOTA!!!!
zar nismo za BiH sviju nas, gdje cemo bit svi jednaki!!! :x :x :x
jedna asistentica na faxu rekla je profesofru kako ja dodjem s discmanom kod nje i nista necujem jer imam slusalice na usima...

a zapravo iskljucim ih... al sta zna seljanka od zivota kontas?

tako da... ako je tako bolje neka idu... i u zagreb radjati... ako treba, jer ne mos seljaka promjeniti

a ova asistentica inace kad ja dodjem obavezno... prica sa svojim sinom, ama bas svaki put...
sto bbi isle, bolnica nije privatno vlasnistvo medicinskog osoblja, vec sviju nas koji placamo porez, pa tako i tih pokrivenih zena! :x
CiCiban

Post by CiCiban »

hananah wrote:bjancici, da se nisi nasla u necemu ne bi tako zustro ni reagirala 8)
cetvrtak ne zaboravi :)
do tad ces, pretpostavljam, rijesiti se svoje potrebe da druge smatras krivcima za ono sto ti se ne desava..i zasipas ih lazima.. :? :P

p.s. i stalno me brkas s bracinjo..
razlika izmedju nas dvije je ...preduboka
vis.. ona je curica jednoooog brace :P da ga ne imenujemo sad :D
a ja saM taTin sin :skoljka: .. so pls woman, can't you sEE :? :D
Last edited by CiCiban on 20/11/2005 23:44, edited 1 time in total.
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

vi bas ne mozete a da se ne pokoljete na svakoj temi....
marley

Post by marley »

e cuj rekla frizerka..one bas sve znaju :D apsolutno sve :D a i naravno informacije su provjerene..i daj bai pustite vise ljude na miru :D muslimani su pa kako god...bolji su od vanzemaljaca onih u mercedesima i zlatom i telefonima sa displejima,dva,zapravo hocu reci bolji su od sandzaklija :lol:
Bosanac sa dna kace

marley wrote:e cuj rekla frizerka..one bas sve znaju :D apsolutno sve :D a i naravno informacije su provjerene..i daj bai pustite vise ljude na miru :D muslimani su pa kako god...bolji su od vanzemaljaca onih u mercedesima i zlatom i telefonima sa displejima,dva,zapravo hocu reci bolji su od sandzaklija :lol:
ma bolji su najprije od onih Kineza koji u Bosnu sljegaju kodar je El-Dorado! 8)
danas

Post by danas »

Bosanac sa dna kace wrote:ma bolji su najprije od onih Kineza koji u Bosnu sljegaju kodar je El-Dorado! 8)
a sto su bolji? ili gori? od kineza?
a kad se pocnu kinezi siriti po bosni :D bice valjda i dalje ova suplja... da svako ima svoju nafaku... :lol: ma jasta... :-)
zlata

Post by zlata »

marley wrote:e cuj rekla frizerka..one bas sve znaju :D apsolutno sve :D a i naravno informacije su provjerene..i daj bai pustite vise ljude na miru :D muslimani su pa kako god...bolji su od vanzemaljaca onih u mercedesima i zlatom i telefonima sa displejima,dva,zapravo hocu reci bolji su od sandzaklija :lol:
Ljudi..ne podcjenjujte frizerke...SVE ZNAJU! Ama sve...bolje od novinara...sto se tice socnih sitnica iz svakodnevnog zivota svojih musterija!

Kako djeca reagiraju na te zene umotane u crninu...od glave do pete...sa mrezicom preko lica? Jedan'put davno...dok sam usred ljeta setala svojim sinom...mali dreknu: "Mama eno duhova" i poleti k'o lud. Dok trcim za njim...sva zbunjena...ugledah s'druge strane siroke ulice...kako tratoarom setaju tri u crnini od glave do pete. Valjda su mu to bili "duhovi"! Vele da su djeca nevina...i iskrena! :-D

Sto se tice Britney Spears...za njezinu odjecu je isto im'o komentar: "Mama, ona mora tako. Tako se postaje zvjezda!" :P Uh...je'l' trebam dodati da me je kao 5-o godisnjak zatvorio u sobu...da bi mog'o gledati gologuzu Britney "up close"! :-) Dabome da se je zapalio od sramote...kad sam ga zatekla sa nosom zaljepljenim za televizor. Znao je dobro...da se mama nebi slozila s'njegovim izborom "trebe"! :x
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

hananah wrote:sffovac govorim o populaciji ljudi koji nemaju novaca a nisu pokriveni, kuzis?
bosanac ne skrecem sa teme nego savrseno razumijem ogorcenost osoblja, no sve je srecom ostalo na rijecima i uvredama, koje se trebaju svakako sankcionisati. Te zene su fino rodile djecu, donjele ih na svijet a niko nije uradio nikakav harm ni njima ni djeci, znaci samo verbalne uvrede :) koje mogu shvatiti, da odmah ne bude zabune, ne opravdavam ih nego ih razumijem kao sto uvijek trazim opravdanje za svacije postupke gledajuci sa jedne druge tocke gledista, tako mogu dosta i razumjeti, u ovom slucaju ogorcenost bolnickog osoblja. Vidis da ne skacem s teme :)
jebo te kakvu ti perverznu logiku imaš... :roll: :shock:

ja odem u kafanu, i konobar meni saspe svu familiju jer ja zaradjujem 800 KM a on 500 KM pa se on ljuti na mene jer je on ogorčen...pa jebo mu ja majku, ako ti se ne radi, ako nisi zadovoljan napusti...ima ko hoće.

tako i ovdje, ako babice nisu zadovoljne nek idu...ko ih hebe. babica može biti svako ko je išao par godina u srednju školu...a na kraju, vidim kakve su one i kolika nam je smrtnost novorodjenčadi. :roll:

ali kako je tako je...neki ljudi imaju konstantnu želju da bez obzira na sve... guraju vodu na svoj mlin. E hebo ja to...

Po haninoj logici dođe u bolnicu žena - budistkinja, u žutom ogrtaču i treba da se porodi (a muž joj pun love naprimjer) i onda je ok ako joj babice kažu "šta si se ovdje došla porađat, idi u pm...ja ovdje radim za 600 km a ti ništa ne radiš jer te muž finansira.

ako je to opravdano onda ja nemam više ništa za reći...
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

_BaykoNoor_ wrote:
Shoshana wrote:POruka je bila privatna - ne zato sto nije zrela za javnost - vec zato sto joj nije mjesto na ovoj temi :)

nadam se da ti ne smeta moja objava poruke. inace, ovdje mi redovno offtopicimo jer moderatori to vole :D :D :D :D
postujem tvoje misljenje, nego sam ja bio nedovoljno jasan i umjesto svi trebao upotrijebiti izraz vecina. kada sam rekao svi mislio sam na nase lokalne BH okvire u kojem svi mi ulazimo u nas period romantizma :D :D vjerske su institucije tako negdje, koju stotinu godina gore-dole :D :D :D :D

pozdrav tebi
ono što mi nije jasno jeste to da vi vidite problem u tome što je neka religija ekpanzionistička. Naravno da su SVE religije takve.

I ne samo religije.

Svi pokreti, ideologije, kultovi, politička ubjeđenja organizovana u političke partije, religije, ideje, stavovi udruženi u razne nevladine organizacije, mediji, državne politike i interesi, ekonomske koncepcije i svaki oblik društvenog mišljenja po svojoj definiciji je ekspanzionistički jer teži da se proširi na što veći broj sljedbenika ili na što veći prostor.

Ako poznajete osnove političkih i društvenih sistema znat će te da je društvo i država sastavljeno od velikog broja grupa koje se nadmeću 1. da osvoje vlast u državi ili 2. da imaju što veći utjecaj na proces donošenja odluka (a taj proces leži u okviru političkih partija).

Ako mislite da jedan Green Peace jeste samo organizacija koja se bavi zaštitom okoline i da se njihova aktivnost tu završava onda ne poznajete sistem djelovanja. Green peace ima izuzetnu političku ulogu u svijetu zbog velike finansijske moći i zbog uticaja koji ima na svoje članove i simpatizere, a kojih je veliki broj a to sve rade kako bi promovirali i ostvarili svoje ciljeve.

Prema tome, svako od društvenih sistema mišljenja teži svom proširenju na što veći broj ljudi jer to joj je sredstvo da ostvari svoje ciljeve koji su značajno različiti.

Jedino što je bitno u demokratiji jeste to da se uspostavi sistem koji će kontrolisati da nijedna od ovih grupa ne uzme prevelik kolač i da preuzme kontrolu jer će automatski nametnuti svoje interese ostalima. Upravo tome služi demokratski sistem vladavine. Veliki broj različitih grupa koji se zasniva na slobogi udruživanja (vidite sada zašto je to toliko bitno) i slobodi javnog mišljenja je potreban kako bi svako kontrolisao svakoga.
BECHO

Post by BECHO »

Ev slusam na radio Nabi (http://www.naba.ba) kako medicinsko osoblje provocira pokrivene zene u Zenici koje dodju da se porode, upravo se javila zena iz Zenice i prica kako ih provociraju govoreci im; ''Sta vi pokrivene hocete, sto radjate tolko djece...''
Tako je. Donesite nam kaHve, kocke i cigara i onda morete bit pokriveni i imat desetero djece. :-) Obicna kakologija za koju treba isti broj mozdanih celija kojima se hairLi Hospital-seke koriste.
Last edited by BECHO on 21/11/2005 11:39, edited 1 time in total.
mr2

Post by mr2 »

e jes vam informacija radio nabi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hamza1

Post by hamza1 »

mr2 wrote::lol: :lol: :lol: grijesite......da vidite te pokrivene,kada se dokopaju zapada :lol: :P :P :P rastave se :razz: :razz: :razz: ma da ti se zivot zgadi :lol: :lol: :lol: :lol: radim u azilskom centru u hol...4 god.....
Kako mozes porediti zene koje dodju u azilski centar iz islamskih zemalja gdje us MORALE nositi samiju sa zenama iz BiH koje nose samiju iz vjerskih razloga i imaju sve slobode da ih ne nose!!!????
BECHO

Post by BECHO »

hamza1 wrote:
mr2 wrote::lol: :lol: :lol: grijesite......da vidite te pokrivene,kada se dokopaju zapada :lol: :P :P :P rastave se :razz: :razz: :razz: ma da ti se zivot zgadi :lol: :lol: :lol: :lol: radim u azilskom centru u hol...4 god.....
Kako mozes porediti zene koje dodju u azilski centar iz islamskih zemalja gdje us MORALE nositi samiju sa zenama iz BiH koje nose samiju iz vjerskih razloga i imaju sve slobode da ih ne nose!!!????
Zna co'jek ba, radio u azilu! :D
Post Reply