jel ilidza sarajevo? ...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#126 Re: jel ilidza sarajevo? ...
dje nestade fontane?
- trambusek88
#127 Re: jel ilidza sarajevo? ...
Ukinuta je ta linija ima 15 godina, ako ne i više.jefff wrote:Bila je linija i za Stojčevac.
-
jefff
- Truba
#129 Re: jel ilidza sarajevo? ...
vidio sam danas pokretačicu ovog topika kod BBI
ne udostoji se ni pozdraviti... a smara preko privatnih poruka kad se njezina prijateljica loži na mog jarana
sve prodaše
http://www.avaz.ba/clanak/250960/odluka ... relu-bosne
a šta će ostati nama
ne udostoji se ni pozdraviti... a smara preko privatnih poruka kad se njezina prijateljica loži na mog jarana
sve prodaše
a šta će ostati nama
- karanana
#130 Re: jel ilidza sarajevo? ...
valja li pokretacica?
- HAVANA
#131 Re: jel ilidza sarajevo? ...
Kurac da izbijemo oko.Platio bi i ja 75km m2.Al nema.Black swan wrote:vidio sam danas pokretačicu ovog topika kod BBI
ne udostoji se ni pozdraviti... a smara preko privatnih poruka kad se njezina prijateljica loži na mog jarana![]()
![]()
![]()
![]()
sve prodaše
a šta će ostati nama
- amar1994
#132 Re: jel ilidza sarajevo? ...
suhe cesmeBlack swan wrote:vidio sam danas pokretačicu ovog topika kod BBI
ne udostoji se ni pozdraviti... a smara preko privatnih poruka kad se njezina prijateljica loži na mog jarana![]()
![]()
![]()
![]()
sve prodaše
a šta će ostati nama
- Truba
#133 Re: jel ilidza sarajevo? ...
00008 ELVIS HADŽIĆ - SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 2.681 11,49
00877 ANES MAŠIĆ - NAŠA STRANKA 2.314 9,92
01698 EDIN TURSUNOVIĆ - DEMOKRATSKA FRONTA 2.198 9,42
01699 IRFAN ĐALTUR - PRVA STRANKA 1.692 7,25
00004 MUHAMED KUBAT - STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 1.439 6,17
ljudi malo je reći da sam ponosan jer su me pitali iz drugih općina zar to ima tu ( naša stranka i sdp) nisu vjerovali da imaju štandovi drugih stranaka osim sda sbb
s YU kafeom i onim novim u maloj aleji kafićem fina jezgra i dokaz da nije sve tako loše
00877 ANES MAŠIĆ - NAŠA STRANKA 2.314 9,92
01698 EDIN TURSUNOVIĆ - DEMOKRATSKA FRONTA 2.198 9,42
01699 IRFAN ĐALTUR - PRVA STRANKA 1.692 7,25
00004 MUHAMED KUBAT - STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 1.439 6,17
ljudi malo je reći da sam ponosan jer su me pitali iz drugih općina zar to ima tu ( naša stranka i sdp) nisu vjerovali da imaju štandovi drugih stranaka osim sda sbb
s YU kafeom i onim novim u maloj aleji kafićem fina jezgra i dokaz da nije sve tako loše
-
jefff
#134 Re: jel ilidza sarajevo? ...
SDA 15
DF 4
SDP 4
SBB 3
NS 3
Prva Stranka 2
Stranka za BiH 2
Oni nakvi napredni 1
BPS 1
A SDA 1
Ukupno 36 mandata.
DF 4
SDP 4
SBB 3
NS 3
Prva Stranka 2
Stranka za BiH 2
Oni nakvi napredni 1
BPS 1
A SDA 1
Ukupno 36 mandata.
- Haris.ba
#135 Re: jel ilidza sarajevo? ...
Kako 36 mandata? Kad općinsko vijeće ima 31?
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#136 Re: jel ilidza sarajevo? ...
par mjeseci pred izbore je bilo neko povecanje, al ja sam mislio da je bilo 27 pa izglasali na 31 od ovih izbora
ako je prije ovih izbora bilo 31, onda je istina za ovih 36. mislim da je samo sdp sa dva vijećnika bio protiv ove odluke, iz razloga da se opštinski budžet troši na glupe stvari
-
Dr Baltazar
#137 Re: jel ilidza sarajevo? ...
Dakle ljevica je na Ilidži apsolutno donja ?

- Promoe
#138 Re: jel ilidza sarajevo? ...
Broj članova općinskog vijeća, odnosno skupštine općine je sljedeći:Admir_1984 wrote:par mjeseci pred izbore je bilo neko povecanje, al ja sam mislio da je bilo 27 pa izglasali na 31 od ovih izboraako je prije ovih izbora bilo 31, onda je istina za ovih 36. mislim da je samo sdp sa dva vijećnika bio protiv ove odluke, iz razloga da se opštinski budžet troši na glupe stvari
1) između 11 i 17 članova, za općine sa brojem birača upisanih u Centralni birački spisak
manjim od 8.000;
2) između 17 i 25 članova, za općine sa brojem birača upisanih u Centralni birački spisak
između 8.000 i 20.000 i
3) između 25 i 31 člana, za općine sa brojem birača upisanih u Centralni birački spisak većim
od 20.000.
- Dope_Man
#139 Re: jel ilidza sarajevo? ...
Budimo realni, dok je naselja oko Ilidze (i sam zivim u jednom) prepunih podrinjaca (i sam sam tamo rodjen) koji su zakleti SDA-ovci, i za koje ne postoji pojam ljevica, liberalno itd. ni u rijecniku, Ilidza ce ostati zatucani kalifat negdje lijevo od Sarajeva.Dr Baltazar wrote:Dakle ljevica je na Ilidži apsolutno donja ?![]()
I to je jadno jer bas Ilidza ima najvise prostora za sirenje grada. Sarajevo se nema gdje siriti u Centru i Starog Gradu, tu su samo brda. Ilidza ima siroke ravnice gdje moze da nikne novo jezgro nekog buduceg Sarajeva koje bi cak imalo pravo da se nazove metropolom.. ali nista od tog, na Ilidzi moze samo da nikne nesto sto oni trolovi iz komentara mogu s pravom zvali Dzalalabad.
- shalla
#140 Re: jel ilidza sarajevo? ...
Ja već 10 godina i živim i radim na Ilidži i sa sigurnošću tvrdim, da SDA kandiduje momčila krajišnika za načelnika, isti bi glat pobijedio...
- Truba
#141 Re: jel ilidza sarajevo? ...
ma nije bas tako... vjerujem kad bi se poklopile određene stvari da bi izgubio neki SDA padobranac
ovako kandidiraju provjerenog pobjednika kakav god da je svi znaju za njega...
i to igra ulogu
lakše je braniti poziciju nego je osvajati
ali za moj život svejedno ko je načelnik ili u općinskom
ovako kandidiraju provjerenog pobjednika kakav god da je svi znaju za njega...
i to igra ulogu
lakše je braniti poziciju nego je osvajati
ali za moj život svejedno ko je načelnik ili u općinskom
-
Dr Baltazar
#142 Re: jel ilidza sarajevo? ...
Ma kad malo objektivnije sagledaš stvari, neovisno ko je načelnik i koja je stranka vladajuća, Ilidža ima sve što joj treba da se nikad ne priključi Sarajevu. Više Sarajevo treba Ilidžu, nego obrnuto.Dope_Man wrote:Budimo realni, dok je naselja oko Ilidze (i sam zivim u jednom) prepunih podrinjaca (i sam sam tamo rodjen) koji su zakleti SDA-ovci, i za koje ne postoji pojam ljevica, liberalno itd. ni u rijecniku, Ilidza ce ostati zatucani kalifat negdje lijevo od Sarajeva.Dr Baltazar wrote:Dakle ljevica je na Ilidži apsolutno donja ?![]()
I to je jadno jer bas Ilidza ima najvise prostora za sirenje grada. Sarajevo se nema gdje siriti u Centru i Starog Gradu, tu su samo brda. Ilidza ima siroke ravnice gdje moze da nikne novo jezgro nekog buduceg Sarajeva koje bi cak imalo pravo da se nazove metropolom.. ali nista od tog, na Ilidzi moze samo da nikne nesto sto oni trolovi iz komentara mogu s pravom zvali Dzalalabad.
- Dope_Man
#143 Re: jel ilidza sarajevo? ...
Gradovi rastu i neminovno je da ce nekad u buducnosti Ilidza (centralni dio) biti isto sto je danas Alipasino ili Grbavica.. to je tako, Sarajevo ce se potpuno spojiti s Ilidzom i ona ce postati samo dio njega. Iskreno ne vidim zasto bi to ikome bio problem, niciji zivot se ne mijenja time sto ce nekad formalno Ilidza biti dio grada Sarajeva, sto je i bila u predratnoj organizaciji grada, kada je bila daleko ''dalja'' od Sarajeva.Dr Baltazar wrote:Ma kad malo objektivnije sagledaš stvari, neovisno ko je načelnik i koja je stranka vladajuća, Ilidža ima sve što joj treba da se nikad ne priključi Sarajevu. Više Sarajevo treba Ilidžu, nego obrnuto.Dope_Man wrote:Budimo realni, dok je naselja oko Ilidze (i sam zivim u jednom) prepunih podrinjaca (i sam sam tamo rodjen) koji su zakleti SDA-ovci, i za koje ne postoji pojam ljevica, liberalno itd. ni u rijecniku, Ilidza ce ostati zatucani kalifat negdje lijevo od Sarajeva.Dr Baltazar wrote:Dakle ljevica je na Ilidži apsolutno donja ?![]()
Upravu si da Sarajevo treba Ilidzu samo je steta sto se potencijal Ilidze ne iskoristava pravilno, toliko je tu prostora, da se pocne planski graditi, a stari dio da se postepeno preuredi, to bi mogla biti okosnica velikog grada. Ovako imamo glavnu ulicu na Ilidzi (kruzni tok - policijska stanica) koja je obicna ulicica sa dvije trake, pri cemu se mora voziti slalom izmedju auta parkiranih po njoj.. samo jedan primjer zaostalosti i mjesta gdje je potrebna hitna promjena.
-
Dr Baltazar
#144 Re: jel ilidza sarajevo? ...
A opet veliku ulogu u tom razvoju igra i ta struktura ljudi koju si pomenuo. Opet ne možeš tek tako te ljude potjerati sa ovog mjesta. Za nadati se da će se poraditi u ovom sad periodu i na tim projektima. Ne mogu reći da se ništa ne radi. Aleja će lijepo izgledati, iako je moralo i trebalo brže. Cesta prema Hrasnici se gradi, iako nije tu baš sve do općine.
Ima mnogo toga što nervira, ali nigdje nije bajno.
Sarajevo trenutno Ilidžu treba samo zbog BAM BAM
- Haris.ba
#145 Re: jel ilidza sarajevo? ...
Problem je što ima puno problema.Dope_Man wrote:Upravu si da Sarajevo treba Ilidzu samo je steta sto se potencijal Ilidze ne iskoristava pravilno, toliko je tu prostora, da se pocne planski graditi, a stari dio da se postepeno preuredi, to bi mogla biti okosnica velikog grada. Ovako imamo glavnu ulicu na Ilidzi (kruzni tok - policijska stanica) koja je obicna ulicica sa dvije trake, pri cemu se mora voziti slalom izmedju auta parkiranih po njoj.. samo jedan primjer zaostalosti i mjesta gdje je potrebna hitna promjena.
Glavna džada na Ilidži - Rustempašina, od terminala do Rustempašinog mosta će postati šetnica. Imaju neke servisne ceste planirane za zgrade u okolici da se naprave - i to je to. Asfalt na njoj je na kaldrmi. Nekoliko cenata debeo. Zato ta cesta brzo propada. Sprečavanje tranzita kroz centar će taj dio preporoditi.
Ima plan, malo šteka. Odoše pare u cestu prema Hrasnici. Ali, kada se napravi cesta uz obalu Željeznice koja će povezivati Doglode, Aziće, Otes, Pejton, Centar, Butmir - zaokružiće se osa kojom će se razvijati Ilidža. Trenutno se radi most preko Tilave i pokušava spojiti od hotela Holivud do mosta Alije Izetbegovića.
- Dope_Man
#146 Re: jel ilidza sarajevo? ...
Znam da je na kaldrmi, a nisam znao da postoji plan da se pretvori u setnicu. To bi bilo odlicno, ali nisam siguran da cemo to docekati, a jos sam u dvadesetimHaris.ba wrote:Problem je što ima puno problema.Dope_Man wrote:Upravu si da Sarajevo treba Ilidzu samo je steta sto se potencijal Ilidze ne iskoristava pravilno, toliko je tu prostora, da se pocne planski graditi, a stari dio da se postepeno preuredi, to bi mogla biti okosnica velikog grada. Ovako imamo glavnu ulicu na Ilidzi (kruzni tok - policijska stanica) koja je obicna ulicica sa dvije trake, pri cemu se mora voziti slalom izmedju auta parkiranih po njoj.. samo jedan primjer zaostalosti i mjesta gdje je potrebna hitna promjena.![]()
Glavna džada na Ilidži - Rustempašina, od terminala do Rustempašinog mosta će postati šetnica. Imaju neke servisne ceste planirane za zgrade u okolici da se naprave - i to je to. Asfalt na njoj je na kaldrmi. Nekoliko cenata debeo. Zato ta cesta brzo propada. Sprečavanje tranzita kroz centar će taj dio preporoditi.
Ima plan, malo šteka. Odoše pare u cestu prema Hrasnici. Ali, kada se napravi cesta uz obalu Željeznice koja će povezivati Doglode, Aziće, Otes, Pejton, Centar, Butmir - zaokružiće se osa kojom će se razvijati Ilidža. Trenutno se radi most preko Tilave i pokušava spojiti od hotela Holivud do mosta Alije Izetbegovića.
- Truba
#147 Re: jel ilidza sarajevo? ...
ništa nam ne treba
sve nam je obećano
sve nam je obećano
- Haris.ba
#148 Re: jel ilidza sarajevo? ...
Ostaje terminal. Zatvara ce cesta od terminala do Rustempašinog mosta. Autobusi svi idu na kružni tok. Ne prolaze više preko mosta i kroz Lužane.Dope_Man wrote:
Znam da je na kaldrmi, a nisam znao da postoji plan da se pretvori u setnicu. To bi bilo odlicno, ali nisam siguran da cemo to docekati, a jos sam u dvadesetimPuno je tu problema, morao bi se rijesiti terminal, treba zavrsiti korito Bosne, mozda i malo urediti oko Zeljeznice, gradnja novih ulica po naseljima je veoma skupa jer se cesto mora kupiti zemljiste, a tad ponosni vlasnik odluci da ono vrijedi puno vise nego sto stvarno vrijedi... bas, problem je sto ima puno problema
Trasa je već čista dosta. Ima nekih problematičnih tačaka u Pejtonu. Ali, ništa previše. Ako malo zapnu, biće to za ove 4. godine. Čitava dionica od Butmira do Pejtona - obalom Željeznice. A možda i Pejton - Otes. Šanse su velike da zbog arapskih zgrada u Otesu i cesta se riješi barem do Sastavaka. Već je urađeno skretanje te ceste u Otesu - treba izmjestiti dalekovod.
- Dope_Man
#149 Re: jel ilidza sarajevo? ...
Realno to ce biti katastrofa, kruzni je vec sad katastrofa zbog kolicine saobracaja koja ide preko njega.. jos dodaj sve autobuse sa terminala i pozdravimo se sa razumom. To moze funkcionisati samo ako se prije toga ostale ulice urade kako bi se kruzi znacajno rasteretio.Haris.ba wrote:Ostaje terminal. Zatvara ce cesta od terminala do Rustempašinog mosta. Autobusi svi idu na kružni tok. Ne prolaze više preko mosta i kroz Lužane.Dope_Man wrote:
Znam da je na kaldrmi, a nisam znao da postoji plan da se pretvori u setnicu. To bi bilo odlicno, ali nisam siguran da cemo to docekati, a jos sam u dvadesetimPuno je tu problema, morao bi se rijesiti terminal, treba zavrsiti korito Bosne, mozda i malo urediti oko Zeljeznice, gradnja novih ulica po naseljima je veoma skupa jer se cesto mora kupiti zemljiste, a tad ponosni vlasnik odluci da ono vrijedi puno vise nego sto stvarno vrijedi... bas, problem je sto ima puno problema
Trasa je već čista dosta. Ima nekih problematičnih tačaka u Pejtonu. Ali, ništa previše. Ako malo zapnu, biće to za ove 4. godine. Čitava dionica od Butmira do Pejtona - obalom Željeznice. A možda i Pejton - Otes. Šanse su velike da zbog arapskih zgrada u Otesu i cesta se riješi barem do Sastavaka. Već je urađeno skretanje te ceste u Otesu - treba izmjestiti dalekovod.
- Quaresma
#150 Re: jel ilidza sarajevo? ...
Jos dodaj tu semafor, i jos onaj period od 4-5 sati, pa i tramvaje.
Treba sve ono sravniti od terminala pa prema maloj aleji, oni kafici haman da su nabijeni jedni na druge, iskoracis iz jednog, ukoracis u drugi, a onda ljeti kad izvade stolove napolje, plus guzva sto raja prolazi. Ostaviti samo skole i one vece zgrade. Na ilidzi je zaista lijep prostor jos kad bi se to s razumom i planski gradilo.
Nisam odavno bio dole, kakva je sad situacija kad autom ides preko mosta pa desno prema holivudu. Prije je bilo guzve, ljudi po trotoaru parkiraju.
Sent from my E6653 using Tapatalk
Treba sve ono sravniti od terminala pa prema maloj aleji, oni kafici haman da su nabijeni jedni na druge, iskoracis iz jednog, ukoracis u drugi, a onda ljeti kad izvade stolove napolje, plus guzva sto raja prolazi. Ostaviti samo skole i one vece zgrade. Na ilidzi je zaista lijep prostor jos kad bi se to s razumom i planski gradilo.
Nisam odavno bio dole, kakva je sad situacija kad autom ides preko mosta pa desno prema holivudu. Prije je bilo guzve, ljudi po trotoaru parkiraju.
Sent from my E6653 using Tapatalk