Promena vere ( vjere )
-
AdnanM
Selam alejk buraz
jos si ti zelen pa si zato doso ovdje da se zezas al kad iskusenja, u prvim redovima zena, udare cisto sumnjam da ces catat sa ovim ovdje.
I ja sam presao na islam iako imam ime islamsko medjutim to je sve od islama bilo u mojoj porodici a sada elhamdulillah svi malo pomalo guraju prema svjetlu.
A ovi koji ujedaju pa pusti ih nemoj se cudit meni samo snagu daju. U Kur'anu stoji da nije nista to sto oni govore u odnosu na ono sto nose u svojim grudima. jah.
Nailazices insaAllah na struje ljubavi i struje mrznje pa se predaj onim pravim.
Osjecaj se dobrodosao u Sarajevu od sve brace a od ovih drugih neces biti pa taman u Meki.
jos si ti zelen pa si zato doso ovdje da se zezas al kad iskusenja, u prvim redovima zena, udare cisto sumnjam da ces catat sa ovim ovdje.
I ja sam presao na islam iako imam ime islamsko medjutim to je sve od islama bilo u mojoj porodici a sada elhamdulillah svi malo pomalo guraju prema svjetlu.
A ovi koji ujedaju pa pusti ih nemoj se cudit meni samo snagu daju. U Kur'anu stoji da nije nista to sto oni govore u odnosu na ono sto nose u svojim grudima. jah.
Nailazices insaAllah na struje ljubavi i struje mrznje pa se predaj onim pravim.
Osjecaj se dobrodosao u Sarajevu od sve brace a od ovih drugih neces biti pa taman u Meki.
-
KrademPoItaliji
Alejkumu selam Adnane. Hvala na recima dobrodoslice. Sarajevo jeste tolerantna sredina, a ljudi dosta pitomiji, tolerantniji i blazi od ljudi u nemuslimanskim sredinama. Valjda su zato Bosnjaci i prosli kako su prosli. Nisam zelen
, nakupilo se godinica.
Ta iskusenja sam prosao i to tamo gde je izbor devojaka mnogo veci, pa ne beri brigu jarane.
Mozda sam ja malko pogresio sto sam im odgovarao kako su i zasluzili, ali, islam i uci da se branis svim sredstvima ako te neko napadne, i da mu se ne sklonis sa puta.
Drago mi je sto je i tebi nasa vera u srcu.
Ta iskusenja sam prosao i to tamo gde je izbor devojaka mnogo veci, pa ne beri brigu jarane.
Mozda sam ja malko pogresio sto sam im odgovarao kako su i zasluzili, ali, islam i uci da se branis svim sredstvima ako te neko napadne, i da mu se ne sklonis sa puta.
Drago mi je sto je i tebi nasa vera u srcu.
-
zlata
Ako mene pitas...slabo se razumim u svecenistvo. Ja sam ti od onih sto su isle u mejtef...u dimijamaPanasonic wrote:A da li svaki katolik nosi onu svecenicku uniformu?PS. Nisi valjda i bradu pustio? a trofrtaljke...nosiiis?
-
bolje_grob_nego_rob
vidim naucilo se dosta, isao te mejtef plaho...zlata wrote:Ako mene pitas...slabo se razumim u svecenistvo. Ja sam ti od onih sto su isle u mejtef...u dimijamaPanasonic wrote:A da li svaki katolik nosi onu svecenicku uniformu?PS. Nisi valjda i bradu pustio? a trofrtaljke...nosiiis?sa kladom ispod pazuha...PS. i mevlud ucila.
To je bilo prije ove muslimanske "Nouvelle Vague" iz Talibanistana.
![]()
-
KrademPoItaliji
Citajuci ovaj topic ispocetka uvideo sam koliko samo mrznje isijava iz pojedinih nickova zbog mog prelaska na islam. Jos je smesnije, sto su ti isti koji su na svaki nacin pokusavali da uvrede, kasnije otvorili novi topic jer se toboze osecaju uvredjenim i napadnutim.
Prosto neverovatno koji je to stepen gluposti i bezobrazluka.
Prosto neverovatno koji je to stepen gluposti i bezobrazluka.
-
digger
Priznanje za izvanredno vodjenu temu.KrademPoItaliji wrote:Citajuci ovaj topic ispocetka uvideo sam koliko samo mrznje isijava iz pojedinih nickova zbog mog prelaska na islam. Jos je smesnije, sto su ti isti koji su na svaki nacin pokusavali da uvrede, kasnije otvorili novi topic jer se toboze osecaju uvredjenim i napadnutim. ...
-
KrademPoItaliji
Evo ga ponovo " ugrozeni ".
Sta ti je data rec.
Sta ti je data rec.
-
KrademPoItaliji
Nemoj tako, nije lepo vredjati, a otvarati topice o ugrozenosti....evo ga ponovo
-
KrademPoItaliji
To je tako nemoguce, je l' da? Mozda za tebe jer svet posmatras kao sto sam ti rekao.... iz zablje pespektiva. Zato ti je svaka muva /muha cudna, a svaka vashka obashka.
Sta li bi tek rekao kada bih te upoznao sa jos par ljudi iz Bg-a koji su presli na islam. Mora da bi po tebi bili " Sandzoprdi ". Je l' tako demokrato?

Sta li bi tek rekao kada bih te upoznao sa jos par ljudi iz Bg-a koji su presli na islam. Mora da bi po tebi bili " Sandzoprdi ". Je l' tako demokrato?
-
nebi
malo si dosadan sa tom zabljom perspektivom.nisi valjda procitao samo jednu knjigu u zivotu?KrademPoItaliji wrote:To je tako nemoguce, je l' da? Mozda za tebe jer svet posmatras kao sto sam ti rekao.... iz zablje pespektiva. Zato ti je isvaka muva /muha cudan, a svaka vashka obashka.
"vashka obashka"....1/1 sandzacko...
a za te "konvertite"...smijem pecatit glavom da u cijelom Beogradu neces naci Srbina(rodjenog od majke srpkinje i oca srbina) koji bi presao na islam.sta su (ako su) ti "konvertiti",to ne znam...ali Srbi nisu niti su bili.
znam ja,ti pricas ono sto ova sitna boranija voli da cuje..."elhamdulillah,braco i sestre,kjafiri prelaze na islam"...
ali ako hoces da dalje diskutujemo,prestani vrijedjati moju inteligenciju,
koliko god jadna i seljacka bila.
-
KrademPoItaliji
Zabac, kako se to pecati glavom? Voleo bih da cujem od tebe, jer si vidim razumes u slavistiku, narecja, chuda, muda.... Voleo bih da znam.... mislim..... ipak si ti taj koji je procitao vise od jedne knjige.smijem pecatit glavom da u cijelom Beogradu neces naci Srbina(rodjenog od majke srpkinje i oca srbina) koji bi presao na islam.sta su (ako su) ti "konvertiti",to ne znam...ali Srbi nisu niti su bili
Znaci ti stavljas glavu na panj da nema Srbina ( od majke Srpkinje i oca Srbina) koji bi presao na islam.
Eh, intelektualac, bas me nasmeja. I g-din doktor psihijatar Rale Rasa, je imao slicno misljenje. Samo sto ga on sad drka po pecinama, a ti po kompjuteru.
Kako bi se samo iznenadio kada bi u Bg ugledao Hare Krisnu i 100 % Srbe ( 100% leukosrbociti i 100%eritrosrbociti ), kako mantraju po Knezu.
To se ne uklapa u tvoju modernu percepciju Super Srbende, koji jede strogo gibanicu, a pije samo domacu sljivu.
Last edited by KrademPoItaliji on 09/11/2005 14:34, edited 1 time in total.
-
mr2
#147 Re: Promena vere ( vjere )
slicnih problema i nerazumjevanja imaju i zene koje u holandiji prelaze na drugu vijeru,a kamoli u bosni....boli te zivi svoj zivotKrademPoItaliji wrote:Pozdrav svima. Sta milite o promeni veroispovesti?
Ja sam do pre nekih godinu dana bio pravoslavac i izjasnjavao sam se kao Srbin, ali sam presao na islam.
U Beogradu, gde sam rodjen i odrastao, imao sam dosta problema i nerazumevanja. Prvo od strane mojih roditelja, a Bogami i od okoline.
Ta provociranja su krenula nakon moje zelje da promenim ime.
Pre nekih godinu dana sam iz Beograda preselio u Sarajevo i hvala dragom Allahu, sve je ok. Ime nisam promenio, jer nemam bosansko drzavljanstvo, ali cu to uraditi uprkos nedozvoljavanju moje porodice.
Islam mi je najcistija i najlepsa vera.
Zanima me kako vi gledate na to.... ?
Molim bez vredjanja.
-
nebi
KrademPoItaliji wrote:Zabac, kako se to pecati glavom? Voleo bih da cujem od tebe, jer si vidim razumes u slavistiku, narecja, chuda, muda.... Voleo bih da znam.... mislim..... ipak si ti taj koji je procitao vise od jedne knjige.smijem pecatit glavom da u cijelom Beogradu neces naci Srbina(rodjenog od majke srpkinje i oca srbina) koji bi presao na islam.sta su (ako su) ti "konvertiti",to ne znam...ali Srbi nisu niti su bili
Znaci ti stavljas glavu na panj da nema Srbina ( od majke Srpkinje i oca Srbina) koji bi presao na islam.![]()
Eh, intelektualac, bas me nasmeja. I g-din doktor psihijatar Rale Rasa, je imao slicno misljenje. Samo sto ga on sad drka po pecinama, a ti po kompjuteru.
Kako bi se samo iznenadio kada bi u Bg ugledao Hare Krisnu i 100 % Srbe ( 100% leukosrbociti i 100%eritrosrbociti ), kako mantraju po Knezu.
To se ne uklapa u tvoju modernu percepciju Super Srbende, koji jede strogo gibanicu, a pije samo domacu sljivu.
.
lijepo sam te pitao....i opet nisam dobio odgovor
-
KrademPoItaliji
Namam nikakvih problema u Bosni..... inshallah.