Sulejman Bugari

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
kub lajkan

Post by kub lajkan »

mirness wrote:
digger wrote:
KOGOD KADGOD wrote:... Bog je Mocan i Milostiv.
Bez veze na temu nesto gledam u gornje i nije mi najjasnije: ako je vec mocan, moze li bas uvijek biti i milostiv? Anyway...
zasto mislis da moc i milostivost nemogu skupa ????
Zato sto nema potrebe... :D
mirness

Post by mirness »

kub lajkan wrote:
mirness wrote:
digger wrote: Bez veze na temu nesto gledam u gornje i nije mi najjasnije: ako je vec mocan, moze li bas uvijek biti i milostiv? Anyway...
zasto mislis da moc i milostivost nemogu skupa ????
Zato sto nema potrebe... :D
nemas ti pojma :D
KOGOD KADGOD

Post by KOGOD KADGOD »

digger wrote:
KOGOD KADGOD wrote:... Bog je Mocan i Milostiv.
Bez veze na temu nesto gledam u gornje i nije mi najjasnije: ako je vec mocan, moze li bas uvijek biti i milostiv? Anyway...
hvala na komentaru..

"Milostiv" u smislu da ne zloupotrebljava tu "Moc"...

za razliku od ljudi kojima je dato nesto malo od Bozijih atributa - samo sto oni cesto (precesto) zloupotrebljavaju moc, vlast, polozaj i, iako imaju "moc" da nekome olaksaju oni to nece jer obicno ocekuju nesto za uzvrat... Bog je Mocan ali Milostiv u Svojoj nadmocnosti... :)
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

KOGOD KADGOD wrote:primjetite koliko se puta ovaj ucenjak poziva na Qur'an u odnosu na nekoliko relevantnih hadisa... 5:1 (tj pet ajeta najmanje, uz jedan hadis, 10:2 otprilike...)
mislim da i sad drzi vazove petkom posle aksam namaza u Bascarsijskoj dzamiji, procita par hadisa pa onda komenatr na hadise i onda ozdribla jedan vaz, dzemat u transu...inace nije za tebe jer u vazovima ima jako dosta hadisa :D :D :D :D
KOGOD KADGOD

Post by KOGOD KADGOD »

Bosanac sa dna kace wrote:
KOGOD KADGOD wrote:primjetite koliko se puta ovaj ucenjak poziva na Qur'an u odnosu na nekoliko relevantnih hadisa... 5:1 (tj pet ajeta najmanje, uz jedan hadis, 10:2 otprilike...)
mislim da i sad drzi vazove petkom posle aksam namaza u Bascarsijskoj dzamiji, procita par hadisa pa onda komenatr na hadise i onda ozdribla jedan vaz, dzemat u transu...inace nije za tebe jer u vazovima ima jako dosta hadisa :D :D :D :D
Opet izvrtanje mojih rijeci...

Nikad nisam rekla da "ne vjerujem" u hadis. nego da se ne treba koristiti kao osnov vjerskih zakona - pa kojim jezikom ces razumjeti?

A takodje da, bez obzira sto neko slijedi hadise, sta je vazno je ISKRENOST. Ovaj covjek zraci iskrenoscu.

Kao i sto sam navela za vehabije, ili bilo koga, iskrenost je vazna pred Bogom i samim sobom. Mudrost je mudrost bila pripisana Muhammedu ili jednostavno kao narodna izreka.

On zraci iskrenoscu. Nemam razloga da se za njega "zauzimam" jer ne znam covjeka. Znam sto osjetim i vidim ("ocima" koje su mnogima zatvorene).

Ne kazem da ne se slazem sa hadisima ni u kom slucaju, nego u slucaju kada se koriste za pravljenj razdora medju vjernicima i za pravljenje zakona koji su oprecni Qur'anu.Problem je sto neki ne zele da vide istinu, nego zele da vide ono sto im nefs nalaze, a to je da su oni "u pravu" a neko "u krivu".

Ja volim da vidim da je svako iskren u onome sto vjeruje i da ne mrzi niti omalovazava druge. Kako je zalosno sto se sejtan prokleti ovako igra sa umovima onih koji misle da su jedini u pravu... :( pa ne mogu da vide stvarni nijjet drugih...

Nejse.

Misli sta hoces, - makar mislis (nadam se barem da mislis prije nego nesto "provalis", ali nije bas sigurno, bar ne u ovom slucaju).

Posjeti vise njegovih vazova, mozda ti ocisti srce od zlobe i samoljublja. mada ne vjerujem da ces i od njega shvatiti sta on hoce da prenese jer ti trazis "potvrdu" za svoje misljenje a ne nacin da se kao insan sto vise oslobodis nefsa i izdignes se iznad robovanja samoljublju... Samo iskreni ce imati koristi od njegovih vazova..
mirness

Post by mirness »

nedaj se nervirat kgkg pusti kraju vidis da je bitno samo da se svadja zametne

Image
KOGOD KADGOD

Post by KOGOD KADGOD »

mirness wrote:nedaj se nervirat kgkg pusti kraju vidis da je bitno samo da se svadja zametne

Image
ma sto bih se nervirala? :)

imamo ovdje na forumu redovne "zavadjace" sto samo cekaju priliku - nemaju valjda chat room (ili su ih i odande izbacili) :D
sicky

Post by sicky »

DonDavudes wrote:to ti je zato sto neces neki dan da se pozdravis u gradu :P
:D
Ako misliš na onu birtiju u Dalmatinskoj, onda sam te vidjela, ali nisu nam se pogledi sreli da se upitamo k'o ljudi :)
ali zato sam ispravila situaciju sinoć :D :D :D
Kel'Thalas

Post by Kel'Thalas »

Bugari je veličina koja se ne ponavlja.
malamaca

Post by malamaca »

Podosta s ove teme sam procitala (nisam imala zivaca za sve) i zakljucujem da mi na zivce idu dvije stvari: 1. o hafizu Bugariju kao osobi najvise komentarisu oni koji ga nikad u zivotu nisu i 2. o onome sto hafiz Bugari govori sud donose oni koji, meni se tako cini, nemaju bas previse znanja da bi sebi dali to pravo. Dobro mozda ima i trece i mozda ne ovim redosljedom. Ono trece bi bilo da se niko ne pita ima li kredibilitet i pred Bogom i pred ljudima da sudi o covjeku kakav je Bugari.

Bugari je, po mom misljenju, postao institucija bez obzira na to sta neko mislio i govorio.
Negdje na pocetku teme sam procitala da neko njegove motive vezuje za uzimanje plate sto je glupost, jer ce on placu dobiti bilo u dzematu dva insana ili 200. A najmanje dva ih mora biti imam tj. on tj. Bugari plus mujezin :D
Neko je nesto rekao o tome kako bi bilo dobro da Bugari ljudima dozvoli pravo izbora. U tome upravo i jeste stvar, Bugari im upravo pokusava objasniti (i uspijeva, ocito) da imaju to pravo. Ono sto ljudi zive prije nego sto shvate o cemu hafiz govori jest zivot bez prava izbora, zivis onako kako te okolina i ono sto je u tebi tjera da zivis.

On ima uspjeh u onome sto radi zato jer zna prici ljudima, ne gadja se nekim terminima koje ljudi ne mogu da shvate, prica o onome sto ih interesuje, uvijek im je na raspolaganju, ne samo da im objasni ono sto im nije jasno (cemu posvecuje ogromno paznju, jer mnogo ljudi ne razumije kompleksnu Knjigu kao sto Kur'an), ali i da im pomogne da rijese neki problem. Ja znam djevojke koje su za Ramazan svako vece dolazile s Ilidze na Vratnik na teraviju. Znam da mu je na sabahu dzemat pun skoro kao i na drugim namazima, znam da se petkom ne moze proci Vratnikom, da se namazi i u sred zime klanjaju na sofama i u haremu. Eh, sta onda reci nego "pametnom je i isaret dosta".

Pozdrav i nemojte sta zamjerit' :razz:
halo_ba

Post by halo_ba »

Ok, i ja sam misljenje o Bugariju formirala bez da sam ga vidjela (bar ne live). Vidjela sam snimak jedne hutbe....bilo je, u najmanju ruku, prilicno plitko.Vidjela sam druge hafize koji nemaju ni djelic publicity koji uziva Bugari a koji su bili daleko bolji hatibi, i retoricki i sadrzajem.
Pomama koja vlada oko Bugarija ponajmanje govori o njemu samom, a ponajvise o nama kao drustvu i narodu.
Godine ateizma, sto prisilnog, sto dobrovoljnog (karijera) stvorile su odredjenu podrebu za nadoknadom propustenog, sto nije bosanski specifikum vec cinjenica u skoro svim tranzicijskim zemljama.
Vjerske zajednice su svoju ulogu dusebriznika shvatile i iskoristile po najboljim principima trzisne privrede: nije vazno sta kupac treba, vec sta misli da treba. Tako je nastao izvjestan vasar religioznosti, na kojem svaki torbar moze iznijeti svoju robu i naci musteriju.
Vidjela sam ljude, uzorite muslimane, koji izgovaraju njegovo ime kao zakletvu, sa suzama u ocima. Cula sam kako lijeci sve moguce bolesti i falinke. Procitala sam kako njegove hutbe ljude prevode u "pravu" vjeru(sta je onda kriva?).
Priznajem, ni jednu od ovih tvrdnji nisam vidjela ni cula od samog Bugarija, ali izvjesno je da njegova ljudska sujeta uziva u ovim izlivima povjerenja i odanosti. Izvjesno je i da hafiz Bugari nije roba za svaciji ukus, sto vjerovatno zavisi od ocekivanja, potreba, vjerskog i svjetovnog obrazovanja, karaktera itd. Meni licno je on prosjecan hatib sa "zicom" za sitnu raju i osrednjim poznavanjem bosanskog. Ostavljam mogucnost da je za mnoge on vrhunac religioznosti.
jusuff

Post by jusuff »

halo_ba wrote:Ok, i ja sam misljenje o Bugariju formirala bez da sam ga vidjela (bar ne live). Vidjela sam snimak jedne hutbe....bilo je, u najmanju ruku, prilicno plitko.Vidjela sam druge hafize koji nemaju ni djelic publicity koji uziva Bugari a koji su bili daleko bolji hatibi, i retoricki i sadrzajem.
Pomama koja vlada oko Bugarija ponajmanje govori o njemu samom, a ponajvise o nama kao drustvu i narodu.
Godine ateizma, sto prisilnog, sto dobrovoljnog (karijera) stvorile su odredjenu podrebu za nadoknadom propustenog, sto nije bosanski specifikum vec cinjenica u skoro svim tranzicijskim zemljama.
Vjerske zajednice su svoju ulogu dusebriznika shvatile i iskoristile po najboljim principima trzisne privrede: nije vazno sta kupac treba, vec sta misli da treba. Tako je nastao izvjestan vasar religioznosti, na kojem svaki torbar moze iznijeti svoju robu i naci musteriju.
Vidjela sam ljude, uzorite muslimane, koji izgovaraju njegovo ime kao zakletvu, sa suzama u ocima. Cula sam kako lijeci sve moguce bolesti i falinke. Procitala sam kako njegove hutbe ljude prevode u "pravu" vjeru(sta je onda kriva?).
Priznajem, ni jednu od ovih tvrdnji nisam vidjela ni cula od samog Bugarija, ali izvjesno je da njegova ljudska sujeta uziva u ovim izlivima povjerenja i odanosti. Izvjesno je i da hafiz Bugari nije roba za svaciji ukus, sto vjerovatno zavisi od ocekivanja, potreba, vjerskog i svjetovnog obrazovanja, karaktera itd. Meni licno je on prosjecan hatib sa "zicom" za sitnu raju i osrednjim poznavanjem bosanskog. Ostavljam mogucnost da je za mnoge on vrhunac religioznosti.
odlicna opservacija na osnovu jedne video hudbe... :-) :-) :-)
bas mi se svidja ovo "izvjesno je", "prosjecan hatib", "osrednje poznavanje bosanskog"...
halo ba... cujemo li se, profesore
malamaca

Post by malamaca »

Nemam nista protiv ovog napisanog, postujem svako misljenje. Postavila bih prvo jedno pitanje, ako smijem. Moze li se misljenje o nekoj osobi i njegovom radu formirati na osnovu jednog malog djelica njegovog rada? Mislim, naravno da moze, ali mozemo li sa sigurnoscu tvrditi da je to misljenje validno?
Dalje, po mom misljenju, ono sto ti nazivas pomamom a ja bih prije rekla da je to zedj, zaista jeste produkt godina neznanja i ateizma. Ljudi sada zele to nadoknaditi, sto je sasvim normalno, a kako mnogi nemaju nikakvo znanje o islamu, moras biti maher da im u jednom ili dva razgovora objasnis sve sto je neophodno da znaju da bi mogli poceti sami izucavati religiju, u ovom slucaju Islam.
Ne mogu se sloziti s ocjenom religioznosti odnosno uloga vjerskih zajednica kao dobro promisljenjog odnosa ponude i potraznje. Poenta i jeste u onome "sta neko misli da mu treba", jer svi mi fizicki mozemo opstati bez religije ili duhovnosti uopste pa se stoga moze reci da mi mislimo da nam je za potpunost i ispunjenost u zivotu neophodna religija. Ili ne mislimo, kako ko, to nije ni vazno.
Tvrdnje o tome kako lijeci sve bolesti, kako ljude uvodi u pravu vjeru i ne mozes cuti od Bugarija. Ako o tome govori onda ce reci da samo Bog ljudima daje Uputu, da je Allah dz.s. taj koji pomaze i lijeci itd. Za one koji tvrde suprotno rekla bih da slusaju ali ne cuju.
Bugari nije, kako kazes, roba za svaciji ukus. Ali ja ne mislim da to ima previse veze s intelektom, obrazovanjem, vise ima veze sa onim sto je covjeku u srcu i njegovim karatkerom. Po mom skromnom sudu (a ko sam ja da sudim, naravno) Bugari je dobar poznavalac tefsira i to je ono sto ljudima treba, da im neko pomogne da razumiju. S druge strane, njegov pristup je razlicit u zavisnosti od slusalaca. Sigurna sam da bi njegov razgovor sa Kardavijem zvucao mnogo drugacije od hutbe koju mozemo procitati u novinama.
Po mom misljenju, nijednom muslimanu koji zaista razumije Islam, Bugari a ni bilo ko drugi osim Muhammeda s.a.v.s. ne moze biti vrhunac religioznosti.
malamaca

Post by malamaca »

Izgleda da smo pisali u isto vrijeme, Jusufe. :)
jusuff

Post by jusuff »

malamaca wrote:Izgleda da smo pisali u isto vrijeme, Jusufe. :)
hvala ti na ovom lijepom tekstu... ja, na zalost, nemam zivaca s ovim povrsnim tipovima kao sto je halo_ba
Fair Life

Post by Fair Life »

Lako je Bugariju sljapkati po plicaku... pred neplivacima koji mu se s obale dive.

Nek zagazi u malo dublju vodu... medju vaterpoliste.
halo_ba

Post by halo_ba »

Ako vec neko od njegovih sljedbenika (ili on sam) nadje za shodno da snimi hutbu i postavi je na net, onda je to valjda jedna od boljih...ili su poceli prenosi prve federalne lige na eurosportu?
A ti , jusufffffe, tako si pazljivo procitao moj post pa nisi ni primjetio da nisam TIP.
Na kraju fino stoji da je to moje misljenje, a ostavljam za pravo svakome da misli kako je Bugari Mesija.
malamaca

Post by malamaca »

Fail Life, mislis li zaista da bi ti mogao/mogla plivati u dubinama s vaterpolistima poput Bugarija, cak i ako se slozimo da nije neki vaterpolist?

Halo_ba, ne gledam Eurosport :razz:
Ali sta da radim ako se Zidane nije bog-zna-kako pokazao u jednoj medju sto utakmica koju sam ja pogledala? Treba li da kazem: "Kakav on, furda, nije nikad ni valj'o, ne moRe on ni u Orasju igrat'"?

Ja na tvoju zadnju recenicu iz prethodnog posta odgovorih kako mislim.

Po mom misljenju, nijednom muslimanu koji zaista razumije Islam, Bugari a ni bilo ko drugi osim Muhammeda s.a.v.s. ne moze biti vrhunac religioznosti.

Evo i na zadnju recenicu u ovom postu (...ostavljam za pravo svakome da misli kako je Bugari Mesija.) mogu iznijeti svoje misljenje, opet slicno: Onaj ko slusa i razumije Bugarija (naglasak na razumije) ni u malom noznom prstu ne moze imati jednu takvu glupost. Prema tome, to eventualno misljenje (ako kod nekoga postoji) nema veze sa onima koji Bugarija cijene i zele da ga slusaju.

Zaboravih dodati... no hard feelings, samo pojasnjavam svoj stav. :)
halo_ba

Post by halo_ba »

malamaca wrote:Fail Life, mislis li zaista da bi ti mogao/mogla plivati u dubinama s vaterpolistima poput Bugarija, cak i ako se slozimo da nije neki vaterpolist?

Ali sta da radim ako se Zidane nije bog-zna-kako pokazao u jednoj medju sto utakmica koju sam ja pogledala? Treba li da kazem: "Kakav on, furda, nije nikad ni valj'o, ne moRe on ni u Orasju igrat'"?

Evo i na zadnju recenicu u ovom postu (...ostavljam za pravo svakome da misli kako je Bugari Mesija.) mogu iznijeti svoje misljenje, opet slicno: Onaj ko slusa i razumije Bugarija (naglasak na razumije) ni u malom noznom prstu ne moze imati jednu takvu glupost. Prema tome, to eventualno misljenje (ako kod nekoga postoji) nema veze sa onima koji Bugarija cijene i zele da ga slusaju.

malamaca, hvala za pojasnjenje, ali nekako imam utisak da smo na razlicitim talasnim duzinama. Apsolutno je moguce da Zidane odigra losu utakmicu, ali je nemoguce da ce ikada biti losiji od nekog trecerazrednog fudbalera Sloge iz Tojsica. E, ako sam ja na nivou Sloge iz Tojsica (sto ce reci lokalno) slusala daleko bolje hutbe od anonimnih hafiza i hatiba nego sto je ova (mozda fakat jedna od njegovih losijih) dozvoli da kazem da poredjenje sa Zinedinom nije na mjestu. Opet kazem, mozda je to bila jedna od njegovih slabijih hutbi, ali je izvjesno da ne stoji bas najbolje sa bosanskim jezikom. O retorici se necu izjasnjavati, recimo da je jedna hutba premalo za takav zakljucak...ali poznajem ljude koji su u svakom slucaju spremni da stante pede, bez priprema, sloze bolju pricu.
Mislim da nije stvar u Bugarijevoj hutbi, vec u onom sto neko zeli da cuje.
Njegova prica pogadja onu ciljnu grupu koja je respondabilna na to- ne stavljam ovdje nikakav predznak, ni pozitivan ni negativan. Uvijek sam cijenila dobre govornike, ali Bugari je kod mene izazvao u najboljem slucaju blagu dosadu. Ne kazem da su njegovi slusaoci svi do jednog "sitna raja" ali vjerovatno ces se sloziti sa mnom da ima mnogo univerzitetskih profesora koji rado poslusaju turbo-folk(opet bez zelje za poredjenjem). Vjerovatno su medju Bugarijevom publikom i visokoobrazovani ljudi, ali i oni su tu jer on govori ono sto zele da cuju.
Ne znam...kod mene nije dobio prolaznu ocjenu, ni temom ni formom.
I ne vjerujem da bi se to promijenilo ako bih poslusala jos neku od njegovih hutbi.
mirness

Post by mirness »

halo_ba wrote:
malamaca wrote:Fail Life, mislis li zaista da bi ti mogao/mogla plivati u dubinama s vaterpolistima poput Bugarija, cak i ako se slozimo da nije neki vaterpolist?

malamaca, hvala za pojasnjenje, ali nekako imam utisak da smo na razlicitim talasnim duzinama. Apsolutno je moguce da Zidane odigra losu utakmicu, ali je nemoguce da ce ikada biti losiji od nekog trecerazrednog fudbalera Sloge iz Tojsica. E, ako sam ja na nivou Sloge iz Tojsica (sto ce reci lokalno) slusala daleko bolje hutbe od anonimnih hafiza i hatiba nego sto je ova (mozda fakat jedna od njegovih losijih) dozvoli da kazem da poredjenje sa Zinedinom nije na mjestu. Opet kazem, mozda je to bila jedna od njegovih slabijih hutbi, ali je izvjesno da ne stoji bas najbolje sa bosanskim jezikom. O retorici se necu izjasnjavati, recimo da je jedna hutba premalo za takav zakljucak...ali poznajem ljude koji su u svakom slucaju spremni da stante pede, bez priprema, sloze bolju pricu.
Mislim da nije stvar u Bugarijevoj hutbi, vec u onom sto neko zeli da cuje.
Njegova prica pogadja onu ciljnu grupu koja je respondabilna na to- ne stavljam ovdje nikakav predznak, ni pozitivan ni negativan. Uvijek sam cijenila dobre govornike, ali Bugari je kod mene izazvao u najboljem slucaju blagu dosadu. Ne kazem da su njegovi slusaoci svi do jednog "sitna raja" ali vjerovatno ces se sloziti sa mnom da ima mnogo univerzitetskih profesora koji rado poslusaju turbo-folk(opet bez zelje za poredjenjem). Vjerovatno su medju Bugarijevom publikom i visokoobrazovani ljudi, ali i oni su tu jer on govori ono sto zele da cuju.
Ne znam...kod mene nije dobio prolaznu ocjenu, ni temom ni formom.
I ne vjerujem da bi se to promijenilo ako bih poslusala jos neku od njegovih hutbi.
sulejman bugari
Izvod iz profesionalne biografije

Rođen sam 5.10.1966.godine u Orahovcu - Prizren.
KOGOD KADGOD

Post by KOGOD KADGOD »

malamaca wrote:Podosta s ove teme sam procitala (nisam imala zivaca za sve) i zakljucujem da mi na zivce idu dvije stvari: 1. o hafizu Bugariju kao osobi najvise komentarisu oni koji ga nikad u zivotu nisu i 2. o onome sto hafiz Bugari govori sud donose oni koji, meni se tako cini, nemaju bas previse znanja da bi sebi dali to pravo. Dobro mozda ima i trece i mozda ne ovim redosljedom. Ono trece bi bilo da se niko ne pita ima li kredibilitet i pred Bogom i pred ljudima da sudi o covjeku kakav je Bugari.

Bugari je, po mom misljenju, postao institucija bez obzira na to sta neko mislio i govorio.
Negdje na pocetku teme sam procitala da neko njegove motive vezuje za uzimanje plate sto je glupost, jer ce on placu dobiti bilo u dzematu dva insana ili 200. A najmanje dva ih mora biti imam tj. on tj. Bugari plus mujezin :D
Neko je nesto rekao o tome kako bi bilo dobro da Bugari ljudima dozvoli pravo izbora. U tome upravo i jeste stvar, Bugari im upravo pokusava objasniti (i uspijeva, ocito) da imaju to pravo. Ono sto ljudi zive prije nego sto shvate o cemu hafiz govori jest zivot bez prava izbora, zivis onako kako te okolina i ono sto je u tebi tjera da zivis.

On ima uspjeh u onome sto radi zato jer zna prici ljudima, ne gadja se nekim terminima koje ljudi ne mogu da shvate, prica o onome sto ih interesuje, uvijek im je na raspolaganju, ne samo da im objasni ono sto im nije jasno (cemu posvecuje ogromno paznju, jer mnogo ljudi ne razumije kompleksnu Knjigu kao sto Kur'an), ali i da im pomogne da rijese neki problem. Ja znam djevojke koje su za Ramazan svako vece dolazile s Ilidze na Vratnik na teraviju. Znam da mu je na sabahu dzemat pun skoro kao i na drugim namazima, znam da se petkom ne moze proci Vratnikom, da se namazi i u sred zime klanjaju na sofama i u haremu. Eh, sta onda reci nego "pametnom je i isaret dosta".

Pozdrav i nemojte sta zamjerit' :razz:
slazem se da se ne treba "prosudjivati" o nekome koga nisi "vidio" a ni o nekome koga jesi jer samo Bog zna kakav je ko

i sama sam od onih koji S.B. nisu vidjeli, i ne slazem se sa nekim od njegovih stavova, ali to nije vazno, vazno je kako neka osoba utice na one oko sebe - da li pozitivno ili negativno.

ako neka osoba siri pozitivnost i budi u ljudima volju da budu sto bolji - Bog je zadovoljan time (jer u Qur'anu kaze- oni koji dobra djela preporucuju i od losih odgovaraju), zadovoljan tim CINOM a da li je zadovoljan tom osobom i metodama to samo On zna.

meni je drago da neko, bilo ko, siri pozitivnost ali svako ima svoje nedostatke, zato i jesu ljudi a ne meleki (andjeli) i mozemo samo da kazemo da je dobar "taj i taj ishod necijeg truda" a ne "dobra osoba" jer samo Bog to zna.
mozemo reci da nam ta osoba "izgleda" ili "zraci" iskrenoscu a ne da je ta "osoba iskrena" jer mi ne znamo da li je ili ne - samo Bog to zna.
foucault

Post by foucault »

Bvlgrajiem protiv vehabija :)

kakav bi to celebrity deathmatch bio.
jusuff

Post by jusuff »

DonDavudes wrote:bugari je za ulemu ono sto su hajat i avaz za medije :oops:

povrsan i sladunjav tako da je prihvatljiv (jer ne ide u dubinu) za shiroke narodne mase 8) (jos dodaj malo "misticizma" i imate klasicnog predstavnika efendijskog jet seta 8) )

mislim nemam nista protiv tog covjeka 8) ali ono sto on prica nauci se iz ilmihala u mektebu :roll:

zbog toga i jest interesantan probracenicima i bivsim grijesnicima koji nema skoro nikakavog predznanja o islamu (zamisli bivseg narkomana da slusa vaz R.Hafizovica ili enesa Karica, mislio bi da je ponovo na tripu :D )
ako nije pretjerano osobno... da li si ikada prisustvovao nekom predavanju hfiza bugarija...
ili jos bolje... da li si ikada razgovarao s njim?
na osnovu cega dajes ovako definitivne ocjene? ucenjak si islama ili sta?
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

Eto, ja sam čuo da je večeras u 19h predavanje u BKC-u, pa možda neko i ode odavde.
sicky

Post by sicky »

alphonse kauders wrote:Eto, ja sam čuo da je večeras u 19h predavanje u BKC-u, pa možda neko i ode odavde.
jesi li siguran?
ja sam bila prosli put i receno je da je veceras u Domu Armije u 18h :?
Post Reply