Ma i Cazinjanin bi bar dvi-tri...k'o vaktile...u Cazinu.Cazinjanin wrote:ja sam za to da BiH postane clanica islamske konferecije! Pa sta? -i Tito je onu Jugoslaviju ukljucivao u islamske zemlje...Fair Life wrote:Vas nekolicina bi sudeci po vasim komentarima BiH najradije vidjeli u drustvu zemalja clanica islamske konferencije....
Nogama okrenuti prema Zapadu, a vratove istezete prema Istoku.
Ili, ili...
a, za razliku od Tite ja sam za ukljucivanje Serijata i povrat serijtskog sistema ukljucujuci sve pa i serijatske sudove koji su u BiH (ako nisi znao) ukinuti 1946. godine. A, takodje sam za to da u BiH postoje dva suda serijatski za muslimane i sekularni za nemuslimane. Ozbiljno pricam ovo. I, znam da ima jedan dobar dio populacije, prvenstveno mislim na "naprednu" omladinu i studente muslimane. A, optimista sam i realno mislim da cemo najdalje za 20 godina uspjeti transformisati u bh drustvo ono sto nam je Allah dz.s. naredio - njegov sud!
Kuzim redoslijed....kad su krali nije bilo serijatskog zakona. Eh...sad se napun'li kesa....ne znaju vise sta ce od para...isli bi u kupleraj...al'boje se Side...a moraju paz'ti i ugled...pa sad im je rijesenje....privatni...sa samo 4 zene. Pa koja "ne valja", kad ostari, razvodi. Jopet joste jednu...dovodi. Ma ko ringispiel...
Ako krenes od 25-e...i svake god'ne jednu dovodis, drugu isceras...i rodi ti se po jedno djete...eto...izracunaj. Vazno je da imas kesa...love...$$$$ isto k'o u kupleraju!