BIKERI

Podforum za motocikliste...
Post Reply
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Za Biscanina2: jarane, sve ovisi koliko imas godina. Ako imas manje od 20, uzmi sta hoces i vjezbaj se. Ako imas vise od 20, onda budi il' bos il' hadzija - pa, je8o te, cak i Jawa ima 350 kubika.

Znaci, ako ostajes na ovome forumu, kupuj vise od 750 ccm i hrvaj se sa neznanjem, inace se hvataj foruma (i naziva za sebe!) - roleri! Je8i ga. Sa rolera neces nikada preci na MASINU. To je dokazano. Il' volis to il' ne volis. Stavi ga odmah, a peting ostavi za kasnije, kad znas da si postao gazda!
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Više od 30 moj jarane , preko 250 mi je golemo ipak sam ja niza klasa .
Nego ti meni reci sta ti preporucujes sta je bolje za po gradu kruzer ili ogoljeni ,imali kakvih mana i nedostataka iz svoh iskustva .
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Dobre su ti obadvije kombinacije. Ali, ne kupuj govance od 250 kubika. Kupi masinu od barem 750 ccm i vise i tu je kraj price o tome. A gledaj to i ovako: ako se sada uvalis u lovu za govance, neki pravi motor je samo malo skuplji od tvog govanceta, ali kada se vec jednom uvalis u lovu, tesko da ces kasnije prodati ono sto si vec kupio da bi kupio vecu stvar. To ti se zove zajeb i uci na greskama i iskustvima iskusnijih, kad vec pitas.
sierra1712

Post by sierra1712 »

[quote="phil manzanera"]Dobre su ti obadvije kombinacije. Ali, ne kupuj govance od 250 kubika. Kupi masinu od barem 750 ccm i vise i tu je kraj price o tome. A gledaj to i ovako: ako se sada uvalis u lovu za govance, neki pravi motor je samo malo skuplji od tvog govanceta, ali kada se vec jednom uvalis u lovu, tesko da ces kasnije prodati ono sto si vec kupio da bi kupio vecu stvar. To ti se zove zajeb i uci na greskama i iskustvima iskusnijih, kad vec pitas.[/quote

potpuno se slazem sa ovim..jarane ako ces sei stresti lovu istresi se za pravu masinu 750 ccm i vise jer taj mali motor sto bi kupio dosadio bi ti brzo...pa si onda napravio zajeb jer ga nemozes nikome talnuti i kupiti sta vece.Meni i sad stoji Hondica 450 ccm kuci parkirana jer sam konto aj malo cu se vozikat po gradu sta ce mi jace....i nkom je nisam mogao prodati iako je u izvrsnom stanju..:)a kupio Suzu i Yamahu :):)....
sierra1712

Post by sierra1712 »

Pozdrav za DaySleepera...:) jesil izvadio akumulator ili jos vrtis?:):):)
Malo je mazija ali ga zadajem jos uvijek:):)
See you on the road:)
debela

Post by debela »

zar i ovdje imamo PAPKA koji iznosi tudje licne podatke i prijeti covjeku jer mu je neistomisljenik :?
jadan si voughn!
bikeri, krasan vam je ovaj drug i krasno vas predstavlja :-?
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Dobre su ti obadvije kombinacije. Ali, ne kupuj govance od 250 kubika. Kupi masinu od barem 750 ccm i vise i tu je kraj price o tome. A gledaj to i ovako: ako se sada uvalis u lovu za govance, neki pravi motor je samo malo skuplji od tvog govanceta, ali kada se vec jednom uvalis u lovu, tesko da ces kasnije prodati ono sto si vec kupio da bi kupio vecu stvar. To ti se zove zajeb i uci na greskama i iskustvima iskusnijih, kad vec pitas.
Paša HVALA TI NA SAVJETU .

Ali prosvjetli me zasto je 250 kubika tako malo , sta je draž monstruma od 750pa gore ,jebiga meni je to sve isto .
J a ne mislim divljat ,nego onako malo po gradu i okolici guslat polako .
phil manzanera

Post by phil manzanera »

E, a ko ce meni dati medalju sto nagurasmo 136 bikerskih postova? Sto nije malo. Osim.......Nova Dacia Logan!

Ma ne mogu da vjerujem da nekoga interesira Dacia, ali ako imamo 533 posta i 13190 (!) pregleda - postujem!
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Dacia logan :D , pa nevjerovatno kako je iko maogao napravit onako ruzno auto , ono je stvarno za ibreta . Onim dizajnerima teba dat nagradu za najruznije ato svih vremena ,TITULA VRIJEDNA POSTOVANJA.
Vlasnici doticnog auta nista lično protiv vas, bez uvrede.
Ono je gore i ruznije nego iz vremena najveceg realsocijalizma .
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Pasa, nemam(o) ti sta vise reci. Naj ti je bolje, kupi ti 250 ccm kad si vec navalio, a kad skontas - skontaces! Sretno!
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Pasa, nemam(o) ti sta vise reci. naj ti je bolje, kupi ti 250 ccm kad si vec navalio, a kad skontas - skontaces! Sretno!
Jebo kontanje ne valja se uciti na vlastitoj kozi i parama .
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Pasa, nemam(o) ti sta vise reci. naj ti je bolje, kupi ti 250 ccm kad si vec navalio, a kad skontas - skontaces! Sretno!
Jebo kontanje ne valja se uciti na vlastitoj kozi i parama .
sierra1712

Post by sierra1712 »

Ma kupi ti legendo to vanago od 250 cc pa ces za koji mjesec plakat.....ne moras divljat sa "monstrumom|"kako ga ti nazivas od 750 ccm....to je jedan pristojan bike sa kojim mozes uzivati u voznji...a ti ako hoces divljat mozes i sa 250 ccm...do tebe je kolko dadnes gasa....:)i ta busilica od motora moze razviti brzinu sa kojom mozes napraviti pizdariju.....
Sto rece drug phil kupuj pa cemo se tipkat za neki mjesec kad ti dosadi gledat drugim bikerima u djale:)
suha cest svim bikerima:):)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

sierra1712 wrote:Pozdrav za DaySleepera...:) jesil izvadio akumulator ili jos vrtis?:):):)
Malo je mazija ali ga zadajem jos uvijek:):)
See you on the road:)
Vozdra buraz.

Nisam jos izvadio akumulator.
Nemam kad radnim danom od posla, ali vikend ako bude imalo sunca na cesti cu biti.

JD ne pominji moj nick i rijec nalupati u istoj recenici, jos cu pomisliti da mi prijetis.

Isto tako sam jos na jednoj prosloj diskusiji rekao Prenju da bikeri bas i ne vole da im se pominju nekakvi padovi i pogibije i da ce se neko naci isprovociran.
E pa eto.

Da nebi bilo nesporazuma da citiram:
JD wrote:Trebali bi ustvari pokrenuti akciju da se vama bajkerima kupe kacige da ne poginete jadni...

Sta je bilo, slomio se sa motora a vozio bez kacige i zastitnog odjela ko velika vecina vas bajkera pa amenziju dobio pa se ne sjecas da si ovo napisao? :lol
Ovo je i odgovor djevojci po imenu debela.

Nisi u toku.

Ali ionako nikakvi licni podaci nisu otkriveni.
Samo takoreci, poblize koordinate :D

A bolje je reci vozacima da su jadni jer im stavove brani momcic od 20 godina sa 2 godine vozackog iskustva.
JD

Post by JD »

DaysleepeR wrote: JD ne pominji moj nick i rijec nalupati u istoj recenici, jos cu pomisliti da mi prijetis.
Znas sta sam mislio.
Ali ionako nikakvi licni podaci nisu otkriveni.
Samo takoreci, poblize koordinate :D
Jesi to i ti umjesan da se i tebe cuvam ? :lol: :lol: :lol: :lol:
I kad vec nikakvi podaci nisu otrkiveni, da ja malo o tebi napisem sta znam i sta mogu saznati ???
A bolje je reci vozacima da su jadni jer im stavove brani momcic od 20 godina sa 2 godine vozackog iskustva.
Ja govorim samo u svoje ime. A ne branim nikakve stavove jer nisam u poziciji da ih branim ovo je samo diskusija na forumu a ne neka vrsta suda ili sta ja znam pa da se nesto odlucuje o nekome, ti sto mislis da su vozaci ubice neduznih je tvoje misljenje za koje nikoga nije briga.

Ali vidim da zato ti svom snagom branis stavove one "vrste" bikera sto voze bez opreme i jurcaju 150km/h kroz Titovu. Cime li su te zaduzili pa ih toliko branis ili mislis da ce se tvoje cijenjeno ime ukaljati ako priznas da i medju vama bikerima ima kretena, zar te to toliko pogadja ? To je citava srz problema, tebi su svi vozaci ubice neduznih a svi bikeri su uzvisena bica bez izuzetaka. Jadno.

A to za godine sto si rekao je pateticno bas se hvatas za slamku spasa pa provociras, izvini STARAC ti nikad nisi imao 20 godina, ili jesi ali su te zapostavljali tad pa sad lijecis te frustracije ? Umjesto da budes neki primjer kao stariji (ako si uopste stariji) ti se spustas na taj nivo al' nema veze...RESPECT za civilizovanog bikera.

S ovim zavrsavam diskusiju s tobom, nema potrebe da nastavljamo ti si rekao da su vozaci ubice neduznih ja sam te ispravio i rekao da nisu svi vozaci isti i to je to.
Ako imas jos nesto da mi kazes reci na PP.

Pozdrav.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Sto se tice godina ne hvatam se ja nizasta, nego da sam znao prije da ti je 20 godina i da fakticki imas samo 2 godine iskustva u saobracaju nebi trosio vrijeme jer objektivno i ti moras priznati da si jos uvijek pocetnik na putu.
Na kraju krajeva sumnjam da si sam zaradio automobil koji vozis.

Sve to utice na vrijednost tvog misljenja.

Da lakse shvatis, odbacimo to sto ja vozim motor.
Samim mojim iskustvom i godinama provedenim za volanom me cini strucnijim i mjerodavnijim kad je voznja na 4 tocka u pitanju.

Ja imam mnogo vise godina na 4 tocka pod guzicom i sam taj podatak znaci nesto u tome kad kazem da su vozaci (ne svi jer to nisam nikad rekao) ubice neduznih.

Mene zna dosta ljudi sa foruma, ja sam svoje slike lijepio po forumu, ja se ne krijem, lako me je pronaci i sve ovo sto sad pricam ja cu ti reci i uzivo, ja nemam nikakvih problema s tim.

Sta god da znas, vjeruj mi, na ovom forumu je vec poznato odavno.

Koga ja branim ili ne sam objasnio na samom pocetku.

To je STAV.
Ko nema STAV zgazice ga ko mrava.

Neces od mene izvuci negativne rijeci na bajkera nema teorije.
A ako se opet pitas zasto, samo procitaj ovu diskusiju od pocetka.

Da mi bajkeri ovdje ne branimo jedni druge, ko bi nas branio?

Vozaci?

No way dude.
JD

Post by JD »

Evo da ne bude da ignorisem ipak cu odgovoriti.
DaysleepeR wrote:Sto se tice godina ne hvatam se ja nizasta, nego da sam znao prije da ti je 20 godina i da fakticki imas samo 2 godine iskustva u saobracaju nebi trosio vrijeme jer objektivno i ti moras priznati da si jos uvijek pocetnik na putu.
Pa dobro ne mogu u dvije godine preci 350.000km, ali sam dovoljno iskusan za volanom za 2 god iskustva, cca 25.000km presao.
A to sto nisam presao kilometara kao ti ne znaci puno u ovom slucaju, jer sam vecinu stvari razumno rekao, recimo nigdje nisam branio vozace govorivsi da su svi fini da se svi pridrzavaju pravila, samo sam rekao da nas ima svakakvih pa i vas, sto ti odbijas da priznas a znas da je tako. Ne trebaju mi kilometri da kazem da je neko kreten ko na motoru ili u autu projuri 100km/h Titovom, pa to i prosjecan pjesak moze sasvim objektivno reci.
Na kraju krajeva sumnjam da si sam zaradio automobil koji vozis.
E sad vec zadires u skroz drugu temu, ko to sa 20 godina moze zaraditi audo od 21.000 KM ? O ovom je suvisno pricati stvarno. Jesi li ti motor sam zaradio sa 20 godina ?
A to da pomenute stvari umanjuju vrijednost necijeg misljenja je samo pokusaj obezvrijedjivanja istog i izdizanja svog.
Mene zna dosta ljudi sa foruma, ja sam svoje slike lijepio po forumu, ja se ne krijem, lako me je pronaci i sve ovo sto sad pricam ja cu ti reci i uzivo, ja nemam nikakvih problema s tim.

Sta god da znas, vjeruj mi, na ovom forumu je vec poznato odavno.
I ono sto znam me ne interesuje nit me interesuje saznavanje licnih podataka clanova foruma to radi neko za koga vazi ona "Get a life", samo sam se nadovezao na tvoj komentar vezan za moje podatke koje je onaj iznio, rek'o da nisi i ti upetljan u to...
Neces od mene izvuci negativne rijeci na bajkera nema teorije.
A ako se opet pitas zasto, samo procitaj ovu diskusiju od pocetka.

Da mi bajkeri ovdje ne branimo jedni druge, ko bi nas branio?

Vozaci?

No way dude.
Pa da, to je istina vi normalni bikeri ste takvi, ali vas nece braniti oni papci na motorima koje smo vec sto puta spomenuli, njih zaboli i za vas i za sve druge, nemaju motor zato sto to vole nego zato sto ne znaju sta bi od sebe i od para. To i ti sam znas da ima takvih. Ali razumijem zasto neces da kazes nista protiv njih, a siguran sam da te je sram zbog njih jer 80% prosjecnih (neupucenih) ljudi ce kad vide onakve likove pomisliti da su svi bikeri takvi, a to vam ne treba.

Pozdrav.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

JD wrote:Pa da, to je istina vi normalni bikeri ste takvi, ali vas nece braniti oni papci na motorima koje smo vec sto puta spomenuli, njih zaboli i za vas i za sve druge, nemaju motor zato sto to vole nego zato sto ne znaju sta bi od sebe i od para. To i ti sam znas da ima takvih. Ali razumijem zasto neces da kazes nista protiv njih, a siguran sam da te je sram zbog njih jer 80% prosjecnih (neupucenih) ljudi ce kad vide onakve likove pomisliti da su svi bikeri takvi, a to vam ne treba.

Pozdrav.
Covjece shvati, mi smo drugi svijet totalno.

Koliko god razliciti bili motoristi po izgledu i motorima koje voze, kad samo jednom nesto treba tu su svi.
twowheelkamikaza

Post by twowheelkamikaza »

Samo da potvrdim,

za bikere, svi smo tu.

A sto se tice povremenog prolijetanja kroz Titovu "100km/h", mislim da je to smijesno.
Naime, slobodno mogu reci da prolijecemo puno brze od toga, jer moja Yamaha ide 160km/h u prvoj brzini, a sigurno presaltam jednu gore do semafora kod parkuse...

Ne bi komentarisao dalje, ali ispred sport rider-a mogu reci da su, bez uvrede (i ja vozim auto:)), automobili u usporedbi (ako se uopste mogu porediti) sa motorima, trolejbusi na naftu ili benzin :D .

Malo sam van teme, ali morao sam ovo napisati

Pozdrav svima

2WK
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Na temu da su bikeri ovakvi ili ovakvi, da pomognem momku da shvatii:

Postoje dvije grupe - vlasnici motocikala (iliti motociklisti) i bikeri.

Ja nemam zivaca ni vremena ni volje da objasnjavam razliku, ali ako neko ima, neka mu/im objasni.....vozdra, odoh na novembarsko djiranje (pobjegao sa posla)......
13

Post by 13 »

usput ....

prodajem motor yamaha-virago xv535s .....
zainteresovani neka se jave ....

adjjuuuu
micika

Post by micika »

13 wrote:usput ....

adjjuuuu

neka se jave,gdje :? :D
sicky

Post by sicky »

na 225 883 nazovi moj broj, javi mi se ti :lol:
13

Post by 13 »

micika wrote:
13 wrote:usput ....

adjjuuuu

neka se jave,gdje :? :D
pa valjda na ovaj post .... a poslije cemo detalje da rayradimo.....

prijatno
micika

Post by micika »

Evo ja se javila :D :D :D jel' sad mozemo razradit detalje :? :D :D
Post Reply