Posteno govoreci
- Mahalac
Poruka za sve ove nadobudne Zlajine SDP-ovce a glede ove teme bi bila da se licemjernim neutralnim posmatranjem i donekle izjednacavanjem strana nece postici srpska naklonost te mozda podrska, jer su oni takvi kakvi jesu -nacionalisti-fasisti-Gebelsovi studenti.
Dosta je nas fala bogu prezivjelih te nam nikakvi pisaci-tumaci istorije ne trebaju.
Eno brate Tokic, fino kaze danas u Avazu a bogami i Durakovic to mi je nekako pravi SDP za podrzati.
Dosta je nas fala bogu prezivjelih te nam nikakvi pisaci-tumaci istorije ne trebaju.
Eno brate Tokic, fino kaze danas u Avazu a bogami i Durakovic to mi je nekako pravi SDP za podrzati.
-
Prenj
Ima li jos koja boja na svijetu osim SDP-crvene i SDA-zelene?Mahalac wrote:Poruka za sve ove nadobudne Zlajine SDP-ovce a glede ove teme bi bila da se licemjernim neutralnim posmatranjem i donekle izjednacavanjem strana nece postici srpska naklonost te mozda podrska, jer su oni takvi kakvi jesu -nacionalisti-fasisti-Gebelsovi studenti.
- manijak1
Ima kako nema .........na tu stranuKao da nema nista izvan tora...
........da nastavim ?
Međutim svi zaboravljaju još jednu stvar a to je da kritika tuđeg stava mora biti zasnovana na higijeni vlastitog
Nego šta ti ili već puhači i duvači podrazumijevaš pod ovim
............podrazumijevaš znači pod tim puhanje ili stvaranje vjetra za šta ????????????ako nisi spreman puhati u jedra jednonaciolnog broda - i ja kad se jedim ili kada mi nečija odsutnost spoznaje ide na nerv .........pravim tipkarske greške![]()
![]()
Bijeg od istine ?
Jer ja ne kažem da je moja istina nedodirljiva ali da se može izjednačiti s nečijim zločinom i to još pod uslovima da se minimiziraju vlastiti koljači i dočekuju kao heroji jer su zaboga miloga napokon odlučili pod pompom otići u Den Haag ??????.
-
medeni_teritorijalac
Brazzo
:D ja ne isla u Haag
:D
- manijak1
Što bona ne biomedeni_teritorijalac wrote:Brazzo:D ja ne isla u Haag
:D
-
medeni_teritorijalac
Isao bih ali onaj Voja psuje k'o kocijas
:D:D:D
- Mahalac
Procitajte mada je malo duze JER TO VAM JE TO
Islamska republika u centru Balkana - američka noćna mora
Ukoliko se BiH raspadne RS će otići Srbiji, Hercegovina Hrvtskoj. Ostat će jedna mala islamska republika u centru Balkana, odvojena od mora, neprijateljska prema susjedima. To je noćna mora koju su Amerikanci uvijek željeli izbjeći.
WASHINGTON - Daniel Serwer direktor Odjela za Balkan u Američkom institutu za mir, čovjek koji je bio prisutan u Daytonu prije 10 godina, tijekom rata dolazio u Sarajevo i dobro je upoznat sa stanjem na Balkanu, američkim i međunarodnim gledištima na Balkan, za Glas Amerike objasnio je zašto se BiH ne može podjeliti, bez obzira na riješenje kosovskog pitanja, i zašto to nije u interesu Amerike, međunarodne zajednice, pa ni susjedne Srbije i Hrvatske.
Treba pomisliti, kaže Serwer, što će to značiti ukoliko se BiH raspadne. Jedan dio BiH će otići Srbiji, Republika Srpska, jedan dio će otići Hrvatskoj, uglavnom Hercegovina. Što će to značiti za ostatak BiH. Ostat će jedna mala islamska republika u centru Balkana, odvojena od mora, neprijateljska prema susjedima. To je noćna mora koju su Amerikanci uvijek željeli izbjeći.
Ne mislim, dodaje Serwer, da bilo što što se dogodilo deset godina poslije Daytona čini više privlačnim stvaranje islamske republike u centru Blakana nego je to bilo prije 10 godina.
"To nikada nije bilo u interesu Srbije, to nikada nije bilo u interesu Hrvatske. Franjo Tuđman je to shvaćao i zato je surađivao u stvaranju Federacije, a zatim planirao konfederaciju Federacije BiH s Hrvatskom. To nikada nisu shvatili u Beogradu, da nije u interesu Srbije da za susjeda ima islamsku republiku. Ja mislim da su ljudi u Beogradu danas mnogo pametniji od onih prije 10 godina, i da mogu razumjeti koliko je podjela Bosne neatraktivan prijedlog ne samo za međunarodnu zajednicu, ne samo za Ameriku, nego i za njih", izjavio je za Glas Amerike Daniel Serwer direktor Odjela za Balkan u Američkom institutu za mir.
Islamska republika u centru Balkana - američka noćna mora
Ukoliko se BiH raspadne RS će otići Srbiji, Hercegovina Hrvtskoj. Ostat će jedna mala islamska republika u centru Balkana, odvojena od mora, neprijateljska prema susjedima. To je noćna mora koju su Amerikanci uvijek željeli izbjeći.
WASHINGTON - Daniel Serwer direktor Odjela za Balkan u Američkom institutu za mir, čovjek koji je bio prisutan u Daytonu prije 10 godina, tijekom rata dolazio u Sarajevo i dobro je upoznat sa stanjem na Balkanu, američkim i međunarodnim gledištima na Balkan, za Glas Amerike objasnio je zašto se BiH ne može podjeliti, bez obzira na riješenje kosovskog pitanja, i zašto to nije u interesu Amerike, međunarodne zajednice, pa ni susjedne Srbije i Hrvatske.
Treba pomisliti, kaže Serwer, što će to značiti ukoliko se BiH raspadne. Jedan dio BiH će otići Srbiji, Republika Srpska, jedan dio će otići Hrvatskoj, uglavnom Hercegovina. Što će to značiti za ostatak BiH. Ostat će jedna mala islamska republika u centru Balkana, odvojena od mora, neprijateljska prema susjedima. To je noćna mora koju su Amerikanci uvijek željeli izbjeći.
Ne mislim, dodaje Serwer, da bilo što što se dogodilo deset godina poslije Daytona čini više privlačnim stvaranje islamske republike u centru Blakana nego je to bilo prije 10 godina.
"To nikada nije bilo u interesu Srbije, to nikada nije bilo u interesu Hrvatske. Franjo Tuđman je to shvaćao i zato je surađivao u stvaranju Federacije, a zatim planirao konfederaciju Federacije BiH s Hrvatskom. To nikada nisu shvatili u Beogradu, da nije u interesu Srbije da za susjeda ima islamsku republiku. Ja mislim da su ljudi u Beogradu danas mnogo pametniji od onih prije 10 godina, i da mogu razumjeti koliko je podjela Bosne neatraktivan prijedlog ne samo za međunarodnu zajednicu, ne samo za Ameriku, nego i za njih", izjavio je za Glas Amerike Daniel Serwer direktor Odjela za Balkan u Američkom institutu za mir.
- Fair Life
Kad citiras... nastoj da citiras, a ne da improvizujes.manijak1 wrote:...Nego šta ti ili već puhači i duvači podrazumijevaš pod ovimako nisi spreman puhati u jedra jednonaciolnog broda - i ja kad se jedim ili kada mi nečija odsutnost spoznaje ide na nerv .........pravim tipkarske greške![]()
![]()
Fair Life wrote:Ne razumijem... ako nisi spreman puhati u jedra jednonaciolnog broda... onda si Zlajin SDP-ovac.Mahalac wrote:Poruka za sve ove nadobudne Zlajine SDP-ovce...
Kao da nema nista izvan tora...
- manijak1
Misliš da je to tvoje ekskluzivno pravo ? da pored svojih već podosta navoda postavljaš i improvizacije ? A poslije savjetuješKad citiras... nastoj da citiras, a ne da improvizujes.
-
dado77
Ovo je samo dokaz da novine kao što su Dani i slobodna bosna služe isključivo svrsi da umanjuju vrijednost ljudi kao što je bakir.
Neko reče kako je on siva eminencija SDA ,. Pa stvarno zar misliš da se onakav čovjek pita da bi tihić bio predsjednik . Pa stvarno uozbiljite se ljudi.
P.S. ozbiljno razmišljam za mirnesa da glasam , on postade pravi trn u oku ovim dušmanima, malo po malo
Neko reče kako je on siva eminencija SDA ,. Pa stvarno zar misliš da se onakav čovjek pita da bi tihić bio predsjednik . Pa stvarno uozbiljite se ljudi.
P.S. ozbiljno razmišljam za mirnesa da glasam , on postade pravi trn u oku ovim dušmanima, malo po malo
-
pegaz
Bakir je bio i sasvim blag prema onoj neartikulisanoj masi akademskog primjera iz Lukavice.Trebao ih je pokopati argumentacijom o agresiji na BiH a ne samo presutjeti ili napraviti previd na konstataciju gradjanskog rata.Tu je imao zicer pokopati "mladice" iz RS.Ostalo je bilo sasvim korektno i sasvim dobro.
Fair Life molim te kao Boga saslusaj me.To sto si ti bio u logoru meni je iskreno od srca zao.Ako to daje legitimitet da seres po svemu bosanskom onda ima nas koji smo prosli i logore i rat i ranjavanja i sve moguce golgote sarajevskog Dzehenema.Tako da Te molim jos jednom da shvatis, i ne uzimaj to kao meritum legitimiteta sveznajuceg i moralno opravdanog.Ima nas koji smo zivjeli te dane u Sarajevu a ne samo konsultirali Slobodnu Bosnu s ciljem informacije vise u vezi tog perioda.Postedi nas, koji samo citaju postove i povremeno se ukljuce, tvojih odgovora na ama bas svaku temu.Da se postavi tema o branju krompira u Dejcicima ti bi imao informaciju iz Slobodne Bosne.Preskoci nesto majstore zivota ti.Ipak je Austrija daleko od Bosne i vrati se prijatelju pa svu svoju sivu masu upotrijebi na izgradnji ove zemlje.Nasa je kakva god da je.Mi Slobodnu Bosnu mozemo i sami kupiti na svakom cosku i ne treba nam smjernica gdje traziti istinu.Neki su tu istinu zivjeli u tom periodu.
Budi mi dobar.
Fair Life molim te kao Boga saslusaj me.To sto si ti bio u logoru meni je iskreno od srca zao.Ako to daje legitimitet da seres po svemu bosanskom onda ima nas koji smo prosli i logore i rat i ranjavanja i sve moguce golgote sarajevskog Dzehenema.Tako da Te molim jos jednom da shvatis, i ne uzimaj to kao meritum legitimiteta sveznajuceg i moralno opravdanog.Ima nas koji smo zivjeli te dane u Sarajevu a ne samo konsultirali Slobodnu Bosnu s ciljem informacije vise u vezi tog perioda.Postedi nas, koji samo citaju postove i povremeno se ukljuce, tvojih odgovora na ama bas svaku temu.Da se postavi tema o branju krompira u Dejcicima ti bi imao informaciju iz Slobodne Bosne.Preskoci nesto majstore zivota ti.Ipak je Austrija daleko od Bosne i vrati se prijatelju pa svu svoju sivu masu upotrijebi na izgradnji ove zemlje.Nasa je kakva god da je.Mi Slobodnu Bosnu mozemo i sami kupiti na svakom cosku i ne treba nam smjernica gdje traziti istinu.Neki su tu istinu zivjeli u tom periodu.
Budi mi dobar.
- Mahalac
A evo novih izjava, ...čudi me za ove izjave...otkud sad pa to????
Pa dajte kakav plebiscit vi akademci, pokažite ustvari šta vi želite
Rycroft: BiH ne može u EU s ovim ustavom
Veleposlanik Velike Britanije u BiH Matthew Rycroft rekao je u razgovoru za nedjeljne Nezavisne novine da je promjena Ustava BiH nužan uvjet za prelazak ove zemlje u sljedeću fazu europskih integracija.
"Ne mogu zamisliti BiH sa sadašnjim ustavom kao članicu EU. Sam proces približavanja EU promijenit će načine na koje ova zemlja funkcionira. Recimo, zemlja koja ima visokog predstavnika s bonskim ovlastima ne može postati članica EU. Osobno mislim da je nemoguće da država sa slabim centralnim državnim aparatom bude članica EU. Ustavne promjene o kojima se govori imaju smisla i pozitivne su. Recimo, ideje jednog predsjednika, jakog premijera i jakog parlamenta pomoći će BiH na njezinu putu prema EU", rekao je Rycroft i dodao da ovo mišljenje, osim Velike Britanije i SAD, dijeli "cijela međunarodna zajednica".
Paddy Ashdown ukida tročlano predsjedništvo BiH!?!
Političari u BiH ocijenili su nerealnom izjavu visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Paddy Ashdowna da će od narednih izbora BiH najvjerojatnije imati jednog predsjednika države ...
sram da ga bude
-
Jasho
Bakir Izetbegtović je jedan obično Lažov i lopov koji je omogučio podobnim da se napljačkaju, a i sam se mutnim radnjama obogatio!!!!! Dovoljno je vidjeti ko su mu najbolji prijatelji (Ismet Bajramović Čelo i slični)! Što se tiće studenata iz oba entiteta sama jad, bjeda i čemer!
- manijak1
A Ćelo je jaran i Pašaliću
-
sofist
...dok sam
sa pažnjom gledao, pardon,
slušao laži što ih je beskonačno u
televizijskoj emisiji „Pošteno govoreći” izgovarao
diplomirani arhitekta Bakir Izetbegović.
Ima hiljadu teorija, psiholoških,
socioloških, patoloških... koje se bave
fenomenom laži. Nažalost, ja ni o jednoj
ništa ne znam. Poznata mi je tek razlika
između laži i izmišljanja: laž je pragmatič
na, utilitarna, izmišljanje je bezopasna,
topla i, u osnovi, kreativna djelatnost.
E tu je negdje razlika između juniora
Izetbegovića i njegovog rahmetli oca: Alija
je kreativno izmišljao, sin Bakir surovo i
hladno laže!
Prođimo, kratko, kroz nekoliko najradikalnijih
laži Izetbegovića-juniora...
LAŽ PRVA
„U onom što je danas federalno
Sarajevo prije rata je živjelo 70 posto
Bošnjaka-muslimana”. Kretenska izmiš-
ljotina u čije se propitivanje ne bi upleli
čak ni Miljenko Jergović, a pogotovo
Džemaludin Latić, premda su obojica na
neviđeno skloni vjerovati Izetbegoviću arhitekti
laži.
DRUGA LAŽ
„Alija Izetbegović se prvi put sreo i
slikao sa mudžahedinima 1995. godine
nakon zauzimanja Vozuće”. Ma, daj, ne
seri: Alija Izetbegović je u oktobru 1993.
godine na Ravnom Rostovu posjetio odred
El Mudžahid i o tome postoji raskošna video-
foto dokumentacija dostupna svim
novinskim redakcijama, a pogotovo Tužilaš
tvu Tribunala u Haagu...
LAŽ TREĆA
„Ja vrlo malo znam o dolasku mudžahedina
u BiH. Ali upoznao sam jednog doktora
iz Beča, Abu Haris se zvao, koji je napustio
dobro plaćen posao da bi došao pomoći
bosanskim muslimanima”...
Opet laž koja se čak ni sinuarhitekti
tolerirati ne može: meni
je gospodin, sin i arhitekta Bakir
Izetbegović početkom 1994. godine
predlagao da napravim knjigu
o muslimanskim dobrovoljcima-internacionalcima
iz srednje Bosne obećavajući mi
svu neophodnu materijalno-logističku pomoć.
„Bio bi to najbolji način da se zahvalimo
tim ljudima koji su nam došli pomoći”,
pojasnio je. Međutim, pošto je moja poslovnost
godinama postala poslovična, odbio
sam tu unosnu ponudu. Što se pak doktora
Abu Harisa tiče, volio bih vidjeti njegove
izliječene pacijente, od Afganistana, Beča,
Zenice, pa sve do Žepča, gdje su ga po
nalogu CIA-e u zasjedi likvidirale postrojbe
HVO-a!
ČETVRTA LAŽ
„Moj otac nikada nije potpisivao
nikakve ceduljice”. Slobodna Bosna je
objavila bar dvije ceduljice koje je potpisao
Alija Izetbegović nakon što je u Beču uzeo
više od dva miliona maraka.
LAŽ PETA
„Ne sjećam se da je kod Alije u kabinetu
bila ikakva kasa”. Moguće je da se sin arhitekta
ne sjeća, ali to ni na koji način ne
obavezuje mene da se ne sjećam: i danas mi
je pred očima scena iz ganjka (hodnika)
Izetbegovićevog kabineta, opet početak
1994. godine: sin Bakir iznosi ogromne
količine novca članovima ratnog Predsjedniš
ta općine Prozor a oni novac razrogač
enih očiju višestruko prebrojavaju!
ŠESTA LAŽ
„Nisam bio na dženazi Mušana Topalović
a Cace”. Laž, tu se više ništa dodati
ne može.
LAŽ SEDMA
„Armija BiH je u Sarajevu ubila 100-ak
Srba a artiljerija Vojske RS je pobila par hiljada
Srba”! Čuj?! A da onu prvu cifru
pomnožimo sa pet a onu drugu podijelimo
sa istim brojem: da li bi to i za mrvicu
promijenilo suštinu pakla kroz koji je
Sarajevo prošlo u vremenu 1992.-1995.?
Naravno da ne bi. Zašto arhitekti Izetbegović
u baš rečene cifre trebaju? Ne znam;
nikom drugom nisu ni potrebne a pogotovo
neophodne.
OSMA LAŽ
„Danas u Sarajevu živi duplo više Srba
nego što ih je bilo 1996. godine”. Možda ih
toliko stanuje u Stranci demokratske akcije, ali u
Sarajevu još nije urađen popis ni 1996. ni 2005.
DEVETA LAŽ
„Moj otac je insistirao na profesionalnom i
neovisnom pravosuđu”. Tačno: samo je u
takvom sustavu moguće da predsjednik države
na slobodu pušta osuđene ubice po preporuci
šefa Državne bezbjednosti (Enver Mujezinović;
objavili smo taj dokument nedavno).
LAŽ DESETA
„Alija Izetbegović nije mijenjao imena
ulica, pa čak i ime ulica čovjeka koji ga je
dva puta hapsio - Tita”. Nastranu to što je
Broz drugi put Izetbegovića uhapsio kada je
bio dva puta manje živ nego što je Alija
danas (1983.). Baška to što je prvi put
Izetbegovića uhapsio zakon kao i sve ostale
vojne dezertere. Ali, zbilja je neljudski
optuživati SDA i njenog šefa za to što se
jedna ulica u Sarajevu zove „Put Mladih
muslimana” (a oni nikad i nigdje putovali
nisu osim jednom u Teheran i tu ih uhapsilo).
Kome bi u demokratski uređenoj državi
palo na pamet ulici dati ime po Azizi
Šaćirbegović?! Humanisti i demokrati Aliji
Izetbegoviću? Gluho bilo!
I mogla bi se, da nije plan autora bio da
završi na deset mitskih laži, u televizijskoj
eskapadi sina-arhitekte pronaći još poneka
masna, nepristojno-neodoljiva laž: poput
njegove tvrdnje da niti je on lider SDA niti
to kani biti; demantiran je izravno u eteru -
istu večer je na nekoj televiziji gostovao
njegov partijski „šef” Sulejman Tihić, ali
Tihića niti je ko gledao, niti je za to imao
ozbiljan razlog: narod zna da se ovdje već
15 godina treba slušati samo onaj ko se
preziva Izetbegović. Ma kako taj lagao:
djevičanski nevino i metafizički maglovito
kao otac, ili tranzicijski ogoljeno i brutalno
kao sin!
sa pažnjom gledao, pardon,
slušao laži što ih je beskonačno u
televizijskoj emisiji „Pošteno govoreći” izgovarao
diplomirani arhitekta Bakir Izetbegović.
Ima hiljadu teorija, psiholoških,
socioloških, patoloških... koje se bave
fenomenom laži. Nažalost, ja ni o jednoj
ništa ne znam. Poznata mi je tek razlika
između laži i izmišljanja: laž je pragmatič
na, utilitarna, izmišljanje je bezopasna,
topla i, u osnovi, kreativna djelatnost.
E tu je negdje razlika između juniora
Izetbegovića i njegovog rahmetli oca: Alija
je kreativno izmišljao, sin Bakir surovo i
hladno laže!
Prođimo, kratko, kroz nekoliko najradikalnijih
laži Izetbegovića-juniora...
LAŽ PRVA
„U onom što je danas federalno
Sarajevo prije rata je živjelo 70 posto
Bošnjaka-muslimana”. Kretenska izmiš-
ljotina u čije se propitivanje ne bi upleli
čak ni Miljenko Jergović, a pogotovo
Džemaludin Latić, premda su obojica na
neviđeno skloni vjerovati Izetbegoviću arhitekti
laži.
DRUGA LAŽ
„Alija Izetbegović se prvi put sreo i
slikao sa mudžahedinima 1995. godine
nakon zauzimanja Vozuće”. Ma, daj, ne
seri: Alija Izetbegović je u oktobru 1993.
godine na Ravnom Rostovu posjetio odred
El Mudžahid i o tome postoji raskošna video-
foto dokumentacija dostupna svim
novinskim redakcijama, a pogotovo Tužilaš
tvu Tribunala u Haagu...
LAŽ TREĆA
„Ja vrlo malo znam o dolasku mudžahedina
u BiH. Ali upoznao sam jednog doktora
iz Beča, Abu Haris se zvao, koji je napustio
dobro plaćen posao da bi došao pomoći
bosanskim muslimanima”...
Opet laž koja se čak ni sinuarhitekti
tolerirati ne može: meni
je gospodin, sin i arhitekta Bakir
Izetbegović početkom 1994. godine
predlagao da napravim knjigu
o muslimanskim dobrovoljcima-internacionalcima
iz srednje Bosne obećavajući mi
svu neophodnu materijalno-logističku pomoć.
„Bio bi to najbolji način da se zahvalimo
tim ljudima koji su nam došli pomoći”,
pojasnio je. Međutim, pošto je moja poslovnost
godinama postala poslovična, odbio
sam tu unosnu ponudu. Što se pak doktora
Abu Harisa tiče, volio bih vidjeti njegove
izliječene pacijente, od Afganistana, Beča,
Zenice, pa sve do Žepča, gdje su ga po
nalogu CIA-e u zasjedi likvidirale postrojbe
HVO-a!
ČETVRTA LAŽ
„Moj otac nikada nije potpisivao
nikakve ceduljice”. Slobodna Bosna je
objavila bar dvije ceduljice koje je potpisao
Alija Izetbegović nakon što je u Beču uzeo
više od dva miliona maraka.
LAŽ PETA
„Ne sjećam se da je kod Alije u kabinetu
bila ikakva kasa”. Moguće je da se sin arhitekta
ne sjeća, ali to ni na koji način ne
obavezuje mene da se ne sjećam: i danas mi
je pred očima scena iz ganjka (hodnika)
Izetbegovićevog kabineta, opet početak
1994. godine: sin Bakir iznosi ogromne
količine novca članovima ratnog Predsjedniš
ta općine Prozor a oni novac razrogač
enih očiju višestruko prebrojavaju!
ŠESTA LAŽ
„Nisam bio na dženazi Mušana Topalović
a Cace”. Laž, tu se više ništa dodati
ne može.
LAŽ SEDMA
„Armija BiH je u Sarajevu ubila 100-ak
Srba a artiljerija Vojske RS je pobila par hiljada
Srba”! Čuj?! A da onu prvu cifru
pomnožimo sa pet a onu drugu podijelimo
sa istim brojem: da li bi to i za mrvicu
promijenilo suštinu pakla kroz koji je
Sarajevo prošlo u vremenu 1992.-1995.?
Naravno da ne bi. Zašto arhitekti Izetbegović
u baš rečene cifre trebaju? Ne znam;
nikom drugom nisu ni potrebne a pogotovo
neophodne.
OSMA LAŽ
„Danas u Sarajevu živi duplo više Srba
nego što ih je bilo 1996. godine”. Možda ih
toliko stanuje u Stranci demokratske akcije, ali u
Sarajevu još nije urađen popis ni 1996. ni 2005.
DEVETA LAŽ
„Moj otac je insistirao na profesionalnom i
neovisnom pravosuđu”. Tačno: samo je u
takvom sustavu moguće da predsjednik države
na slobodu pušta osuđene ubice po preporuci
šefa Državne bezbjednosti (Enver Mujezinović;
objavili smo taj dokument nedavno).
LAŽ DESETA
„Alija Izetbegović nije mijenjao imena
ulica, pa čak i ime ulica čovjeka koji ga je
dva puta hapsio - Tita”. Nastranu to što je
Broz drugi put Izetbegovića uhapsio kada je
bio dva puta manje živ nego što je Alija
danas (1983.). Baška to što je prvi put
Izetbegovića uhapsio zakon kao i sve ostale
vojne dezertere. Ali, zbilja je neljudski
optuživati SDA i njenog šefa za to što se
jedna ulica u Sarajevu zove „Put Mladih
muslimana” (a oni nikad i nigdje putovali
nisu osim jednom u Teheran i tu ih uhapsilo).
Kome bi u demokratski uređenoj državi
palo na pamet ulici dati ime po Azizi
Šaćirbegović?! Humanisti i demokrati Aliji
Izetbegoviću? Gluho bilo!
I mogla bi se, da nije plan autora bio da
završi na deset mitskih laži, u televizijskoj
eskapadi sina-arhitekte pronaći još poneka
masna, nepristojno-neodoljiva laž: poput
njegove tvrdnje da niti je on lider SDA niti
to kani biti; demantiran je izravno u eteru -
istu večer je na nekoj televiziji gostovao
njegov partijski „šef” Sulejman Tihić, ali
Tihića niti je ko gledao, niti je za to imao
ozbiljan razlog: narod zna da se ovdje već
kao sin!
- manijak1
-
rei
sofist wrote:... narod zna da se ovdje već
kao sin!
hm trebao si napisati onda samo "sve je slagao"
a ovo zadnje sam ostavila, jednostavno jer
je laz... onako iskreno... nista o Bakiru nisam
znala... cak me nije ni zanimao.... ali iskrenost
se prepoznaje....
-
rehaktor
da, pegaz, austrija je daleko od bosne... e zamisli sada gdje je australija... a tamo ti se nas fair stanjio i tamo s. bosnu s klokanima tabiripegaz wrote:Bakir je bio i sasvim blag prema onoj neartikulisanoj masi akademskog primjera iz Lukavice.Trebao ih je pokopati argumentacijom o agresiji na BiH a ne samo presutjeti ili napraviti previd na konstataciju gradjanskog rata.Tu je imao zicer pokopati "mladice" iz RS.Ostalo je bilo sasvim korektno i sasvim dobro.
Budi mi dobar.
- Vodenjak
A kad je trebalo rusiti drzavu i politicki sistem 1990. prvo sto su nacionalne vodje uradile, otrcale su u Australiju, Canadu, Ameriku da se nakupe dolara kako bi s tim sredstvima sjebali sve sto se sjebati moglo! (a onda sebi prikupiti sto se prikupiti da, ali necemo sad o tome!rehaktor wrote:da, pegaz, austrija je daleko od bosne... e zamisli sada gdje je australija... a tamo ti se nas fair stanjio i tamo s. bosnu s klokanima tabiripegaz wrote:Bakir je bio i sasvim blag prema onoj neartikulisanoj masi akademskog primjera iz Lukavice.Trebao ih je pokopati argumentacijom o agresiji na BiH a ne samo presutjeti ili napraviti previd na konstataciju gradjanskog rata.Tu je imao zicer pokopati "mladice" iz RS.Ostalo je bilo sasvim korektno i sasvim dobro.
Budi mi dobar.
Ti koji su tad bili rasuti po svijetu, bili su probrani i njihovo je bilo da daju lovu i nista ne pitaju!
Tako su i uradili i zato valjaju! Pravi domoljubi! Cak su nam i sinove svoje poslali da nam vanjsku politiku vode i agresorima republiku daju unutar nekadasnje drzave Bosne i Hercegovine!
A ovi danas, koji imaju i lovu i pamet, a boga mi vasega, znaju i upitati za svoje - oni su samo grupa onih koji, po sadasnjim mishevima i uvlakushama, laju iz daleka bez da, eto, imaju prava na to!
To im pravo uzele "demokrate" koje su ih ili protjerale sa vjekovnih ognjista ili im danas ne daju da se vrate, sto zbog "pogresne nacionalne pripadnosti" sto zbog "politicke nepodobnosti"!
Tiito dragi, spasili su nas od tvog jednoumlja!
- flora.sa
Sinoć gost bio John McNair...
Duška izračunala da jamčevina za Jelavića (500 000 KM), je SAMO
je samo 14 Mcnairovih plata...
skoro pa 37000 KM, dotični dobije za mjesec...
plaća Kanadska vlada, ali se računa kao donacija BiH!!!

Duška izračunala da jamčevina za Jelavića (500 000 KM), je SAMO
skoro pa 37000 KM, dotični dobije za mjesec...
plaća Kanadska vlada, ali se računa kao donacija BiH!!!