Zasto tako mislis..sekiracija wrote:Rajvosa mozda bi tebi najvise godilo da aerodroma i nema
Aerodrom - protest
- dizZaster
Ako je to tvoje misljenje onda ti nisi ni s od sarajlijeJasho wrote:Evo Hrvatski nacionalisti u vezi davanja imena Aerodroma po Aliji, traže da se u glavnom gradu Sarajevu jedna ulica nazove po Mati Bobanu! A znamo da je Mate Boban Ratni zločinac! Ma mogu oni nazvati kako hoće aerodrom, on će za mene uvijek biti Međunarodni Aerodrom Sarajevo, a ne A.I.! Isto tako za mene su i danas ulice Koševska, Ferhadija, Čekaluša, ulice Kralja Tomislava, Vase Miskina i Nemanjina! A ovako razmišljaju sve rođene Sarajlije!
rodjene sarajlije nikad vise nece prihvatiti nazive ulica kao sto su bile
kao na primjer "obala vojvode stepe,vojvode putnika,milosa obilica,
djure djakovica,vase miskina.....itd
ovo je seher Sarajevo
- Lace
da zavisi u koje vrijeme si rodjen i rastao...i meni se tesko navici na "nove" stare nazive ulica a vec mojoj djeci ce biti kao da "stari" nazivi nisu nikada ni postojali...nece znati koja ulica se zvala vase miskina...a koja nemanjina...koja je bila kralja tomislava a koja matije gubca...to ce za njih biti kosevska i gabelinazzzzz wrote:Ma hajde, sve rodjene Sarajlije.Jasho wrote:Evo Hrvatski nacionalisti u vezi davanja imena Aerodroma po Aliji, traže da se u glavnom gradu Sarajevu jedna ulica nazove po Mati Bobanu! A znamo da je Mate Boban Ratni zločinac! Ma mogu oni nazvati kako hoće aerodrom, on će za mene uvijek biti Međunarodni Aerodrom Sarajevo, a ne A.I.! Isto tako za mene su i danas ulice Koševska, Ferhadija, Čekaluša, ulice Kralja Tomislava, Vase Miskina i Nemanjina! A ovako razmišljaju sve rođene Sarajlije!
A za moju majku je npr. ulica Ferhadija i u Titino vrijeme uvijek bila i ostala Ferhadija
- pitt
Ahbab moj....ovaj omladinac se pravo ofursatio......trazi belajaList wrote:Tako je kad pobjegneš ko miš.Šeha wrote:Vi se jos i dobri, ja nemogu zapamtiti ni stare ni nove nazive![]()
Znam Titovu i ono malo sto je ravno do carsije... Ono uzbrdo nista ne znam a dalje od Marijin Dvora pogotovo![]()
![]()
- manijak1
Boli ga
-
mr__bosnjak
Zar su te ulice postojale i koji vojvoda stepe. Samo da pitam znal ko koje bio Behdzet Mutevelic jer moja nana tamo zivi na njegovoj ulici a ja neznam ko je on.alek wrote:ja nikad obalu vojvode stepe i kulina bana![]()
- pitt
Da sam i ja bogdo....sticajem okolnostiŠeha wrote:Da sam bogdo moj Pittpitt wrote:Tako je kad pobjegneš ko miš.Šeha wrote:Vi se jos i dobri, ja nemogu zapamtiti ni stare ni nove nazive![]()
Znam Titovu i ono malo sto je ravno do carsije... Ono uzbrdo nista ne znam a dalje od Marijin Dvora pogotovo![]()
![]()
![]()
![]()
Da sam znao ono sto sad znam ne da bi se ispario prvi dan. Otisao bih "sticajem okolnosti" ko A.'90
![]()
![]()
List.....pitao je neko za tebe juce
-
mr__bosnjak
Oslobodio od koga. I koga je oslobodio, nije to bio Mehmed Kotromanic nego Mehmed Fatih sta je tebi. Mozda je bio dobar vladar ali oslobodilac nije bio.Sarafcina wrote:mr__bosnjak wrote:Jesi ti covjece lud pa on je okupirao Bosnu i bosanski vojnici su ginuli braneci Bosnu dok nije osvojena. To sto su bili dio orijentalnog civilizacijskog kruga i sto su imali povlasteni status u Osmanlijskom carstvu(znaci Bosnjaci) samo pokazuje kolko su bili svoj narod i izborili se za svoje te postali dio Osmanlijskog carstva i jedan od nasljednika njegove kulture ali Turci nisu bili ikada to zele Srbi i Hrvati da nabace pa je kod tebe uspjelo. Kasnije kada je Bosnjacima postajalo sve losije i losije podignuta je pobuna Husein Kapetana Gradascevica(moze po njemu dobit ime). Ranije Bosnjaci su bili jako mocni moram li spomenut velikog vezira(Bosnjaka) Mehmed-pasu Sokolovica(moze po njemu dobit ime). A i Gazi Husrev-beg je puno uradio za Sarajevo(moze i po njemu) ali sultan neka u Istanbulu ima aerodrom nazvan po sebi. Ali opet ovo svu sve likovi iz vremena kada nije bilo aviona zato mozda opet nasem zadnjem heroju i branitelju bi mozda trebalo dati aerodrom nazvan po njemu._BaykoNoor_ wrote:Podrzavam prijedlog. Mislim da je to izvanredno i da onda Aliji rahmetli damo Titovu ulicu![]()
![]()
![]()
Nego kad smo kod imena nasih velikana ja predlazem evo da se aerodrom zove SULTAN MEHMED II FATIH![]()
![]()
![]()
![]()
Mehmed okupirao?
zavisi kako gledas
mozda je i oslobodio
a okupacija tada nije bila sto je danas
valjda nije bilo geomeatrske sluzbe da kaze cije je sta![]()
- manijak1
Ja ovog Bošnjaka
pa Vojvoda Stepa putovao na Krf
junački
zaglavio u Konaku 
-
mr__bosnjak
mmmmm nisam nista shvatio.manijak1 wrote:Ja ovog Bošnjaka![]()
pa Vojvoda Stepa putovao na Krf
![]()
junački
zaglavio u Konaku
-
Larci
emac wrote:Titov rezim je bio represivan i daleko od savrsenog pa zasto se niko nebuni protiv njegove ulice.Pa on je zakuho corbu koja nas je dovela do rata.
ja predlazem da se u Americi promjeni ime Kenedijevog,Ruzveltovog i ostalih aerodroma koji nose ime premunilih velikih predsjednika.Ja mislim da bi turci trebali promjeniti ime Ataturkovog aerodroma ili ime stadiona na kojem se igralo finale lige prvaka.Ili recimol francuzi aerodrom Sarl de Gol...
Sav normalan svijet velica oceve nacija,Alija je otac bosanske nacije nije bio savrsen daleko od toga ali na nama je da ispravimo nepravilnosti i ucinimo Bosnu ugodnijom za zivljenje.
Alija je simbol borbe za identitet Bosne i Hercegovine i zato kazem samo naprijed.
- Lace
desavanja za vrijeme I svjetskog ratamr__bosnjak wrote:Zar su te ulice postojale i koji vojvoda stepe. Samo da pitam znal ko koje bio Behdzet Mutevelic jer moja nana tamo zivi na njegovoj ulici a ja neznam ko je on.alek wrote:ja nikad obalu vojvode stepe i kulina bana![]()
"Procesi su se nizali jedan za drugim. Na optuženičku klupu izvedeni su najpre atentatori i njihovi pomagači, a zatim đačke organizacije iz Banje Luke, Sarajeva, Mostara i Tuzle, najzad velike grupe veleizdajnika članova Prosvete, Sokola, Pobratimstva i onih pojedinaca za koje se tvrdilo da su bili u neposrednim vezama s Narodnom Odbranom. Zatvora je dopala na kraće ili duže vreme skoro cela aktivna srpska inteligencija Bosne i Hercegovine. S njom su bili optuženi i osuđeni i mnogi tadašnji narodni poslanici. Na čelu liste najvećeg veleizdajničkog procesa, onog u Banjoj Luci, nalazio se Vasilj Grđić, koji je bio osuđen na smrt, a na robiju od više godina bili su upućeni od poslanika: Atanasije Šola, prota Kosta Božić, dr. V. Besarović, Matija Popović, dr. Jovan Simić. U pojedinačnim procesima suđeni su Gl. Jeftanović i Šćepan Grđić, a jedno vreme bio je zatvoren i Vojislav Šola. Od Hrvata je bio izveden pred sud dr. T. Alaupović. Od drugih javnih radnika, mnogi su po godinu-dve dana proveli u internaciji i kao taoci, a mnogi su i završili život u aradskim kazamatima. Među njima i Risto Radulović, Avdo Sumbul i Behdžet Mutevelić."
http://www.rastko.org.yu/rastko-bl/isto ... bih_l.html
citaj ako te zanima
-
Edna21
mr_bosnjak...de mi reci ovo kao Bosnjak sta bi ti zelio i kako bi bilo da ti imas tu moc pa da odlucujes.Dali bi veliki sultan Mehmed fatih osvojio BIH ili bi ti bilo draze da izgubi i da se vrati a BIH ostane kakva i jeste? imaj u obziru da danas nebi bio to sto jesi nebi znao za islam(islam bi ti bio isto kao sto je jednom austrijancu ili njemcu..nepoznat mistican)
Hvala dragom Allahu sto je halifa Mehmed Fatih osvojio BIH i donjeo joj nesto najvrijednije..Islam.Danasnji Bosnjaci nisu oni koji su bili prije dolaska turaka i mi se nemozemo porediti sa njiima..oni su bili protiv halife,protiv islama..a Bosnjaci danas to nisu(bar ne vecina,ne brojim komuniste)
ZIVJELO OTTOMANSKO CARSTVO

inshallah

Hvala dragom Allahu sto je halifa Mehmed Fatih osvojio BIH i donjeo joj nesto najvrijednije..Islam.Danasnji Bosnjaci nisu oni koji su bili prije dolaska turaka i mi se nemozemo porediti sa njiima..oni su bili protiv halife,protiv islama..a Bosnjaci danas to nisu(bar ne vecina,ne brojim komuniste)
ZIVJELO OTTOMANSKO CARSTVO
inshallah

Last edited by Edna21 on 12/10/2005 00:01, edited 1 time in total.
- Lace
ono sto covjek ne poznaje...ni ne nedostaje muEdna21 wrote:mr_bosnjak...de mi reci ovo kao Bosnjak sta bi ti zelio i kako bi bilo da ti imas tu moc pa da odlucujes.Dali bi veliki sultan Mehmed fatih osvojio BIH ili bi ti bilo draze da izgubi i da se vrati a BIH ostane kakva i jeste? imaj u obziru da danas nebi bio to sto jesi nebi znao za islam(islam bi ti bio isto kao sto je jednom austrijancu ili njemcu..nepoznat mistican)
ZIVJELO OTTOMANSKO CARSTVO![]()