Za tvoju informaciju imaju dva Kvaternika...prvi je ucestvovao u buni protiv Austrougarske mislim...a drugi je bio ujka...Davy Crockett wrote:stalno jedno te isto, iz supljeg u prazno.danas wrote:odoh sa ove teme, fakat je ovo uzas -- stalno jedno te isto, iz supljeg u prazno. i treba da se zove po aliji aerodrom kojeg su komunisti sagradili. neka. pravedno brate.
Rekao sam ja to još davno ali niko ne sluša.
Nevezano za temu evo na HRT-u neka reklama i tamo postoji "Kvaternikov Trg"
SARAJEVSKI AERODROM DOBIJA IME PO ALIJI IZETBEGOVIĆU
-
No_Comment
-
zzzzz
Ma tacno prijatelju i to iz istorijskih citanki proslog sistema, tako da je falsifikovanje i podmetanje iskljuceno.Prenj wrote:Netacno.zzzzz wrote:Nije Draza jedini cetnik, postoje i fotografije sa "sijela" Tite i cetnika na Focanskim Brionima u vrijeme Focanskih propisa. Mislim da je nakon tog sastanka i nastupio definitivni raskol ali ne zbog sudbine Bosnjaka...na zalost.umro je mostar wrote: tito je prekinuo odnose sa drazom neposredno pred kraj uzicke republike,a pokolji u fochi su se desili malo kasnije
U to vrijeme vise nije bilo nikakvih kontakata izmedju partizana i cetnika.
Sjecam se koliko mi je bilo krivo zbog te slike, mislim da je to bio sedmi-osmi razred. Do definitivnog raskida je doslo nakon Foce.
-
mostarac
za nas sve bi bilo mnogo bolje da je uspjela da se osudi na smrt i on i kompanija, kao i svi prezthodni politicki zatvorenici osim latinke, mesica i savke. Ovo sve ostalo je trebalo strijeljat po kratkom postupku, a njega jos 1946.No_Comment wrote:Ma daj ne pricaj ...osporavash neshto shto znaju i ptice na grani...Prenj wrote:Netacno. Edina Residovic nije bila glavni tuzilac na procesu protiv Alije & Co vec Amir S.No_Comment wrote: Ma jashta bolan evo i Edina Reshidovic glavna tuziteljica na procesu protiv Alije Izetbegovica josh nije izashla iz corke...sve po Alijinoj naredbi...
Edina Residovic je bila glavni tuzilac na sudjenju F. Abdicu.
-
mostarac
ma da i onda od silnog razocaranja muslimani formiraju dvije muslimanske istocnobosanske partizanske brigadezzzzz wrote:Ma tacno prijatelju i to iz istorijskih citanki proslog sistema, tako da je falsifikovanje i podmetanje iskljuceno.Prenj wrote:Netacno.zzzzz wrote: Nije Draza jedini cetnik, postoje i fotografije sa "sijela" Tite i cetnika na Focanskim Brionima u vrijeme Focanskih propisa. Mislim da je nakon tog sastanka i nastupio definitivni raskol ali ne zbog sudbine Bosnjaka...na zalost.
Sjecam se koliko mi je bilo krivo zbog te slike, mislim da je to bio sedmi-osmi razred. Do definitivnog raskida je doslo nakon Foce.
-
Prenj
Moja referenca je knjiga britanskog istoricara Williama Deakina "Embattled Mountain".zzzzz wrote:Ma tacno prijatelju i to iz istorijskih citanki proslog sistema, tako da je falsifikovanje i podmetanje iskljuceno.Prenj wrote: Netacno.
- avicena
I Tito je imao suđenja i procese i ležao po zatvorima. Zamisli da su tako streljali političke.....umro je mostar wrote: za nas sve bi bilo mnogo bolje da je uspjela da se osudi na smrt i on i kompanija, kao i svi prezthodni politicki zatvorenici osim latinke, mesica i savke. Ovo sve ostalo je trebalo strijeljat po kratkom postupku, a njega jos 1946.![]()
![]()
-
Davy Crockett
Kao namjerno nije rečeno koji(iako predpostavljam o kojem je riječ) da bi zavarali ljude.Prvi im ne valja jer se borio protiv "tradicionalnih prijatelja" kako sada zovu Austriju u hrvatskim medijima kao i forumima tipa iskon.hr.No_Comment wrote:Za tvoju informaciju imaju dva Kvaternika...prvi je ucestvovao u buni protiv Austrougarske mislim...a drugi je bio ujka...Davy Crockett wrote:stalno jedno te isto, iz supljeg u prazno.danas wrote:odoh sa ove teme, fakat je ovo uzas -- stalno jedno te isto, iz supljeg u prazno. i treba da se zove po aliji aerodrom kojeg su komunisti sagradili. neka. pravedno brate.
Last edited by Davy Crockett on 06/10/2005 22:55, edited 1 time in total.
-
Davy Crockett
Šta misliš ko će se pitati za Mostar i Banja Luku?dizZaster wrote:međunarodni aerodrom "ALIJA IZETBEGOVIC"![]()
![]()
![]()
Bosnjaci se pitaju!
-
No_Comment
Hebiga osim shto bi rushio dzamije sada bi i strijeljao politicke neistomishljenike...umro je mostar wrote:za nas sve bi bilo mnogo bolje da je uspjela da se osudi na smrt i on i kompanija, kao i svi prezthodni politicki zatvorenici osim latinke, mesica i savke. Ovo sve ostalo je trebalo strijeljat po kratkom postupku, a njega jos 1946.No_Comment wrote:Ma daj ne pricaj ...osporavash neshto shto znaju i ptice na grani...Prenj wrote: Netacno. Edina Residovic nije bila glavni tuzilac na procesu protiv Alije & Co vec Amir S.
Edina Residovic je bila glavni tuzilac na sudjenju F. Abdicu.![]()
![]()
-
Toozla
....ko je vama kriv kad nece Turska da vas pogura u procesu pripajanja EU......a da pogura, bila bi "tradicionalni prijatelj"......na svim TV stanicama....Davy Crockett wrote: Kao namjerno nije rečeno koji(iako predpostavljam o kojem je riječ) da bi zavarali ljude.Prvi im ne valja jer se borio protiv "tradicionalnih prijatelja" kako sada zovu Austriju u hrvatskim medijima kao i forumima tipa iskon.hr.
-
zzzzz
Prijatelju ja nisam ni rekao da Bosnjaka nije bilo u partizanima, niti da su se svi razocarali u Tita (mada pojedini jesu kao npr. Adil Zulfikarpasic koji se tada i iskljucio iz NOB-a)ma da i onda od silnog razocaranja muslimani formiraju dvije muslimanske istocnobosanske partizanske brigade
Ja iznosim samo gole cinjenice, bez emocija. Mislim da vjerovatno to nije odobravao ali je interes bio pridobiti Srbe koji su ipak bili bitniji od nekoliko hiljada pobijenih Bosnjaka.
Ne volim balkansku mitologiju bez obzira u koju boju je ofarbana.
Last edited by zzzzz on 06/10/2005 22:59, edited 1 time in total.
-
Davy Crockett
Imamo Grčku! Ko kaže da nemamo. Kako su stvari krenule mogao bi i Vatikan utjecati.Toozla wrote:....ko je vama kriv kad nece Turska da vas pogura u procesu pripajanja EU......a da pogura, bila bi "tradicionalni prijatelj"......na svim TV stanicama....Davy Crockett wrote: Kao namjerno nije rečeno koji(iako predpostavljam o kojem je riječ) da bi zavarali ljude.Prvi im ne valja jer se borio protiv "tradicionalnih prijatelja" kako sada zovu Austriju u hrvatskim medijima kao i forumima tipa iskon.hr.![]()
![]()
-
Davy Crockett
A Bošnjaci za Sarajevo.dizZaster wrote:Bosanci i Hercegovci!Davy Crockett wrote:Šta misliš ko će se pitati za Mostar i Banja Luku?dizZaster wrote:međunarodni aerodrom "ALIJA IZETBEGOVIC"![]()
![]()
![]()
Bosnjaci se pitaju!![]()
Pametan si ti mali.
-
mostarac
Izvod iz radiograma Tita Moskvi od 25. novembra 1941. godine preko stanice u Zagrebu (Tito - prilozi za Biografiju - Dedijer)zzzzz wrote:Ma tacno prijatelju i to iz istorijskih citanki proslog sistema, tako da je falsifikovanje i podmetanje iskljuceno.Prenj wrote:Netacno.zzzzz wrote: Nije Draza jedini cetnik, postoje i fotografije sa "sijela" Tite i cetnika na Focanskim Brionima u vrijeme Focanskih propisa. Mislim da je nakon tog sastanka i nastupio definitivni raskol ali ne zbog sudbine Bosnjaka...na zalost.
Predaj ovaj telegram gore hitno, jer radio iz Moskve javlja uzasnu glupost o Drazi Mihailovicu sa kojim smo mi vodili krvavu borbu vec mjesec dana. On je komandant cetnika, zandara, i svega ostalog olosa. On nas je napao 2.11.1941. i pokusao da nas razoruza, ali smo ga mi potpuno razbili, tako da mu je ostalo svega oko 500 ljudi - zandara. On je uspio na prevaru razoruzati u Gornjem Milanovcu oko 360 nasih ljugi i onda ih predao Nijemcima u Valjevo, a prethodno ih je do kosulje svukao i izuo i onako gole dao odvesti u Valjevo - gdje su vecina postrijeljani, a ostali rade goli na aerodromu. U Mionici kod Valjeva Draza je dao ubiti 2.11.1941. godine 17 nasih bolnicarki i oko 20 drugova koji su isli prema Uzicu u nas Stab. U Kosjericu su njegovi ljudi strasno iznakazili oko 15 nasih partizana i 2 ucitelja. Mi smo ih nasli i mrtve iskasapljene dovezli u Uzice da ih gleda sav svijet. To su zvijeru u ljudskoj slici....
Fochanski propisi i pokolji su se desili malo kasnije od ovoga sto ce reci da pises gluposti.
Last edited by mostarac on 06/10/2005 23:04, edited 1 time in total.
-
No_Comment
Imate vi RS... kao keca u rukavu...prodali ste tj mjenjali ste pristanak za preustroj policije u RS-u za prijem u pregovore za clanstvo u EU...JASNO KO DAN...Davy Crockett wrote:Imamo Grčku! Ko kaže da nemamo. Kako su stvari krenule mogao bi i Vatikan utjecati.Toozla wrote:....ko je vama kriv kad nece Turska da vas pogura u procesu pripajanja EU......a da pogura, bila bi "tradicionalni prijatelj"......na svim TV stanicama....Davy Crockett wrote: Kao namjerno nije rečeno koji(iako predpostavljam o kojem je riječ) da bi zavarali ljude.Prvi im ne valja jer se borio protiv "tradicionalnih prijatelja" kako sada zovu Austriju u hrvatskim medijima kao i forumima tipa iskon.hr.![]()
![]()
-
neutralac
A da ti uzmes malo koju knjigicu iz povijesti i malo se doobrazujes. Da li ti znas o kojem je Kvaterniku rijec? Procitaj malo o dogadjajima u Hrvatskoj 1871.Davy Crockett wrote:stalno jedno te isto, iz supljeg u prazno.danas wrote:odoh sa ove teme, fakat je ovo uzas -- stalno jedno te isto, iz supljeg u prazno. i treba da se zove po aliji aerodrom kojeg su komunisti sagradili. neka. pravedno brate.
-
Davy Crockett
Zar ti stvarno misliš da je to dvoje povezano! Jado moj!No_Comment wrote:Imate vi RS... kao keca u rukavu...prodali ste tj mjenjali ste pristanak za preustroj policije u RS-u za prijem u pregovore za clanstvo u EU...JASNO KO DAN...Davy Crockett wrote:Imamo Grčku! Ko kaže da nemamo. Kako su stvari krenule mogao bi i Vatikan utjecati.Toozla wrote: ....ko je vama kriv kad nece Turska da vas pogura u procesu pripajanja EU......a da pogura, bila bi "tradicionalni prijatelj"......na svim TV stanicama....![]()
![]()
![]()
-
zzzzz
Slika govori vise nego hiljadu rijeci. Bezveze ti je ovo o glupostima, ali hajd eto, znam da si nalozen na crveno pa ne zamjeram pristrasnost.umro je mostar wrote:
Fochanski propisi i pokolji su se desili malo kasnije od ovoga sto ce reci da pises gluposti.
Jos te jednom napominjem da Draza nije jedini cetnik i da je Tito imao sastanak sa cetnickim komandantima sa tih podrucija u vrijeme Focanskih propisa, 1942' godine.
- manijak1
-
Davy Crockett
S obzirom ko je vladao u Vas od 1991-1999 ništa me ne iznenađuje a i Vi imate Budakovu i Francetićevu ulicu(evo ja prije neki dan saznao da i Mostar ima Francetićevu i Bobanovu ulicu i zaprepastio se).neutralac wrote:A da ti uzmes malo koju knjigicu iz povijesti i malo se doobrazujes. Da li ti znas o kojem je Kvaterniku rijec? Procitaj malo o dogadjajima u Hrvatskoj 1871.Davy Crockett wrote:stalno jedno te isto, iz supljeg u prazno.danas wrote:odoh sa ove teme, fakat je ovo uzas -- stalno jedno te isto, iz supljeg u prazno. i treba da se zove po aliji aerodrom kojeg su komunisti sagradili. neka. pravedno brate.
Zašto decidno ne stoji na kojeg se Kvaternika misli u Zagrebu jer ovako dolazi do zabune. Ima li ime Kvaternik iz 1871. godine?
Last edited by Davy Crockett on 06/10/2005 23:39, edited 2 times in total.
-
Davy Crockett
Ne kontam kakve veze ima Crna Gora sa sarajevskim aerodromom i Alijom?manijak1 wrote:Davy .........niđe veze s Crnom gorom ?
![]()