SARAJEVSKI AERODROM DOBIJA IME PO ALIJI IZETBEGOVIĆU

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
No_Comment

Post by No_Comment »

Davy Crockett wrote:
danas wrote:odoh sa ove teme, fakat je ovo uzas -- stalno jedno te isto, iz supljeg u prazno. i treba da se zove po aliji aerodrom kojeg su komunisti sagradili. neka. pravedno brate.
stalno jedno te isto, iz supljeg u prazno.

Rekao sam ja to još davno ali niko ne sluša.

Nevezano za temu evo na HRT-u neka reklama i tamo postoji "Kvaternikov Trg" :shock:
Za tvoju informaciju imaju dva Kvaternika...prvi je ucestvovao u buni protiv Austrougarske mislim...a drugi je bio ujka... :lol:
zzzzz

Post by zzzzz »

Prenj wrote:
zzzzz wrote:
umro je mostar wrote: tito je prekinuo odnose sa drazom neposredno pred kraj uzicke republike,a pokolji u fochi su se desili malo kasnije
Nije Draza jedini cetnik, postoje i fotografije sa "sijela" Tite i cetnika na Focanskim Brionima u vrijeme Focanskih propisa. Mislim da je nakon tog sastanka i nastupio definitivni raskol ali ne zbog sudbine Bosnjaka...na zalost.
Netacno.
U to vrijeme vise nije bilo nikakvih kontakata izmedju partizana i cetnika.
Ma tacno prijatelju i to iz istorijskih citanki proslog sistema, tako da je falsifikovanje i podmetanje iskljuceno.

Sjecam se koliko mi je bilo krivo zbog te slike, mislim da je to bio sedmi-osmi razred. Do definitivnog raskida je doslo nakon Foce.
mostarac

Post by mostarac »

No_Comment wrote:
Prenj wrote:
No_Comment wrote: Ma jashta bolan evo i Edina Reshidovic glavna tuziteljica na procesu protiv Alije Izetbegovica josh nije izashla iz corke...sve po Alijinoj naredbi... :oops:
Netacno. Edina Residovic nije bila glavni tuzilac na procesu protiv Alije & Co vec Amir S.
Edina Residovic je bila glavni tuzilac na sudjenju F. Abdicu.
Ma daj ne pricaj ...osporavash neshto shto znaju i ptice na grani... :D
za nas sve bi bilo mnogo bolje da je uspjela da se osudi na smrt i on i kompanija, kao i svi prezthodni politicki zatvorenici osim latinke, mesica i savke. Ovo sve ostalo je trebalo strijeljat po kratkom postupku, a njega jos 1946. :D :D :D
mostarac

Post by mostarac »

zzzzz wrote:
Prenj wrote:
zzzzz wrote: Nije Draza jedini cetnik, postoje i fotografije sa "sijela" Tite i cetnika na Focanskim Brionima u vrijeme Focanskih propisa. Mislim da je nakon tog sastanka i nastupio definitivni raskol ali ne zbog sudbine Bosnjaka...na zalost.
Netacno.
Ma tacno prijatelju i to iz istorijskih citanki proslog sistema, tako da je falsifikovanje i podmetanje iskljuceno.

Sjecam se koliko mi je bilo krivo zbog te slike, mislim da je to bio sedmi-osmi razred. Do definitivnog raskida je doslo nakon Foce.
ma da i onda od silnog razocaranja muslimani formiraju dvije muslimanske istocnobosanske partizanske brigade
Prenj

Post by Prenj »

zzzzz wrote:
Prenj wrote: Netacno.

Moja referenca je knjiga britanskog istoricara Williama Deakina "Embattled Mountain".
avicena

Post by avicena »

umro je mostar wrote: za nas sve bi bilo mnogo bolje da je uspjela da se osudi na smrt i on i kompanija, kao i svi prezthodni politicki zatvorenici osim latinke, mesica i savke. Ovo sve ostalo je trebalo strijeljat po kratkom postupku, a njega jos 1946. :D :D :D
I Tito je imao suđenja i procese i ležao po zatvorima. Zamisli da su tako streljali političke..... :roll:
dizZaster

Post by dizZaster »

međunarodni aerodrom "ALIJA IZETBEGOVIC" :D :D :D
Bosnjaci se pitaju! :)
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

No_Comment wrote:
Davy Crockett wrote:
danas wrote:odoh sa ove teme, fakat je ovo uzas -- stalno jedno te isto, iz supljeg u prazno. i treba da se zove po aliji aerodrom kojeg su komunisti sagradili. neka. pravedno brate.

Nevezano za temu evo na HRT-u neka reklama i tamo postoji "Kvaternikov Trg" :shock:
Za tvoju informaciju imaju dva Kvaternika...prvi je ucestvovao u buni protiv Austrougarske mislim...a drugi je bio ujka... :lol:
Kao namjerno nije rečeno koji(iako predpostavljam o kojem je riječ) da bi zavarali ljude.Prvi im ne valja jer se borio protiv "tradicionalnih prijatelja" kako sada zovu Austriju u hrvatskim medijima kao i forumima tipa iskon.hr.
Last edited by Davy Crockett on 06/10/2005 22:55, edited 1 time in total.
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

dizZaster wrote:međunarodni aerodrom "ALIJA IZETBEGOVIC" :D :D :D
Šta misliš ko će se pitati za Mostar i Banja Luku?
No_Comment

Post by No_Comment »

umro je mostar wrote:
No_Comment wrote:
Prenj wrote: Netacno. Edina Residovic nije bila glavni tuzilac na procesu protiv Alije & Co vec Amir S.
Edina Residovic je bila glavni tuzilac na sudjenju F. Abdicu.
Ma daj ne pricaj ...osporavash neshto shto znaju i ptice na grani... :D
za nas sve bi bilo mnogo bolje da je uspjela da se osudi na smrt i on i kompanija, kao i svi prezthodni politicki zatvorenici osim latinke, mesica i savke. Ovo sve ostalo je trebalo strijeljat po kratkom postupku, a njega jos 1946. :D :D :D
Hebiga osim shto bi rushio dzamije sada bi i strijeljao politicke neistomishljenike... :D :D :lol:
Toozla

Post by Toozla »

Davy Crockett wrote: Kao namjerno nije rečeno koji(iako predpostavljam o kojem je riječ) da bi zavarali ljude.Prvi im ne valja jer se borio protiv "tradicionalnih prijatelja" kako sada zovu Austriju u hrvatskim medijima kao i forumima tipa iskon.hr.
....ko je vama kriv kad nece Turska da vas pogura u procesu pripajanja EU......a da pogura, bila bi "tradicionalni prijatelj"......na svim TV stanicama.... :D :D :D
zzzzz

Post by zzzzz »

ma da i onda od silnog razocaranja muslimani formiraju dvije muslimanske istocnobosanske partizanske brigade
Prijatelju ja nisam ni rekao da Bosnjaka nije bilo u partizanima, niti da su se svi razocarali u Tita (mada pojedini jesu kao npr. Adil Zulfikarpasic koji se tada i iskljucio iz NOB-a)

Ja iznosim samo gole cinjenice, bez emocija. Mislim da vjerovatno to nije odobravao ali je interes bio pridobiti Srbe koji su ipak bili bitniji od nekoliko hiljada pobijenih Bosnjaka.

Ne volim balkansku mitologiju bez obzira u koju boju je ofarbana.
Last edited by zzzzz on 06/10/2005 22:59, edited 1 time in total.
dizZaster

Post by dizZaster »

Davy Crockett wrote:
Bosanci i Hercegovci! :) :)
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

Toozla wrote:
Davy Crockett wrote: Kao namjerno nije rečeno koji(iako predpostavljam o kojem je riječ) da bi zavarali ljude.Prvi im ne valja jer se borio protiv "tradicionalnih prijatelja" kako sada zovu Austriju u hrvatskim medijima kao i forumima tipa iskon.hr.
....ko je vama kriv kad nece Turska da vas pogura u procesu pripajanja EU......a da pogura, bila bi "tradicionalni prijatelj"......na svim TV stanicama.... :D :D :D
Imamo Grčku! Ko kaže da nemamo. Kako su stvari krenule mogao bi i Vatikan utjecati.
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

dizZaster wrote:
Davy Crockett wrote:
Bosanci i Hercegovci! :) :)
A Bošnjaci za Sarajevo.

Pametan si ti mali. :D :D :D :D :D
mostarac

Post by mostarac »

zzzzz wrote:
Prenj wrote:
zzzzz wrote: Nije Draza jedini cetnik, postoje i fotografije sa "sijela" Tite i cetnika na Focanskim Brionima u vrijeme Focanskih propisa. Mislim da je nakon tog sastanka i nastupio definitivni raskol ali ne zbog sudbine Bosnjaka...na zalost.
Netacno.

Izvod iz radiograma Tita Moskvi od 25. novembra 1941. godine preko stanice u Zagrebu (Tito - prilozi za Biografiju - Dedijer)

Predaj ovaj telegram gore hitno, jer radio iz Moskve javlja uzasnu glupost o Drazi Mihailovicu sa kojim smo mi vodili krvavu borbu vec mjesec dana. On je komandant cetnika, zandara, i svega ostalog olosa. On nas je napao 2.11.1941. i pokusao da nas razoruza, ali smo ga mi potpuno razbili, tako da mu je ostalo svega oko 500 ljudi - zandara. On je uspio na prevaru razoruzati u Gornjem Milanovcu oko 360 nasih ljugi i onda ih predao Nijemcima u Valjevo, a prethodno ih je do kosulje svukao i izuo i onako gole dao odvesti u Valjevo - gdje su vecina postrijeljani, a ostali rade goli na aerodromu. U Mionici kod Valjeva Draza je dao ubiti 2.11.1941. godine 17 nasih bolnicarki i oko 20 drugova koji su isli prema Uzicu u nas Stab. U Kosjericu su njegovi ljudi strasno iznakazili oko 15 nasih partizana i 2 ucitelja. Mi smo ih nasli i mrtve iskasapljene dovezli u Uzice da ih gleda sav svijet. To su zvijeru u ljudskoj slici....

Fochanski propisi i pokolji su se desili malo kasnije od ovoga sto ce reci da pises gluposti.
Last edited by mostarac on 06/10/2005 23:04, edited 1 time in total.
addem

Post by addem »

De prekinite od vase suplje se nista promijenit nece. Ostade aerodrom, ostade trg, mozemo naglabati koiko hocemo nista od toga.
No_Comment

Post by No_Comment »

Davy Crockett wrote:
Toozla wrote:
Imamo Grčku! Ko kaže da nemamo. Kako su stvari krenule mogao bi i Vatikan utjecati.
Imate vi RS... kao keca u rukavu...prodali ste tj mjenjali ste pristanak za preustroj policije u RS-u za prijem u pregovore za clanstvo u EU...JASNO KO DAN... :D :-)
neutralac

Post by neutralac »

Davy Crockett wrote:

A da ti uzmes malo koju knjigicu iz povijesti i malo se doobrazujes. Da li ti znas o kojem je Kvaterniku rijec? Procitaj malo o dogadjajima u Hrvatskoj 1871.
Toozla

Post by Toozla »

....evo sta nama treba.... :D :D :D
Image

ovo je inace Shobin rad iz '98. .......nadam se da me nece tuziti za autorska prava.... :D
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

No_Comment wrote:
Davy Crockett wrote:
Toozla wrote: ....ko je vama kriv kad nece Turska da vas pogura u procesu pripajanja EU......a da pogura, bila bi "tradicionalni prijatelj"......na svim TV stanicama.... :D :D :D
Imate vi RS... kao keca u rukavu...prodali ste tj mjenjali ste pristanak za preustroj policije u RS-u za prijem u pregovore za clanstvo u EU...JASNO KO DAN... :D :-)
Zar ti stvarno misliš da je to dvoje povezano! Jado moj! :D :D :D :D :D
zzzzz

Post by zzzzz »

umro je mostar wrote:
Fochanski propisi i pokolji su se desili malo kasnije od ovoga sto ce reci da pises gluposti.
Slika govori vise nego hiljadu rijeci. Bezveze ti je ovo o glupostima, ali hajd eto, znam da si nalozen na crveno pa ne zamjeram pristrasnost.

Jos te jednom napominjem da Draza nije jedini cetnik i da je Tito imao sastanak sa cetnickim komandantima sa tih podrucija u vrijeme Focanskih propisa, 1942' godine.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Davy .........niđe veze s Crnom gorom ? :D :D
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

neutralac wrote:
Davy Crockett wrote:

A da ti uzmes malo koju knjigicu iz povijesti i malo se doobrazujes. Da li ti znas o kojem je Kvaterniku rijec? Procitaj malo o dogadjajima u Hrvatskoj 1871.
S obzirom ko je vladao u Vas od 1991-1999 ništa me ne iznenađuje a i Vi imate Budakovu i Francetićevu ulicu(evo ja prije neki dan saznao da i Mostar ima Francetićevu i Bobanovu ulicu i zaprepastio se).

Zašto decidno ne stoji na kojeg se Kvaternika misli u Zagrebu jer ovako dolazi do zabune. Ima li ime Kvaternik iz 1871. godine?
Last edited by Davy Crockett on 06/10/2005 23:39, edited 2 times in total.
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

manijak1 wrote::oops: Davy .........niđe veze s Crnom gorom ? :D :D
Ne kontam kakve veze ima Crna Gora sa sarajevskim aerodromom i Alijom? :-) :-) :-) :-) :-)
Post Reply