GY 2005-2006.Svi za Bosnu

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply

MOZE LI BOSNA DO FINALA

DA
30
51%
NE
20
34%
MOZDA
9
15%

Total votes: 59

Santos

Post by Santos »

Treba se izgleda pripremat i docekati navijace iz Srbije jer ovih nasih nece bit ni medzu prvih 10.Tu nemislim na Siroki.
radeljas

Post by radeljas »

davis.ba wrote:Da, upravu si zovem se Elmedin, prezivam Avdić. Plaćaju me samo da bi pozitivno pisao o Bosni.

Jesi glup u pm.

Znači ako mi dobijemo evroligaša skoro 30 razlike i neko kaže da je to puka sreća ti ćeš se naravno složiti s tim? Ma ja sad odjednom Cibona igrala u cijeloj drugoj postavi. Pa jel ti znaš gdje su oni kvalitetom u odnosu na nas? Njima povreda 2 igrača ne znači ništa. Opet su dva puta jači.

Ali kažem, važno je da se uvijek nađe neki razlog za pljuvanje i kad pobjeđujemo. To je stvarno umjetnost.
ti si nepismen, a i kreten. to je moj odgovor tebi, u tvom stilu, kad vec ne znas civilizovano razgovarati koristeci argumente. kaze i pise se "da bih", a ne "da bi" ... gdje sam ja rekao da je sreca da se dobilo cibonu. ja sam napisao da su dobili drugu postavu cibone u utakmici kojoj ciboni nije nista znacila. "dva puta jaca cibona", a bosna ih poderala 30 razlike. kojim cudom se to desilo? daj malo logike dodaj u ono sto pises. elmedin, je rekao na rsg da je to sto su oni dobili cibonu isto kao sto je to macabi uradio i ti sad pricas o nekakvoj realnosti i odnosu snaga. cilj moje kritike je da se spuste malo na zemlju da se ne uzivljavaju kako su se uzivili da rade odlicno i da sporadicne pobjede nisu dovoljne. ako se redovno gube utakmice u drugom poluvremenu onda ili je do trenera ili je do fizicke spreme. ja zelim da bosna bude jaka isto kao cibona, kao sto je bila nekad, a sa ovakvom politikom, sa samodopadnim managerima, estradnim zvijezdama i prodanom dushom, samirom avdicem, nece to nikad biti. ja zelim da se to promjeni, kao i drugi koji kritikuju. a promjenice se onda kada se budu stvarali vlastiti igraci i treneri. a ne ovako.
biti iza slovana, sirokog (koji ima 3 isluzena igraca sve u svemu), vojvodine, nije uspjeh, nego naprotiv veliki neuspjeh ... ti ako to vidis drugacije, onda si slijep
davis.ba

Post by davis.ba »

Aha, dobro, ja sam nepismen, ja sam kreten, ne znam civilizovano razgovarati i pišem bez argumenata po tebi.

A evo tvog argumenta upućenog meni: "ti davis.ba mora da radis u bosni. da se ne zoves elmedin, najpozeljniji nezenja prema avazu?"

Baš si mi sve objasnio. I šta očekuješ da ti odgovorim nakon ovog fantastičnog, sveobuhvatnog argumenta??

To jesam li ja pismen, jesam li ja kreten i na koji način diskutujem možeš najbolje vidjeti kod mojih komentara na ovim sportskim temama, najviše ih ima, a i na drugim temama gdje sam postavljao komentar.

Ako već hoćeš da se igramo lektora i profesora onda da i ja tebi kažem da se nova rečenica piše velikim početnim slovom! Zamisli to. Također imena ljudi se pišu velikim početnim slovom. Zamisli! Znam nisi ovo očekivao ali moram ti reći da je to stvarno istina.

Najbolji su mi ovi koji se nešta prave pismeni pa druge ispravljaju a ne znaju neku banalnu stvar kao rečenicu velikim slovom započeti. :lol:

E moj forume.
radeljas

Post by radeljas »

davis.ba wrote:Najbolji su mi ovi koji se nešta prave pismeni pa druge ispravljaju a ne znaju neku banalnu stvar kao rečenicu velikim slovom započeti. :lol:

E moj forume.
e moj pismeni davis.ba, gdje si vidio u mailovima i na forumima da neko postuje velika slova. kad vec toliko postas i koristis se internetom toliko si mogao da upratis. toliko o tvojim argumentima. ja bi - bih je vec rezultat nepsimenosti. moj komentar - veza prema elmedinu je bio saljiv. ako je za tebe uvredljiv onda ne postujes managera naseg omiljenog kluba. a ti si reagovao tako da si zasluzio odgovor kakav si i dobio. vrati se argumentima ako ih imas, vezano za veliki uspjeh, recimo u novom sadu, gdje je bosna dobila prvo poluvrijeme, protiv ekipe u kojoj ne igra niti jedno poznatije kosarkasko ime
davis.ba

Post by davis.ba »

Čuj ne poštuju su velika slova u mailovima? Ja gluposti. Šta je tebi čovječe? Sve i da je tako šta ti imaš mene ispravljati kada prvi ti kako kažeš nepoštuješ pravila? I ti češ meni govoriti šta je rezultat nepismenosti. Pisanje imena ljudi malim početnim slovom nije rezutat nepismenosti? :lol: Malo si se izgubio u svojim silnim argumentima momak.

To što si ti ljubomoran na našu estradnu zvijezdu kako ti kažeš to je tvoj problem i nema potreba da stalno to potenciraš.

A šta to misliš o Vojvodini? Ne igra ni jedno poznato košarkaško ime? A ko to molim te igra kod nas od poznatijih košarkaških imena? Marković jedini i to u poznim godinama. I kakva su ti to poređenja? Ovo je kao trebao da bude argument jel?

P.S.
Ja sve što sam napisao jeste da ljudi kod nas i kada dobro odigramo(ne samo dobro nego odlično) da opet traže neke izgovore i da umanjuju vrijednost svega toga. Zašto konstantno umanjuješ vrijednost pobjede protiv Cibone. Bila oslabljena. Dobro šta sad? Jeli to razlog da se ljudi ne raduju takvoj pobjedi, je li to razlog da postavljaš komentar tipa, eh vidjećemo protiv Vojvodine ima li šta pozitivno u svemu tome? Zašto jednostavno ne možeš uživati u svakoj pobjedi kakva god bila?

E to je onaj naš gubitnički mentalitet. Nama je sve loše šta god bilo i najmanje pozitivno.
radeljas

Post by radeljas »

davis.ba wrote:I ti češ meni govoriti šta je rezultat nepismenosti.
ćeš se piše, nepismeni mladiću, a ne češ. vrati se u osnovnu školu, prvo, pa onda diskutuj o pravopisu.
o ljubomori prema estradnom manageru je nesuvislo pričati ... on nema košrakrašku karijeru, a postavljen je po političkoj čitaj sda liniji ... a ja imam više škole od vas obojice zajedno. ali to nije tema. vasiljević, kovačević, williams, perković su imena za kojadinovića, ščekića i plisnića.
gubitnički mentalitet je ono protiv čega ja pišem i želim da se promjeni, a to je gubiti od vojvodine, domžala i ne pobjediti nikad u beogradu, a rijetko kad na strani. čak i onda kada se vodi ubjedljivo.
davis.ba

Post by davis.ba »

Ma šta ti mene imaš ispravljati? Haj mi to odgovori? To što u brzini tipkanja ja napištem češ ili ne bi tebi je toliko važno da moraš umjesto svojih hvaljenih argumenata to citirati? Sad biH i ja mogao tebi reći da se piše "košarkaški" a ne "košrakraški" kako si ti napisao i tebi su ovo argumenti za civilizovano diskutovanje kako kažeš?

Super imaš više škole od nas oba. I šta sad? Tebi je neka satisfakcija da to drugima na nekom forumu dokazuješ?

Ja bih ti preporučio da počneš pisati više o sportu na sportskim temama a ne liječiti svoje frustracije (ne)obrazovanošću.
radeljas

Post by radeljas »

davis.ba wrote: Ja bih ti preporučio da počneš pisati više o sportu na sportskim temama a ne liječiti svoje frustracije (ne)obrazovanošću.
ti si frustriran, jer si nepismen i zato si se toliko pozabavio time. ja sam svaki put dao argumente na temu uspjeha tj. neuspjeha bosne, a ti si počeo sa vrijeđanjem i ostao na temi svoje lične nepismenosti.
davis.ba

Post by davis.ba »

Kad odgovoriš na ova pitanja i malo razmisliš o njima i šta pišeš onda se javi.

-Kada dobro odigramo(ne samo dobro nego odlično) ljudi opet traže neke izgovore i umanjuju vrijednost svega pozitivnog. Zašto konstantno umanjuješ vrijednost pobjede protiv Cibone. Bila oslabljena. Dobro šta sad? Jeli to razlog da se ljudi ne raduju takvoj pobjedi, je li to razlog da postavljaš komentar tipa, eh vidjećemo protiv Vojvodine ima li šta pozitivno u svemu tome? Zašto jednostavno ne možeš uživati u svakoj pobjedi kakva god bila?

-Šta ti mene imaš gramatički ispravljati? Napominjem da si ti prvi citirao mene kako sam napisao ne bi umjesto ne bih. Kakve veze ovo ima sportom, sa Bosnom?

-Kakve veze ima tvoj stepen obrazovanja sa ovom temom, pa pišeš kako ti imaš više škole od mene?

-Kako misliš voditi civilizovanu diskusiju kada nekoga ko ima drugačije mišljenje prozivaš da radi u upravi kluba? Da li misliš da ovim ispadaš ozbiljan i da li misliš da su ovo pravi argumenti koje stalno ističeš.
radeljas

Post by radeljas »

davis.ba wrote:Kad odgovoriš na ova pitanja i malo razmisliš o njima i šta pišeš onda se javi.

-Kada dobro odigramo(ne samo dobro nego odlično) ljudi opet traže neke izgovore i umanjuju vrijednost svega pozitivnog. Zašto konstantno umanjuješ vrijednost pobjede protiv Cibone. Bila oslabljena. Dobro šta sad? Jeli to razlog da se ljudi ne raduju takvoj pobjedi, je li to razlog da postavljaš komentar tipa, eh vidjećemo protiv Vojvodine ima li šta pozitivno u svemu tome? Zašto jednostavno ne možeš uživati u svakoj pobjedi kakva god bila?

-Šta ti mene imaš gramatički ispravljati? Napominjem da si ti prvi citirao mene kako sam napisao ne bi umjesto ne bih. Kakve veze ovo ima sportom, sa Bosnom?

-Kakve veze ima tvoj stepen obrazovanja sa ovom temom, pa pišeš kako ti imaš više škole od mene?

-Kako misliš voditi civilizovanu diskusiju kada nekoga ko ima drugačije mišljenje prozivaš da radi u upravi kluba? Da li misliš da ovim ispadaš ozbiljan i da li misliš da su ovo pravi argumenti koje stalno ističeš.
1. odakle tebi uopste ideja da se ja ne radujem pobjedama bosne. nemoj da prejudiciras i etiketiras tako sto pogadjas misli. ja sam rekao da "nije prava slika", a to ne znaci da mi nije drago sto je bosna dobila cibonu. ne mi i ne ti (osim ako nisi igrac ili trener, ili manager). potvrda pobjede ili uspjeha i vrlo vazan mec je bio protiv vojvodine i mene je zanimalo da li ce uspjeti, samo sam zato pitao i da se ne ponesu i zanose sa tih 30 razlike, jer i sam si rekao, da to nije realno, jer da citiram tebe "oni su 2 x jaci". a zelio sam da se pobjedi vojvodina, i stalno gledam tabelu i zelim da se bosna ugura medju 8. navijao sam za zagreb protiv sirokog, i partizan protiv slovana iz istih razloga. ti i ja razlicito vidimo stanje bosne i put do rezultata. a nemoj mi samo reci da je trenutno 10. mjesto uspjeh. to je ono sto pokusavam da kazem. a cime sam ja to pokvario radost navijaca, ili umanjio uspjeh. ne mogu umanjiti nesto sto jos nije ostvareno.

2. ako ti meni mozes reci da sam glup (i to prije nego sto sam ja i ista slicno rekao tebi) onda i ja tebi mogu argumentovano reci da si nepismen. ne ispravljam te uopste ostani takav.

3. insunirao si da sam ljubomoran na managera, poslanika u skupstini kantona i clana uprave fk sarajevo, koji ce nastojati da oslobodi duga ovo mafijasko udruzenje gradjana koji ono ima prema gradu sarajevo, i u tom kontekstu sam napravio poredjenje, koje je, priznajem, nepotrebno. to zaboravi. ignorisi, kako god. to zaista nema veze.
davis.ba

Post by davis.ba »

Sad možemo normalno razgovarati.

1.Odakle meni ideja? Pa jednostavno iz komentara, ne samo tvog već i većine ljudi i uopšte gledajući naš mentalitet. Znaš ono naše razmišljanje, ako ti nemaš, važno je da se pobrineš da drugi isto tako nema i da minimiziraš nešto tuđe pozitivno kako bi bio u istoj ravni. To nas prati i u sportu, jednostavno ne razumijem kada ljudi napišu recimo da je prošlogodišnji rezultat prosjek i da nije ništa posebno(plasman među 8 ). Ne govorim da ti ovo misliš ali ljudi kod nas ne cijene jednostavno neke stvari. Znaš i ono kako se kaže, nama je uvijek tuđe bolje nego naše.

Ja sam reagovao na post Murata gdje je rekao, citiram: "a sto se njegove uloge tice proitiv cibosa ,mogu samo reci:"i corava koka zrno potrefi" ovo je bilo namjenjeno za Mensura. Kada sam napisao da je to gubitnički mentalitet takvo razmišljanje i da trebamo pozitivno gledati na to, ti si se uključio i pokušao demantovati mene(rekao si da ignorišem to pa neću citirati). Logično je da zaključim da se slažeš sa Muratovim viđenjem, sad da li si ti iz tog razloga tako reagovao ili je nešto drugo u pitanju, ne znam.

2.Napisao sam da si glup jer sam bio iznerviran da kad god ja napišem svoje viđenje ljudi komentiraju kako sam ja iz uprave ili nešto slično. Vjeruj mi to se desilo nekoliko puta. Uredu, priznajem nije bila na mjestu izjava. Izvinjavam se za to.

Ali prestanite moja mišljenja vezati sa upravom ili šta ti ja znam nekim talovima.
radeljas

Post by radeljas »

davis.ba wrote:Sad možemo normalno razgovarati.

1.Odakle meni ideja? Pa jednostavno iz komentara, ne samo tvog već i većine ljudi i uopšte gledajući naš mentalitet. Znaš ono naše razmišljanje, ako ti nemaš, važno je da se pobrineš da drugi isto tako nema i da minimiziraš nešto tuđe pozitivno kako bi bio u istoj ravni. To nas prati i u sportu, jednostavno ne razumijem kada ljudi napišu recimo da je prošlogodišnji rezultat prosjek i da nije ništa posebno(plasman među 8 ). Ne govorim da ti ovo misliš ali ljudi kod nas ne cijene jednostavno neke stvari. Znaš i ono kako se kaže, nama je uvijek tuđe bolje nego naše.

Ja sam reagovao na post Murata gdje je rekao, citiram: "a sto se njegove uloge tice proitiv cibosa ,mogu samo reci:"i corava koka zrno potrefi" ovo je bilo namjenjeno za Mensura. Kada sam napisao da je to gubitnički mentalitet takvo razmišljanje i da trebamo pozitivno gledati na to, ti si se uključio i pokušao demantovati mene(rekao si da ignorišem to pa neću citirati). Logično je da zaključim da se slažeš sa Muratovim viđenjem, sad da li si ti iz tog razloga tako reagovao ili je nešto drugo u pitanju, ne znam.

2.Napisao sam da si glup jer sam bio iznerviran da kad god ja napišem svoje viđenje ljudi komentiraju kako sam ja iz uprave ili nešto slično. Vjeruj mi to se desilo nekoliko puta. Uredu, priznajem nije bila na mjestu izjava. Izvinjavam se za to.

Ali prestanite moja mišljenja vezati sa upravom ili šta ti ja znam nekim talovima.
dobro, izvini i ti, ako sam ja u zharu komunikacije pretjerao. istina je da postoji omalovazavanje kod nas. i radi toga nekad ni kritika na mjestu nije prihvacena. ti si ipak to malo generelizovao i tvoji postovi su vrlo slicni onome sto govori e.konakovic. ja sam rekao da to sto je on izjavio da je bosnina pobjeda isto sto i pobjeda macabija i da tu nema razlike, nerealno i neobjektivno. prosle godine je bio veliki uspjeh. to nisam nikad doveo u pitanje i bio sam na svakoj utakmici i navijao, naravno. ove godine sam propustio par. ove godine se ocekuje napredak i logicno je da i navijaci zele isto. pa i ja. i boli me ako se izgubi od domzala i od vojvodine. sumnjicav sam prema pobjedi nad cibonom koja se predala vec u drugoj cetvrtini. onda kada je u sarajevu bila delegacija goodyear lige. znaci da skratim:

ne omalovazavam bosnine rezultate, nego zelim da kritikujem ne bili oni bili bolji. ne treba niko, pa ni sveprisutni manager, da vjeruje i govori kako je sve sjajno, kad neki rezultati to ne potvrdjuju, da ne ponavljam sad ono sto se desava na gostovanjima. ili los izbor pojacanja, koji itekako ima veze sa talom koji ima samir avdic. to sto mi te stvari smetaju i pisem o njima, ne znaci da omalovazavam i da se radujem porazima. naprotiv.
davis.ba

Post by davis.ba »

Pa apsolutno treba kritikovati neke stvari kao što je izbor igrače što je najgora karika u cijeloj Bosni po meni. Naravno upravu si za gostovanja i sve se slažem, te stvari treba kritikovati ali često ljudi nezadovoljni ovim stvarima prebacuju to na druge koji su bili pozitivni, pa onda im ne valja ni prošlogodišnji rezultat i uopšte sve ono pozitivno što je Bosna napravila proteklih godina.

Recimo ja nisam preveliki ljubitelj ni Konakovića ni Avdića ali ipak ono što je Konaković uradio u prvoj godini je za svaku pohvalu, kada je vratio Bosnu zajedno sa Mensom na pravi put. Sigurno da sada ovaj rezultat nije ono što smo očekivali ali ne treba zato sada osporavati recimo uspjeh iz prve i druge sezone govoreći kako to nije ništa posebno, da je očekivano, kada nije. Dugo Bosna i naši sportski kolektivi propadaju i onda kada se nešto pozitivno desi u jednom to je odlično.

Naravno ne odnosi se ovo na tebe već uopšte na razmišljanje naših ljude.
radeljas

Post by radeljas »

davis.ba wrote: ali ipak ono što je Konaković uradio u prvoj godini je za svaku pohvalu, kada je vratio Bosnu zajedno sa Mensom na pravi put.
dobro na kraju smo se razumjeli, ja se nadam. slazem se da ima dosta doprinosa od strane konakovica. i da je pametan i elokventan, ali ove godine je malo izgubio niti. malo svastari, malo je u politici i u fk sarajevo. cim to krene onda se ono glavno zapostavi.

za samira avdica imam vrlo negativno misljenje, znajuci za tal sa mishkom raznatovicem, managerom iz srbije.

bosni zelim uspjeh, isto kao i ti, sa razlicitim pristupom. da bude ucesnik finala gl. i da osvoji titulu. ovo drugo mislim da moze sigurno. za prvo bice tesko, pogotovo sto ima dosta klubova iz srbije koji ce sigurno progurati vojvodinu ako zatreba, tako da se bojim i igara na kraju sa pustanjem i namjestanjem. ali gledajmo na to pozitivno, a to je tvoja ideja i ima smisla.
i ja zelim da nas sport krene naprijed. ali to je vec teza tema.
edu

Post by edu »

cestitke bosni na odlicnoj odbrani i manje-vise dobrom napadu.. :D :D ..iako je kontra bila dobra.. :-) :-) ..siroki je zakazao u svim segmentima..sesar..vrankovic i zadravec su imali losu noc (izmedju ostalog i zaslugom bosnine odbrane..)..vrankovic i sesar ispali papci..kao i "korketna" sarajevska publika koja ih je nagradila novom linijom upaljaca "studentplamen".. :D ..jedino je menso trebao puno ranije ubaciti one mlade..ali to nije nista novo..svi znamo da menso mane damu...

jos jednom..cestitke bosni..uz zelje da pobjede koju i u gostima...
radeljas

Post by radeljas »

edu wrote: ..jedino je menso trebao puno ranije ubaciti one mlade..ali to nije nista novo..svi znamo da menso mane damu...

jos jednom..cestitke bosni..uz zelje da pobjede koju i u gostima...
iako sam ja ranije zagovarao vise minuta mladima, sve cesce vidim da zimic ne napreduje nimalo. djedovic ga dva puta uposli odlicno, njemu jednom lopta ispade iz ruke, a drugi put ne zakuca neometan. od svega zna zaljiepiti bananu, ali kad ga vidim kako trci poguren spustene glave pitam se da li iko ista radi s njim? djedovic i pored jedne lopte bacene u bunar se vidi da je materijal i on treba da dobije vise minuta. pogotovo u ovakvim utakmicama kad je razlika +30. mada s obzirom na mensin kukavicluk cisto sumnjam. procitati interview sa acom petrovicem u danima glede vremena koje treba dati mladim igracima.
bosna igrala dobro i tako treba odigrati na strani i to odmah sad u ljubljani protiv slovana.
edu

Post by edu »

cesto upratim na vogosci tu neku ekipu u kojoj igraju zimic..kadic..i ostali..to je odlican nacin za kaljenje mladih..a mislim da ce doci vrijeme kad ce ih neko malo vise gurati i u ovim jacim tekmama..mozda menso ne..ali neko sigurno hoce..kad bi menso imao muda pa dao zimicu barem pola minutaze koliko vulic da je baracu..ih..pa to bi bilo sjajno!
davis.ba

Post by davis.ba »

Trebaju mladi dobivati više minutaže ali u skladu s onim što pokazuju. Zimić i dalje nekako nikako ne napreduje ili to ne pokazuje na terenu. Đedović s obzirom kolko godina ima ovo mu je super.

Kad su te utakmice na vogšći? Uvijek hoću da gledam ali nikad ne u pratim termin.
edu

Post by edu »

ma nemam ni ja pojma..nekako se uvijek potrefim pred tv-om kad oni igraju.. :D :D ..sto ti je nepravda..ja nikad necu da ih gledam..ali uvijek se desi da oni igraju kad ja saltam.. :D :D :D
Santos

Post by Santos »

Kazete nema Bosna igrace za vrha.Ko ih to ima onda ako nema Bosna.Vidite da kad ide kako treba da rasturaju.Zasto onda u gostima gube dobivene tekme.
davis.ba

Post by davis.ba »

Santos wrote:Kazete nema Bosna igrace za vrha.Ko ih to ima onda ako nema Bosna.
Partizan
Hemofarm
Zvezda
FMP
Cibona
Olimpija iako igraju loše.
Santos

Post by Santos »

Ok ali i Bosni je tu mjesto a ne da mora svaka tekma bit odlucujuca.
edu

Post by edu »

kako joj nije tu mjesto.. :lol: :lol: ..pa mislim i da tabela to pokazuje.. :D :lol: :lol: :D
Santos

Post by Santos »

Smjesno u P.M. Zajebaji nekog drugog.
Santos

Post by Santos »

Hajde obradujte me rezultatom iz Slovenije.Zna li iko kolko je rezultat i kolko je do kraja.
Post Reply