DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
-
kakavdanakneiskustvu
#128 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
gdje iskopa 11 godina staru temu,svaka cast na trudu
- musicman80
#129 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Ja sam ponosan sto sam iz BIH, samo nisam ponosan na cinjenicu da zivim u (ovakvoj) BIH.
- muha_sa
- ExNihilo
-
kakavdanakneiskustvu
#132 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
ExNihilo wrote:Klasik![]()
- Connaisseur Karlin
#133 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
tipicna izjava svakog amerikancaExNihilo wrote:Klasik![]()
Geore Carlin proud american
- ¤ jelena ¤
#134 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
ta će on...ExNihilo wrote:Klasik![]()
Ja sam ponosna što imam kafenu kosu i kafene oči.
Mrzim sve izdajnike koji se farbaju i stavljaju ona naka sočiva u boji. Farbane plavuše posebno mrzim.
- sadie_forever
#135 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Nisam i ne vidim da imamo na sto biti ponosni,zaista.Hvalimo se sto kod nas zive kao druge vjere zajedno,toga ima u mnogim drzavama(a bez etnickog ciscenja),ne znam cime se jos ponosimo inace
- HAVANA
#136 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Cuj cime,imamo velike kite.
- Sanjarko
#137 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Ne. Nazalost. Zbog toga sto mi nikakvu pomoc nije omogucila a to mi o glavi radi i meni i mojoj porodici. Poceo sam i da ne volim, ali ne mrzim. Isto vazi i za Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Crnugoru. Za Makedoniju ne znam. Sto navodim i ove druge jer su mi i oni radili o glavi i isti ih je k-rac i p-cka pravila. Ali ne mrzim, to je bitno.

- sadie_forever
#138 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Ok,HAVANA wrote:Cuj cime,imamo velike kite.
Inace ponosim se,sjetih se,sto su nasi muskarci mahom fini u braku,poredi sa Sandzaklijama ili Albancima ili Montenegrincima.Oni Bosance zovu papucarima,cuj pita zenu smije li izaci veceras(sto sam cula jednog da prokomentarise)
-
moonca
#139 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
HAVANA wrote:Cuj cime,imamo velike kite.
Ta 'karakteristika' bi mogla biti i velika mana.
-
moonca
#140 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Ne znam za Albance, ali ne bih rekla da su Sandze losi bracni partneri.sadie_forever wrote:Ok,HAVANA wrote:Cuj cime,imamo velike kite.
Inace ponosim se,sjetih se,sto su nasi muskarci mahom fini u braku,poredi sa Sandzaklijama ili Albancima ili Montenegrincima.Oni Bosance zovu papucarima,cuj pita zenu smije li izaci veceras(sto sam cula jednog da prokomentarise)![]()
jednom je jedna britanka opisala nas kao "matrijarhalno drustvo jer se zena tajno sve pita a javno se prave da su patriarhalni".Najbolj primjer Bakir i zena njegova
Bosanci to ispoljavaju na neki cudan nacin-odnos zena -muz.
Pa da se plase zena - nebi bilo 'prevara'
-
moonca
#141 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Drago mi je da sam Bosanka.
- sadie_forever
#142 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Prevare su drugih par cipela ,a znam samo da moja prijateljica sjedi u kuci dok njen muz obidje drzavu sa svojim jaranima..sandzomoonca wrote:Ne znam za Albance, ali ne bih rekla da su Sandze losi bracni partneri.sadie_forever wrote:Ok,HAVANA wrote:Cuj cime,imamo velike kite.
Inace ponosim se,sjetih se,sto su nasi muskarci mahom fini u braku,poredi sa Sandzaklijama ili Albancima ili Montenegrincima.Oni Bosance zovu papucarima,cuj pita zenu smije li izaci veceras(sto sam cula jednog da prokomentarise)![]()
jednom je jedna britanka opisala nas kao "matrijarhalno drustvo jer se zena tajno sve pita a javno se prave da su patriarhalni".Najbolj primjer Bakir i zena njegova
Bosanci to ispoljavaju na neki cudan nacin-odnos zena -muz.
Pa da se plase zena - nebi bilo 'prevara'situacija poslije rata je -- neka cudna sloboda u odnosima muz -zena- ona -on
ima i jedan par ,tradicionalni su ,on je porodican i obrazovan ali njegova rijec vrijedi i vidim kako se ona njega plasi,na neki cudan nacin,ako on nesto kaze to tako ima da bude i kraj..a na njemu nikad nebi rekao da je zafrkan,naprotiv meni djeluje kao fin moderan,otvorenih pogleda,ali imaju ono nesto.i oni su sandzaklije
- sadie_forever
#143 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
moonca wrote:![]()
Drago mi je da sam Bosanka.
Nemoj samo da zavrsis s nekim ne-bosancem onda
-
moonca
#144 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Ne bih rekla sa se tu razlikuju od Bosanaca.sadie_forever wrote:
Prevare su drugih par cipela ,a znam samo da moja prijateljica sjedi u kuci dok njen muz obidje drzavu sa svojim jaranima..sandzo
ima i jedan par ,tradicionalni su ,on je porodican i obrazovan ali njegova rijec vrijedi i vidim kako se ona njega plasi,na neki cudan nacin,ako on nesto kaze to tako ima da bude i kraj..a na njemu nikad nebi rekao da je zafrkan,naprotiv meni djeluje kao fin moderan,otvorenih pogleda,ali imaju ono nesto.i oni su sandzaklije
Mislim da su Sandze vise tradicionalisti. Bosanci su 'meksi' i mislim da im zene procentualno vise -'vise nose hlace u kuci'.
-
marschall
#145 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
mislim da od Toga ne mozes pobjeci. kako sam rodjen gdje je to zasto smo dosli smo dosli ovdje da zivimo
- sadie_forever
#146 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Pa to ti i govorim,meni to nije negativno ja volim sto smo u hlacamamoonca wrote:Ne bih rekla sa se tu razlikuju od Bosanaca.sadie_forever wrote:
Prevare su drugih par cipela ,a znam samo da moja prijateljica sjedi u kuci dok njen muz obidje drzavu sa svojim jaranima..sandzo
Evo,@ muha sam po svijetu hoda, ne po drzavi.
![]()
Mislim da su Sandze vise tradicionalisti. Bosanci su 'meksi' i mislim da im zene procentualno vise -'vise nose hlace u kuci'.tj
-
moonca
#147 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
sadie_forever wrote:Pa to ti i govorim,meni to nije negativno ja volim sto smo u hlacamamoonca wrote:Ne bih rekla sa se tu razlikuju od Bosanaca.sadie_forever wrote:
Evo,@ muha sam po svijetu hoda, ne po drzavi.
![]()
Mislim da su Sandze vise tradicionalisti. Bosanci su 'meksi' i mislim da im zene procentualno vise -'vise nose hlace u kuci'.tj
Ja, ne. Zasto?
Zasto da im uskracujememo da kuvaju, ususavaju, planiraju godisnje odmore , sve sami rezervisu, placaju i vode racuna kada sta treba platiti ...
- muha_sa
#148 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
naravno da nisi kad ti je svekrva zivot zagorcalasadie_forever wrote:Nisam i ne vidim da imamo na sto biti ponosni,zaista.Hvalimo se sto kod nas zive kao druge vjere zajedno,toga ima u mnogim drzavama(a bez etnickog ciscenja),ne znam cime se jos ponosimo inace
- vjesticanametli
#149 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Zar je nije ubila ....otrovala 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#150 Re: DA LI STE PONOSNI STO STE IZ BiH???
Patriote uglavnom najebu.
Poturaju glavu pod kopačku, ginu, ostaju invalidi, na kraju od države dobiju qrac.
Da li ste ponosni, što idete, što se vraćate....jah.
Poturaju glavu pod kopačku, ginu, ostaju invalidi, na kraju od države dobiju qrac.
Da li ste ponosni, što idete, što se vraćate....jah.