JESU LI SVI JEDNAKO KRIVI ZA RAT? Biografije aktera!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
rei

Post by rei »

bih-pravda wrote:A kako to da se vi uvjek bavite pametovanjem a nikada konkretno temom??
Recite konkretno sta nije tacno u mome textu. Konkretno!!??

NASLOV

"JESU LI JEDNAKO KRIVI"

to si mogao da pitas samo za dvojicu ili KO JE VECI KRVNIK MILOSEVIC
ILI TUDJMAN.... :oops:

ETO KONKRETNO !!! :oops:
Last edited by rei on 21/09/2005 15:19, edited 1 time in total.
danas

Post by danas »

bih-pravda wrote:A kako to da se vi uvjek bavite pametovanjem a nikada konkretno temom??
pa konkretno -- kaze se "pripoJiti" a ne "pripoiti"; kaze se "koJi" a ne "koi" (to je japanska riba); negacija se pise odvojeno u rijecima koje si ti naveo (pa se kaze "ne treba" a ne "netreba")... i tako dalje, i tako duze... konkretno.... :D :D :D :D
bih-pravda

Post by bih-pravda »

Eto vidite da nemate sta navesti da nije tacno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nego, lako je samo brbljati uprazno, ali hajde recite konkretno sta nije tacno u mome textu!?
Mozda da je Tudjman bio rasista, jeli to nije tacno?
Ili da je Milosevic bio kasapin, ni to nije tacno mozda?
Ili da je A.I. bio komandant goloruke vojske?

Sta nije tacno, pametnjakovici??

Samo konkretno Molim????!! Ako imate sta reci naravno!!?? Roll

Izvolite ja cekam, primjeri gdje su?!

Gdje su ti vasi primjeri vec jednom!!?? :lol: :shock:
da pamtis

Post by da pamtis »

JA SAM U TUZLI, DRUGARICE!!!!
sram te bilo drugarice, ni jednu temu o Selimu...........nista.......... tako jel drugarice.......pa zar selim nije vrijedan bas ni jedne teme.....
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Konkretno: vise ste dodijali i Bogu i narodu sa ovim temama. Ne znam sta ce promijeniti to sto dokazes da je ovaj ili onaj vise ili manje kriv za rat. Cinjenica ostaje da je BiH nerazvijena, siromasna zemlja koju predstavnici te trojice koju pominjes, jos dublje vuku u ponor.

Umjesto toga, zasto ne postavis temu kako naci posao, otpoceti biznis, pomoci nekome drugome.....ko ima koristi od tvog presipanja iz supljeg u prazno :roll:
Brick

Post by Brick »

Nema smisla da dajem neke komentare nakon vec evo sest tranica ali samo zelim da kazem da Alija nije organizovao naron nego je narod sebe organizovao a on je slagao burek i sirnicu do pola rata.
Daj boze da nam je Alija bio pravi politcar imali bi cijelu bosnu, a ovako razvukao jufke vrlo tanko.
A-ZO

Post by A-ZO »

Najkonkretnije:

Za rat su iskljucivo krivi glasaci (ovce), jer da su ljudi pametni kao sto nisu, izbore bi bojkotovali, pa bi se politicari morali vratiti poslovima za koje su skolovani, npr. advokati, bankari, lijecnici, itd., a ne jadne ljude tjerati jedne na druge. Da je tako bilo, danas bi bilo 200.000 do 300.000 vise zivih dusa, 200.000 do 300.000 vise nasmijanih lica i licnosti, srcadi koje kucaju i zivota koje daju svoje potomstvo umnozeno za ko zna koliko novih malisana i novih sretnih ljubavi...
:(
rei

Post by rei »

rei wrote:

NASLOV

"JESU LI JEDNAKO KRIVI"

to si mogao da pitas samo za dvojicu ili KO JE VECI KRVNIK MILOSEVIC
ILI TUDJMAN.... :oops:

ETO KONKRETNO !!! :oops:
alek

Post by alek »

A-ZO wrote:Za rat su iskljucivo krivi glasaci (ovce), jer da su ljudi pametni kao sto nisu, izbore bi bojkotovali, pa bi se politicari morali vratiti poslovima za koje su skolovani, npr. advokati, bankari, lijecnici, itd., a ne jadne ljude tjerati jedne na druge. Da je tako bilo, danas bi bilo 200.000 do 300.000 vise zivih dusa, 200.000 do 300.000 vise nasmijanih lica i licnosti, srcadi koje kucaju i zivota koje daju svoje potomstvo umnozeno za ko zna koliko novih malisana i novih sretnih ljubavi...
opet :? ukorici i objavi :D
Ze Dijaspora

Post by Ze Dijaspora »

Suplja i po ko zna koji put suplja. KO JE KRIV pa zna se - NACIONALISTI . a koliko na balkanu ima NACIONALISTA ? Pa da nepretjeram 99%. I prestanite trazit krivca u pojedincu jer i Aljo i Njofra I Sloba su vodili svoje STADO na ispasu. Svako na svoju stranu , napasli se dobro i POPUSILI dobro. Onda su vam i ozada ZABIBERILI DOBRO. Sad svako svog vodju hvali jer mu je osobno dobro zaprdio. Pa vam to odgovara. (mislim na one 99% nacionaliste)

Ps: Izvinjavam se na vulgarnost.
A-ZO

Post by A-ZO »

Ze Dijaspora wrote:Suplja i po ko zna koji put suplja. KO JE KRIV pa zna se - NACIONALISTI . a koliko na balkanu ima NACIONALISTA ? Pa da nepretjeram 99%. I prestanite trazit krivca u pojedincu jer i Aljo i Njofra I Sloba su vodili svoje STADO na ispasu. Svako na svoju stranu , napasli se dobro i POPUSILI dobro. Onda su vam i ozada ZABIBERILI DOBRO. Sad svako svog vodju hvali jer mu je osobno dobro zaprdio. Pa vam to odgovara. (mislim na one 99% nacionaliste)

Ps: Izvinjavam se na vulgarnost.

pik meni 1% :D
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

bih-pravda wrote:
Murat Sabanovic wrote:o aliji
pa recimo i da je alija dobar bio ,sto moje nisljenje nije....
naime on je okupio oko sebe sve ,profitere, pljackase, kriminalce i ostale olose.
pa kako moze jedan covjek dobar biti ako je ispod deke s ovakom garniturom.
ne znam o aliji ni sekunde, niti me taj covjek interesuje.
ne zelim o njemu bilo kakavu sliku da stvaram,
ali je istina da je zahvaljujuci njemu bosna koliko toliko oruzija dobijala od arapa.
prema tome, kakav god bio ,njega vise nema i ne treba legende o njemu djeci pripovjedati.
KAZES DA NETREBA O NJEMU LEGENDE PRICATI I DJECI PRIPOVIJEDATI. ZNACI NASOJ DJECI NETREBA GOVORITI DA JE BIO VELIKI COVJEK, NETREBA GOVORITI NASOJ DJECI O NASOJ SLAVNOJ GOLORUKOJ ARMIJI, NASOJ DJECI NETREBA GOVORITI STA SE OVDJE DESILO I KOLIKO SMO MI BOSNJACI STRADALI, NETREBA GOVORITI O NASIM HEROIMA. NEGO NASOJ DJECI TREBA GOVORITI KAKO SU SVI JEDNAKO KRIVI, A I BICE TAKO AKO MI BUDEMO SUTJELI. MI CEMO SUTJETI A SRBI CE SVOJOJ DJECI PUNITI GLAVE O JUNAKU KARADZICU, I OPET CE NASA DJECA BITI POKLANA JER NISU BILA OPOMENUTA OD RODITELJA!! I NASA CE DJECA UCITI HISTORIJU PISANU IZ BEOGRADA I ZAGREBA!!
slusaj prijatelju mjesas aliju i stradale bosnjake
da se razumijemo nit ti ,nit ja znamo kakav je on bio i sta je radio.
necu covjeka da hvalim ,jer ne znam o njemu nista.alije je mnogo stvari obecao koje nije ispunio.svako jebe mater hasanu cengicu i senadu sahinpasicu- saji.samo za aliju su dobri. ovo gore sto sam podebljo i ne treba govoriti nasoj djeci,jer je prodo bosnu dejtonskim sporazumom.

prijatelju mjesas neke stvari koje veze s temom nemaju
bih-pravda

Post by bih-pravda »

Murat-ovo gore sto sam podebljo i ne treba govoriti nasoj djeci,jer je prodo bosnu dejtonskim sporazumom.

prijatelju mjesas neke stvari koje veze s temom nemaju[/quote]

Prijatelju, da Alija nije potpisao Dejton, sada bi ti bio u masovnoj grobnici, pametnjakovicu!!! Dejton je bio visa sila!!

POSLIJE RATA I BITKE SVI SU HEROI

Da Alija nije potpisao Dejton, sta bi onda kazao, "Alija nam nije dao mir"!!

I naravno da nasoj djeci netreba govoriti o nasim heroima, djeci treba puniti glavu o bratstvu i jedinstvu, pa da ih za koju godinu pokolju njihovi drugari srbi, kao sto se nama desilo isto. Treba im procato o narodnom "heroju" Mosa Pijadi koi je naredjivao strijeljanja momcica jer su mislili svojom glavom!!
Murat Sabanovic

Ze Dijaspora wrote:Aljo - zelen
Njofra - plav
Sloba - crven
Sve trojica rasli na zutoj podlogi.

I kad ih pomjesas ispadne GOVNO.
ova je dobra, svaka cast
Murat Sabanovic

bih-pravda wrote:Murat-ovo gore sto sam podebljo i ne treba govoriti nasoj djeci,jer je prodo bosnu dejtonskim sporazumom.

prijatelju mjesas neke stvari koje veze s temom nemaju

Prijatelju, da Alija nije potpisao Dejton, sada bi ti bio u masovnoj grobnici, pametnjakovicu!!! Dejton je bio visa sila!!

POSLIJE RATA I BITKE SVI SU HEROI

Da Alija nije potpisao Dejton, sta bi onda kazao, "Alija nam nije dao mir"!!

I naravno da nasoj djeci netreba govoriti o nasim heroima, djeci treba puniti glavu o bratstvu i jedinstvu, pa da ih za koju godinu pokolju njihovi drugari srbi, kao sto se nama desilo isto. Treba im procato o narodnom "heroju" Mosa Pijadi koi je naredjivao strijeljanja momcica jer su mislili svojom glavom!![/quote]
tuzlak , ja sam drinsko djete prema tome
sto se stradanja ,silovanja ,rusenja ,ubijanja tice mogu ti vise govoriti nego sto ces ti meni reci i negovori o zaboravu jer me za jezik vuces.
alija odnosno ljudi oko njega su prodali drinu dejtoskim.
i nemoj me ubjedjivavati o necemu sto i sam ne znas a pokusavas nekom drugom da nametnes.
i ne seri vise
Fair Life

#141 Re: JESU LI SVI JEDNAKO KRIVI ZA RAT? Biografije aktera!

Post by Fair Life »

da pamtis wrote:
mr__bosnjak wrote:Image
:D znas li ti ovog "momka" sto stoji iza rehmetli alije :D poselamio te :D iz perdekane :D i kaze tacno!!!
Azizin mali ??
Murat Sabanovic

tuzlak , ja sam drinsko djete prema tome
sto se stradanja ,silovanja ,rusenja ,ubijanja tice mogu ti vise govoriti nego sto ces ti meni reci i negovori o zaboravu jer me za jezik vuces.
alija odnosno ljudi oko njega su prodali drinu dejtoskim.
i nemoj me ubjedjivavati o necemu sto i sam ne znas a pokusavas nekom drugom da nametnes.
i ne seri vise
car-x

Post by car-x »

alija nit je koga branio, a nit je odbranio..

bosna je u biti podijeljena, pa se tek ovih zadnjih 3-4 godina radi na ponovnom ujedinjenju..

alija je turio potpis na republiku srpsku, i sto se mene tice, to mu je opasan minus..

opet, da ne spominjem (KONKRETNO) mijenjanje tuzle za banjaluku i srebrenice za vogoscu i islamsku republiku na potezu bocinja - trnovo za koju je bio spreman prodati sve ostalo..
bih-pravda

Post by bih-pravda »

car-x wrote:alija nit je koga branio, a nit je odbranio..

bosna je u biti podijeljena, pa se tek ovih zadnjih 3-4 godina radi na ponovnom ujedinjenju..

alija je turio potpis na republiku srpsku, i sto se mene tice, to mu je opasan minus..

opet, da ne spominjem (KONKRETNO) mijenjanje tuzle za banjaluku i srebrenice za vogoscu i islamsku republiku na potezu bocinja - trnovo za koju je bio spreman prodati sve ostalo..

Car-x ti mora da si pila prepecenice!!! :lol:
Hoces da kazed da je Alija napadao Bosnu jeli?????????????????
Znas li zasto ovdje danas nema Velike Srbije?
Zasto nema Velike Hrvatske Banovine?
Aliji je podmetnut Dejton jer je to morao potpisati!
Mora da si ti od onih sa Brda!?
Zato ne laprdaj vise!!!!!!!!!!!!! :-) :roll:
car-x

Post by car-x »

bih-pravda wrote:
car-x wrote:alija nit je koga branio, a nit je odbranio..

Car-x ti mora da si pila prepecenice!!! :lol:
Hoces da kazed da je Alija napadao Bosnu jeli?????????????????
Znas li zasto ovdje danas nema Velike Srbije?
Zasto nema Velike Hrvatske Banovine?
Aliji je podmetnut Dejton jer je to morao potpisati!
Mora da si ti od onih sa Brda!?
Zato ne laprdaj vise!!!!!!!!!!!!! :-) :roll:
e ovo ja zovem konkretan odgovor.. ;)
pitt

Post by pitt »

jesi carice.....dobro ti je justice rekao :D:D:D
Zadig

Post by Zadig »

pitt wrote:jesi carice.....dobro ti je justice rekao :D:D:D
justice, sid justice?
:D
car-x

Post by car-x »

hehehe.. to mi je najbolje od svega.. haman je ova bih-pravda neki madjar.. osim sto pravi kamaru stilsko-gramatickih gresaka u svakoj svojoj recenici, sad jos i mijesanje rodova..

uff.. tezak je taj bosanski..

ili bi ga mozda trebali zvati alijski, jer da nije alije ni jezika ne bi imali..
car-x

Post by car-x »

u svakom slucaju bi dobro bilo da visak vremena usmjeri negdje drugdje..

kult licnost ama bas nikako nije in..

evo i kubanci i libijci bi da se otarase gadafija i kastra, ali ovi bas nece da umru..
Murat Sabanovic

car-x wrote:
hehehe.. to mi je najbolje od svega.. haman je ova bih-pravda neki madjar.. osim sto pravi kamaru stilsko-gramatickih gresaka u svakoj svojoj recenici, sad jos i mijesanje rodova..

uff.. tezak je taj bosanski..

ili bi ga mozda trebali zvati alijski, jer da nije alije ni jezika ne bi imali..
ma dobro svi mi pravimo greske ....
ali sto covjek lupa..... pravo mi na zivce ide
Post Reply