Zvijeri su oko nas - Koju kaznu biste im dali?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
stelium

Post by stelium »

Malo je smrtna kazna za ova dva ...ne znam sta da kazem,sta su :x .

Odsjeci im ono malo sto visi medju nogama,ugurati u usta,napisati na oglasnoj ploci sve sto su uspjeli uciniti ovoj jadnici i objesiti im oko vrata te ih ostaviti na najfrekventnije mjesto u Tuzli,gole i bose... :x :x :x

Smrt im dodje kao nagrada :x :x :x
sirah

Post by sirah »

nek sam se ja deklarirao/sao kao potencijalni silovatelj, pa valjda kao silovatelj...... deklaracijo moja isti si lombrozzo........ LEGENDA

elem....

ako hoće koja da je milujem nek se javi na moj privat,

ali pošto sam uvjeren da mi se neće javiti niti jedna radi mojih uvijerenja. ne mora se niti javljati, meni još bolje tj. manje problema.....

žao mi je što ljudi ne žele da prihvate činjenice, a one su očite, došla, sjela, kad joj je prestalo biti sve to interesantno pokušala pobjeći, nije shvatila da mora vrištati POLICIJAAAAAA, oni je izmarisali, završila u bolnici, A MOGLO JOJ JE BITI TAKO FINO TO VEČE (s tim razlogom je i izašla u nepoznato).....

hoće li više ikada sjediti u takvom društvu, ja u to lično ne vjerujem....

jel došla radi ede ili arsle, pitanje je sad (žalosno ali šta se može)......

hajd adio.
sirah

Post by sirah »

sirah wrote:Protivila sam se tome, ali je on sve više navaljivao. U jednom trenutku, kako bih prekinula tu situaciju, bacila sam čašu. Ona ga je pogodila i rasjekla mu obraz. Milion puta sam te večeri ponovila da nisam imala namjeru da ga pogodim, ali to nije dopiralo do njega.

Skočio je i počeo me tući. To je trajalo minutu-dva, nakon čega sam napustila diskoteku - priča Amela.

Stala je uz Arslana i tražila da je zaštiti (arslane poznaniče zaštiti me),

POLICIIIIJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

A NAKON TOGA SU JE MUČILI, UDARALI, I SILOVALI......

jesam li ja šta pogriješio.....

u riječniku takvih djevojaka NEMOJ znači NAVALI JARANE, a ako to niste znali onda ste bezobrazni.......

a ne bih se kleo, ali imam neku šuhu da ju je samo jedan odveo u stan, da bi sve prošlo po propisu, i da policija pojma nebi imala o ovakvim stvarima
sirah

Post by sirah »

sirah wrote:da ne bude sirah kreten, ovakav onakav,

djevojka je znala s kim sjedi za stolom, i umjesto da glumi mangupa i gađa čašom,trebala se dići sa stola i ispaliti se iz diska......

sve bi prošlo po propisu....

sve šatro niko ne zna, a svi sve znaju.....

nedo bog dragi nikom....

a opet znam da ima djevojaka koje bi se rado družile i uživale blagodati druženja sa roajom 10/20 godina starijom od nje......
sirah

Post by sirah »

javnost isto ništa,

postovi obrisani zato što može neko pomisliti da sam JA USTVARI SILOVATELJ, A ONI NAVODNI POČINIOCI NEVINI.......

budite sponzori, zloupotrebljavajte sve, pare, vlast, moć,

najebat ćete, kad tad.......

i da ne zaboravim, RAZOČARAN SAM PRAVO PLAHO, U SVE UČESNIKE RASPRAVE KOJI NISU VIDJELI GREŠKE DOTIČNE GOSPOĐICE KOJA JE USTVARI ISPALA ŽRTVA SVOJE LAKOMISLENOSTI.................

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dr.

Post by dr. »

Sirah, zvijeri koje su počinele onakva zločin i iživljavanje nad curom koja im nije ništa uradila, a i da jeste, da je bila i lakomislena i šta god, te zvijeri u ljudskom obliku treba objesiti za muda na sred tuzle, a potom dat narodu snajpere, da ih gađa. Mala je kazna za takve životinje, pogotovo nakon masovnih četničko-ustaških silovanja tokom rata, kada su ljudi mogli vidjeti šta je monstruoznost, i pored tog saznanja te životinje iz tuzle uradile su takav zločin. Da mi je vidjet lično te gadove, lično bi im prišao i udario ih ciglom, kamenom, štanglom bilo čim u glavu.
mostarac

Post by mostarac »

sirah wrote:javnost isto ništa,

postovi obrisani zato što može neko pomisliti da sam JA USTVARI SILOVATELJ, A ONI NAVODNI POČINIOCI NEVINI.......

budite sponzori, zloupotrebljavajte sve, pare, vlast, moć,

najebat ćete, kad tad.......

i da ne zaboravim, RAZOČARAN SAM PRAVO PLAHO, U SVE UČESNIKE RASPRAVE KOJI NISU VIDJELI GREŠKE DOTIČNE GOSPOĐICE KOJA JE USTVARI ISPALA ŽRTVA SVOJE LAKOMISLENOSTI.................

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
KOJI SI TI KRETEN :(
dr.

Post by dr. »

miki1987 wrote:RAPE ME
Idiote, jedan gubi se!
Prenj

Post by Prenj »

Evo kako Crnogorci ispravljaju krivu pravdu:
RFE" wrote: http://www.danas.org/news.aspx
BAR
Ubijena je u ponedeljak u zgradi Osnovnog suda u Baru, jedna žena sudija, stara 42 godine.
Pucao je na nju u sudnici čovek kome je sudila u jednoj imovinskoj parnici. Napadač je zatim pokušao da ubije drugog sudiju, koji sada sudi tu parnicu, ali ga je taj sudija savladao uz pomoć jednog advokata koji je tom prilikom ranjen.
flora.sa

Post by flora.sa »

sirah: nek sam se ja deklarirao/sao kao potencijalni silovatelj, pa valjda kao silovatelj...... deklaracijo moja isti si lombrozzo........ LEGENDA

dečko....znaš li koju je grešku napravio Lombrozo, tvoreći teoriju o rođenom zločincu???

vjerovatno ne znaš, inače ga ne bi spominjao.... :D

a ja bih dobro poručila tvoje pretke.... :D

teorija nije netačna, ako si to htio da kažeš....
da pamtis

Post by da pamtis »

flora.sa wrote:sirah: nek sam se ja deklarirao/sao kao potencijalni silovatelj, pa valjda kao silovatelj...... deklaracijo moja isti si lombrozzo........ LEGENDA

dečko....znaš li koju je grešku napravio Lombrozo, tvoreći teoriju o rođenom zločincu???

teorija nije netačna, ako si to htio da kažeš.. Image
..
:D
Handzar13

Post by Handzar13 »

Njima ne trba suditi nego:

1 Osnovati streljacki vod Armije

2 Streljati zivotinje i zatrati im trag da se nezna
rehaktor

Post by rehaktor »

flora.sa wrote:sirah: nek sam se ja deklarirao/sao kao potencijalni silovatelj, pa valjda kao silovatelj...... deklaracijo moja isti si lombrozzo........ LEGENDA

flora, de nam napisi red dva o tome... volio bih znati o cemu govorite
Prenj

Post by Prenj »

dr. wrote:Sirah, zvijeri koje su počinele onakva zločin i iživljavanje nad curom koja im nije ništa uradila, a i da jeste, da je bila i lakomislena i šta god, te zvijeri u ljudskom obliku treba objesiti za muda na sred tuzle, a potom dat narodu snajpere, da ih gađa. Mala je kazna za takve životinje, pogotovo nakon masovnih četničko-ustaških silovanja tokom rata, kada su ljudi mogli vidjeti šta je monstruoznost, i pored tog saznanja te životinje iz tuzle uradile su takav zločin. Da mi je vidjet lično te gadove, lično bi im prišao i udario ih ciglom, kamenom, štanglom bilo čim u glavu.
Nazalost,

sistem koji je uspostavljen u zadnjih 15 godina, a koji pociva na korupciji, nepotizmu, bezakonju, nije moguce izmijeniti na jednom slucaju.

Ovi likovi ce dobiti simbolicne kazne, koji ce im pomilovanjem biti jos vise ublazene. :(
penda

Post by penda »

ZAKON JE KRIV STO NISU VECE KAZNE... MANIJAKA JE BILO I , NA ZALOST, UVIJEK CE IH BITI :x DA JE KAZNA ZA SILOVANJE 10 GOD. MNOGI BI RAZMISLILI( DVA PUT')...
flora.sa

Post by flora.sa »

rehaktor wrote:

flora, de nam napisi red dva o tome... volio bih znati o cemu govorite
ukratko:
Lombrzo je nastojao da dokaže da postoje stigmati degeneracije, koji se prenose sa predaka na na naredna generacije.
uzeo je u obzir fiziološke, antrpološke, i psihološke oznake...
s tim u vezi stovorio je tipologiju zločinaca:
rođeni zločinac
abnormalni zločinac
zločinac iz navike
slučajni zločinac-iz afekta...

inače teoriju rođenog zločinca, nastojao je da dokaže ispitivanjem 5907 živih prijestupnika, i 383 lobanje umrlih talijanskih zločinaca, i uočio je da postoje neke zajedničke karakteristike za zločince-gore navedene...
njegova greška je u tome, što nije imao kontrlonu grupu-"normalne" osobe, što je kasnije ispravio Č.Hjuton, koji je opet ispitivao zločince, ali ih je i upoređivao sa kontrplnom grupom, i uočio da zločinci obično imaju zajedničke karakteristike, koje se kod ovi drugih ne javljaju.
ova teorija se ne može uzeti kao 100%-ntno tačna, ali je ukazala da postoje stigmati koji se pojavljuju kod zločinaca, kojima su oni predisponirani da vrše zločin...e sada treba uzeti i sociloški faktor, koji je Lombrozo, ne u potpuinosti, ali je bitno zanemario, koji može da "popravi" situaciju-Morel...
shin

Post by shin »

Iran se pokazao jako dobro za one javne egzikucije, samo treba angazovat dva crnca iz Kenije sa crnim blanjama da dobro proburgijaju ove likove pa onda na vjesala.
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

ljudi moji dragi,

Krivicni zakon FBiH propisuje kaznu za silovanje od 1 do 10 godina, a ako je izvrseno na posebno necovjecan ili ponizavajuci nacin propisana kazna je do 15 godina.

To je maksimalna kazna za silovanje.

Eh sada, da li je KZ blag ili nije o tome se moze raspravljati.

Zaista je strasno citati ovu ispovijest..ja sam UZASNUT.

I sto vise radim u toj oblasti, sto vise vidim slicnih (i puno gorih da se razumijemo) slucajeva u praksi sve vise me to vodi na jedan zakljucak.

Sistem krivicnog pravosudja, nije uspostavljen (drustveno gledajuci) zbog zrtve, jer zrtva je za pravo impersonalna, nego radi drustva i uspostavljanja sigurnosti sistema.

Zbog toga, sistem ne vodi racuna, prilikom donosenja zakona, o tome sto je ispravno za zrtvu i sto bi zrtvu zadovoljilo (jer je to suvise tesko i arbitrarno) nego se ravna prema sebi.

Nazalost, sudovi nikad ne mogu biti savrseni.

Sto se tice odmjeravanja drakonskih kazni (sto nekad jeste opravdano) problem jeste u tome da takva praksa cesto izadje iz pocetnih okvira i pocne se kao rak siriti i obuhvatati i slucajeve koje ne bi smjela.

Osim toga, moguce je (i desava se) da osudjeni budu potpuno nevini, pa bi zbog toga bilo potpuno nepravedno da se teska kazna primjeni (pogotovo ona koja se ne moze povratiti kao npr smrtna) na nevinu osobu.

SAD su primjer drakonskih kazni, i mogu vam reci da to ne utice na smanjenje kriminala. Dakle, rjesenja nisu u teskom kaznjavanju. Na kraju, dozivotna kazna je mnogo teza od smrtne.

Dakle, niko od nas ne moze ocekivati da ce ucinioca stici zasluzena kazna. I nece, budite sigurni. Nikada. Jer koliko god on/ona dobije nista vise nece biti isto. Dakle, pravda na ovom svijetu ne postoji.

Jedino sto se postavlja kao rjesenje jeste prevencija. Svako od nas treba pokusavati da sprijeci moguce posljedice na svoj zivot.

I posebno zene, nekada u svojoj naivnosti (nemojte me kritikovati zbog ovoga) olaksaju izvrsenje krivicnog djela. Naravno, ovo nikako ne znaci da ja njih krivim za bilo sta, niti da one snose bilo kakvu odgovornost za to.

Cinjenica je da se najveci broj silovatelja jesu zrtvi POZNATE OSOBE.

Prema tome, svaka zena bi ovome morala posvetiti vise paznje. A ne da ide poremecenom logikom, kako su opasni momci (citaj kriminalci) dobri i sexy...

Ovo je jos jedan dokaz da nisu.

Pozdrav,
alek

Post by alek »

Svemirski_Jebach wrote:ako je izvrseno na posebno necovjecan ili ponizavajuci nacin propisana kazna je do 15 godina
:? :? gdje je granica na kojoj se neko silovanje prepoznaje kao ovakvo? :? uzas zivi
Prenj

Post by Prenj »

Ma ne mora ih se osuditi na 100 godina, i zakonitih deset bi bilo valjda dovoljno za silovanje ..., umjesto postojecih uslovnih ...
sirah

Post by sirah »

da i ja malo prodiskutujem,

najveći domet ljudskog uma je šta. ?

treba to kazniti da se više ne radi.....

ili treba spriječiti takve situacije i sasjeći ih u korijenu...... da do takvih stvari ne dođe.....

djevojka je znala u čijem društvu sjedi,
djevojka je šetala sama vilsonovim šetalištem u 2 ujutro.
djevojka je izvadila skupocijeni mobitel cca. 1000 km usred dobrinje ili blatuše (gdje i ratkape sa auta kradu)

bez obzira koliko vi ružno mišljenje imali o meni, zbog mojih tekstova povodom tragedije, tj. nemilog događaja,
bez obzira što postoje poremećeni umovi tipa miki1987

prebaciti ću se malo u vaš režim rada sljedećim tekstom....

jao neko je počinio zločin: šta bi ti uradio zločincu.....

ja bih mu odsjekao prvo phalangu distalis tj. gornju koščicu malog prstića sa desne ruke, pa bih ga sa njom škakiljao ispod lijevog oka (uz pomoć pincete), pa onda sa druge ruke, pa bih mu čupao nokte na živo, gasio mu cigarete u uši, malo cigaretama zažario očne kapke itd......

nebitno je jer postoji hiljadu i jedan način fizičkog mučenja čovjeka, ali zar nije bolje uopšte ne dolaziti u takvu situaciju.... e takvim stvarima teži moderno pravo........

počiniš zločin i ideš malo tucati kamen na prazno, nije problem..........

ali ponavljam,

djevojke su se toliko osilile, da će ovo teško izaći na dobro.......
šta je tako fina djevojka radila u društvu kriminalaca, potencijalnih zločinaca, koji još i koku šmrču, poznatih po pucnjavama, puni boba, travu puše kao cigarete..... jel stvarno mislila da to može izaći na dobro...........

pa šta mislite da je taj njihov perverzni čin zades, SIGURNO NIJE PRVI PUTA DA TAKVO ŠTO RADE, A SVE DOSAD ZNAJUĆI NAŠ MENTALITET TAKVE STVARI SU PROLAZILE NEPRIMJEĆENO........ i evo sad prvi put da je jedna od takvih izašla u javnost, a JA VADIM ZAKLJUČAK...

DJEVOJKE BJEŽITE OD STOKE POREMEĆENE JER IMATE SVIJET PUN NORMALNIH MOMAKA, ŠTA ĆE VAM KUKOLJ PORED PRAVOG ŽITA....
NIJE ĆELO LEGENDA, LEGENDA JE NEKI PISAC ROMANA, MAGISTAR.....

OD MAGISTRA NITI JEDNU SPONZORUŠU GLAVA ZABOLITI NEĆE, A ENO IH, SVE DO JEDNOG MUKE LJUBAVNE MUČE, DIPLOMCI, TAKOĐE BI VOLILI MALO PROMISKUITETA, ALI NEEEEEE

IMA TAMO NEKI VLASNIK DISKOTEKE, ON VIŠE GOTIVI OD PROSJEČNOG MUJE, STIPE, PAVE SA FAKSA, PA ETO ZAGOTIVLJENE STE, A SIMPATIČNO BI BILO DA VAS JOŠ I VIŠE ZAGOTIVE, ONDA BIH BAREM IMAO O ČEMU DA PIŠEM.......

jedan isječak iz mog života:

izašao ja sa svojom djevojkom u central caffe, sjedimo za šankom ona njena prijateljica i ja, pijemo koktele, pored nas stariji momci, ja odem u wc i vratim se a momak stao na moje mjesto i šuti.......
ja mu kažem buraz, stao si mi na mjesto, ovo mi je djevojka, znaš.....
a on meni "jes to mangup"..... stariji od mene i sa dvojicom jarana, kožnjaci su na njima, itd....
djevojku pod ruku i promjenim mijesto.......

zaključak,

PUN SVIJET GLOOPANA KOJI LUČEM BELAJA TRAŽE, A TI PROSJEČNI ČOVJEČE NAĐI SVOJU SREĆU U SVEMU TOME I BUDI KAO ŠTO SU I SVI AKO SI SPOSOBAN ZA TO...............................................................

JOŠ JEDNOM ŽAO MI JE ŠTO SE OVOJ DJEVOJCI DOGODILO TO ŠTO SE DOGODILO, ALI NAĆI ĆE ONA VEĆ NEKOG PROSJEČNOG MUJU SA FAKSA, PA ĆE ON SKONTATI TEK NAKON 5 GODINA BRAKA ZAŠTO MU SE SVI MOLERI SMIJU IZA LEĐA.......

do tada adio smradovi sa foruma
Svemirski_Jebach

Stari wrote:Ama cekajte ljudi...kud ste se uzdigli? Vidjeli bi vi da kojim slucajem zivite u Svedskoj...kako bi to bilo profesionalno izvedeno u stilu pravne drzave.

Prvo bi se jedno 15-20 dana pisalo o tome sta je i kako je kokica bila obucena. Jel imala mini-suknju? Jel imala ove moderne plitke farmerke gdje gace do pola vire zguza? A o dekolteu i push-upp prsluku da i ne govorim...

Dakle momci su mozda bili izazvani....to je prva faza

Kad bi, u slucaju da tuzilac stvarno bude spretan, a da je nesretna djevojka bila 100% etnicki cista Svedjanka, ... ova prva faza bila prevazidjena...Onda bi advokati presli na drugi dio odbrambene taktike....sad se dobro pripremite.
Ova dva osumnjicena bi optuzivali jedan drugog ...i sud bi u nedostatku cvrstih dokaza o tome ko je tacno ucinio sta...pustio (uz uslovnu kaznu). Nemojte misliti da izmisljam ...jer ovakvi slucajevi su se desavali u svedskoj.

U idealnom slucaju (dakle cura svedjanka ...zlocinci stranci-muslimani...plus totalno los advokat...i superioran tuzilac) bi se sve rijesilo zatvorskom kaznom manjom od maximalne zatvorske kazne (12-14 godina robije je max u ovoj drzavi). Premda ...da se ja pitam ...ja bih im dao barem 2 godine zatvora u Zenici ili Foci ...nego 10 robije u nekom od svedskih zatvora.
nazalost potpuno tacno.

Mnogi ovdje zive u zabludama u pogledu pravne drzave. Bilo gdje u Europi.

Praksa u SAD ce pokazati i gore deformacije. Od oslobadjanja silovatelja koji je bijel, do kaznjavanja nevinog crnca za silovanje koje je prijavila bijelkinja kako bi skarila nesto savim drugo.

Krivicna praksa pokazuje uzasne slabosti. Raspravljanje o ovoj temi zahtjeva mnogo vise znanja nego sto vecina ucesnika ima.

Dobro, ljudi o tome raspravljaju emocionalno sa stanovista zivotnog iskustva, i mozda su oni i bolji za to nego oni koji se time bave, jer su strucnjaci o tome previse odvojenji od stvarnog zivota.
sirah

Post by sirah »

a flora.sa ako ima nešto nerealno ili čak nepravedno postavljeno u mojim tekstovima, ukaži na to....

i nemoj mi priče o paćenicima "jesi napaćen" osim ako nećeš jedan okršaj na jogiju u mojoj spavaćoj sobi.....

ja protiv tebe, pa da vidimo ko je jači..... (znam ja da ti ne bi ni u snu ali šta ću ti ja kad ne znaš šta valja)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Svemirski_Jebach

alek wrote:
Svemirski_Jebach wrote:ako je izvrseno na posebno necovjecan ili ponizavajuci nacin propisana kazna je do 15 godina
:? :? gdje je granica na kojoj se neko silovanje prepoznaje kao ovakvo? :? uzas zivi
imaju posebni kriteriji ali to bi trebalo dugo vremena...mada je ipak fluidno pitanje jer nikad ne mozes obuhvatiti sve.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Kazna:
istetovirat im na celu SILOVATELJI...
ili kao sto amerikanci rade, objaviti cijelom komsiliku da su silovatelji...
nazalost, za ratne zlocine dobiju po 10ak godina, tako da me nimalo ne cude ovako male kazne za silovanje....uzas je ono sto se njoj desilo, ali sirah djelomicno ima pravo...
dosta problema koji se dese, dese se jer mnogi ljudi imaju kratak fitilj u glavi i onda njeno prisustvo za stolom i osmijeh na licu protumache kao DA...
i svako NE prevode kao DA...jer ne cuju sta im se govori, vec ono sto zele da cuju....
Post Reply