i kolache...zena wrote:BECHO, kad god te put nanese imash kahvuBECHO wrote:Meldina, oci moje lijepe, plaho sam te pozelio!
dzamije,crkve i ostali...
-
poreznik
Al je diskusija-Pa ova konstatacija o Beogradu je prilicno tačna a razlog je prost Beograd je metropola i velegrad.zena wrote:...jok jalove wrote:Zeno ne budalaj se tu ako imas neki argument onda ga iznesi ako ne onda nemoj brbljatizena wrote: Gdje je Becho da ga proglasi cetnikomargumente ostavljam tebi
A Sarajevo polako postaje Teheran
-
Settler
poreznik wrote:Al je diskusija-Pa ova konstatacija o Beogradu je prilicno tačna a razlog je prost Beograd je metropola i velegrad.zena wrote:...jok jalove wrote: Zeno ne budalaj se tu ako imas neki argument onda ga iznesi ako ne onda nemoj brbljatiargumente ostavljam tebi
A Sarajevo polako postaje Teheran
-
poreznik
Beograd je grad u kome te usput ne mjerkaju ko si i što si ono ne bar u globalo e jedino mu falli malo džamija pa da bude jednak Sarajevu.Settler wrote:poreznik wrote:Al je diskusija-Pa ova konstatacija o Beogradu je prilicno tačna a razlog je prost Beograd je metropola i velegrad.zena wrote: Beograd je grad u kome se zivi a da te usput ne pitaju ko si i
...jok jaargumente ostavljam tebi
A Sarajevo polako postaje TeheranA iz tog razloga u Beogradu pokvarene fontane služe kao dućani za prodaju raznorazni điđa - kad li ćemo mi dostić taj velegradski nivo?
A ove džidže pa to su nužnost današnjeg teškog života
-
poreznik
#134 ambiciozno
Svaka ćast ambicioznorei wrote:ma napravit cemo mi i dzamije samo polaHko
-
Prenj
zena wrote:joj ti ko jedna meni draga...fakat opisujes...zena wrote:Prenj wrote:
Moje pitanje je: Zasto se za Ferhadiju 'nema para', dok federalni monumenti nicu ko gljive?![]()
Ne znam...donedavno Grad Banja Luka nije dala dozvolu za gradnju...a sad ne znam sta se ceka... koliko znam sredstva ne bi smjela biti problem... bar Krajisnika sto se tice...kad bi je morali ponovo graditi iz svog dzepa...
Avaz wrote: http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... =12&isasp=
...
Očekujemo da do kraja 2007. godine džamija Ferhadija, simbol Banje Luke, ponovo bude na mjestu gdje je nekada bila. Do tada bi, prema onom što je planirano, trebala biti završena njena izgradnja - kaže u razgovoru za "Dnevni avaz" banjalučki muftija Edhem ef. Čamdžić.
Zakazali donatori
Prva faza, ukoliko vremenski uvjeti budu dozvolili, trajat će do kraja ove godine.
- Za obnovu Ferhadije već je oformljen tim arhitekata u kojem se nalaze eksperti iz te oblasti. Dolaze iz Banje Luke, Sarajeva, Švedske, Velike Britanije i Turske. U drugoj fazi, početkom naredne godine, planirano je raspisivanje tendera za izbor izvođača radova, nakon čega će početi izgradnja - pojašnjava muftija Čamdžić.
Kada je riječ o sredstvima potrebnim za izgradnju Ferhadije, muftija kaže da niko od donatora još nije uplatio novac.
- Svi su obećali, ali kada počne izgradnja. Moram reći da, nažalost, od vlasti Republike Srpske nismo dobili ni marku za izgradnju Ferhadije, iako su obećali. Također, i Vlada FBiH ostala je nijema, izuzev što su nas prije dvije godine obavijestili da će novčano pomoći izgradnju - naglašava naš sagovornik.
Osim gradnjom Ferhadije, banjalučki muftija okupiran je i drugim brojnim pitanjima sa kojima se suočavaju povratnici. Tako, naprimjer, veliki problem predstavlja nezaposlenost.
- Povratak je stao godinu i po. U Banju Luku se, recimo, vratilo 12.000 Bošnjaka, ali rijetko ko od njih ima posla, posebno kada se radi o općinskoj administraciji. Prije skoro tri mjeseca politički predstavnici Bošnjaka u RS i ja uputili smo pismo gradonačelniku Dragoljubu Davidoviću da nas primi. Do danas nismo dobili odgovor, pa se spremamo ponovo poslati dopis - kaže ef. Čamdžić.
...
-
Prenj
Avaz wrote: http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... =50&isasp=
Maglajske trojke Tarik, Nejra i Mahir stigle kući
Kada su rođeni, zajedno imali tek šest kilograma
Osam dana bili u inkubatoru * Zajedno se bude i traže da jedu
Kada tražite kuću Mašića u maglajskom naselju Misurići, ne možete pogriješiti. Ispred kuće, na štriku suše se gegice, benkice, kapice... Odmah znate da je to dom trojki: Tarika, Nejre i Mahira te njihovih roditelja Ernade i Adnana.
Ernada i Adnan su presretni jer su njihova djeca zdrava i dobro napreduju. Inače, rođeni su kao nedonoščad i bila su osam dana u inkubatoru.
- Nakon šest sedmica trudnoće, saznala sam da nosim trojke. Nisam vjerovala ni da sam trudna, a kamoli da nosim trojke. Nisam se smjela puno ni radovati tokom trudnoće, jer su mi rekli da je visokorizična, a ni doktori nisu davali neke velike šanse. Na sreću, sve se dobro završilo - priča sretna majka Ernada i dodaje da su bebr zajedno imale oko šest kilograma.
Za mlade Mašiće noću nema puno sna. Djeca se zajedno bude i svi uglas traže hranu.
N. BRADARIĆ
Za hranu mjesečno treba 400 KM
Ernada i Adnan su nezaposleni, a kažu da im je najteže za dječiju hranu. Moraju imati specijalnu hranu za nedonoščad, a kutija, koja košta 13 KM, dovoljna je za jedan dan. Za hranu im je mjesečno potrebno skoro 400 KM, a tu su i paketi pelena, sredstva za higijenu... Ipak, kažu da "svako dijete ima svoju nafaku".
Do sada im je samo načelnik općine donirao 150 KM.
-
hananah
Ja sam skontala da je super kad nicu bogomolje, pa kad ih bude po glavi stanovnika po jedna ja cu svoju fino ofarbati u plavo, okaciti zeljine grbove svugdje i ona sazvati svoje Strumfove nek fino dodju da se dive i da napravimo pravi dernek, samo Zeljine himne ce se svirati na tom derneku, bice i ica i pica 
-
PR80.
Vidis da je dobro sto si u Bosni Hanice, kad bi dobila sansu za tako nesto bitno van te drzave?hananah wrote:Ja sam skontala da je super kad nicu bogomolje, pa kad ih bude po glavi stanovnika po jedna ja cu svoju fino ofarbati u plavo, okaciti zeljine grbove svugdje i ona sazvati svoje Strumfove nek fino dodju da se dive i da napravimo pravi dernek, samo Zeljine himne ce se svirati na tom derneku, bice i ica i pica