Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Gornji tok Neretve presušio u dužini od 10 kilometara...Još veći problem predstavlja to što se sušni period i dalje nastavlja, kiše nema ni na vidiku po meteorološkim modelima i kartama...
Ne znam kako se zove buk.No nalazi se uzvodno od Glavaticeve negdje ispod sela Tinje otprilike.
Prelijepo, bila sam tu, ali me dosta podsjetilo na onaj buk u Dzajicima...mada, bukovi mijenjaju izgled, zavisno od vodostaja, pa ih je lako zamijeniti...Hvala
Ne znam kako se zove buk.No nalazi se uzvodno od Glavaticeve negdje ispod sela Tinje otprilike.
Prelijepo, bila sam tu, ali me dosta podsjetilo na onaj buk u Dzajicima...mada, bukovi mijenjaju izgled, zavisno od vodostaja, pa ih je lako zamijeniti...Hvala
iz dna duše wrote:
super slike ...koji ti je ovo buk, na zadnjoj slici?..Slika je fantastična, ja imam slične od Džajića buka?! Mnogo ih volim, kao i Neretvu, Prenj...
Na Džajića buku sam jednom izvadio pastrmku, tolika je bila da je Neretva nizvodno presušila na dva dana koliko je trebalo da se nastala rupa ispod stijene gdje je ležala napuni vodom.
iz dna duše wrote:
super slike ...koji ti je ovo buk, na zadnjoj slici?..Slika je fantastična, ja imam slične od Džajića buka?! Mnogo ih volim, kao i Neretvu, Prenj...
Na Džajića buku sam jednom izvadio pastrmku, tolika je bila da je Neretva nizvodno presušila na dva dana koliko je trebalo da se nastala rupa ispod stijene gdje je ležala napuni vodom.
iz dna duše wrote:
Meni se draže okupati u Neretvi nego u moru.
Nažalost ribe ima sve manje, prije sam dolazio na pecanje, a desilo bi se da ostavim štapove i dan provedem kupajući se. Zadnjih godina kako su potrali krivolovom ribu dođem jednom-dva puta godišnje, samo na izlet. Mrsko mi raspakivati štapove ...
Radi se put preko visocice, a prije 3 dana su postavili i prvi dio asfalta, doduse u pitanju je nekih 100 metara ali je gore preko 30 masina i dosta radnika. Pojedini dijelovi se miniraju te ispravlja i prosiruje trasa. Rade se i propusti za vodu. U povratku prema sarajevu se cak bila uhvatila i kolona
Masine su na terenu i put se intenzivno radi, sa manjim autom jos uvijek postoji par mjesta koje je tesko proci, mi smo isli sa terencem pa je mnogo lakse. Ide se rutom sarajevo-lukavica-bjelasnica-sabici-sinanovici-bjelimici. Priroda je predivna i uzivancija je ovuda voziti.
dadoka84 wrote:Nema na cemu, a sto da ne, relativno je blizu, a jos nije pokvareno divljom gradnjom. Ja pravo volim taj kraj
Meni je jedan od drazih i ljepsih krajeva. Mastala sam gore jednu mini kucicu napraviti samo da imam gdje prespavati i neke osnovne vikend/odmor stvarcice.