Valja li ista Fiat Bravo? ......
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
para na paru a us...
Imam Brava 1.6. 16V. Vrlo zadovoljan, lijepo auto, solidan dizajn, lagan za voznju, ima dosta italijanskog temperamenta. Medjutim, prije koji mjesec sam primjetio da mi se pali lampica (crvena) za inection. Tada je motor bucniji i auto se trese i gubi snagu. Onda je to samo od sebe prestalo. Medjutim, sad ponovo isto. Sta da radim??
-
džetro
Najbolje bi bilo otići na pouzdan servis.para na paru a us... wrote:Imam Brava 1.6. 16V. Vrlo zadovoljan, lijepo auto, solidan dizajn, lagan za voznju, ima dosta italijanskog temperamenta. Medjutim, prije koji mjesec sam primjetio da mi se pali lampica (crvena) za inection. Tada je motor bucniji i auto se trese i gubi snagu. Onda je to samo od sebe prestalo. Medjutim, sad ponovo isto. Sta da radim??
Ali, prije toga, kakvo gorivo sipaš? Pitam ovo pošto ne znam što točno ta lampica označava, kvar na sistemu ubrizgavanja ili samo probleme sa ubrizgavanjem, što može uzrokovati slaba smjesa, odnosno nepredviđeno loše gorivo. Ako nije do goriva, kreni na management motora, znači uređaj za ubrizgavanje goriva (pošto ti javlja to na instrumentnoj ploči), a kvar može biti lakše prirode - poremećaj u radu kompjutera, ili težeg, mehaničkog tipa, u slčučaju oštećenja mlaznice ili nekog drugog dijela ajnšprica.
-
para na paru a us...
gorivo nije problem. sta podrazumjevas pod "management motora"? u svakom slucaju hvala.džetro wrote:Najbolje bi bilo otići na pouzdan servis.para na paru a us... wrote:Imam Brava 1.6. 16V. Vrlo zadovoljan, lijepo auto, solidan dizajn, lagan za voznju, ima dosta italijanskog temperamenta. Medjutim, prije koji mjesec sam primjetio da mi se pali lampica (crvena) za inection. Tada je motor bucniji i auto se trese i gubi snagu. Onda je to samo od sebe prestalo. Medjutim, sad ponovo isto. Sta da radim??
Ali, prije toga, kakvo gorivo sipaš? Pitam ovo pošto ne znam što točno ta lampica označava, kvar na sistemu ubrizgavanja ili samo probleme sa ubrizgavanjem, što može uzrokovati slaba smjesa, odnosno nepredvi?eno loše gorivo. Ako nije do goriva, kreni na management motora, znači ure?aj za ubrizgavanje goriva (pošto ti javlja to na instrumentnoj ploči), a kvar može biti lakše prirode - poremećaj u radu kompjutera, ili težeg, mehaničkog tipa, u slčučaju oštećenja mlaznice ili nekog drugog dijela ajnšprica.
-
vryzas
#130 Re: Valja li ista Fiat Bravo? ......
.crnokosa_girl wrote:Znaci ne Fiat Brava nego Fiat BRAVO.
Ne razumijem se uopste u automobile i molim vas da mi pomognete jer trebam da ga kupim. Polovnog. Ok cijena, ok on, ok kilometraza, ok godina, ali valja li ista to auto????
Last edited by vryzas on 13/07/2015 12:16, edited 1 time in total.
-
nineac
2.0 20V jes super motor! I to je to. Kupujes macka u vreci. Motor je izuzetno explozivan, i imao sam par puta priliku da ga vozam, stvarno je strava. Medjutim, ostatak je katastrofa. Performanse su neupitne, ali izrada je uzas.
Inace ja ti nebi preporucio!
Inace ja ti nebi preporucio!
-
džetro
To ti je cjelokupan sistem nadzora nad radom motora, ali obično se uzima kraća verzija koja te riječi koja obuhvaća "ajnšpric" sa kompjuterom za nadzor. Ajnšpric može zajebavati čovjeka iz dva razloga - jedan je mehanički, a drugi elektronski. Mehanički je problem ako su otišle dizne, odnosno dijelovi kroz koje se upumpava gorivo u cilindre (kod benzinca je ispravnije reći brizgaljke ili brizgaljka, a ne dizna). Kvar u tvom slučaju može biti i u pumpi za dovod goriva do ajnšprica. Kvar na pumpi je nešto jeftiniji, pogotovo ako je neki dihtung popustio, što bi moglo biti vrlo izgledno u tvom slučaju, jer pumpa zbog toga gubi tlak, pa nemaš dovoljan pritisak benzina u cilindre, auto onda malo slabije vuče, pogotovo u nižim okretajima, kada ubrzavaš u prvoj i pogotovo kad skoro staneš a auto ti ostane u drugoj, pa hoćeš krenuti iz te druge. Onda slabiji tlak čini automobil "kenjom". Inače su ti djelovi za Fiat prilično ne - skupi (neću reći jeftini), pa bi tu pumpu mogao promijeniti za ispod 100 maraka. Uglavnom je jeftinije i pouzdanije mijenjati cijelu pumpu, nego pribjegavati sumnjivom poslu izmjene dihtunga.para na paru a us... wrote:gorivo nije problem. sta podrazumjevas pod "management motora"? u svakom slucaju hvala.džetro wrote:Najbolje bi bilo otići na pouzdan servis.para na paru a us... wrote:Imam Brava 1.6. 16V. Vrlo zadovoljan, lijepo auto, solidan dizajn, lagan za voznju, ima dosta italijanskog temperamenta. Medjutim, prije koji mjesec sam primjetio da mi se pali lampica (crvena) za inection. Tada je motor bucniji i auto se trese i gubi snagu. Onda je to samo od sebe prestalo. Medjutim, sad ponovo isto. Sta da radim??
Ali, prije toga, kakvo gorivo sipaš? Pitam ovo pošto ne znam što točno ta lampica označava, kvar na sistemu ubrizgavanja ili samo probleme sa ubrizgavanjem, što može uzrokovati slaba smjesa, odnosno nepredvi?eno loše gorivo. Ako nije do goriva, kreni na management motora, znači ure?aj za ubrizgavanje goriva (pošto ti javlja to na instrumentnoj ploči), a kvar može biti lakše prirode - poremećaj u radu kompjutera, ili težeg, mehaničkog tipa, u slčučaju oštećenja mlaznice ili nekog drugog dijela ajnšprica.
Teži je i skuplji kvar, da se vratimo na početak, na ajnšpric - brizgaljkama (ili diznama kako ih neko zove), jer onda moraš mijenjati cijeli sklop, koji je dosta skup. Tu nema popravka, osim ako nije otišlo nešto što se može izmijeniti, nešto od pomoćnih dijelova.
Elektronski kvar je u slučaju da ti je kompjuter počeo zezati, pa šalje pogrešne naredbe o miješanju zraka i benzina tj, omjeru to dvoje, što pretjerano na momente osiromašuje smjesu, pa auto ne vuče kako treba.
To može biti skup kvar, ali i ne mora biti.
Također, imaš ti i manjih kvarova (zaprljan filter goriva, nepodešen neki šaraf, neki ventil - kurac-palac..) koji ti se mogu manifestirati kao taj tvoj problem, pa ćeš to otkloniti za pet, deset maraka. Nađi solidnog majstora i riješi to što prije, jer će te još više zezati što hladnija bude zima.
-
ADO_SA
Ja sam prije mjesec kupio fiat bravo 1,6 16v i ne da je odlican nego je auto za 10, price da nevalja su cista izmisljotina onih koji vole bh tenk poznatiji kao golf 2. gradska potrosnja mu se krece od 8 do 10l zavisno kako ga vozite. ja sam uzeo zadnju seriju 2001, ja sam mu 2 vlasnik i presla je samo 45 hiljada km tako da se nisam ni sekunde dvoumio o kupovini. neces pogrijesiti vjeruj mi. golf 3 mu nije ravan a ne dvica koja od dodatne opreme ima grijace u zadnjem staklu da vam se ruke ne smrzu zimi kad ga gurate. trazi samo verziju koja ima bar dva zracna jastuka, meni se posrecilo pa sam nasao sa ful opremom tj, koza , klima, 4 zracna, srs, abs , servo , centralnu, grijace u sjedistima, a sve verzije imaju standardne el podizace stakala i el retrevizore. jedina mana su im rucke koje ispucaju, ali se sad mogu nabaviti plasticne tako da to ne predstavlja neki problem. sve u svemu auto je ok.
pozdrav
[/url]
pozdrav
[/url]
-
ADO_SA
Ja sam prije mjesec kupio fiat bravo 1,6 16v i ne da je odlican nego je auto za 10, price da nevalja su cista izmisljotina onih koji vole bh tenk poznatiji kao golf 2. gradska potrosnja mu se krece od 8 do 10l zavisno kako ga vozite. ja sam uzeo zadnju seriju 2001, ja sam mu 2 vlasnik i presla je samo 45 hiljada km tako da se nisam ni sekunde dvoumio o kupovini. neces pogrijesiti vjeruj mi. golf 3 mu nije ravan a ne dvica koja od dodatne opreme ima grijace u zadnjem staklu da vam se ruke ne smrzu zimi kad ga gurate. trazi samo verziju koja ima bar dva zracna jastuka, meni se posrecilo pa sam nasao sa ful opremom tj, koza , klima, 4 zracna, srs, abs , servo , centralnu, grijace u sjedistima, a sve verzije imaju standardne el podizace stakala i el retrevizore. jedina mana su im rucke koje ispucaju, ali se sad mogu nabaviti plasticne tako da to ne predstavlja neki problem. sve u svemu auto je ok.
pozdrav

pozdrav
-
ADO_SA
pozdrav

pozdrav
-
ADO_SA
pozdrav

pozdrav