Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Znas sta je kad covjek nesta nosi u srcu , zar je problem to reci jasno i glasno. Mladic nosi neku djevojku u srcu pa joj to kaze, sasvim normalno,ali izgleda kad je u pitanju vjera to je sramota???
ne radi se o sramoti, vec o mom inatu.
No hard feelings, ali koji klinac ja tebi trebam da pricam vjerujem li ili ne? i u koga vjerujem?
da si ovdje duzez skuzio bi do sad kako ja vjerujem.
Ja ne pripadam instituciji koja se zove religija, jer je ovdje to sve iskvareno. A da vjerujem u Boga , vjerujem. Sve da je ko zrno grashka, ima ga.
Sex u Islamu nije tabu. Uzmi hanefijski fikh , pa pogledaj malo, a nemoj donositi zakljucke zasnovane na predrasudama.
Da ti kazem nesto prijatelju. Ti zivis u dijelu zemaljske kugle gdje su takva razmisljanja davno iscezla. Ja razumijem da bi ti volio da se u srecu Evrope provode "muski" zakoni ali na to mozes zaboraviti. Sve dok zena ne moze po tvom zakonu raditi sve sto i ti ti si bez uvrede zaostao za ovaj dio svijeta ali bi odlican bio za Irana i slicnih zemalja. Zato brate nemoj dzaba ubjedjivati savremene ljude da je dobro nesto sto nekoga minimizira. Ko si ti da kazes svojoj zeni pokrij se? Zena iako je sa tobom nije tvoje vlasnistvo ili si ti u ubjedjenju da je zena kao i kamila pa da mozes odredjivati sta ce ona raditi, jesti, kako ce se oblaciti itd itd. Ja nisam vjernik i evo ti to kazem otvoreno, nisam nikada bio ni komunista a nisam ni nacionalista i ne moram nista od toga da budem da bih mogao prosuditi sta je normalno a sta ne. I to sto govoris Mircerki naslucuje da pokusavas da nametnes svoj muski stav. Ima pravo da psuje koliko hoce jer je to puno iskrenije nego tvoje propagiranje finoce ili slicnih tebi a na drugoj strani radite puno gore stvari. Vjera je iskljucivo i samo iskljcivo privatna stvar svakoga covjeka i mjesta za njeno propagiranje su vjerski objekti a ne ulica. Dakle prijatelju imas vise nego dovoljno dzamija ali ocito sve manje i manje istomisljenika pa izvoli.
Ja ne pripadam instituciji koja se zove religija, jer je ovdje to sve iskvareno. A da vjerujem u Boga , vjerujem. Sve da je ko zrno grashka, ima ga.
Srecan? Srce na mjestu?
Jos nesto?
Bismillah!
Imas li neke obaveze prema Bogu koji te je stvorio?
ja recimo imam obaveze prema svojoj majci i ocu koji su me stvorili a ti kad pred mojim ocima mi pokazes kako bog stvara ljude onda cu ti povjerovati. Samo bez Dejvida Coperfilda.
Stvarno je zalosno vidjeti koliko neki ljudi mrze Islam... neki zbog neznanja, drugi zbog njihovog velikog nevjerstva. Uvjeren sam da bi vas 50% promjenilo misljenje o Islamu, kad bi malo vise saznali o toj perfektnoj vjeri. U K`uranu postoje dokazi da je to jedina istina, zato bi vam preporucio da se raspitate o Islamu, prije nego sto dodjete na forum i prosipate vase neznanje! preporucio bi vam da pogledate dokumentarac " Kuranski mudzizi".
PS: Vidim da mnogi ovdje podcjenjuju Islam i to je zbog njihovog neznanja. U Danskoj gdje ja zivim, sedmicno prelazi 10 danaca na Islam
( izvor je teletekst danske drzavne televizije) .
Hrasno, ako je iko zaostao onda si to ti, sa svojim ponasanjem i mrznjom,opet ti kazem nemam nista protiv tebe, ali si jako netolerantan, a izgleda i neobrazovan, cim mozes ovakve stvari govoriti.
hrasno38 wrote: I to sto govoris Mircerki naslucuje da pokusavas da nametnes svoj muski stav. Ima pravo da psuje koliko hoce jer je to puno iskrenije nego tvoje propagiranje finoce ili slicnih tebi a na drugoj strani radite puno gore stvari. Vjera je iskljucivo i samo iskljcivo privatna stvar svakoga covjeka i mjesta za njeno propagiranje su vjerski objekti a ne ulica.
jebo ga ti, bas si dobro rekao :D:D:D
Abulhaqq,
moja obaveza je da zivim posten zivot. da ne narusavam zivot drugih bica.
Ako ces me pitati o zemlji i udahnutom zivotu, vise vjerujem u DARVINovu teoriju, jer se evolucija zna nekad vratiti kao bumerang, pa sada ljudi postaju majmuni....
Stvarno je zalosno vidjeti koliko neki ljudi mrze Islam... neki zbog neznanja, drugi zbog njihovog velikog nevjerstva. Uvjeren sam da bi vas 50% promjenilo misljenje o Islamu, kad bi malo vise saznali o toj perfektnoj vjeri. U K`uranu postoje dokazi da je to jedina istina, zato bi vam preporucio da se raspitate o Islamu, prije nego sto dodjete na forum i prosipate vase neznanje! preporucio bi vam da pogledate dokumentarac " Kuranski mudzizi".
PS: Vidim da mnogi ovdje podcjenjuju Islam i to je zbog njihovog neznanja. U Danskoj gdje ja zivim, sedmicno prelazi 10 danaca na Islam
( izvor je teletekst danske drzavne televizije) .
Jes citao bilo je na svim vjestima kako stoje u redovima u cijeloj Skandinaviji da bi presli na Islam.
kako tumacis cinjenicu da i pored ocitog porasta broja religioznih ljudi u BiH, stopa kriminala ne opada, vec naprotiv.
Da li mislis da je u redu sto reis stanuje u kuci komunistickog funkcionera, pored tolikih vakufskih dobara?
Tržište trgovine ženama je u stalnom porastu i već se može meriti sa tržištem droge i oružja. Razvoj ovog tržišta uslovljen je fantazijama o moći zapadnjačkih muškaraca koji daju velike sume novca kako bi seksualno ili jednostavno posedovali devojčice ili žene, no neredak je slučaj da se to dešava i u državama iz kojih ove devojke dolaze. Nizak društveni status žena, diskriminisanje silovanih, razvedenih ili udovica doprinose jednako dobro kao i njihova životna situacija (nemogućnost pronalska posla ili nastavka obrazovanja, siromaštvo), koja se u poslednjim godinama zahvaljujući pogoršanju socio-ekonomskih odnosa naglo pogoršala, razvoju i održanju ovog posla koji je nedostojan čovjeka.
ako muskarac ima gresne misli zbog oskudne odjevenosti zene, taj grijeh se pripisuje TOJ ZENI...
a KOJI K JE GLEDAS?!?!?!?!
Bismillah!
Nije lijepo psovati, posebno za jednu damu:)
A gdje da covjek gleda, kada na ulici imas 123 000 razgolicenih djevojki:)
Jedina radar ili sonar da koristim.Sigurno se taj grijeh pripisuje zeni.
e crni abdulhaqq_:
kakav bolan grijeh? sto se ti ne pokrijes kad hodas ulicom, da se koja zena slucajno ne ogrijesi gledajuci u tvoje obanzeno lice?!? nemoj bolan zene na grijeh navlaciti...
a evo ovako -- ovakva interpretacija polozaja i uloge zene mi zasigurno govori da je kur'an napisan ljudskom -- i to muskom -- rukom.
postenom i ispravnom covjeku mogu gole cure hodati ispred nosa, a njemu bi bilo svejedno, i on opet ne bi pozelio da skace na njih. jer nije zivotinja. a tebe tvoja vjera stavlja maltene u rang zivotinje; zivotinje koja se ne moze kontrolisati kada vidi "zenku" ispred sebe. haj' sto se ovaj "grijeh" pripisuje zeni, nego sto izgleda -- sudeci po ovome sto govoris -- muskarci nisu dalje odmakli od pavijana i misle samo onom stvari.
Da li mislis da je u redu sto reis stanuje u kuci komunistickog funkcionera, pored tolikih vakufskih dobara?
Naravno da mislim da to nije uredu, daleko od toga. Znas sta je , islamska zajednica kao institucija svaki sve vise odlazi od pravog kursa,sve vise se pocinje baviti politikom i nekom zvanicnoscu , a politika i vjera ne ide, mozda politika i religija.
Hrasno, ako je iko zaostao onda si to ti, sa svojim ponasanjem i mrznjom,opet ti kazem nemam nista protiv tebe, ali si jako netolerantan, a izgleda i neobrazovan, cim mozes ovakve stvari govoriti.
Kao prvo tvoje misljenje da sam ja zaostao prihvatam s obzirom na tvoja gledista. kao drugo nikada nisam nikoga mrzio a najmanje prave vjernike koji se i te kako razlikuju od vas instant vjernika. Sto se tice moga obrazovanja ono ide prema naprijed a ne prema nazad jer ja se bavim informatickim naukama koje su buducnost a ne propagiranjem necega sto je bilo prije 1000 godina. Ja sa tobom pricam i ne moram da uvazavam tvoje misljenje ali ocito da si ovdje na pogresnom mjestu za sirenje svojih ideja jer koliko sam uspio vidjeti ovdje se ljudi uglavnom bave ovozemaljskim stvarima od kojih je masa vezana za prezivljavanje i buducnost a to o cemu ti pricas je vracanje u najmracniju proslost.