BORBA S KILAŽOM

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
hananah

Post by hananah »

znaci nista mi ne preostaje nego drugo :P
King Kikapu

Post by King Kikapu »

po 50-100 km vikendom, a oko 20-35 radnim danom na biciklu. linija zvana tahta uprkos pivu, janjetini i ostalim poslasticama.
digger

Post by digger »

Breka, Atkins je dobra dijeta ali nema zajebancije. Valja se je drzati i to je.

KAKO RADI ATKINS DIJETA

Prve dvije nedjelje:

Mesa koliko hocete i to masnog (ne salim se!), solja zelene salate dnevno sa uljem i sircetom, putera, jaja koliko hocete i--naravno za cafire--sa slaninom ako zele. Sto vise masnoca, to je bolje. Piti vise vode jer protein trazi istu da bi se svario.

NEMERE mlijeka, jogurta, skroba, secera, cak ni graha. Sve sto nije gore.

Nakon nekoliko dana dodje se u ketosis, gdje se ketoni izdvajaju posto nema ugljicnih hidrata. Kako ih tijelo treba (mozak jedino njih konzumira), isti se izvlace iz celija sto prouzrokuje blagi ketosis. Kako znas da si u ketozi: pisas na test papiric pa ako je ljubicast, tu si. Ali to ne treba ako se drzite gornjeg rezima.

Dr Atkins je bio kardiolog po praksi. Zato je mogao da posebnu paznju posveti srcu i krvnim sudovima. Glavni problemi su kao sto znate zakrecenja i trigliceridi za koje se zna da povecani mogu da prouzrokuju srcane udare. Sve se ovo na toj dijeti popravi, a sto je najbolje, nikada niste gladni. Protein.

Za protivnike dijete, evo kontra dokaza. U Kanadi postoje naselja nativaca ("eskimi") gdje po 8-9 mjeseci nema sta drugo da se jede nego meso. I samo meso. Netacni su oni imidzi "bucmastih" ljudi jer nisu bas bucmasti. Znaci, osoba moze bez problema da zivi za malo ugljicnih hidrata a u njihovom slucaju to je sa nulom.

Na dijeti, nakon 2 nedjelje dodaje se zelenje i tvrd sir i nesto kikirikija da bi se isto dovelo u zonu konzumacije od 20-40 grama UH, zavisno od osobe i metabolizma.

Ko je ozbiljan da ovo nastavi a ima problem sa povecanim kolesterolom ili slabim srcem, ili samo zeli da smrsa generalno, dijeta je odlicna. Dodatna korist je visok rast energije zbog ubrzanog metabolizma. Garantovano se spava 1-2 sata manje (ubrzan metabolizam i manji napor stomaku da vari hranu). Kako rekoh, nikada osjecaja gladi ili pospanosti tokom dana, ali pun snage i energije.

Kada sam zadnji put dosao u Sarajevo, izbezumio sam tetku koja se danima spremala da mi kuha. Ja sam prve nedjelje boravka dva puta dnevno isao kod "Zelje" a ujutro kajgana. I odlicno sam se osjecao.

I onda jednog dana svrnuo kod Ramisa... jebat ga. :)
krkan

Post by krkan »

Bumbar wrote:ahm..ahm...mislim da se Unska riba treba spomenuti..i otvoriti posebna tema... :D
svaka cast unskoj ribi ali ima ona stara narodna 'jebes meso koje cuna ne napravi' :D
ili kad su pitali dalmosa koja je riba najbolja
'lipi moj najbolja riba je kad janje upadne u more'
:D

posto se dosta toga vec reklo oko debljanja i skidanja sala ja bih dodao
jednu malu 'sitnicu' a to je AUTO
prije kupovine auta apsolutno nisam imao problema oko kilaze da bi sa kupovinom i idiotskom voznjom maltene do granapa (koji se nalazi 200 metara od kuce) nabacio za godinu dana 15 kg :-)
naravno poslije tog 'debilisanja' koristim gradski prevoz maximalno i ne jedem poslije sest osim ako je kakav dernecic
rezultati su vise nego dobri
Lace

Post by Lace »

hoce meni ko dati instrukcije kako doci do tog kluba u hrasnom :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Lace wrote:hoce meni ko dati instrukcije kako doci do tog kluba u hrasnom :D
ja ti tu ne mogu pomoci, ali samo da provjerim doruckujes li? :D
Lace

Post by Lace »

doruckovala jabuku i kiflu s pastetom :D

locem vodu i pisam ko blesava :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Lace wrote:doruckovala jabuku i kiflu s pastetom :D

locem vodu i pisam ko blesava :D
bravo Lace... :lol: :D i ja isto, samo bRez ove pastete...ja se danas davim u grozdju :D hercegovackom :D
Bumbar

Post by Bumbar »

Lace wrote:i pliz da mi pojasnite kako doci do tog fitnes kluba u hrasnom...evo i drustvo sam nasla :)

pozdrav "onoj-koja-cita-a-ne-komentrise" i koja me provalila i javila se veceras :)
Bok raja...'bem ti, crkla nam nekakva antena na poslu pa nikako internet...da stvar bude bolja, mi ne mozemo ni svoje dokumente ski8nuti ako net ne radi :x (morala sam se pozaliti :D ).

@Lace...ti za Atlantis pitas?
predjes mostic kod Tita, i skrenes odmah desno na puteljak do Miljacke. i Samo furas mala pravo :) i vidjet ces sa lijeve strane. U svakom slucaju moramo se dogovoriti kad krecemo pa cemo se naci gdje nam sve pase :))).
kalesijski slavuj

Post by kalesijski slavuj »

Bumbar wrote:
Lace wrote:i pliz da mi pojasnite kako doci do tog fitnes kluba u hrasnom...evo i drustvo sam nasla :)

pozdrav "onoj-koja-cita-a-ne-komentrise" i koja me provalila i javila se veceras :)
Bok raja...'bem ti, crkla nam nekakva antena na poslu pa nikako internet...da stvar bude bolja, mi ne mozemo ni svoje dokumente ski8nuti ako net ne radi :x (morala sam se pozaliti :D ).

@Lace...ti za Atlantis pitas?
predjes mostic kod Tita, i skrenes odmah desno na puteljak do Miljacke. i Samo furas mala pravo :) i vidjet ces sa lijeve strane. U svakom slucaju moramo se dogovoriti kad krecemo pa cemo se naci gdje nam sve pase :))).
jel to se jos boris?

predaj se jadna! nemuci i sebe i druge!
flora.sa

Post by flora.sa »

evo meni još rashoda :D ...kada krećemo u Atlantis??? :roll:
Bumbar

Post by Bumbar »

Lace wrote:
hananah wrote:Lace bona, ja ti vec jednom rekoh, imas one tablete turbo slang, u komsiluku mozes kupiti. Ja i Stela smo danas srele jednu curu koja se bukvalno prepolovila od njih za 2 mjeseca 18 kg dole :)
ja bih umrla kad bih sletila 18 kg...ja trebam da se rjesim nekih 4-6 kg :D
Sad cu ja da se pohvalim...ja sam skinula 11-13 kg :D
Bumbar

Post by Bumbar »

kalesijski slavuj wrote:[

jel to se jos boris?

O cemu ti? :D
flora.sa

Post by flora.sa »

Bumbar wrote:
Lace wrote:
hananah wrote:Lace bona, ja ti vec jednom rekoh, imas one tablete turbo slang, u komsiluku mozes kupiti. Ja i Stela smo danas srele jednu curu koja se bukvalno prepolovila od njih za 2 mjeseca 18 kg dole :)
ja bih umrla kad bih sletila 18 kg...ja trebam da se rjesim nekih 4-6 kg :D
kenjaš??? :D

odoh da kupim :D ...
je li to ono Božen kosmetiks???
ili???
i di da kupim??? :D
kalesijski slavuj

Bumbar wrote:
kalesijski slavuj wrote:[

jel to se jos boris?

O cemu ti? :D
o borbi protiv kilaze!

mislim ako si zadovoljna sa samom sobom onda ti koja kila vise i nesmeta!

meni se bas ono malko vise svidja i palim se odma!
Frutek

Post by Frutek »

flora.sa wrote:
Bumbar wrote:
Lace wrote: ja bih umrla kad bih sletila 18 kg...ja trebam da se rjesim nekih 4-6 kg :D

Kako skide 11 kg svega ti :shock: :shock:
flora.sa

Post by flora.sa »

hajde bumbar...odgovori čovjeku :D

no, kako ja da skinem 5 KG???
hoću te blete :D
Bumbar

Post by Bumbar »

flora.sa wrote:[

kenjaš??? :D

odoh da kupim :D ...
je li to ono Božen kosmetiks???
ili???
i di da kupim??? :D
redovno :lol: :lol: ...

Nisam mislila za caj...iako sam cula de je bozen cosm. dobar. Od moje sefice mama ga pije (a govorimo o starijoj zeni) i kaze da joj pomaze.
Ma jok, nego onda dijeta bez ugljiko hidrata. :D ...poludila sam od rece kad sam bila stala na vagu :D

Ne znam za te cajeve, iskreno govoreci. Neki rade kao diuretici (a onda ti je bolje kupiti caj od tresnje koji je odlican diuretik i preporucije se kod borbe protiv celulita ili caj od brusnice...moja tetka je dezurala kraj WCa) a drugi ti samo pokrenu crijeva vise (a to nije dobro jer ti se crijeva navikunu da vjestacki podrazaj pa zavrsis sa losim slucajem zatvora).
Bumbar

Post by Bumbar »

kalesijski slavuj wrote:
mislim ako si zadovoljna sa samom sobom onda ti koja kila vise i nesmeta!

meni se bas ono malko vise svidja i palim se odma!
bolje da ljulja nego da zulja...je li? :D :D

Ma zdravstveni razlozi... :(
flora.sa

Post by flora.sa »

shit...ne morem bez ugljiko hidrata...
odoh do Pomodorina na picu, pa ću onda samazati i nešto slatko... :D

Tae Bo je bolja opcija...ne odričem se slatkiša :D
Bumbar

Post by Bumbar »

Tae bo i jeste mnogo bolja opcija...meni je bilo 5 do 12..I vjeruj da se cudim kako sam izdrzala :roll:
Frutek

Post by Frutek »

Opet Bumbar ne reče kako se riješi tolkih kila :-)
Nemoj bit škrtica sa informacijama djevojko, moram skinut par kila da mi pločice dođu do izražaja. Zvao sam keramičara da mi zalijepi za stomak par komada, al nestalo mu ploča :-) :-) :(
kalesijski slavuj

flora.sa wrote:hajde bumbar...odgovori čovjeku :D

no, kako ja da skinem 5 KG???
hoću te blete :D
preskoci 2 puta sedmicno cevape i eto ti 5 kila manje!

jedi sam iz svog tanjura e eto to 5 kila manje!
Bumbar

Post by Bumbar »

Frutek wrote:Opet Bumbar ne reče kako se riješi tolkih kila :-)
Nemoj bit škrtica sa informacijama djevojko, moram skinut par kila da mi pločice dođu do izražaja. Zvao sam keramičara da mi zalijepi za stomak par komada, al nestalo mu ploča :-) :-) :(
:lol: ..dobra ideja...bem mu sto mu nestade plocica.

Pa kazem...dijeta bez ugljiko hidrata...samo meso, povrce i jaja. Nista od secera (moze samo natren), nista od voca (moze limunada nezasladjena),nista od graha i krompira, nista od mlijecnih proizvoda.

Dugo se pravo drzi...4 dana kao da pocne proces i onda 20 jos. :shock:
Frutek

Post by Frutek »

Bumbar wrote:
Frutek wrote:Opet Bumbar ne reče kako se riješi tolkih kila :-)
:lol: ..dobra ideja...bem mu sto mu nestade plocica.

Pa kazem...dijeta bez ugljiko hidrata...samo meso, povrce i jaja. Nista od secera (moze samo natren), nista od voca (moze limunada nezasladjena),nista od graha i krompira, nista od mlijecnih proizvoda.

Dugo se pravo drzi...4 dana kao da pocne proces i onda 20 jos. :shock:
Hehe fino, fina taktika...Samo već vidim dugo fizičko a i psihičko mučenje na pomolu :o Valja izdeverat samo na mesu i par povrćki :x A jesil trčala redovno uz to il nešto slično? Redovan sex možda :D :D Lace, čini mi se, reče da je sat sexa 250 kalorija :-D :-D :-)
Post Reply