Imam seksualno uznemiravao maloljetne djevojcice

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

reaktor wrote:uzasno :x
ako se dokaze da je kriv, cini mi se da nase zakonodavstvo predvidja preblagu kaznu za ovo djelo...
a naravno da ovome posebnu tezinu daje cinjenica da se je radilo o vjerskom sluzbeniku... jednako kao da se, ne daj boze, radilo o ucitelju, odgajatelju, ili bilo kome kome ljudi povjere svoju djecu...
kontam nesto, da li je papak bio ozenjen i da li je imao svoje djece?
mislim da je tuzno sto ce se u nasem zakonodavstvu MORATI dokazivati takvo nesto. Djevojcice nisu imale potrebu da lazu, jer ako nisu htjele ici na vjeronauku, mogle su bjezati sa tih casova, ili praviti nestasluke na casovima dok ih on ne izbaci.
anais_nin

Post by anais_nin »

hannah oprosti mozes li samo napisati izvor ovih vijesti?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

anais_nin wrote:hannah oprosti mozes li samo napisati izvor ovih vijesti?
bilo je i na BHT1, ali tako neprofesionalno pokriveno, da sam skontala da policija trazi nekoga ko je bjezao preko granice, dok nisu rekli JEZERSKI ...
anais_nin

Post by anais_nin »

mIRCerka, hvala, vidjela sam to na TVu :sad: apsolutno me nista ne cudi...nego sam pokusala online pronaci tekst, pa mi nesto ne ide :sad:

i joooooooj kad mi onda ljudi kazu "nema toga kod nas" :x :x :x ovo je stvarno tema o kojoj bih mogla danima, jer je ova problematika u nasem sistemu jos kompleksnija iz nekih milion razloga...

mene sada najvise brinu ove djevojcice jer zive u jako maloj sredini, i pitam se ko ce njima pomoci :sad:
gavrilo

Post by gavrilo »

ana... imas cijelu vijest na http://www.nezavisne.com
mr_orange

Post by mr_orange »

Autor: zlata Poslano: 24/08/2005 03:35
mr_orange (citat):
@zlata Ti i dalje nastavljaš sa svojim uvredljivim komentarima i pokazuješ svoju mržnju prema nečijom vjeri i tradiciji.

Zlata samo ne podnosi dupli standard. Kako za Ivana tako, za Jovana. Kako za Ivicu, tako za Maricu.

Sad valjda je trebam postivati "necije obicaje", zato sto su "njegovi vjerski obicaji". Pa i Azteke su imali "vjerski obicaj"...ubijanje nevine djece...citava ceremonija...nevine zrtve. Hocemo li u ime tolerancije tolerirati i takve "vjerske obrede"?

Sto je sokantno...jeste, da je hodza to radio...a ne samo popo. Jer..."muslimanska tradicija" je iznimno stroga...kad su u pitanju odnosi izmedju zena i muskaraca...opcenito.

Jesam li vam rekla...da zene trebaju imati svoje zenske hodze? I zenske dzamije. Ne mere vise 'vako...ako ce nas ove moderne hodze barkati!!!!''
zlata wrote:Da ga umotamo u Hidzab!!! Da ne izazive curice svojim sex-appeal-om!!!

Dupli standard?! Znači iz tog razloga i dalje žene koje nose Hidžab nazivaš umotanim?!

Al nemoj da začatavamo.
Ali_G

Post by Ali_G »

Auuu sto vi lahko pozivate na linc :?
Ako se dokaze da je taj imam zaista napastvovao te djevojcice onda je zasluzio kaznu, al AKO SE DOKAZE! I nije tu bitno jel imam il' neciji prijatelj, komsija. Bitno je da se nesto dokaze. Nemojte mi samo reci da vjerujete na rijec djevojcicama?? Uz svo postovanje djevojkama, zenama al sto one mogu lagati i muljati dok su u tim godinam to ne moze niko. Imao sam ja jednu u razredu koja je trebala umrijeti od raka, pa prezivjela, pa onda price o poginulom bratu kojeg nije bilo bla bla bla. I jos postavljate pitanje zasto da se utvrdjuje odgovornost???

Po toj logici sutra ja mogu otici u policiju i prijaviti da me je moj profesor sexualno zlostavljao i odmah covjeka obiljeziti. Mislim nidje veze.
Imaju organi koji trebaju da utvrde odgovornost i istinu. Prvi se vi na ovom forumu zalazete za neku jebenu demokratiju, a onda represivne mjere predlazete.

I samo da se zna, da bih ja te iste djevojcice u specijalnu ustanovu poslao ako se dokaze da su to samo price.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ali_G wrote:Auuu sto vi lahko pozivate na linc :?
Ako se dokaze da je taj imam zaista napastvovao te djevojcice onda je zasluzio kaznu, al AKO SE DOKAZE! I nije tu bitno jel imam il' neciji prijatelj, komsija. Bitno je da se nesto dokaze. Nemojte mi samo reci da vjerujete na rijec djevojcicama?? Uz svo postovanje djevojkama, zenama al sto one mogu lagati i muljati dok su u tim godinam to ne moze niko. Imao sam ja jednu u razredu koja je trebala umrijeti od raka, pa prezivjela, pa onda price o poginulom bratu kojeg nije bilo bla bla bla. I jos postavljate pitanje zasto da se utvrdjuje odgovornost???

Po toj logici sutra ja mogu otici u policiju i prijaviti da me je moj profesor sexualno zlostavljao i odmah covjeka obiljeziti. Mislim nidje veze.
Imaju organi koji trebaju da utvrde odgovornost i istinu. Prvi se vi na ovom forumu zalazete za neku jebenu demokratiju, a onda represivne mjere predlazete.

I samo da se zna, da bih ja te iste djevojcice u specijalnu ustanovu poslao ako se dokaze da su to samo price.
Sve to stoji, pogotovo s aspekta nekoga ko jos ima tvoje godine i ide u skolu. Medjutim kada budes malo zrelije razmisljao shvatices razmisljanja vecine ljudi ovdje, osim ako ne spadas u one po kojima je zena uvjek kriva? SAmo kazem da ne daj Boze da se to desi mojoj sestri ili mom djetetu desi, ne bi trebao ni sudija ni serijat za takvo nesto.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Ali_G wrote:Auuu sto vi lahko pozivate na linc :?

a ti preslijepo vjerujes da je on nevin u svemu tome...

prava zrtva nasilja nece bas tako lako progovorit o tome....
anais_nin

Post by anais_nin »

gavrilo wrote:ana... imas cijelu vijest na http://www.nezavisne.com
hvala :D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

...grozno. :( Ljude koji ovakvo sta rade kazniti najstrozom kaznom, uopce. Imama koji bi bio u stanju uraditi ovako nesto, kaznila bih duplo...
...jednostavno ne mogu da vjerujem... :( :( :( jos se nadam da to nije tacno...
Diona

Post by Diona »

Zasto da se ne vjeruje djevojcicama!?
Tako je moj ucitelj dirao djevojcice u mom razredu. Mene nije zato sto mi je fol rodjak. Sreca moja. :D Ali mozes ti misliti da u to vrijeme ni jedna djevojcica nije smjela reci roditeljima. :( Cak ni ja nisam rekla mojim roditeljima kako se nas ucitelj od svojih 50 i neku godinu ponasa. :shock:
I proslo je dosta godina i promjenuo je on dosta razreda, kad se proculo da su djevojcice tog istog ucitelja prijavile.
Zasto su ove djevojcice imale hrabrosti da to urade? Pa lijepo, doslo je drugo vrijeme. Djeca su dosta otvorenija, tako da i kazu sto misle. :-)
Mislim da je taj IMAM takodjer bio takav uvijek, dok nije naletio na djevojcice iz modernijeg vremena. Ja bi ga strpala u zatvor. Pedofil stari. Isto je pedofil kao sto je moj ucitelj bio. :x
Mahalac

Post by Mahalac »

Minnela wrote:Treba njega jos jednom osunetiti, ali ovaj put puno vise! I tek onda ga poslati u KPD Zenica!
to se tamo iradi...i jos svasta nesto
vonBosnae

Post by vonBosnae »

Ovaj slučaj je pod istragom i još ništa nije konačno i neradi se o pedofiliji nego o sex.uznemiravanju a da vas podsjetim na sastanak u Dallasu apro po pedofilskih skandala u katoličkoj crkvi:

http://www.voanews.com/croatian/Archive ... 3-13-1.cfm
U Dallasu je u mjesecu junu odrzan sastanak Biskupske konferencije Sjedinjenih Država. Predsjednik biskupske konferencije, biskup Wilton Gregory, ispričao se svim žrtvama seksualnog napastvovanja od strane katoličkih svećenika, kao i njihovim obiteljima.
Biskup Gregory ih je također, u ime Katoličke crkve, zamolio za oprost. On je također najavio da će Biskupske konferencija održati posebni skup, na kojem će se govoriti o seksualnim skandalima u crkvi, i to s točke gledišta samih žrtava.
Očekuje se da će biskupska konferencija usvojiti nove smjernice za postupanje u budućim slučajevima seksualnog napastvovanja. Biskup Gregory pozvao je svećenike koji su počinili djela pedofilije, a nisu još otkriveni, da se sami prijave vodstvu crkve.
Tog dana su se američki biskupi i kardinali - na sastanku zatvorenom za javnost, koji je bio vrlo emocionalan – sastali sa žrtvama seksualnog napastvovanja od strane svećenika.
Žrtve – mahom bivši ministranti i sjemeništarci – su ispričali što im se događalo te pozvali crkvu da promjeni svoju politiku prema svećenicima za koje se dokaže da su pedofili.
Do sada je, kao rezultat seksualnih skandala, u Sjedinjenim Državama suspendirano odnosno podnijelo ostavku 250 svećenika te četiri biskupa ali se sexualnom zlostavljanju u sjemeništima još nije stalo na kraj
Evidentno je napuštanje katoličke crkve od strane vjernika jer je ova pošast uzela maha.
anais_nin

Post by anais_nin »

vonBosnae wrote:Ovaj slučaj je pod istragom i još ništa nije konačno i neradi se o pedofiliji nego o sex.uznemiravanju
kako se ne radi o pedofiliji ako su one maloljetne? :shock: :shock: :shock:
anais_nin

Post by anais_nin »

Definicija pedofilije:

Sexual attraction to a child; clinically, a person sixteen years of age or older who is at least five years older than the child.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

vonBosnae wrote:Ovaj slučaj je pod istragom i još ništa nije konačno i neradi se o pedofiliji nego o sex.uznemiravanju a da vas podsjetim na sastanak u Dallasu apro po pedofilskih skandala u katoličkoj crkvi:

http://www.voanews.com/croatian/Archive ... 3-13-1.cfm
U Dallasu je u mjesecu junu odrzan sastanak Biskupske konferencije Sjedinjenih Država. Predsjednik biskupske konferencije, biskup Wilton Gregory, ispričao se svim žrtvama seksualnog napastvovanja od strane katoličkih svećenika, kao i njihovim obiteljima.
Biskup Gregory ih je također, u ime Katoličke crkve, zamolio za oprost. On je također najavio da će Biskupske konferencija održati posebni skup, na kojem će se govoriti o seksualnim skandalima u crkvi, i to s točke gledišta samih žrtava.
Očekuje se da će biskupska konferencija usvojiti nove smjernice za postupanje u budućim slučajevima seksualnog napastvovanja. Biskup Gregory pozvao je svećenike koji su počinili djela pedofilije, a nisu još otkriveni, da se sami prijave vodstvu crkve.
Tog dana su se američki biskupi i kardinali - na sastanku zatvorenom za javnost, koji je bio vrlo emocionalan – sastali sa žrtvama seksualnog napastvovanja od strane svećenika.
Žrtve – mahom bivši ministranti i sjemeništarci – su ispričali što im se događalo te pozvali crkvu da promjeni svoju politiku prema svećenicima za koje se dokaže da su pedofili.
Do sada je, kao rezultat seksualnih skandala, u Sjedinjenim Državama suspendirano odnosno podnijelo ostavku 250 svećenika te četiri biskupa ali se sexualnom zlostavljanju u sjemeništima još nije stalo na kraj
Evidentno je napuštanje katoličke crkve od strane vjernika jer je ova pošast uzela maha.
U svakom zitu ima kukolja, a ovdje je još uvjek riječ o kukolju u IVZ. Jadna nam majka svima kada su religije spale na ovo što danas imamo.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

vonBosnae wrote:Ovaj slučaj je pod istragom i još ništa nije konačno i neradi se o pedofiliji nego o sex.uznemiravanju .
znaci pedofilija je samo ako postoji spolni odnos, odnosno ako je njegov P. penetrirao u njihove v. ili je bilo oralnog snosaja?

get real, ako se dokaze da je tako bilo, takvog covjeka treba zatvoriti dozivotno u samicu pa nek sam sebi moralishe.....
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

To nedjelo samo pokazuje jednu stvar. Da se i hodze i popovi i svestenici uopste ne razlikuju od ostalih ljudi ni po djelima ni po nedjelima i da to sto rade i ovaljaju je samo najobicniji posao kao i svaki drugi pa prema tome im se treba i suditi kao i svakom najobicnijem gradjaninu.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

hrasno38 wrote:To nedjelo samo pokazuje jednu stvar. Da se i hodze i popovi i svestenici uopste ne razlikuju od ostalih ljudi ni po djelima ni po nedjelima i da to sto rade i ovaljaju je samo najobicniji posao kao i svaki drugi pa prema tome im se treba i suditi kao i svakom najobicnijem gradjaninu.

pedofil sa Dobrinje, iz ulice Emila Zole je cini mi se dobio SAMO tri godine zatvora.....
ja sam za dozivotnu.....
nekad mislim da su mi se mjerila pobrkala, jer kontam UBIJES NEKOG U AFEKTU, odlezis 6-8 godina, pa se mozda i pokajes itd...
rehabilitacije sa pedofilijom nema.... jednom pedofil, uvijek pedofil.....

dozivotna...definitivno....
Duh bez sjekire

Post by Duh bez sjekire »

A sto ste mi svi fini ko da ste iz Finske i krvolocni ko da ste sa Pala.Svi bi odma,sjekli ,vjesali streljali a tu se pojavio i veseli bradonja sa serijatom,kome bih preporucio polugodisnji izlet u Afghanistanu da se izlijeci od islamizma.
Mada bi vas vecina,sjekla i vjesala u BiH mada nije neka drzava ima krivicni zakon koji jasno kaze;silovanje 1-10 godina,bludne radnje(oralni sex i slicno) 1-5 godina,seksualno uznemiravanje o cemu je ovdje rijec od uslovne kazne do 1 godine.
Koliko sam ja procitao ,radi se o 6 djevojcica od 12-16 godina,halo 16 godina,to je doba kad u vecini evropskih zemalja ,ZENA smije imati odnose sa kim i kako hoce .Prije samo par decenija ZENE u toj dobi su kod nas vecinom bile udate i imale1-2 djece a sto ni danas nije rijetkost.
Mislim da bi nasega imama trebali napadat samo oni koji nikad u zivotu nisu uhvatili curu od 16 godina za guzu i samo one koje u 16-toj nisu znale sta je penis.
Srecom kod nas ne sijeku ruke za diranje djevojki od 15-16 godina ,jer bi onda bili narod jednorukih.
Osim toga,niko nije kriv ,dok se ne dokaze,treba cuti i drugu stranu.
Malo tolerancije i sabura,nikad ne skodi.
vonBosnae

Post by vonBosnae »

Slažem se u potpunosti,ovdje ukoliko se utvrdi da su sumnje istinite treba primjeniti najstroziju kaznu mada bi po meni najadekvatnija (najstrozija) bila šerijatska kazna.
Ili zamislite kakvu kaznu zasluzuju ovi bolesnice iz jedne londonske priče:

Britanci kupuju male Afrikance za ritualna ubojstva (naslovnica londonskih večernjih novosti)
Britanska policija vjeruje da se afričkom djecom trguje u Velikoj Britaniji, a cilj te trgovine je njihovo žrtvovanje u obredima crne magije. Istraživanje je bilo usredotočeno na nekoliko slučajeva zlostavljanja afričke djece u Londonu. Policija je provela 10 mjeseci okupljajući u istočnom Londonu lokalno afričko i azijsko stanovništvo u tzv. radionicama, gdje se raspravljalo o obrezivanju genitalija kod žena, prisilnim brakovima i zlostavljanju djece na religijskoj osnovi. BBC je izvijestio da se najstrašnija otkrića odnose na afričku zajednicu u Londonu, odnosno na obrede crne magije koji se izvode u nekim crkvama. Istraživanje je također pokazalo da djeca stižu u Veliku Britaniju kako bi postala seksualno roblje ili kućne sluge pripadnika određenih kršćanskih sekti i crkava.

Ljudi,ovo je za nepovjerovati,neki sam dan čitao o SOTONISTIMA.
Inače sam protiv smrtne kazne ali SOTONISTI nezasluzuju život.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Duh bez sjekire wrote:A sto ste mi svi fini ko da ste iz Finske i krvolocni ko da ste sa Pala.Svi bi odma,sjekli ,vjesali streljali a tu se pojavio i veseli bradonja sa serijatom,kome bih preporucio polugodisnji izlet u Afghanistanu da se izlijeci od islamizma.
Mada bi vas vecina,sjekla i vjesala u BiH mada nije neka drzava ima krivicni zakon koji jasno kaze;silovanje 1-10 godina,bludne radnje(oralni sex i slicno) 1-5 godina,seksualno uznemiravanje o cemu je ovdje rijec od uslovne kazne do 1 godine.
Koliko sam ja procitao ,radi se o 6 djevojcica od 12-16 godina,halo 16 godina,to je doba kad u vecini evropskih zemalja ,ZENA smije imati odnose sa kim i kako hoce .Prije samo par decenija ZENE u toj dobi su kod nas vecinom bile udate i imale1-2 djece a sto ni danas nije rijetkost.
Mislim da bi nasega imama trebali napadat samo oni koji nikad u zivotu nisu uhvatili curu od 16 godina za guzu i samo one koje u 16-toj nisu znale sta je penis.
Srecom kod nas ne sijeku ruke za diranje djevojki od 15-16 godina ,jer bi onda bili narod jednorukih.

malo su ti parametri otisli u stranu....
jedna je stvar kad se 16godisnja curica pofata sa frajerom, druga je stvar kada je DIRA vjerski sluzbenik od 53 godine starosti...da prostis, tu je razlika od 37 godina....neki ljudi u tim godinama vec zene i udaju svoju djecu, a neki postaju i bake i djedovi....
a svi smo nahorozeni i krvolocni jer isti takav vjerski sluzbenik odobarva "odgojno udaranje zene"....

e serem mu se ja u pricu znas sad.....
Duh bez sjekire

Post by Duh bez sjekire »

mIRCerka wrote:
Duh bez sjekire wrote:A sto ste mi svi fini ko da ste iz Finske i krvolocni ko da ste sa Pala.Svi bi odma,sjekli ,vjesali streljali a tu se pojavio i veseli bradonja sa serijatom,kome bih preporucio polugodisnji izlet u Afghanistanu da se izlijeci od islamizma.

malo su ti parametri otisli u stranu....
jedna je stvar kad se 16godisnja curica pofata sa frajerom, druga je stvar kada je DIRA vjerski sluzbenik od 53 godine starosti...da prostis, tu je razlika od 37 godina....neki ljudi u tim godinama vec zene i udaju svoju djecu, a neki postaju i bake i djedovi....
a svi smo nahorozeni i krvolocni jer isti takav vjerski sluzbenik odobarva "odgojno udaranje zene"....

e serem mu se ja u pricu znas sad.....
I vjerski sluzbenik je zivo bice i covjek i ima ljudske slabosti.Ako je kriv treba ga kazniti ali po zakonu a ne pozivati na linc.
Ne znam kakve veze sad ima razlika u godinama ako pedofil ima 19 godina opet je pedofil i kazna je jos teza.U ovoj prici su imamove godine olaksavajuci detalj isto ko i godine djevojcica.
Ti si vjerovatno veoma mlada,u 53-oj godini mozes biti i djed i pradjed ali jos uvijek imas redovitih sekualnih potreba.
Tolerancija i sabur.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ma *ebem ja tu toleranciju i sabur, pitao bih te da je tvoje dijete u pitanju bil' sabur'o. Kada mi je bilo 18 i meni su cure (?) od 16 bile sasvim OK, ali kada cica od 53 ima seksualne potrebe sa djevojcicom od 12 godina to ti je normalno? Razmisli malo koliko si i sam normalan ako tako razmisljas.
Post Reply