Kosarka!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- manijak1
- manijak1
Ha GavroDavy Crockett wrote:Gavrilo oćemo li navijati za "plave"?![]()
![]()
- Kareem Abdul-Jabbar
Ipak Italija dobila u produzetku 84:82....
-
Davy Crockett
Bolje da nisam gledao tekmu! Obrukali smo se. Čak su i posetioci u SPENS-u navijali na kraju za Špance i maksimalno su izvređali naš tim uključujući i kretena Obradovića. Malopre sam mu listao sve po spisku.
- Kareem Abdul-Jabbar
Ono malo sto sam vidio od utakmice-Spanci su vas nadigrali u svim elementima...a bezidejnost u napadu scg jednostavno bode oci...tako da tu Obradovic nije mogao puno uraditi.....niste cak nijedne cetvrtine dobili.
..Morace zvjezdice malo guzicu pomjerit' i znoja pustiti protiv Izraela i Letonije
bar ste zabiljezili najubjedljiviji poraz prvog kola
- Kareem Abdul-Jabbar
Evo i rezultata 
Grupa A:
GER-ITA_____82:84
RUS-UKR____86:74
Grupa B:
CRO-BUG____ 88:84
TUR-LIT_____ 75:87
Grupa C:
SLO-BIH____ 74:65
FRA-GRE ___ 50:64
Grupa D:
LET-ISR_____ 65:74
SCG-ESP____ 70:89
Grupa A:
GER-ITA_____82:84
RUS-UKR____86:74
Grupa B:
CRO-BUG____ 88:84
TUR-LIT_____ 75:87
Grupa C:
SLO-BIH____ 74:65
FRA-GRE ___ 50:64
Grupa D:
LET-ISR_____ 65:74
SCG-ESP____ 70:89
- manijak1
I pored sudijske potpore u četvrtom dijelu
utakmice zasluženo smo izgubili od Slovenije , možda možemo nabiti Francuze a ne bi bilo zgorega i nasekirati Grke.
Samo s kim ?
Prevario sam u vezi tehnike Domercanta Huse Henrija
ali nisam u pogledu izgubljenih lopti
Ovčina je trebao više biti na terenu.
Utisak dana su napravili Španci .........u zadnje dvije ili tri godine nikada nemoćniji i slabiji nisu bile ....... komšije
a susjedi jedva
uzeše Bugare .
Izgubio Boša od Litve
.
Samo s kim ?
- Kareem Abdul-Jabbar
- Kareem Abdul-Jabbar
Dobili Rusi na kraju 87:61
Cudnog li prvenstva
Spanci dobili Letonce u produzetku
- Kareem Abdul-Jabbar
Grcka-Slovenija 19:22 (13. minut)
- Kareem Abdul-Jabbar
Grcka-Slovenija 21:28 (16. minut)
Izrael-SCG 32:32 (15. minut)
Izrael-SCG 32:32 (15. minut)
- Kareem Abdul-Jabbar
Grcka-Slovenija_____ 26:35 (20. minut)
Izrael-SCG__________35:43 (19. minut)
Njemacka-Ukrajina____17:11 (7. minut)
Izrael-SCG__________35:43 (19. minut)
Njemacka-Ukrajina____17:11 (7. minut)
- Kareem Abdul-Jabbar
Grcka-Slovenija_____ 30:45 (23. minut)
Izrael-SCG__________43:51 (22. minut)
Njemacka-Ukrajina____36:27 (17. minut) (Nowitzky ubi puru
)
Bugarska-Turska______36:34 (15. minut)
Izrael-SCG__________43:51 (22. minut)
Njemacka-Ukrajina____36:27 (17. minut) (Nowitzky ubi puru
Bugarska-Turska______36:34 (15. minut)
- Kareem Abdul-Jabbar
Grcka-Slovenija_____ 43:54 (32. minut)
Izrael-SCG__________67:71 (31. minut)
Njemacka-Ukrajina____47:32 (poluvrijeme)
Bugarska-Turska______47:40 (poluvrijeme)
Izrael-SCG__________67:71 (31. minut)
Njemacka-Ukrajina____47:32 (poluvrijeme)
Bugarska-Turska______47:40 (poluvrijeme)
-
vryzas
Litvanija-trenutno mozda i najbolja skola kosarke u evropi...mozda odbrane trofej
Spanija-ekipa koja igra brzu kosarku,imaju par eksplozivnih igraca...mentalitet kod spanaca presudi
Grcka-veoma jaka ekipa...sa domacinskim mentalitetom nikada nece nista napraviti
Njemacka-za mene mozda najvece razocarenje po igri koju su pokazali...medalja bi bila cudo
Italija-mrljavci,mogu da dobiju svakoga ali isto tako i da izgube...nema prognoze
Turska-ekipa sa par jakih pojedinaca ali bez lidera...bez medalje sigurno
Rusija-jaka ekipa...moguca medalja
Francuska-njih ne kontam nikako
...bez medalje 10000000%
Izrael,Bugarska,Latvija i Ukrajina-bas ovim redom mozda ide i kvalitet koji imaju trenutno...svi bez medalje naravno
E a sada komsije:
SCG-nije to "ta"ekipa,osjeti se smjena generacija...kao domacin mogu do medalje
Hrvatska-jak kolektiv ali sa odbranom koju igraju mogu slobodno da se pakuju lagano...odbrana je kljuc ove reprezentacije,od toga zavisi i plasman,3-6 mozda
Slovenija-dobra ekipa...mogu biti medju prvih 6
Mi smo u onoj grupi sa Ukrajinom,Bugarskom itd...objektivno kvaliteta nemamo za nesto vise...sada ce se naci par "strucnjaka" i poceti da izbacuje neke cifre tipa:Hukic dao 890 poena,Mrsic 320 na nekim utakmicama itd.Cinjenica je da je nas najbolji igrac stranac.Isto tako je cinjenica da nasi igraci igraju po nekim klubovima z ranga.Neki ovde pljuju tipa Francuska losa,Grcka smjesna,Italija smece itd.Ljudi moji...Keno Bajramovic(najbolji igrac nase lige) se proda u neki klub za koji prvi put cujem
Vecina reprezentacija ima par igraca koji igraju ili su igrali NBA(neki od njih su fakat tamo zalutali)
Misljenja sam da je ovo naslabije evropsko do sada po igrackom kvalitetu...zato svoju sansu za medalju vidi 8-9 rep.
imate mahanje
btw...navijam za GRCKU naravno
HELLAS
Spanija-ekipa koja igra brzu kosarku,imaju par eksplozivnih igraca...mentalitet kod spanaca presudi
Grcka-veoma jaka ekipa...sa domacinskim mentalitetom nikada nece nista napraviti
Njemacka-za mene mozda najvece razocarenje po igri koju su pokazali...medalja bi bila cudo
Italija-mrljavci,mogu da dobiju svakoga ali isto tako i da izgube...nema prognoze
Turska-ekipa sa par jakih pojedinaca ali bez lidera...bez medalje sigurno
Rusija-jaka ekipa...moguca medalja
Francuska-njih ne kontam nikako
Izrael,Bugarska,Latvija i Ukrajina-bas ovim redom mozda ide i kvalitet koji imaju trenutno...svi bez medalje naravno
E a sada komsije:
SCG-nije to "ta"ekipa,osjeti se smjena generacija...kao domacin mogu do medalje
Hrvatska-jak kolektiv ali sa odbranom koju igraju mogu slobodno da se pakuju lagano...odbrana je kljuc ove reprezentacije,od toga zavisi i plasman,3-6 mozda
Slovenija-dobra ekipa...mogu biti medju prvih 6
Mi smo u onoj grupi sa Ukrajinom,Bugarskom itd...objektivno kvaliteta nemamo za nesto vise...sada ce se naci par "strucnjaka" i poceti da izbacuje neke cifre tipa:Hukic dao 890 poena,Mrsic 320 na nekim utakmicama itd.Cinjenica je da je nas najbolji igrac stranac.Isto tako je cinjenica da nasi igraci igraju po nekim klubovima z ranga.Neki ovde pljuju tipa Francuska losa,Grcka smjesna,Italija smece itd.Ljudi moji...Keno Bajramovic(najbolji igrac nase lige) se proda u neki klub za koji prvi put cujem
Vecina reprezentacija ima par igraca koji igraju ili su igrali NBA(neki od njih su fakat tamo zalutali)
Misljenja sam da je ovo naslabije evropsko do sada po igrackom kvalitetu...zato svoju sansu za medalju vidi 8-9 rep.
imate mahanje
btw...navijam za GRCKU naravno
HELLAS
- Kareem Abdul-Jabbar
Parovi baraza
Utorak 20.09.
1. Njemacka-Turska (18:00)
2. Hrvatska - Italija (18:00)
3. Grcka - Izrael (20:30)
4. SCG - Francuska (20:30)
CETVRTFINALE:
Cetvrtak 22.09.
Rusija-pobjednik meca 3. (17:30) (*)
Litvanija-pobjednik meca 4. (20:30) (*)
Petak 23.09.
Slovenija-pobjednik meca 1. (17:30) ( ** )
Spanija - pobjednik meca 2. (20:30) ( ** )
POLUFINALE:
Subota 24.09.
18:00 Pobjednici meceva (*)
21:00 Pobjednici meceva (**)
FINALE NEDJELJA 25.09. u 21:00
Utorak 20.09.
1. Njemacka-Turska (18:00)
2. Hrvatska - Italija (18:00)
3. Grcka - Izrael (20:30)
4. SCG - Francuska (20:30)
CETVRTFINALE:
Cetvrtak 22.09.
Rusija-pobjednik meca 3. (17:30) (*)
Litvanija-pobjednik meca 4. (20:30) (*)
Petak 23.09.
Slovenija-pobjednik meca 1. (17:30) ( ** )
Spanija - pobjednik meca 2. (20:30) ( ** )
POLUFINALE:
Subota 24.09.
18:00 Pobjednici meceva (*)
21:00 Pobjednici meceva (**)
FINALE NEDJELJA 25.09. u 21:00
-
Davy Crockett
Paklen ali se nadam da ćemo dobiti Francuze(čak sam nakon poboljšanja u prethodna 2 meča postao optimističniji) mada bih ja više voleo da se sastajemo sa Grcima. Drago mi je da su zmajčeki otresli Grke.List wrote:Braca Srbi & Hrvati imaju paklen raspored.![]()
-
Ana_Ana
E, pa Davy, vidim da si veceras bolje raspolozenDavy Crockett wrote:Paklen ali se nadam da ćemo dobiti Francuze(čak sam nakon poboljšanja u prethodna 2 meča postao optimističniji) mada bih ja više voleo da se sastajemo sa Grcima. Drago mi je da su zmajčeki otresli Grke.List wrote:Braca Srbi & Hrvati imaju paklen raspored.![]()
-
edu
jebo ti ekipu u kojoj prvi play ne napravi niti jednu asistenciju za cijelu utakmicu..jebo ti ekipu u kojoj kapiten odigra k'o picka sve tri utakmice..jebo ti ekipu u kojoj je trener najveca picka!
mensure..crni mensure..jebo te damir mrsic..jebo te jasmin hukic..ako ih ne ide..pa izbaci ih..udje princ..odigra 5 minuta dobro..zabije tricu a on ga vadi i ubacuje onog glumca..pojeo ga lakovic..dvije klucne lopte mrsic gubi i to na nacin sto mu je prednja promjena prespora..lakovic se postavlja i dva puta zaredom faul u napadu..hukic ocajan..ali mensur ga izgleda mora drzati..teletovic je zasluzio vecu minutazu od hukica..puno vecu..kenan bajramovic nije bog zna od kakve pameti..sto je i dokazao na prvenstvu..em sto je izgorio u zelji da pokaze nesto..em sto je glup...
crnac se najvise trudio..kako bi tek igrao za usa..
kao i sto sam prognozirao..sva tri poraza..barem uzeh pare na kladionici..
do sada najbolju kosarku pokazali su..litvanci..(uzeti u obzir da im nedostaje 5-6 kljucnih igraca)..hrvati ce biti odlicni..samo dok se jos malo adaptiraju..imaju odlicnu ekipu..mislim da srbi nece cak ni do medalje..kiksace 100% (izvini gavro..
)..turci bi mogli eksplodirati..svabe i talijani nece daleko..od rusa se moze svasta ocekivati (mozda cak i medalja)..najvece iznenadjenje su mi slovenci..takodjer mogu do medalje..spanci ce kiksati..grci takodjer..francuzi gube od srba...
tipujem litvanija prvo mjesto..a volio bih da s hrvatima budu u finalu..(ako je to kako moguce)...
mensure..crni mensure..jebo te damir mrsic..jebo te jasmin hukic..ako ih ne ide..pa izbaci ih..udje princ..odigra 5 minuta dobro..zabije tricu a on ga vadi i ubacuje onog glumca..pojeo ga lakovic..dvije klucne lopte mrsic gubi i to na nacin sto mu je prednja promjena prespora..lakovic se postavlja i dva puta zaredom faul u napadu..hukic ocajan..ali mensur ga izgleda mora drzati..teletovic je zasluzio vecu minutazu od hukica..puno vecu..kenan bajramovic nije bog zna od kakve pameti..sto je i dokazao na prvenstvu..em sto je izgorio u zelji da pokaze nesto..em sto je glup...
crnac se najvise trudio..kako bi tek igrao za usa..
kao i sto sam prognozirao..sva tri poraza..barem uzeh pare na kladionici..
do sada najbolju kosarku pokazali su..litvanci..(uzeti u obzir da im nedostaje 5-6 kljucnih igraca)..hrvati ce biti odlicni..samo dok se jos malo adaptiraju..imaju odlicnu ekipu..mislim da srbi nece cak ni do medalje..kiksace 100% (izvini gavro..
tipujem litvanija prvo mjesto..a volio bih da s hrvatima budu u finalu..(ako je to kako moguce)...
-
Davy Crockett
@edu
Recimo da bude onako kako si opisao odnosno da Srbija i Crna Gora pobedi Francusku onda se igra iz Novog Sada seli u Beograd u "Pionir" a samim tim bi atmosfera bila mnogo bolja od pozorišne novosadske publike.
Što se Turske tiče ne verujem da će tako lako proći Novickog & Co.
Litvanija može do finala. Slovenija je jedno veliko iznenađenje i sve je moguće. Pored ova dva tima za medalje bi se mogle boriti još i Rusija i Španija(mada oni nisu nešto). Hrvatska tako i tako mada pored sinoćnjih 32-0 protiv Turaka sve je moguće. Italijani mogu ponovo da iznenade.
Što se nas tiče i kikseva mislim da smo ispunili bonus protiv Španije t.j. ne smemo više dozvoliti kiks u protivnom Željko i oni neće živi izaći iz SPENS-a(šala mala) a i dvorane bi bile poluprazne.
Recimo da bude onako kako si opisao odnosno da Srbija i Crna Gora pobedi Francusku onda se igra iz Novog Sada seli u Beograd u "Pionir" a samim tim bi atmosfera bila mnogo bolja od pozorišne novosadske publike.
Što se Turske tiče ne verujem da će tako lako proći Novickog & Co.
Litvanija može do finala. Slovenija je jedno veliko iznenađenje i sve je moguće. Pored ova dva tima za medalje bi se mogle boriti još i Rusija i Španija(mada oni nisu nešto). Hrvatska tako i tako mada pored sinoćnjih 32-0 protiv Turaka sve je moguće. Italijani mogu ponovo da iznenade.
Što se nas tiče i kikseva mislim da smo ispunili bonus protiv Španije t.j. ne smemo više dozvoliti kiks u protivnom Željko i oni neće živi izaći iz SPENS-a(šala mala) a i dvorane bi bile poluprazne.