vidi ovo nesto otislo predaleko kakve veze sad strajk ima sa stokom
NISMO stoka OCAM (kad vam ja kazem)
Prenj,Prenj wrote:Takodje, sud je presudio da je odluka USK kojom je dodijeljena koncesija na rijeku UNU jednom covjeku za pet hiljada maraka NEZAKONITA.
I sta se desilo?
Sljedeci dan su odrzali press konferenciju Predsjednik USK i sretni koncesionar i Predsjednik USK je rekao da je odluka suda nevazeca.
Sta predlazes Rajvosa?
Sta uciniti?
zmijuga_loma wrote:et rajvosa ni kriv ni duzan n@yeba...
vidi ovo nesto otislo predaleko kakve veze sad strajk ima sa stokom
NISMO stoka OCAM (kad vam ja kazem)![]()
Prenj wrote:Rajvosa, nisam siguran da bi blokada puta bilo sta rijesila.
OK, skupimo se mi i blokiramo put i onda vlasnik PROMINVESTA uradi isto, i posalje sve svoje jadne radnike sa porodicama da urade isto.
Sta onda?
Dok god drzava BiH i njeni organi ne budu radili svoj posao, nama nece biti bolje.
Nemoj sad i ti pretjerivati!Diona wrote:A sad da se vratimo opet temi. Ima stvarno ljudi seljaka ali sta me briga ne druzim se sa takvim ljudima. Nije me sramota za njih sto su nekulturni, to je njihova kultura.
Ovo sto neko kaze da njemci kazu da ima i normalnih ljudi. Pa kako taj isti njemac zna da su ti ljudi iz Bosne. Kako on moze znati koji ta ista osoba jezik koristi? Mislim nema mi logike.
Mozda neki ljudi rade na bausteli, ali ima ljudi sto su malo na vecem nivou. Posebno mladi iz Bosne koji su negdje u svijetu su nesto malo vise postigli od baustele. Po meni je to prije tako bilo.
Sad sve vise mladi studira i poslije studija ima dobar posao.
A da ja sam zaboravila da oni znaju bolje od mene kako ja zivim.Vodenjak wrote: Nemoj sad i ti pretjerivati!![]()
Svi mi krampamo, zivimo od pita i pashteta, spavamo po kolibama a samo kad dodjemo dole izigravamo bogatune i ko da smo neko i nesto!
Dakle, uozbilji se malo, nemoj ti ljudima prodavati ono pod bubrege kad oni znaju bolje od tebe kako svaki od dijasporaca zivi!
cini ti se... ponovo tvrdim da je bolje nego li je bilo prije 20 god, tvoj "problem" je sto si promjenio okruzenje pa ti se cini da je stanje uzasno... ali nije tako strasno... a borimo se da bude i bolje...cuki wrote:Ja trenutno zivim u dijaspori, i kada dodjem u BiH, skoro svaki put dozivim
sok. Nekultura nevidjena, svak baca smece po cesti, nitko ne postuje saobracajne znakove pa i ponasanje ljudi na moru i sl., stvarno me sokira svaki put. Ne mislim da sad ja kao dosao iz inostranstva pa sad ja nesto kulturan, ne, reagujem na to zato sto to nije bilo tako prije i sto ako je bilo nije bilo u tolikoj mjeri, i na kraju krajeva citav svijet ide u jednom pravcu a mi u drugom.... Steta...
reaktor wrote: cini ti se... ponovo tvrdim da je bolje nego li je bilo prije 20 god, tvoj "problem" je sto si promjenio okruzenje pa ti se cini da je stanje uzasno... ali nije tako strasno... a borimo se da bude i bolje...
evo mog dogadjaja prije 2-3 dana... vozim bulevarom m. selimovica, ispred mene alfa 156, lijepo izgleda, kontam u sebi da bih i ja volio takav auto... kad, iz alfe (umjesto dima, ko na normalnom bosanskom autu) nekakve papirne salvete, maramice - sta li... ja zapjenio... vidim na zadnjem sjedistu dvoje djece (djeca bacala papire)... pocinjem blicati i trubiti... ovaj u alfi ne konta, ali ga stizem na sljedecem semaforu, otvaram prozor, a on, onako jalijaski... sta je, imas li problem??? reko, samo me interesuje da li ima jos smeca ili ste upravo sve izbacili kroz prozor... njemu faca sjeb, opsova mi nesto zbog zene i djece (da povrati muskost i ne ispadne jad), ali sjeba se papak pravo...
ehh, sad, kontam da mi mozda nije ni bilo pametno gledati "tudja" posla, znas kako su raja nervozna i naoruzana, ali eto, nisam mogao otrpjeti...
da napomenem, ovo nije pjesma o bosancima (niti je ovo pjesma nad pjesmama)Fair Life wrote:OTPOR STOKO
Svakog dana dizes ustanak
Negdje oko pola dva
Glava ti sva natekla
Od sinocnjeg derneka
Imas PC i diplomu
Al' od toga korist slaba
Da zapocnes neki biznis
Cekas da ti umre baba
Al' nocu ti dodju u san
Karl Marx i Sandokan
Ljuto kazu "Diz' se oko!
Otpor, stoko, otpor stoko!"
Razmisli jos jednom, udahni duboko
Otpor, stoko, otpor stoko!
Gledas skupe autice
I ruzne face u njima
Stari ti se yugo raspo
Kao bivsa drzava
Sta si sve masto
I sta si sve snivo
Sad cekas da ti neko
Plati pivo
Navece si navijes
Ploce stare
Nikad ne's napisat
Svoje memoare
Al' nocu ti dodju u san
Karl Marx i Sandokan
Ljuto kazu "Diz' se oko!
Otpor, stoko, otpor stoko!"
Razmisli jos jednom, udahni duboko
Otpor, stoko, otpor stoko!
Jah, sip....Fair Life wrote:Dobro su prosli... Mogli su na mjestu ostati mrtvi.Vodenjak wrote:Za 500 000 (petsto hiljada) KM prodata je firma koja je prije rata zaposljavala oko 1500 ljudi. Prodata je jednom Ameru!
(...)
PS__SIP ?
Zar je para ikad razmisljala o naciji?Vodenjak wrote:Jah, sip....Fair Life wrote:Dobro su prosli... Mogli su na mjestu ostati mrtvi.Vodenjak wrote:Za 500 000 (petsto hiljada) KM prodata je firma koja je prije rata zaposljavala oko 1500 ljudi. Prodata je jednom Ameru!
(...)
PS__SIP ?
A zaboravih reci velikim braniteljima naseg "nacionalnog bica" da je pomenuti amer srpskog porijekla!
A vlast u opCini konzumiraju u velikim kolicinama samo i samo SDA-ovce!
Dobro si...Prenj wrote:Zar je para ikad razmisljala o naciji?Vodenjak wrote:Jah, sip....Fair Life wrote: Dobro su prosli... Mogli su na mjestu ostati mrtvi.
PS__SIP ?
A zaboravih reci velikim braniteljima naseg "nacionalnog bica" da je pomenuti amer srpskog porijekla!
A vlast u opCini konzumiraju u velikim kolicinama samo i samo SDA-ovce!
MA TI LUD I ISFRUSTRIRAN ,UZ TO VJEROVATNO TI PRIPADAJU SVI ONI GORE NAVEDENI ATRIBUTI KOJE PRIPISUJES DRUGIMA. ZBOG TAKVIH KAO TI JA SAM SRETAN DA U BOSNI POSTOJE TIPUSINE KOJI TAKVIM IMPOTENTNIM KVAZI INTELEKTUALCIMA KAO STO SI TI KARA*U ZENE I DJEVOJKE .photo wrote:ili: kako nas drugi vide?
gledam ove nase nase bosance i hercegovice (sva tri naroda) i sve se manje cudim sto nas svi drugi smatraju stokom, nekulturnim i nevaspitanim. a i kako bi, kada se samo bosanci i hercegovici na plazi pojave sa loncem skuhanih makarona i jedu ih pred svima na plazi, pa se dijete onda zaleti u more da se ispisa "babo, smijem li to tespiha (mislio jadnik na plovke koji obiljezavaju prostor za plivace)?", ili njegov tata pisa u zbunju koje je tri metra udalejno od mjesta na kojem lezi, takodje na plazi, ili nasi obrijani, impotentni i inteligencijom neobdareni bilderi odu na more u bijesnim kolima, dobacuju "halo dobra, kurvo, sta je, hoces sa onim slovencem (italijanom i slicno)" strankinjama, opijaju se do besvijesti da bi se ispovracali na sred diskoteke ili slupali onaj jadni golf 2 u makarskoj jureci za nekom suknjom koja ih je lijepo odbila, ili isti ti napadnu svakog ko ih bar malo duze pogleda starim dobrim rijecima "sta je, sta gledas?" pa sve pokusava rijesiti sakom, misleci da je najjaci, gazda u raji. ili oni kojima je cilj da prekrse sto vise pravila i propisa, ne mislim samo na saobracaj (to je posebna prica), valjda misli da je veci frajer ako prekrsi vise zakona, u stilu "jesam frajer, zajebo sam ih".
stvarno, pomalo mi se gade svi ti seljaci koji su dosli iz sandzaka ili sisli sa planina ili dosli iz nekog sela iz tri pizde materine po prvi put u zivotu u veliki grad (nije bitno koji, sarajevo, mostar, tuzla, banja luka....), kojima je jedino obrazovanje bio svarceneger ili rambo, ili im je IQ velicina cipela, pa misle da se grad mora prilagoditi njima, a ne oni gradu.
pun mi je kurac sandzaklije (a i dijaspore, koja se ne smije vani ponasati kako se ovdje ponasa) koji dodje u grad, parkira na trotuar i kada ode postavi kantu ili kutiju da se zna da je to njegovo (a nema pojma o tome sta znaci javna povrsina, trotuar ili bilo sta drugo), valjda jos samo da se popisa na to mjesto, da obiljezi svoju teritoriju. a da ne govorim o onima koji udju u tramvaj ili autobus, a nije se istusirao pa bazdi na znoj. dobro da je navece, pa hajde, oznojio se tokom dana, ali kako moze smrditi na znoj u 8 ujutro???????
ima ovoga milion primjera, ali mi je mrsko nabrajati. znate to i sami jer ste to ili vidjeli ili ste vi jedni od tih. na zalost, ovakvih pojedinaca je toliko da je to postalo vecina, pa se normalan svijet i ne vidi.
stvarno, sve mi je manje cudno sto nas normalan, zapadni svijet smatra stokom i primitivcima.
zasto su bosanci i hercegovci tolika stoka????????????????????
Vrlo efektan dokazwhow wrote:MA TI LUD I ISFRUSTRIRAN ,UZ TO VJEROVATNO TI PRIPADAJU SVI ONI GORE NAVEDENI ATRIBUTI KOJE PRIPISUJES DRUGIMA. ZBOG TAKVIH KAO TI JA SAM SRETAN DA U BOSNI POSTOJE TIPUSINE KOJI TAKVIM IMPOTENTNIM KVAZI INTELEKTUALCIMA KAO STO SI TI KARA*U ZENE I DJEVOJKE .photo wrote:ili: kako nas drugi vide?
gledam ove nase nase bosance i hercegovice (sva tri naroda) i sve se manje cudim sto nas svi drugi smatraju stokom, nekulturnim i nevaspitanim.
...
zasto su bosanci i hercegovci tolika stoka????????????????????