maccarona wrote:silentbob wrote:ljubav je izmislila fukara
uh, jedva cekam da ga upoznam
![]()
![]()
![]()
Što to bješe ljubav...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Sacuvaj me Boze... groma, mun je i rataMercenary wrote:Ljubav je ; Kad se sexash sa svojom dragom i to radite u dogy pozi i kad primjetish onu ruznu bubuljicu na njenoj guzi a mislish da je to samo tako sexy![]()
- horns&drums
Sacuvaj me Boze... groma, mun je i rataMercenary wrote:Ljubav je ; Kad se sexash sa svojom dragom i to radite u dogy pozi i kad primjetish onu ruznu bubuljicu na njenoj guzi a mislish da je to samo tako sexy![]()
-
FortunaBela
To vec i nije ljubav, vec sranje....Lisac wrote:Ljubav je poput toalet papira. kada se odmota do kraja a pri ruci nemamo rezervu valja nam kuci ili usrane guzice ili spushtenih gaca
A ljubav i kad boli je ipak ljubav...Kao sto rekoh, ljubav je muzika, a treba biti maestro da bi znao svirati po najtanjim zicama...
- horns&drums
Da... i pad je let... Meni je to nizvodna gimnastikaA ljubav i kad boli je ipak ljubav
-
silentbob
izmislio ili ne to je susta istina, kakva bolan ljubav,prodjite se drzanja za ruke i ostale patetike.....kad vas zivot ujede tek onda skontate sta je ljubav...komercijalni trik i nista visemaccarona wrote:silentbob wrote:maccarona wrote:
uh, jedva cekam da ga upoznam
![]()
![]()
![]()
ah, tihi to si ti izmislioe onda necu
- horns&drums
Evo dade car na jednoj temi jako originalnu definiciju ljubavi. Kaze "Kad imam osjecaj da sve pogresno radim"
-
FortunaBela
Primala sam udarce, i vjerovatno cu ih jos i primati, ali nikad se necu odreci ljubavi u pravom smislu te rijeci...silentbob wrote:izmislio ili ne to je susta istina, kakva bolan ljubav,prodjite se drzanja za ruke i ostale patetike.....kad vas zivot ujede tek onda skontate sta je ljubav...komercijalni trik i nista visemaccarona wrote:silentbob wrote:
ah, tihi to si ti izmislioe onda necu
-
MayaSA
Ne postoji ljepsi osjecaj od onog kad volis, osjetis u svakoj svojoj pori ljubav prema nekome, i znas da taj neko jednako voli tebe. Kad se probudis sa mislima na tu osobu, prate te cijeli dan, i zaspis jednako tako
Ne znam za vecu bol, od one kad izgubis koga volis
Svijet se srusi i nista vise nije vazno. Jedan dio tebe je otisao u nepovrat.
Ne znam za vecu bol, od one kad izgubis koga volis
-
Ina
Danas svi govore da je ljubav precjenjena vrijednost...
Ljubav...cesto se zamjenjuje strascu koja se fizicki i tjelesno da objasniti kao iskonski poriv svojstven svim zivim bicima, pa tako i covjeku za razliku od ljubavi koja predstavlja neko maglicasto ali krajnje toplo, iskricavo tkanje ljudskog srca i duse...tkanje koje nazivamo emocijom.
Sta je to emocija ? Nematerijalizirana, nemjerljiva, nesrazmjerna, neopipljiva, neobjasnjiva vrijednost i velicina... ili zabluda i iluzija ?!?
Jedino sigurno je da je ljubav utopija jer pociva na tako nesigurnim temeljima...nadi, vjeri...idealima...
Ipak kazem, ljubav je bezglavo sunovracenje u bezdan nepoznatog, bezuvjetna predanost, slijepa odanost...
Prava ljubav ne pita sta dobija zauzvrat, ne poznaje granice, ne misli na posljedice...Ljubav nema krajnji cilj kao mnoge druge stvari...Ona je samoj sebi cilj...Ljubav zeli da traje...
Ljubav je mozda tek dasak vjetra...ali ja bih voljela da ga osjetim...
Ljubav...cesto se zamjenjuje strascu koja se fizicki i tjelesno da objasniti kao iskonski poriv svojstven svim zivim bicima, pa tako i covjeku za razliku od ljubavi koja predstavlja neko maglicasto ali krajnje toplo, iskricavo tkanje ljudskog srca i duse...tkanje koje nazivamo emocijom.
Sta je to emocija ? Nematerijalizirana, nemjerljiva, nesrazmjerna, neopipljiva, neobjasnjiva vrijednost i velicina... ili zabluda i iluzija ?!?
Jedino sigurno je da je ljubav utopija jer pociva na tako nesigurnim temeljima...nadi, vjeri...idealima...
Ipak kazem, ljubav je bezglavo sunovracenje u bezdan nepoznatog, bezuvjetna predanost, slijepa odanost...
Prava ljubav ne pita sta dobija zauzvrat, ne poznaje granice, ne misli na posljedice...Ljubav nema krajnji cilj kao mnoge druge stvari...Ona je samoj sebi cilj...Ljubav zeli da traje...
- horns&drums
Ina, ti si se ubila za moga BrazzuIna wrote:
-
Ina
horns&drums Upisano: 11. nov. 2005. 15:50 Naslov poruke:
--------------------------------------------------------------------------------
Ina (citat):
Ina, ti si se ubila za moga Brazzu
U tom slucaju sta bi bilo sa onim vjetrom ?!? Da li bi carlijao ili vihorio ? ...od toga sve ovisi ...
--------------------------------------------------------------------------------
Ina (citat):
Ina, ti si se ubila za moga Brazzu
U tom slucaju sta bi bilo sa onim vjetrom ?!? Da li bi carlijao ili vihorio ? ...od toga sve ovisi ...
- horns&drums
Nisam bio s manijakom1 u vezi pa ne znam
:D:D
No mislim da bi s Brazzom bio tsunami, onako od oka
:D:D:D:D
No mislim da bi s Brazzom bio tsunami, onako od oka
- horns&drums
Meni u zelucu bude isto centrifuga kad se zatelebam
'vako kad me gledas sa strane rekla bi: "Pravi idiot"
:D:D:D:D
'vako kad me gledas sa strane rekla bi: "Pravi idiot"
-
FortunaBela
Ljubav je ruža crvene boje,
vatra što pali to srce tvoje,
i nije važno da l kažeš ljubav,
amore mio, oh my love.
Ljubav se pjeva, ljubav se piše,
ljubav je ljubav i ništa više,
ljubav se plače, ljubav se pije,
i ništa jače od ljubavi nije.
Al ruža vene i nama sijede vlasi,
u umornom se srcu ona vatra gasi,
a ja ću novu zapalit sad još jaču,
da nikad ne sagori u nama taj plam.
vatra što pali to srce tvoje,
i nije važno da l kažeš ljubav,
amore mio, oh my love.
Ljubav se pjeva, ljubav se piše,
ljubav je ljubav i ništa više,
ljubav se plače, ljubav se pije,
i ništa jače od ljubavi nije.
Al ruža vene i nama sijede vlasi,
u umornom se srcu ona vatra gasi,
a ja ću novu zapalit sad još jaču,
da nikad ne sagori u nama taj plam.
-
FortunaBela
Bio jedan čovjek, prošao je kao priviđenje i ostavio trag, baš kao priviđenje, kao malo vode u asfaltnoj pustinji, kojom je nemoguće ugasiti vatru, kao dobri duh iz ormara, koji će nestati kad je najpotrebniji.
Doveo je sa sobom oluje koje su čupale još nedovoljno razvijeno drveće koje je štitilo erozivnu zemlju po kojoj sam hodala, dok sam se ljuljuškala na laganim vetrićima ljubavi.
Prošao je i odjednom je, umesto očekivane pustoši, pukao vidik, beskrajni prostori puni očekivanja budućih susreta. ....
Oda za moju prvu ljubav....
Doveo je sa sobom oluje koje su čupale još nedovoljno razvijeno drveće koje je štitilo erozivnu zemlju po kojoj sam hodala, dok sam se ljuljuškala na laganim vetrićima ljubavi.
Prošao je i odjednom je, umesto očekivane pustoši, pukao vidik, beskrajni prostori puni očekivanja budućih susreta. ....
Oda za moju prvu ljubav....