Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
SmokingMan wrote: ↑19/08/2026 15:11
Ko zna sebe da kontroliše, ni 100 šejtana mu ne može ništa.
ne kontam kakva je kontrola? Meni kontrola kraj rodjene sestre ne treba da je pegamber i kaze de, nema toga da moze pokrenuti. Da prijateljica kaze de, prvo sto je rekla de, prijateljstvo je vec gotovo.
Inace u ovim musko zenskim prijateljstvima uvijek se gleda da je musko problem, kao da je eto ona osoba bez nekih potreba i eto ona nece.
Pa dobro, u ovom slucaju nije pretjerao s izrazom - ili sam ja zaostali smrdljivi balkanac.
Prvo mislim da zena ne bi trebala da se dovede u situaciju da sama ide s muskarcem u kino, a muz doticne sigurno se nece dovesti u situaciju da mu zena ode s drugim muskarcem u kino. Kako da nazovem situaciju gdje ce on njoj reci da ne moze, ili da to nije uredu ili da ne zeli da ona ide sa njim - eto ti odaberi.
Ebi ga, razumijem otici na kafu s kolegom, ali kino bi vec bio neki level iznad.
S tim recenim - ebi ga postoje uvijek situacije kad jednostavno ne mozes da biras, mora tako da bude. Recimo vrlo lako ce se desiti da poslom dvoje zavrse na terenu zivjeti u istom stanu, ako su u drugoj drzavi vjerovatno ce zavrsiti i u kinu jer mora se ubiti vrijeme poslije posla.
Pusti ba šuplju, kako dođe do prevara i seksualnih afera nego sa tim tzv. prijateljima.
Ako se kontrolišeš, to je već loš znak, a ako se ne kontrolišeš, onda se radi ili o pacosavi ili gnjidosavi.
Ma dodje na milion nacina, ebi ga, kontrolisao ili ne, djavo nekad dodje po svoje, ne valja ni sve znati. Svi imamo neke granice sta je normalno u nasoj glavi, i one se pomjeraju kako starimo. Razumljivo mi je da ako ljudi rade skupa da ce na pauzi, prije ili poslije posla sjesti na kafu, ili evo situacija kad dodjem iz inostranstva redovno popijem kafe sa vecinom s kojima sam dole radio - nekad to ukljuci brzinsku kafu s udatima na njihovoj pauzi.
Nije logicno i nemam ja sta raditi s istom damom u kinu ili na veceri bez nasih partnera. Pustalo ili ne pustalo, bolje svak svojim putem ako nismo u stanju da ne prelazimo granice koje smetaju, nismo djeca vise.
SmokingMan wrote: ↑19/08/2026 15:11
Ko zna sebe da kontroliše, ni 100 šejtana mu ne može ništa.
ne kontam kakva je kontrola? Meni kontrola kraj rodjene sestre ne treba da je pegamber i kaze de, nema toga da moze pokrenuti. Da prijateljica kaze de, prvo sto je rekla de, prijateljstvo je vec gotovo.
Inace u ovim musko zenskim prijateljstvima uvijek se gleda da je musko problem, kao da je eto ona osoba bez nekih potreba i eto ona nece.
dr_Evil wrote: ↑19/08/2026 15:48
Tesko se na "de" kaze "ne", da se ne lazemo.
Aposlutno. Jos dodatno bitno, ako je vec doslo do toga da ti kaye "de" samokontrola je nebitna, to prijateljstvo (ja ga nazivam drugarstvo) je G O T O V O, stavio ga, primila ga, ili ne. Gotovo.
Joj pa zar stvarno postoji muškarac koji bi rekao ne? Kakva samokontrola? Mene kad uhvati na brata bi skočio a kamo li na “prijateljicu” …Kakva crna prijateljica i prijateljstvo to ne postoji
Rugafet wrote: ↑19/08/2026 16:15
Joj pa zar stvarno postoji muškarac koji bi rekao ne? Kakva samokontrola? Mene kad uhvati na brata bi skočio a kamo li na “prijateljicu” …Kakva crna prijateljica i prijateljstvo to ne postoji
Rugafet wrote: ↑19/08/2026 16:15
jeste se uspalili oko termina pustit, naravno pustit, zena u braku nema sta ici sa drugim muskarcem u kino, isto to vazi i za muskarca.
Postoje valjda neka pravila u braku.
Sama pomisao da ide s nekim drugim je problem, sto se mene tice cim bi zakoraclia prag odmah razvod.
I sta ce s drugim muskarcem i na kahvi i u kinu, znaci da joj se nesto svidja kod njega, i kad tad ce doci do sexa.
Nemojte tvrdit nista ako se niste nasli u tim cipelama.
Sve ovo isto vazi i za muskarca u braku.
Ne znam gdje vi zivite, ali kod mene je bilo slucajeva da zena ide s posla u sumu s kolegom pa onda kuci, a da ne spominjem hebavanje po seminarima, poslovnim putovanjima i sl.