Putovanje na Svjetsko prvenstvo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
DonieBrasco
#126 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo
Koja je to krema iz BiH profitera, politicara, kriminalca, influencera koja ce ici tamo ?
Za nase ljude koji zive u USA i Kanadi je skupo, cak za raju i EU-UK je skupo uz avion, karte, smjestaj, sve moguce.
Za nase ljude koji zive u USA i Kanadi je skupo, cak za raju i EU-UK je skupo uz avion, karte, smjestaj, sve moguce.
- ZoomZoomKiwi
#127 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo
Eto toliko o tome.GandalfSivi wrote: ↑02/04/2026 20:42Bojkotujem FIFA klosare, ne dam im dinara. Prvu tekmu gledam u DC-u, drugu u Sarajevu, trecu i sve ostale na Korculi.ZoomZoomKiwi wrote: ↑01/04/2026 16:43 @GandalfSivi nek se angažuje.
Kad zna za izbore, vala zna i mora za tekme![]()
Bojkotuje reprezentaciju svoje domovine koju toliko voli da se maksimalno angažirao na tome da dijaspora glasa na izborima u domovini u kojoj ne živi. A kad mu je svjetsko prvenstvo u fudbalu bukvalno u komšiluku, onda su u pitanju neki principi.
-
RJ57
#128 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo
nisam siguran šta je u pitanju ali definitivno je problem sa (nekim) novim registracijama. neki vide karte odmah, neki poslije 10-15 minuta a neki nikako. svi koji od prošle godine imaju bih kao svoj tim vide odmah sve,Hantraga wrote: ↑02/04/2026 20:16 Utakmicu u Torontu je otvaranje za domacina.
To je stadion manjeg kapacitet (45000).
Zato su cijene tako visoke i vecina ce preskociti da plati $930, kad moze u Los Angelesu i Seattle da plati po $180.
Problem sa pristupom karata za osobe koje pokusavaju da kupe preko PMA je do Fifa.
Izgleda ko god se registrovao na pocetku kad su oni otpoceli ovaj proces prosaje karata jos u 2025, i izabrali tad da su navijaci (Fan of) BiH, sad mogu da udju preko PMA opcije i vide sve utakmice BiH.
Ja i sad kad se logiram vidim sve utakmice, samo sam limitiran da kupim 4 karte. Ja sam kupio i kondicionalnu kartu za prvu utakmicu drugog kruga, ako prodjemo drugi krug. Ta karta je $235 kategorija 3.
Vecina ljudi koji su se u utorak registrovali ili juce imaju problem pristupu PMA i trazi im “code” Tog coda ustvari za utakmice BiH i nema, jel nas savez nije izabrao tu opciju za prodaju karata svojim navijacima.
Ovo je samo nacin da fifa blokira ulaz botovima i osobama za koje misle da su se registrovali zadnji minut da kupuju i preprodaju karte.
Dakle, kao sto rekoh ja i danas mogu uci na PMA i vidjeti sa jos ima koliko hocete karata ostavljene za sekcije nasim navijacima. Ima jos mnogo ovih kategorija 3 karata sto su $180 u LA i Seattle.
Pretpostavljam da ce eventualno ivaj PMA prestati sa prodajom i te ce se onda karte prebaciti na normalnu prodaju bilo kome.
Takodje danas je Fifa otvorila svoj Marketplace za rasprodaju karata, za one osobe koje su kupile a nemogu ici na utakmicu. Znaci i tu ce biti karata za kupovinu.
I samo jos da dodam, meni je bilo lakse kupiti karte na fifinoj stranici nego ovde na klixu ostaviti komentar…![]()
Uspio sam nakon treceg submitovanja, vracanja dva puta nazad i dva refresha…
moj jaran sa floride je sinoć sve isprobao uljučujući i bosanski vpn i nije uspio. onda sam mu ja napravio profil i za desetak minuta sam vidio karte, on je onda preuzeo taj login i kupio isto prve 4 utakmica
apropo kodova, njih itekako ima i oni se koriste za kupovinu karata od 60 dolara jer se ta kategorija samo uz pomoć njih i može kupiti, ali ko tome ima pristup to je druga priča. npr. u torontu su to mjesta iza zadnjeg reda kategorije 3 pa do vrha te privremene tribine, nekih 5-6 redova, znači otprilike nekih 300 mjesta. naravno, to da savez o tome šuti nam dodatno pokazuje o kojim govnima se radi.
-
noviclan
#129 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo
To moramo upratiti, neka samo pumpaju cijene bar zbog bh guzonja kad je bal neka i hala goriDonieBrasco wrote: ↑02/04/2026 20:46 Koja je to krema iz BiH profitera, politicara, kriminalca, influencera koja ce ici tamo ?
- ZoomZoomKiwi
-
RJ57
#131 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo
cijene svega su jako visoke i pretjerane, ne samo karata za tu utakmicu u torontu, ali kome je to bitno taj će otići
svako ko ode da navija ili barem da da podršku našima (obuče dres ili bilo kako drugačije) je za svaku pohvalu a ne za opanjkavanje
svako ko ode da navija ili barem da da podršku našima (obuče dres ili bilo kako drugačije) je za svaku pohvalu a ne za opanjkavanje
-
ajdamo
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: Dvotočkaš
#132 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo
Viza je najveći smor od svega za sve ostalo postoji kredit pa ko voli nek izvoli.
Meni lično je peglanje oko viza najveći problem. Ne želim da me smaraju intervjuima i ostalim glupostima.
Znam koliko su se neki prijatelji i članovi šire porodice smorili dok su dobili vizu.
Sve to isto x2 jer treba viza i za Kanadu.
Meni lično je peglanje oko viza najveći problem. Ne želim da me smaraju intervjuima i ostalim glupostima.
Znam koliko su se neki prijatelji i članovi šire porodice smorili dok su dobili vizu.
Sve to isto x2 jer treba viza i za Kanadu.
-
RJ57
#133 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo
ne samo da šute nego i lažu, nisu nigdje spomenuli ulaznice od 60 $ , nigdje niti jednom jedinom riječiZoomZoomKiwi wrote: ↑02/04/2026 20:51 A kako savez šuti evo ovdje imaš sve:
https://www.nfsbih.ba/images/2026-D/004 ... CHycbgWsJA
-
DonieBrasco
#134 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo
Ali realno koje pogresno furanje buranije i smrtnika koji rade od 9 do 17h, da ides na drugi kontinent 2-3 dana radi utakmice i nazad, da odes iz BiH u Hrvatsku - Crnu Goru na more treba ti love, da letis nesto dalje po Europi jos skuplje.noviclan wrote: ↑02/04/2026 20:50To moramo upratiti, neka samo pumpaju cijene bar zbog bh guzonja kad je bal neka i hala goriDonieBrasco wrote: ↑02/04/2026 20:46 Koja je to krema iz BiH profitera, politicara, kriminalca, influencera koja ce ici tamo ?
- GandalfSivi
#135 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo
Ja znam sta je meni reprezentacija, samo ti svojim putem majstore…ZoomZoomKiwi wrote: ↑02/04/2026 20:47Eto toliko o tome.GandalfSivi wrote: ↑02/04/2026 20:42Bojkotujem FIFA klosare, ne dam im dinara. Prvu tekmu gledam u DC-u, drugu u Sarajevu, trecu i sve ostale na Korculi.ZoomZoomKiwi wrote: ↑01/04/2026 16:43 @GandalfSivi nek se angažuje.
Kad zna za izbore, vala zna i mora za tekme![]()
Bojkotuje reprezentaciju svoje domovine koju toliko voli da se maksimalno angažirao na tome da dijaspora glasa na izborima u domovini u kojoj ne živi. A kad mu je svjetsko prvenstvo u fudbalu bukvalno u komšiluku, onda su u pitanju neki principi.
- ZoomZoomKiwi
#136 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo
VidimGandalfSivi wrote: ↑02/04/2026 20:54Ja znam sta je meni reprezentacija, samo ti svojim putem majstore…ZoomZoomKiwi wrote: ↑02/04/2026 20:47Eto toliko o tome.GandalfSivi wrote: ↑02/04/2026 20:42
Bojkotujem FIFA klosare, ne dam im dinara. Prvu tekmu gledam u DC-u, drugu u Sarajevu, trecu i sve ostale na Korculi.
-
RJ57
#137 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo
svaka odluka je u redu. i bojkot fife isto
nema puno gorih NGO na svijetu od njih, ako uopšte ima
nema puno gorih NGO na svijetu od njih, ako uopšte ima
-
ajdamo
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: Dvotočkaš
- ZoomZoomKiwi
#139 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo
To je za vize tipa F, M i J.
Turistička viza je tip B-2.
-
akcija007
#140 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo
Ono sto vidim M 97 paket za sve tri utakmice oko 7000 KM + ulaznice + vize + dzeparac
Relax prima predrezervacije
Vize su najveci problem s BH pasosem. Sada ne znam ko ima drugi pasos npr hrvatski austrijski njemacki da li moze kupiti ulaznice za utakmice BH reprezentacije .
Individualno organizovati je nemoguce zbog viza . Povratna karta kosta najmanje 1000 eur .
Vize su najveci problem s BH pasosem. Sada ne znam ko ima drugi pasos npr hrvatski austrijski njemacki da li moze kupiti ulaznice za utakmice BH reprezentacije .
Individualno organizovati je nemoguce zbog viza . Povratna karta kosta najmanje 1000 eur .
-
Rob_Atl
#141 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo
Mislim da je svaki savez dobio 1000 ulaznica ovih od 60 dolara, sad kako ce oni to raspodjelit nemam blage. Vjerovatno ce navijacke grupe dobiti po tim cijenama, influencerke itd.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#142 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo
Ko zivi za nogomet 7000 i nije puno
Ipak je to drugi kontinent 3 grada
Jednom u zivotu je ovo
Sutra mozda bude svjetsko u italiji
Nije fora
Ipak je to drugi kontinent 3 grada
Jednom u zivotu je ovo
Sutra mozda bude svjetsko u italiji
Nije fora
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
-
izbjeglica_iz_besmisla
#145 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo
Zasto je nemoguce privatno organizovati. Ko nabavi kartu, ovo ostalo je lako bukirati .. a moze se stici americka viza srediti. Za kanadsku citam da se ceka 2 mjeseca, pa je taj dio mozda skakljivakcija007 wrote: ↑02/04/2026 21:06 Ono sto vidim M 97 paket za sve tri utakmice oko 7000 KM + ulaznice + vize + dzeparac
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#146 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo
ne znam, sto ne igraju ovdje kuci, ovako moram se prziti na LA suncu u sredini ljeta

-
Rob_Atl
#147 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo
Kako su ubacili pravu travu zadnji par tekmi je katastrofa, ne znam hoce li nariktat do svjetskog, ove 2 sto je Amerika odigrala i United bas je losa. Ne znam jel fifa odredjuje cijene pica i hrane, al u Atlanti je najeftinije kad su utakmice, 5 dolara piva, 2 dolara sokovi koje mozes da tocis do mile volje, 2 dolara hot dogovi itd. 
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#148 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo
Legenda kaže, Dzeko i Co. neće da igraju loko jer nema ćevapa na stadionu 
-
RJ57
#149 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo
Rob_Atl wrote: ↑03/04/2026 00:38 Kako su ubacili pravu travu zadnji par tekmi je katastrofa, ne znam hoce li nariktat do svjetskog, ove 2 sto je Amerika odigrala i United bas je losa. Ne znam jel fifa odredjuje cijene pica i hrane, al u Atlanti je najeftinije kad su utakmice, 5 dolara piva, 2 dolara sokovi koje mozes da tocis do mile volje, 2 dolara hot dogovi itd.![]()
koliko ja znam fifa uvijek određuje cijene. atlanta je zahvaljujući kokakoli najjeftiniji stadion u američkom profesionalnom sportu, ali nisam siguran kako će to izgledati na SP. sa jedne strane infantinova FIFA ne propušta šansu za svaki zarađeni cent, sa druge strane kola je jedan od glavnih sponzora, možda se izbore za neku reklamnu akciju baš u atlanti ... ko daje pare ima i neka prava
btw, stadion u atlanti je jedan od boljih za američki fudbal, ali je daleko najgori od svih NFL stadiona za fudbal. obsrtukcije pogleda su ogromne, sa cca. pola mjesta na stadionu se ne vidi cijeli teren. kompletene sekcije iza golova ne vide gol liniju a na klupskom svjetskom čak nisu uspjeli postaviti centralnu kameru da se vide korneri pa su morali raditi prijenose sa tri glavne kamera.
za SP to nažalost neće biti puno bolje. jesu uklonili blokove u ćoškovima i kamera će biti bolja ali za gledaoce na stadionu ostaje pušiona. bilo je priče da će podići teren dovoljno da bi se to otklonilo, ali ništa od toga, podigli su ga za nekih 75cm koliko je neophodno da bi se instalirali permavoidsi ispod trave (sistem za luftiranje i podlogu koji je FIFA zahtijevala) ali to je sve. velika sramota za FIFAu da će se na takvom stadionu igrati polufinale
p.s sama trava će biti vjerovatno OK, ovo za američke prijateljske nije bio taj konačni travnati teopih kome će se igrati, to će se odraditi do SP