EUROLIGA 2025/26

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#126 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by kakavdanakneiskustvu »

avetinja

#127 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by avetinja »

Ikseri seru po običaju. Bili su protesti za sve i veći nego za ovo danas, ali su bili relativno mali, a to je generalni problem jer narod nema svijest o protestima u širem smislu, da se izlazi za različite povode, a neće ni imati ako se svaki protesti osuđuju, oni od prije kao i ovi od danas. Svako izlaženje na ulice jača kritičko razmišljanje i treba im dati podršku u najvećem broju slučajeva.
kakavdanakneiskustvu

#128 Re: EUROLIGA 2025/26

ali protesti zbog igranja tekme drugog najjaceg takmičenja na svijetu, a šutnja zbog 30-godišnjeg propadanja društva.

ja i dalje čekam odgovor da li je Srbioja zločinačka država, i to odgovor od onih koji Izrael nazivaju zločinačkom državom, Je li takvima Izrael veći problewm od Srbije?
avetinja

#129 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by avetinja »

Upravo zbog takvog razmišljanja.

Ljudi izađu za Jablanicu, ovi im kažu šta ste sada našli izlaziti, što niste prije.

Mladi izađu na proteste zbog izostanka subvencija za stanove, psuju ih da uče i rade.

Danas izađu na proteste protiv utakmice, napadaju ih.

Sutra da izađu na proteste za dešavanja u Tuzli, rekli bi im da se uhvate problema u svom kantonu.

Mnogi razmišljaju samo u okviru svog interesovanja ili se tek tako prave pametni na društvenim mrežama, a lično nikada neće izaći ni na jedan protest.
Vitezanin

#130 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by Vitezanin »

Mi nikako da shvatimo da zabrane nisu baš naslijeđe otvorenih društava, ako već jesmo otvoreno društvo. Ako hoćemo zabrane, onda brate mili reci, "Mi ne želimo biti otvoreno društvo i sve što smo dosad govorili o Sarajevu i BiH je obična laž".

Bojkot je ok. Poziv na bojkot također. Protesti više nego ok, što neko reče, tako se izgrađuje društvo koje kritički promišlja.

Zabrane nisu ok, a njima na isti način pristupaju i radikalni desničari i radikalni ljevčari, zabrani ovo, zabrani ono. To ne ide s parolom "Mi smo otvoreni". Stvarno je jednostavno. Uostalom, mislim da se većina nas ovdje oko onoga što Izrael radi slaže, barem na ovom forumu. Nego, odjednom se lijepe etikete da je neko ljubitelj Izraela (ili Emirata, u manjoj mjeri) ili da podržava ono što Izrael radi, samo zato što je protiv zabrane igranja utakmice. Mislim ljudi, saberite se. :)

I još jedna stvar, čak da ovi igrači 100 puta jesu pro-izraelska vlada, to i dalje ne može biti razlog da nekome zabraniš da ti dođe. Znam da je nekima to teško shvatiti, ali ne možeš radi nečijeg mišljenja nekoga staviti na crnu listu. Nismo mi diktatura.
geoxx

#131 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by geoxx »

Ovaj clanak klixa o Happelu i zastavi definitivno jedan od glupljih u historiji portala.

Kakav poraz za narod da je ovo najcitaniji portal u drzavi jbt. Mora da je i jos gluplji avaz prepisao vijest, jedino i znaju prepisati.
avetinja

#132 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by avetinja »

To otvara novo pitanje, zašto je Rusima zabranjen nastup na sportskim takmičenjima. Naravno da znamo odgovor i da sam saglasan sa tim zabranama, ali vrijedi spomenuti.

Čak i liberalizam ima svoj paradoks u vidu dopuštanja primjene sile nad nasilnicima zbog zaštite pojedinca i društva. Ne može postajati potpuno otvoreno, organizovano društvo bez sankcija. Za neke stvar treba reći da nisu u redu.

Što se mene tiče, ova utakmica je namještena politička igranka, kao i konferencija rabina, a znamo zbog čega i na koga je usmjerena.
geoxx

#133 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by geoxx »

Usput, sta reci za ovu kuknjavu da se protestuje za srpske klubove. Zasto se onda Bosna borila za Aba ligu?

Igrati sa Zivinicama i Slobodom citavu sezonu i rahat.
Leopard_SA

#134 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by Leopard_SA »

Kmecanje pojedinaca na ovoj temi je strasno. Da, ne treba dozvoliti ni Dubaiu ni Hapoelu da igraju u Sarajevu.
Izrael je nedavno potpisao primirje i okoncao rat u kojem je pocinio genocid nad Pelstincima
Emirati u ovom trenutku vrse genocid nad Sudancima. Cinjenica da uopste ima onih koji podrzavaju odrzavanje ove utakmice u Sarajevu je zalosna.

A poredjenje ove utakmice sa utakmicama protiv ekipa iz Srbije je toliko neuporedivo i idiotski da nemam rijeci
Leopard_SA

#135 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by Leopard_SA »

geoxx wrote: 05/11/2025 16:23 Ovaj clanak klixa o Happelu i zastavi definitivno jedan od glupljih u historiji portala.

Kakav poraz za narod da je ovo najcitaniji portal u drzavi jbt. Mora da je i jos gluplji avaz prepisao vijest, jedino i znaju prepisati.
Zasto napisati normalan naslov ako mozes napisati senzacionalisticki idiotluk od naslova da izazoves reakcije ljudi koji nisu u stanju citati dalje od naslova
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#136 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by hrasno38 »

Chmoljo wrote: 05/11/2025 15:24
hrasno38 wrote: 05/11/2025 15:12
Pogresno si preveo ovaj tekst. Nisam rekao da se ovdje otkrijes jer me ne zanima ko si nego brate dragi imas te grupe na FB, imas Vesnu na FB pa joj lijepo svojim imenom i prezimenom napisi to sto si napisao ovdje. Ja sam vrlo javno napisao svojim imenom i prezimenom da sam protiv ove utakmice i boli me kurac hoce li me proglasiti antisemitom. Moj stav je takav prema zlocincima i zlocinackim drzavama. Ponavljam kada bude izraelska ekipa dolazila Bosni ili Zelji ili Sarajevu u takmicarskim utakmicama to je druga prica, necu ici ali necu ni osporavati a pogotovo necu imati drugacije misljenje prema Izraelu.
fino, imaš selektivan pristup zločinačkim državama. odnosno principijelan si tamo gdje možeš biti. kod utakmica koje nemaju takmičarski značaj za naše timove.

sve pet. :thumbup:

za razliku od tebe, ja i kažem da treba biti pametan, ali pri tome ne glumim selektivnu moralnu vertikalu.
NE potpuno netacno vrlo jasno sam rekao da Hpaoel igra protv Bosne ilineki izraelski klub protiv Zelej ili Sarajeva ili reprezentacija Izraela protiv nase a sto vazi i za Srbiju to bi bila neka druga prica koja se mora ispricati zbog mogucih konsekvenci nasim sportistima a ovo kurcanje je potpuno nepotrebno i ti to odlicno znas
nepass1

#137 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by nepass1 »

tramvajtrojka wrote: 01/11/2025 23:27
izvrsni direktor wrote: 28/10/2025 12:49 dodatna zarada, marketing, pojacavanje kontakta sa dubaijem, promocija vrhunske kosarke, na kraju, Euroliga u sarajevu....ali jok, ne valja to, citam na komentarima na klix.
narod koji sebi najgore samo zeli i planski radi na tome :-)
Image

Ide Vesna jako i pod punim gasom, nakon blokiranja sve i jednog građevinskog projekta u gradu, sredjivanja skenderije i zetre sad se prebacila na to da se ukine utakmica Eurolige i financiranje zelje i sarajeva :lol: :lol: hoce da se sadi drvece od tih para :mrgreen:
Pa ok zelju i fks i ne treba finansirati. Eto im navijaca, privatnika, sponzora i nek finansiraju
hrasno38

#138 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by hrasno38 »

avetinja wrote: 05/11/2025 16:24 To otvara novo pitanje, zašto je Rusima zabranjen nastup na sportskim takmičenjima. Naravno da znamo odgovor i da sam saglasan sa tim zabranama, ali vrijedi spomenuti.

Čak i liberalizam ima svoj paradoks u vidu dopuštanja primjene sile nad nasilnicima zbog zaštite pojedinca i društva. Ne može postajati potpuno otvoreno, organizovano društvo bez sankcija. Za neke stvar treba reći da nisu u redu.

Što se mene tiče, ova utakmica je namještena politička igranka, kao i konferencija rabina, a znamo zbog čega i na koga je usmjerena.
I kako to da objasnis ti pojedincima kojima se kita dize na Euroligu pa bi rekli da je to OK da sam Slobo Milosevic sa Karadzicem i Seselom dodju da igraju. I te kako namjesten od istog tipa koji je nastelio i tu konferenciju rabina. Samo me interesuje koja je razlika izmedju te konferencije i bspotrebnog i za Sarajevo putpuno nebitnog gostovanja obe ekipe koje trebaju da igraju. Stvarno je strasno ovdje citati pojedina razmisljanja
Bodkin

#139 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by Bodkin »

glupe price jebote kao da izraelski timovi vec ne igraju u evropi, i to u drzavama koje su ili najavile ili hoce da priznaju palestinu
Isner

#140 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by Isner »

Ovim cirkusom ništa se nije dobilo ali bi se puno moglo izgubiti..
kakavdanakneiskustvu

#141 Re: EUROLIGA 2025/26

avetinja wrote: 05/11/2025 16:10 Upravo zbog takvog razmišljanja.

Ljudi izađu za Jablanicu, ovi im kažu šta ste sada našli izlaziti, što niste prije.

Mladi izađu na proteste zbog izostanka subvencija za stanove, psuju ih da uče i rade.

Sutra da izađu na proteste za dešavanja u Tuzli, rekli bi im da se uhvate problema u svom kantonu.

Mnogi razmišljaju samo u okviru svog interesovanja ili se tek tako prave pametni na društvenim mrežama, a lično nikada neće izaći ni na jedan protest.
pa ne znam što bilo kome smeta igranje tekme u sarajevu kluba iz Izraela zbog postupaka izraelske vlade a prije 20 godina niko pa ni ovi isti ne protestuju zbog igranja srbijanskih klubova u sarajevu.

ja nesto kontam da mi u bih imamo daleko daleko više razloga da ukazujemo na genocid koji je počinjen ovdje kod nas, od strane najblize komsijske drzave nego na genocid na nekom drugom kontinentu, ali eto mozda je do mene jbg
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 05/11/2025 17:52, edited 1 time in total.
4L0n3

#142 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by 4L0n3 »

avetinja wrote: 05/11/2025 16:24 Što se mene tiče, ova utakmica je namještena politička igranka, kao i konferencija rabina, a znamo zbog čega i na koga je usmjerena.
Mozes li malo pojasnit ovo ? Kako je namjestena i za sta/koga se tacno namjesta?
kakavdanakneiskustvu

#143 Re: EUROLIGA 2025/26

Vitezanin wrote: 05/11/2025 16:14 Mi nikako da shvatimo da zabrane nisu baš naslijeđe otvorenih društava, ako već jesmo otvoreno društvo. Ako hoćemo zabrane, onda brate mili reci, "Mi ne želimo biti otvoreno društvo i sve što smo dosad govorili o Sarajevu i BiH je obična laž".

Bojkot je ok. Poziv na bojkot također. Protesti više nego ok, što neko reče, tako se izgrađuje društvo koje kritički promišlja.

Zabrane nisu ok, a njima na isti način pristupaju i radikalni desničari i radikalni ljevčari, zabrani ovo, zabrani ono. To ne ide s parolom "Mi smo otvoreni". Stvarno je jednostavno. Uostalom, mislim da se većina nas ovdje oko onoga što Izrael radi slaže, barem na ovom forumu. Nego, odjednom se lijepe etikete da je neko ljubitelj Izraela (ili Emirata, u manjoj mjeri) ili da podržava ono što Izrael radi, samo zato što je protiv zabrane igranja utakmice. Mislim ljudi, saberite se. :)

I još jedna stvar, čak da ovi igrači 100 puta jesu pro-izraelska vlada, to i dalje ne može biti razlog da nekome zabraniš da ti dođe. Znam da je nekima to teško shvatiti, ali ne možeš radi nečijeg mišljenja nekoga staviti na crnu listu. Nismo mi diktatura.
:thumbup: :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#144 Re: EUROLIGA 2025/26

geoxx wrote: 05/11/2025 16:26 Usput, sta reci za ovu kuknjavu da se protestuje za srpske klubove. Zasto se onda Bosna borila za Aba ligu?

Igrati sa Zivinicama i Slobodom citavu sezonu i rahat.
zasto smeta igranje hapoela u sarajebvu a ne smeta igranje zvezde u sarajevu. je li treba mozda nekome ponoviti da navi9jaciu zvezde slave Mladića kao heroja, da vlast u drzavi iz koje je zvezda i dalje smatra Mladića herojem? Je li nama u BiH veći problem ponašanje Izarela ili Srbije?
kakavdanakneiskustvu

#145 Re: EUROLIGA 2025/26

Bodkin wrote: 05/11/2025 17:15 glupe price jebote kao da izraelski timovi vec ne igraju u evropi, i to u drzavama koje su ili najavile ili hoce da priznaju palestinu
bas tako, igraju u bugarskoj od prošle sezone, i u litvi, pa ne znam da je bilo protesta
hrasno38

#146 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by hrasno38 »

kakavdanakneiskustvu wrote: 05/11/2025 17:42

pa ne znam što bilo kome smeta igranje tekme u sarajevu kluba izu Izraela zbog postupaka izuraelske vlade a prije 20p godina niko pa ni povi isti ne protestutrju zbog igranja srbijsn akih klubova u sarajevu.

ja nesto kontam da mi u bih imamo daleko daleko više razloga da ukazujemo na genocid koji je počinjen ovdje kod nas, od strane najblize komsijske drzave nego na genocid na nekom drugom kontinentu, ali eto mozda je do mene jbg
POnavljam da KK Bosna igra sa Hapoelom to bi se moralo igrati jer neigranjem bi bio ugrozen nas tim i platio bi ogrpomne kazne i morali bi se pomiriti sa tom utakmicom kao sto cemo se morati pomiriti sa utakmicom zenske kosarkaske reprezentacije koja ce igrati protiv Izraela ali takodje pred praznim tribinama.
Tako isto smo morali igrati protiv Srbije i Hrvatske sve takmicarske utakmica kao i protiv klubova Srbije i Hrvatske ali ni jedan klub iz Srbije i Hrvatske u Sarajevu, Tuzli i tvojoj Zenici nije nikada odigrao ovakvu utakmicu koja nema blage veze sa Bosnom i Hercegovinom. To pogtovo vazi za Srbiju koja je bila agresor na ovu zemlju i glavni konstruktor svih zlocina i genocida u njoj.
Pa provociras ovdje sa tim glupavim pitanjima da li je Srbija zlocinacka drzava. Meni jeste jer su mi majku sasjekli sijacem smrti dok ste vi drkali kurac po Zenici i ganjali sa vehabijama i mudzahedinima curice i zene u minjacima i drzali moralne pridike.
E vidis zato mi je Izrael potpuno siti kao i Srbija jer ubijaju djecu, zene sve sto je neduzno i nema aposlutno nikakve veze sa tim posranim ratom.
avetinja

#147 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by avetinja »

pa ne znam što bilo kome smeta igranje tekme u sarajevu kluba iz Izraela zbog postupaka izraelske vlade a prije 20 godina niko pa ni ovi isti ne protestuju zbog igranja srbijanskih klubova u sarajevu.

Srbijanski klubovi u Sarajevu igraju protiv KK Bosna. To nije isto, jednostavno se ne može porediti, jer u prvom slučaju nastupa domaći klub, a u drugom dva strana kluba. Niko nije protestvovao kada je BiH igrala sa Izraelom u Zenici, ova utakmica je nešto drugo.

Trebamo ukazivati na oba i na sve genocide, a Izrael je također učestvovao u genocidu tako što je prodavao oružje srpskoj strani.
Bodkin

#148 Re: EUROLIGA 2025/26

Post by Bodkin »

jel se protestuje samo protiv izraela ili je i UAE problem?
kakavdanakneiskustvu

#149 Re: EUROLIGA 2025/26

ja ne znam što su ovdje neki plaho nervozni, nema potrebe za time, šteti zdravlju

tekma je davno bila zakazana, makabi ,klub iz izraela i prošle sezone tekme igrao u litvi, bugarskoj i nije bilo nikakvih zajebancija

ovde se nasle besposlene osobe da protestuju a ne znaju ni koja liga je u pitanju, ali plaho im smeta klub iz izraela,ali im ne smeta igranje zvezde u sarajevu

budalaštine
kakavdanakneiskustvu

#150 Re: EUROLIGA 2025/26

avetinja wrote: 05/11/2025 17:58

Srbijanski klubovi u Sarajevu igraju protiv KK Bosna. To nije isto, jednostavno se ne može porediti, jer u prvom slučaju nastupa domaći klub, a u drugom dva strana kluba. Niko nije protestvovao kada je BiH igrala sa Izraelom u Zenici, ova utakmica je nešto drugo.

Trebamo ukazivati na oba i na sve genocide, a Izrael je također učestvovao u genocidu tako što je prodavao oružje srpskoj strani.
treba biti principijelan, ako smeta izraelskiu klub, i protestrujem zbog tpoga, logicno bi bilo protestovati još i više protiv igranja zvezde,ali jbg onda će te neko proglasiti nacionalistom lošim komšijom, ovako je lakše, jebo izrael.

kako napisah, izraelski klubovi od prošle sezone svoje tekme igraju u bugarskoj, litvaniji i nikakvih zajebancija nije bilo

ovde se nasle neke ko fol aktivistikinje koje gledaju kako će namaći koji dolar ko fol protestujući protiv igranja kluba iz izraela, smiješno, ne znaju ni koja je tacno liga u pitanju
Post Reply