U mojim ranim 20tim, bio sam dio jedne ekipe od 7-8 muskaraca i nekoliko djevojaka. Mahalska raja. Zajedno smo izlazili, druzili se, zajebavali. Dvoje iz naseg drustva su se uzeli izmedju sebe. Danas imaju kcerku i koliko ja mogu vidjeti, poprilicno skladan brak. Ja i jos jedan drug smo se takodjer ozenili i imamo dobar brak (kad sve saberes i oduzmes). Od ostalih drugarica jedna se udala i razvela, druga se nikad nije udala. Vidjam na instagramu da non stop putuje negdje. No s njima nisam u nekom kontaktu da bih znao detalje. Preostala 4 jarana se nikada nisu ozenili. Ljetos sam ih sve sreo i ovako izgleda njihov zivot: prvi je manje vise alkoholicar (al u pozitivnom smislu

). Ima fin posao, voza se na biciklu, dosta trenira, naleti mu pokoja al nije nesto aktivan. No voli popit. Svaki dan popije, za moj ukus malo i previse. Ne pravi probleme al dusa mu popit. S njim je bas lijepo druziti se. Druga dvojica su ostali u nekim kasnim pubertetskim godinama. Sreo ih na starom mjestu, na jednoj livadi iza zgrade. Zapalili dzoint, imaju neku jeftinu dvolitru kraj sebe. Bile i neke cure tu. Grickaju suncokrete. Ono, klasicno gubarenje kod zgrade, samo sto su ovi u radim i srednjim 40tim. Sta ima, sta radite? E'o sovimo po malo

Cetvrti jaran je izabrao malkice drugaciji put. Ide po plesnim skolama, ganja zene. Auto mu oprano i usisano. Mirise. Mene bude stid mog auta

i sta mu djeca uradise. To je markirana odjeca i obuca. To se ide na ples. Izasli u grad, kaze mogu do devet a onda se trebam naci sa jednom. Rekoh, moze drug, jbg razumijem.
Tako da... imam par primjera samaca gdje je svako od njih izabrao svoj neki put. Svi su snadjeni, imaju posao, platu. Svi su se pomirili sa cinjenicom da nece imati porodicu i vjerovatno nece imati djecu. To mirenje sam vidio jos prije par godina kada su bili u kasnim tridesetim. Tacno vidis da su sa sobom popili kafu i jednostavno to prihvatili. Kao sto svi mi prihvatimo cinjenicu da cemo jednog dana umrijeti, tako su i oni prihvatili svoju situaciju. Ne bih rekao da je iko od njih tuzan ili nesretan zbog toga, ili da pati. Vise mi lici na osjecaj kad propustis neku priliku pa si svjestan toga. Evo recimo, ovaj sto voli popit je meni 2011-e govorio da kupimo bitcoine. Sve skontali gdje i kako i nismo kupili. Otisli i popili te pare. Ljetos bas pricamo o tome i smijemo se kako smo ofulali u zivotu. Eh tako se meni cini njihov pogled i na samacki zivot.