US Open 2023
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- necko_hz
#126 Re: US Open 2023
Deprimirajuće je. Evo u ovom petom gemu mislim da je Zverev ubacio gotovo sve prve servise i nijedan poen nije dobio asem ili servis vinerom, sve mu je ovaj vratio. To je ubitačno za igrača kome u 99% mečeva takvi servisi donose lake poene.
Dobio je gem zahvaljujući nekim Carlosovim greškama i svom majstorskom pasingu iz bekhenda, ali sljedeći put kad ne bude takvih Carlosovih grešaka, znaju obojica da ide brejk.
I ta spoznaja da se suštinski ne pitaš ništa je ubitačna za samopouzdanje.
Dobio je gem zahvaljujući nekim Carlosovim greškama i svom majstorskom pasingu iz bekhenda, ali sljedeći put kad ne bude takvih Carlosovih grešaka, znaju obojica da ide brejk.
- ultima_palabra
#127 Re: US Open 2023
Jeste, ali je u prvom setu Sale imao dvije brejk lopte, obje na Carlosov drugi servis i obje je napravio neforsiranu gresku. Nakon toga je izgubio svoj servis, Carlos je vratio samopouzdanje i to je postao skroz drugi mec.necko_hz wrote: ↑07/09/2023 04:33 Deprimirajuće je. Evo u ovom petom gemu mislim da je Zverev ubacio gotovo sve prve servise i nijedan poen nije dobio asem ili servis vinerom, sve mu je ovaj vratio. To je ubitačno za igrača kome u 99% mečeva takvi servisi donose lake poene.
- necko_hz
#128 Re: US Open 2023
Nisam gledao, zasp'o sam bio, u suštini se nisam ni referirao na to, već isključivo na ovu situaciju i odnos snaga u drugom.ultima_palabra wrote: ↑07/09/2023 04:39Jeste, ali je u prvom setu Sale imao dvije brejk lopte, obje na Carlosov drugi servis i obje je napravio neforsiranu gresku. Nakon toga je izgubio svoj servis, Carlos je vratio samopouzdanje i to je postao skroz drugi mec
Ne sporim, nije prvi ni posljednji put da je Zverev u samoubilačkom modu sam od sebe..
A sad je već u centrifugi i ništa se ne pita.
- necko_hz
#129 Re: US Open 2023
82% vraćenih prvih servisa Zvereva. 
- ultima_palabra
#130 Re: US Open 2023
Nevjerovatno stvarno da je u prva dva seta osvojio samo pet gemova. Samoubilacki mod ali i briljantnost protivnika.necko_hz wrote: ↑07/09/2023 04:42Nisam gledao, zasp'o sam bio, u suštini se nisam ni referirao na to, već isključivo na ovu situaciju i odnos snaga u drugom.ultima_palabra wrote: ↑07/09/2023 04:39Jeste, ali je u prvom setu Sale imao dvije brejk lopte, obje na Carlosov drugi servis i obje je napravio neforsiranu gresku. Nakon toga je izgubio svoj servis, Carlos je vratio samopouzdanje i to je postao skroz drugi mec
Ne sporim, nije prvi ni posljednji put da je Zverev u samoubilačkom modu sam od sebe..
A sad je već u centrifugi i ništa se ne pita.
- necko_hz
#131 Re: US Open 2023
Pravi i Carlos dosta grešaka, možda bi Zverev ako bi pojačao i uspio nešto uraditi u ovom setu.
Mada mu govor tijela ne obećava nikako.
Mada mu govor tijela ne obećava nikako.
-
RJ57
#132 Re: US Open 2023
ovaj monstrum je već sad nabildaniji od rafe

nadajmo se finalu kome se cijeli svijet nada

nadajmo se finalu kome se cijeli svijet nada
-
Nisamsdaali
#133 Re: US Open 2023
Alcaraz došao do procenta pobjeda od 80 u karijeri nakon 37 poraza, Rafa je nakon 37 poraza imao 73.8% a Novak 67.5%
- auspuhc
#134 Re: US Open 2023
Kad se sjetim price prije nekoliko godina kako ce Zverev imat dvocifren broj slemova. A on izgleda nece ni do jednog doci. U onom finalu protiv Thiema je bio najblize tome. Kad ga vec spomenuh, sta je sa Thiemom? Moze li se vratiti u vrh tenisa? Tek je napunio 30.
- necko_hz
#135 Re: US Open 2023
A šta ćeš, tako to ide, sve su to prognoze i projekcije, a puno toga se treba potrefiti na svakom planu da bi se nešto ostvarilo. Ako ništa i Nadal je govorio nekoliko puta da je Zverev igrač te kategorije i da očekuje da osvoji nekoliko Slamova, jer je on nekako i najbolje mogao osjetiti njegov nivo.
Thiema mi jeste najviše žao jer je, a govorio sam to nekoliko puta, imao i fizičke i tehničke karakteristike ravne onima koji su imali pripadnici Velike trojke plus Alcaraz. Podjednako kvalitetna kontrola udaraca i na osnovnoj i nekoliko metara iza, fizička elastičnost, balans u ofanzivi i defanzivi, sposobnost korištenja i spina i flata. Vjerujem da bi jedan od RG-ova koje je Đoković osvojio 2021. i 2023. godine pripao njemu da je ostao zdrav.
Falila mu je ona šampionska prgavost, arogancija, više samopouzdanja i kao posljedica nedostatka istog i više rutine, jer neki porazi koje je sebi dozvoljavao u periodu 2017. do 2020. su tragikomični. Tačnije, ne neki nego mnogi.
Ali rivalstvo njega i Alcaraza moglo je biti strašan dodatak tenisu. To bi prštalo od atraktivnosti i kvaliteta i biće mi strašno žao ukoliko se ne vrati makar približno nekadašnjem nivou i ne priušti nam nekoliko takvih mečeva.
Ne bi Carlosu bilo nimalo lako, jednako kao što nije bilo ni Đokoviću ni Nadalu, jer Thiemove karakteristike i sposobnosti, ti spinovi sa bekhenda u kombinaciji sa brutalnom snagom, mogućnost da te u svakom poenu i svakom udarcu, koliko god ga dobro odigraš, vraća na početak zahvaljujući činjenici da se posebno pozicionira na svaki i doslovno ulazi u putanju loptice bez obzira je li na osnovnoj liniji ili skroz iza nje, toliko otežavaju posao protivnicima da nije ni čudo što su se Rafa i Novak toliko mučili sa njim u posljednjim mečevima prije povrede.
Thiema mi jeste najviše žao jer je, a govorio sam to nekoliko puta, imao i fizičke i tehničke karakteristike ravne onima koji su imali pripadnici Velike trojke plus Alcaraz. Podjednako kvalitetna kontrola udaraca i na osnovnoj i nekoliko metara iza, fizička elastičnost, balans u ofanzivi i defanzivi, sposobnost korištenja i spina i flata. Vjerujem da bi jedan od RG-ova koje je Đoković osvojio 2021. i 2023. godine pripao njemu da je ostao zdrav.
Falila mu je ona šampionska prgavost, arogancija, više samopouzdanja i kao posljedica nedostatka istog i više rutine, jer neki porazi koje je sebi dozvoljavao u periodu 2017. do 2020. su tragikomični. Tačnije, ne neki nego mnogi.
Ali rivalstvo njega i Alcaraza moglo je biti strašan dodatak tenisu. To bi prštalo od atraktivnosti i kvaliteta i biće mi strašno žao ukoliko se ne vrati makar približno nekadašnjem nivou i ne priušti nam nekoliko takvih mečeva.
Ne bi Carlosu bilo nimalo lako, jednako kao što nije bilo ni Đokoviću ni Nadalu, jer Thiemove karakteristike i sposobnosti, ti spinovi sa bekhenda u kombinaciji sa brutalnom snagom, mogućnost da te u svakom poenu i svakom udarcu, koliko god ga dobro odigraš, vraća na početak zahvaljujući činjenici da se posebno pozicionira na svaki i doslovno ulazi u putanju loptice bez obzira je li na osnovnoj liniji ili skroz iza nje, toliko otežavaju posao protivnicima da nije ni čudo što su se Rafa i Novak toliko mučili sa njim u posljednjim mečevima prije povrede.
-
sukis
#136 Re: US Open 2023
Jedini teniser koji je zasluzio vise GS od onog sto je uzeo je Andy Murray, u bilo kom drugom vremenu da se pojavio imao bi dvocifren broj GS, na njegovu zalost i nesrecu igrao je u vremenu kada je to bilo nemoguce napraviti, u vremenu velike trojke.
Po mom skromnom misljenju Zverev bar do sada nije zasluzio da osvoji neki GS, uzeo je olimpijadu i tu mu je sreca sto se Djokovic raspao po onoj vrucini pa se ovaj vratio iz vec izgubljenog meca.
Sto ze tice Thiema, slazem se, da nije bilo povreda vjerovatno bi imao jos neki GS, ali takva je situacija bila i sa Del Potrom, to su neki igraci koji su mogli vise ali im njihovo tijelo to nije dalo.
Po mom skromnom misljenju Zverev bar do sada nije zasluzio da osvoji neki GS, uzeo je olimpijadu i tu mu je sreca sto se Djokovic raspao po onoj vrucini pa se ovaj vratio iz vec izgubljenog meca.
Sto ze tice Thiema, slazem se, da nije bilo povreda vjerovatno bi imao jos neki GS, ali takva je situacija bila i sa Del Potrom, to su neki igraci koji su mogli vise ali im njihovo tijelo to nije dalo.
- necko_hz
#137 Re: US Open 2023
Da je zaslužio i mogao osvojiti više, jeste i mogao je, ali Andy je imao ograničenja koja mnogi ne žele da priznaju i misle da to ide jednolinearno; u prevodu, da to što su ga ova trojica spriječavala da osvaja titule, da nijedan igrač iz drugih era ne bi.
Mislim da to nije baš tako. Ne tvrdim, jer pričamo hipotetički i nemamo argumenata na koje se možemo pozvati, ali mislim da bi ga ograničenja koja je imao u ovoj eri koštala i dominacije i u nekim drugim, jer su postojali ATG igrači koji su bili kompletniji i bolji. To su bili i Borg i Lendl, recimo, a to bi sigurno bili i Agassi i Sampras u kontekstu ere 90-tih i okolnosti specifičnih za taj period.
Mislim da bi Andyjeve najveće šanse bile da je, recimo, Hewittovo godište i da se pojavio tada. Sampras je bio na zalasku, u debelom padu, Federer još nije eksplodirao, a glavna konkurencija bi mu bili Agassi, Hewitt, Safin, Ferrero, Roddick, igrači koje bi u tim godinama mogao taktički i fizički eksploatisati. Čak bi dobro kotirao i sa Federerom, jer, kao što znamo, opasno ga je mučio u prvim godinama karijere čak i dok je bio mlad, a Federer u takozvanom "primeu". To bi bilo još izraženije da su isto i slično godište i da su im se putevi tada ukrštavali.
No sve su to 'if' kombinacije o kojima možemo palamuditi samo.
Mislim da to nije baš tako. Ne tvrdim, jer pričamo hipotetički i nemamo argumenata na koje se možemo pozvati, ali mislim da bi ga ograničenja koja je imao u ovoj eri koštala i dominacije i u nekim drugim, jer su postojali ATG igrači koji su bili kompletniji i bolji. To su bili i Borg i Lendl, recimo, a to bi sigurno bili i Agassi i Sampras u kontekstu ere 90-tih i okolnosti specifičnih za taj period.
Mislim da bi Andyjeve najveće šanse bile da je, recimo, Hewittovo godište i da se pojavio tada. Sampras je bio na zalasku, u debelom padu, Federer još nije eksplodirao, a glavna konkurencija bi mu bili Agassi, Hewitt, Safin, Ferrero, Roddick, igrači koje bi u tim godinama mogao taktički i fizički eksploatisati. Čak bi dobro kotirao i sa Federerom, jer, kao što znamo, opasno ga je mučio u prvim godinama karijere čak i dok je bio mlad, a Federer u takozvanom "primeu". To bi bilo još izraženije da su isto i slično godište i da su im se putevi tada ukrštavali.
No sve su to 'if' kombinacije o kojima možemo palamuditi samo.
- ¤ jelena ¤
#138 Re: US Open 2023
Ma, pojma nemam, samo ne mogu vjerovati da je neko platio silne pare da gleda meč, a onda bez pogovora izašao jer se Đoković izderao na njega i mahnuo mu rukom da izađe.Bodkin wrote: ↑05/09/2023 23:24Mislim da ga je novak izbacio¤ jelena ¤ wrote: ↑05/09/2023 23:17 Nisam skontala....je li onog iz publike izbacilo obezbjeđenje ili je jadnik stvarno sam izašao jer je Đoković mahnuo rukom i dobacio mu da napusti tribine?!
Izgledalo je svakako kao da je u njegovom boxu bio
S druge strane, ako je divljak dreknuo "aut!" (ja sam čula da je nešto dobacio, ali nisam zaista čula šta) onda mu i nije mjesto u gledalištu i trebalo je obezbjeđenje da ga izbaci.
Elem, za nekog ko duuugo nije pratio tenis, ovo je patnja živa za gledati. Prije su se dernjali samo igrači, sad se dernja i publika....užas živi.
Svaka čast vama koji to možete slušati satima.
-
RJ57
#139 Re: US Open 2023
jedini koji je bio taj nivo je delpo ali njega je tijelo izdalo. murray je bio tu negdje i to je to. svi ostali su daleko ispod uključujući i thiema i zvereva i sve ostale
thiem zverev TB petog seta u finalu us opena je najbolji dokaz njihove inferiornosti. to je bilo mukotrpno, pune gaće i jednom i drugom, smrad se do žitomislića osjetio. ja nikad ništa gore u jednom finalu GS nisam gledao a gledao sam čak i graf-zvereva
thiem zverev TB petog seta u finalu us opena je najbolji dokaz njihove inferiornosti. to je bilo mukotrpno, pune gaće i jednom i drugom, smrad se do žitomislića osjetio. ja nikad ništa gore u jednom finalu GS nisam gledao a gledao sam čak i graf-zvereva
- ultima_palabra
#140 Re: US Open 2023
WTF je ovo na Gauff-Muchova mecu 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#142 Re: US Open 2023
podrška, trebaju se i ostali gledatelji uključiti
-
Osmi Socrates
#143 Re: US Open 2023
Oni se uključili da ove aktiviste izbace. 
- ultima_palabra
#144 Re: US Open 2023
Koliko sam shvatio, ima ih troje i nisu u stanju da ih izbace 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#145 Re: US Open 2023
zalijepio se brat za stolicu, nema izbacivanja tek takoultima_palabra wrote: ↑08/09/2023 02:44 Koliko sam shvatio, ima ih troje i nisu u stanju da ih izbace![]()
-
RJ57
#147 Re: US Open 2023
zabalenka nije znala da se TB u odlučujućem setu igra do 10 
-
Nisamsdaali
#148 Re: US Open 2023
Kvota na Djokovića 1.05 u polufinalu slama, da nije Alkaraza ovo danas bi bila mala maca u odnosu na weak eru 02-06
- necko_hz
#149 Re: US Open 2023
Sreća pa je na Rafu protiv Ferrera u finalu Slama 2013. bila puno veća. A tek na Federera protiv Bjorkmana 2006., pitanje je dal' je i bilo kvote.
-
Nisamsdaali
#150 Re: US Open 2023
Ferrer je ipak top 5 teniser, a prije finala je odigrao najbolji meč na šljaci u prethodnih 15-ak godina protiv Novaka. Generalno je Rafa imao najmanje sreće sa tim “erama”, došao pred kraj weak ere a otišao pred početak Djocaraz duopola (vratit će se dogodine ali kao farewell sezona, neozbiljno je očekivati ozbiljne rezultate i formu). Taman kad je sazrio van šljake, pojavili se Djoković, Murray uz fantastičnu prateću klapu i naravno već etabiliarnog Federefa