Policijska kontrola

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
emko1234

#126 Re: Policijska kontrola

Post by emko1234 »

mali jomu wrote: 17/04/2022 16:55 Image

https://faktor.ba/vijest/zestoki-koment ... ati/160473

Sa policijom nema zajebancije... :mrgreen:
Punjenje budžeta na silu i ispunjavanje dnevnih kvota kazni. Nemam ništa protiv da se kazni onaj ko je za kazne, ali valjda saobraćajna policija ima i neku drugu ulogu osim fatanja prestupnika kako bi se napunio budžet optšine ili kantona.
2013.godine sa starim u Trstu u eri kad navigacije nisu bile 100% pouzdane ko danas uletimo greškom u jednosmjernu ulicu u kojoj nije bilo na našu sreću saobraćaja ( radni dan oko 10.00 ujutro ). Na izlazu iz iste pravo na karabinjere. Policajac nas zaustavi, sreća jedan od onih talijana koji će pričat na engleskom. Damo dokumente, objasnimo čovjeku, pokaže navigaciju koja nas je pogrešno skrenula. Nikakve kazne čak su se ponudili da nas otprate dio pute iz tog labirinta jednosmjernih ulica u centru grada.
Poenta je da i policajac treba odmjeriti i nekad izreći i opomenu. Ne valjda samo i isključivo tražiti razlog da napiše nalog.
Ateista

#127 Re: Policijska kontrola

Post by Ateista »

Raigor Stonehoof wrote: 18/04/2022 10:45
Ateista wrote: 18/04/2022 10:14

Da vozimo po ogranicenju koje je odredjeno na osnovu vozila i njihovih mogucnosti od prije 40-50 godina, i na osnovu mogucnosti da vozi stari dedo koji je jedva prosao ljekarski pregled. :-)
uputi inicijativu za promjenu zakona pa ako uspijes, onda vozi onako kako se odredi

u suprotnom, postuj zobs ili snosi posljedice. ne vidim problem u tome, kao ni sa bilo kojim drugim zakonom.
Jasno je da od toga nema nista, to im puni budzet i sigurno nece promijeniti nesto sto im je zlatna koka. Prihvatam da platim kaznu kad me uhvate, to je bio vise odgovor na to wanabe kriminalci i kako bi trebalo biti normalno postovati propise, a voznja po ovakvim ogranicenjima je sve samo ne normalna za bar prosjecnog vozava sa prosjecnim i ispravnim vozilom.
Ateista

#128 Re: Policijska kontrola

Post by Ateista »

black_adrian wrote: 18/04/2022 10:51
Ateista wrote: 18/04/2022 10:14 Da vozimo po ogranicenju koje je odredjeno na osnovu vozila i njihovih mogucnosti od prije 40-50 godina, i na osnovu mogucnosti da vozi stari dedo koji je jedva prosao ljekarski pregled. :-)
Slazem se :thumbup:

Nit sam kad postovao, nit cu ikad postovati ogranicenja na otvorenoj cesti. Znam gdje su radari, prelistam patrole za taj dan, malo pratim Viber grupu i gas.

Ne divljam, nikad me krivina nije "izbacila" nit sam nekad nekog ugrozio, al ne mogu spore vožnje i usporenih ljudi nikako.
:thumbup: Ni ja isto, uradim sta mogu da se pripremim na moguce radare, nemoguce se 100% pripremiti ali moze se izbjeci dosta kazni. Isto tako nikad nikog nisam ugrozio svojom voznjom.
mali jomu

#129 Re: Policijska kontrola

Post by mali jomu »

Ja navijam za policiju :mrgreen:

a to da nista ne rade... aha, vidim sta pisete, da nista ne rade ne bi ovoliko na njih :lol:
mali jomu

#130 Re: Policijska kontrola

Post by mali jomu »

Sto se tice saobracaja i kazni... tu se samo radi o dvije stvari, ili ce te vi vozit auto... ili ce auto vozit vas.

ili smanji gas, ili dodaj gas,

odaberite :mrgreen:
mali jomu

#131 Re: Policijska kontrola

Post by mali jomu »

a kazne za parkiranje... ljepe ih svakom, sto ne bi i vama, koji ste vi kurac da vas preskoce :mrgreen:
black_adrian
Vozim: vjetar

#132 Re: Policijska kontrola

Post by black_adrian »

dodajemo gas
mali jomu

#133 Re: Policijska kontrola

Post by mali jomu »

black_adrian wrote: 18/04/2022 16:39 dodajemo gas
Svako dodaje gas, ko ti jedini sto ga gasa... samo treba znati i gdje ga smanjiti :mrgreen:
Last edited by mali jomu on 18/04/2022 16:46, edited 1 time in total.
black_adrian
Vozim: vjetar

#134 Re: Policijska kontrola

Post by black_adrian »

mali jomu wrote: 18/04/2022 16:42 Svako dodaje gas, ko ti jedini sto ga gasa... samo treba znati i gdje ga smanjiti :lol:
ja ga dajem gdje vi kocite :mrgreen: :lol:
mali jomu

#135 Re: Policijska kontrola

Post by mali jomu »

black_adrian wrote: 18/04/2022 16:46 ja ga dajem gdje vi kocite :mrgreen: :lol:

Foliras... :mrgreen:
mali jomu

#136 Re: Policijska kontrola

Post by mali jomu »

Policiji su najbezvezniji ovi sto ih foliraju... samo ih puste pa ih sjebu :mrgreen:
mali jomu

#137 Re: Policijska kontrola

Post by mali jomu »

Prije nego sto vas policija zaustavi sto gasate... pusti vas 100x, konta haj malo nek oceifi, malo tamo malo vamo nije problem, jer je normala da se MALO gasa, to svako radi, ali ako pocnes gasat tamo gdje moras smanjit gas... zaustavit ce te,

ako nastavit gasat gdje ne smijes gasat... na meti si, stalno ce te zaustavljat, pokupit ces kazni... milijardu

o tome se radi... gasaj ga ti, ali tamo gdje ga mozes gasat, ovo drugo... mora te kaznit jer foliras da znas vozit auto :mrgreen:
auspuhc

#138 Re: Policijska kontrola

Post by auspuhc »

Raigor Stonehoof wrote: 15/04/2022 11:03 da te hoce americka policija zaustavit pa ih upitaj za prava :D

suti i odgovori, manje preseravanja vise poslusnosti i brze ces nastaviti put.
Kamo srece da je nasa policija priblizna njihovoj pa da klosarcici dobiju sta zasluzuju.

Ko je normalan sa policijom nece imati problema. Cak i polunormalni poput mene nemaju.
Ateista

#139 Re: Policijska kontrola

Post by Ateista »

mali jomu wrote: 18/04/2022 17:02 Prije nego sto vas policija zaustavi sto gasate... pusti vas 100x, konta haj malo nek oceifi, malo tamo malo vamo nije problem, jer je normala da se MALO gasa, to svako radi, ali ako pocnes gasat tamo gdje moras smanjit gas... zaustavit ce te,

ako nastavit gasat gdje ne smijes gasat... na meti si, stalno ce te zaustavljat, pokupit ces kazni... milijardu

o tome se radi... gasaj ga ti, ali tamo gdje ga mozes gasat, ovo drugo... mora te kaznit jer foliras da znas vozit auto :mrgreen:
I nije bas ovako, to bi znacilo da imaju pregled stalno ko koliko brzo vozi i slicno. U stvarnosti je pitanje samo hoces naletiti na radar u nezgodnom momentu ili ne. Koliko puta sam pravo brzo vozio veliki dio puta, onda mi prihe radara neko blicne pa usporom, ili bas tad naletim na nekog peglaca pa moram usporiti i to me spasi kazne. Isto tako se moze desiti da neko generalno sporo vozi i po propisima, ali jednom malo prekoraci da pretekne nekog i naleti na radar, dzaba sto je taj sve vrijeme vozio po propisu a ja nisam, ako je on naletio na radar kad ne treba a ja nisam. :D
Znam isto za slucajeve ljudi koji generalno peglaju pa i ne razmisljaju o stacionarnim radarima, pa se nekad desi da prodju 71 pa ih blicne, dok mi koji vozimo brze znamo gdje su i jako je mala sansa da nas blicne.
mali jomu

#140 Re: Policijska kontrola

Post by mali jomu »

Ateista wrote: 19/04/2022 08:38 I nije bas ovako, to bi znacilo da imaju pregled stalno ko koliko brzo vozi i slicno. U stvarnosti je pitanje samo hoces naletiti na radar u nezgodnom momentu ili ne. Koliko puta sam pravo brzo vozio veliki dio puta, onda mi prihe radara neko blicne pa usporom, ili bas tad naletim na nekog peglaca pa moram usporiti i to me spasi kazne. Isto tako se moze desiti da neko generalno sporo vozi i po propisima, ali jednom malo prekoraci da pretekne nekog i naleti na radar, dzaba sto je taj sve vrijeme vozio po propisu a ja nisam, ako je on naletio na radar kad ne treba a ja nisam. :D
Znam isto za slucajeve ljudi koji generalno peglaju pa i ne razmisljaju o stacionarnim radarima, pa se nekad desi da prodju 71 pa ih blicne, dok mi koji vozimo brze znamo gdje su i jako je mala sansa da nas blicne.

Svi tako rade, "normalica"... snalazi se :mrgreen:
Ateista

#141 Re: Policijska kontrola

Post by Ateista »

mali jomu wrote: 19/04/2022 17:34
Ateista wrote: 19/04/2022 08:38 I nije bas ovako, to bi znacilo da imaju pregled stalno ko koliko brzo vozi i slicno. U stvarnosti je pitanje samo hoces naletiti na radar u nezgodnom momentu ili ne. Koliko puta sam pravo brzo vozio veliki dio puta, onda mi prihe radara neko blicne pa usporom, ili bas tad naletim na nekog peglaca pa moram usporiti i to me spasi kazne. Isto tako se moze desiti da neko generalno sporo vozi i po propisima, ali jednom malo prekoraci da pretekne nekog i naleti na radar, dzaba sto je taj sve vrijeme vozio po propisu a ja nisam, ako je on naletio na radar kad ne treba a ja nisam. :D

Svi tako rade, "normalica"... snalazi se :mrgreen:
Ovo je bio vise komentar na ono da policija malo pusti a malo kazni, realno kaznjavaju kad god imaju priliku, samo sto vecinom ne vide srecom prekrsah. :D
mali jomu

#142 Re: Policijska kontrola

Post by mali jomu »

Ateista wrote: 19/04/2022 18:32 Ovo je bio vise komentar na ono da policija malo pusti a malo kazni, realno kaznjavaju kad god imaju priliku, samo sto vecinom ne vide srecom prekrsah. :D
Kaznit ce svaki put ako gasas tamo gdje treba smanjit... odmah zaustavi na sred ulice. (nauci vozit auto) :mrgreen:

a ove "normale" gdje neko izleti pa se vrati... (tamo gdje moze...) niko to ne vidi :mrgreen: osim ovih papaka sto snimaju kad neko negdje pretice :mrgreen:

jbg, ako zaustavi... ne foliras nista, jesam, spor... puko iza njega, opet cu ako ga stignem, strasno (znaju to svi o cemu se radi :lol: )

nekad malo stobom tamo vamo da ohladis, a ako ih bezobrazno foliras dobijes kaznu... :mrgreen:

NEMOJTE BITI BEZOBRAZNI
mali jomu

#143 Re: Policijska kontrola

Post by mali jomu »

Svako zna da pretiče, ali ne zna svako bezbjedno da pretiče.

Image

Odluka o preticanju moze da bude posljednja odluka koju vozac donosi u zivotu.

https://www.automobili.ba/odluka-o-pret ... -u-zivotu/
mali jomu

#144 Re: Policijska kontrola

Post by mali jomu »

Ako si pod cugom i tako to... pa sjeo za volan, ovako te nesto ceka za koju minutu.

mali jomu

#145 Re: Policijska kontrola

Post by mali jomu »

Ako nisi pod cugom i tako to... dobar si vozac i sve toooo svasta " majstorski", a ne znas sta vozis, u super najboljem ovako nesto prolazis.

POGLEDAJ:

https://www.youtube.com/watch?v=4oCeCb_ ... 1lji%C4%87
Ateista

#146 Re: Policijska kontrola

Post by Ateista »

mali jomu wrote: 20/04/2022 17:00 Ako si pod cugom i tako to... pa sjeo za volan, ovako te nesto ceka za koju minutu.

Ja fakat ne mogu da shvatim ovo snimanje nesreca, hajd ok dok su vozili sto su ga snimali dok svera, ali nakon sudara da izadje i snima skrseno vozilo i ljude unutra, to mi je fuj.
Ako mozes pomozi ljudima, ako ne mozes ok, ali ova snimanja, kakvu bih kaznu ovakvima spucao...
vjeshalica

#147 Re: Policijska kontrola

Post by vjeshalica »

mali jomu wrote: 20/04/2022 17:00 Ako si pod cugom i tako to... pa sjeo za volan, ovako te nesto ceka za koju minutu.

Tebe nije zanimalo da potrazis pravi razlog sto se ovo desilo pa si poletio da nekoga optuzis da je cugao.
Pokojni Milenko nije cugao,vozio je raskopljenu ormarcinu u Hyundaiu,bio je dijabeticar kojem je pozlilo.
A protiv seljackoglavog Muhameda iz Tesnja koji je snimao dogadjaj je pokrenuta istraga.
Bar se malo udostoji da ne budes nazor pametan.
Pogotovo ne na danasnjem vremenu.
Sram te bilo
Ateista

#148 Re: Policijska kontrola

Post by Ateista »

vjeshalica wrote: 21/04/2022 09:17

Tebe nije zanimalo da potrazis pravi razlog sto se ovo desilo pa si poletio da nekoga optuzis da je cugao.
Pokojni Milenko nije cugao,vozio je raskopljenu ormarcinu u Hyundaiu,bio je dijabeticar kojem je pozlilo.
A protiv seljackoglavog Muhameda iz Tesnja koji je snimao dogadjaj je pokrenuta istraga.
Bar se malo udostoji da ne budes nazor pametan.
Pogotovo ne na danasnjem vremenu.
Sram te bilo
Neka je pokrenuta istraga, nadam se da je zestoko kaznjen za to.
Haris.ba

#149 Re: Policijska kontrola

Post by Haris.ba »

Ateista wrote: 21/04/2022 11:05 Neka je pokrenuta istraga, nadam se da je zestoko kaznjen za to.
Za sta da ga kazne?
NediM17

#150 Re: Policijska kontrola

Post by NediM17 »

Davno se vodila rasprava o ovome, snimatelj je idiot ali nista mu se nije desilo.
A rezultati obdukcije nisu nikad objavljeni iako je receno da ce biti radjena.
Tako da ta romansirana objava njegovog jarana na fejsbuku o tome da mu je pozlilo od secera je ni'dje veze (o mrtvima sve najbolje).
Onako moze voziti samo neko ko je p'jan, jer ona voznja je trajala i trajala dok se nije tragicno zavrsila. :(
Post Reply