Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
-
barpy
#126 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
jbte, oni još piJonire imaju

- nosara
#127 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Ako ti tako kazes...udrch wrote:cijena u ljudskim životima nije veća od cijene koju su plaćali i dok su ćutali..nosara wrote:Kolika je cijena u ljudskim zivotima...? Jel' se isplatilo, barem ovo dosad...?udrch wrote: navijao da u Tunisu padne majmun, navijao da Gadafi rikne, navijam da Bašar crkne, navijao da Mubarak odapne, navijam da seljačka porodica iz Nedžda padne, navijam da ajatolasi popuše, navijam da Izrael doživi ono što je zaslužio...
-
muzicar_iz_parka
#128 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Jedan sprat više (razne diskusije) traže uvođenje vojnog roka i radnih akcija, izgleda ima još dosta podrške za to kod nas.barpy wrote:jbte, oni još piJonire imaju![]()
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#129 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
ova tema fakat postoji 
- Šveđanin
#130 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Ša vam ja kažem..barpy wrote:jbte, oni još piJonire imaju![]()
Ivl propagenda egeinst grejt Belrašans
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
- nosara
#131 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Ti si u svedsku smugno iz bjelorusije, ili...?
-
udrch
#132 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
trenutno uz Tadžike, radnici iz Bjelorusije su na najmanjoj cijeni u Moskvi..zajebali su i Moldavce..
- Pisistratus
#133 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Ja kad sam bio u Poljskoj na studiju, upoznao sam par Bjelorusa i Bjeloruskinja. Kažu da je u Bjelorusiji jako loš standard i da mnogo raje ide po Sjevernom moru i Aljasci radeći sezonske poslove da bi mogli da prežive. E sad, ne znam kako je u vezi svega toga, ali stekao sam utisak da baš nemaju nešto para. Što se tiče Bjeloruskinja, jako su lijepe i seksipilne. Ne znam da li je to pravilo, ili samo ovih par što sam upoznao. 
- nosara
#134 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Jesi li ti njima nahvalio nas standard...?Pisistratus wrote:Ja kad sam bio u Poljskoj na studiju, upoznao sam par Bjelorusa i Bjeloruskinja. Kažu da je u Bjelorusiji jako loš standard i da mnogo raje ide po Sjevernom moru i Aljasci radeći sezonske poslove da bi mogli da prežive. E sad, ne znam kako je u vezi svega toga, ali stekao sam utisak da baš nemaju nešto para. Što se tiče Bjeloruskinja, jako su lijepe i seksipilne. Ne znam da li je to pravilo, ili samo ovih par što sam upoznao.
- nosara
#135 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Kako kotiraju bosanci...?udrch wrote:trenutno uz Tadžike, radnici iz Bjelorusije su na najmanjoj cijeni u Moskvi..zajebali su i Moldavce..
Sto ne mogu supljiranja...
- Pisistratus
#136 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
nosara wrote:Jesi li ti njima nahvalio nas standard...?Pisistratus wrote:Ja kad sam bio u Poljskoj na studiju, upoznao sam par Bjelorusa i Bjeloruskinja. Kažu da je u Bjelorusiji jako loš standard i da mnogo raje ide po Sjevernom moru i Aljasci radeći sezonske poslove da bi mogli da prežive. E sad, ne znam kako je u vezi svega toga, ali stekao sam utisak da baš nemaju nešto para. Što se tiče Bjeloruskinja, jako su lijepe i seksipilne. Ne znam da li je to pravilo, ili samo ovih par što sam upoznao.
Nisam, malo smo o tome i pričali, samo me zanimalo zašto idu po Aljasci radit', i onda su mi tako ispričali. Inače, vrlo slabo govore engleski i jako su prijatni.
- sinuhe
#137 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Barem zadnjih par godina sam cuo za nase radnike u Azerbejdzanu, Kazahstanu. Ide se tamo. Sad ne znam da li kotiraju bolje od Bjelorusa 
- cyprus
#138 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Bjelorusija - obećana zemlja snova
Idealiziranje društava kao što je bjelurusko je budalaština, ali ipak treba reći da je Bjelorusija po većini parametara značajno ispred BiH... E sad, obzirom da nisam nikad bio tamo, interesuje me, da li to znači i da prosječni Bjelorus živi kvalitetnijim životom od prosječnog Bosanca?
Idealiziranje društava kao što je bjelurusko je budalaština, ali ipak treba reći da je Bjelorusija po većini parametara značajno ispred BiH... E sad, obzirom da nisam nikad bio tamo, interesuje me, da li to znači i da prosječni Bjelorus živi kvalitetnijim životom od prosječnog Bosanca?
- Šveđanin
#139 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Azerbejdžan da. Jedan razlog zašto su u ekspanziji = nafta i gas. Zemlja u ekspanziji, Azerbejdžan godišnje proizvodi 50 miliona tona nafte i 25 milijardi kubnih metara prirodnog gasa. Najbogatija zemlja južnog Kavkaza.sinuhe wrote:Barem zadnjih par godina sam cuo za nase radnike u Azerbejdzanu, Kazahstanu. Ide se tamo. Sad ne znam da li kotiraju bolje od Bjelorusa
Pisistratus wrote:Ja kad sam bio u Poljskoj na studiju, upoznao sam par Bjelorusa i Bjeloruskinja. Kažu da je u Bjelorusiji jako loš standard i da mnogo raje ide po Sjevernom moru i Aljasci radeći sezonske poslove da bi mogli da prežive. E sad, ne znam kako je u vezi svega toga, ali stekao sam utisak da baš nemaju nešto para. Što se tiče Bjeloruskinja, jako su lijepe i seksipilne. Ne znam da li je to pravilo, ili samo ovih par što sam upoznao.
Dobro jutro ljudi..
Lijepo kad dođete u Bjelorusiju, ne zagledate monotone crvene parkove, već sebi fino uplatite rent a car (koji je bruku jeftin), pa odete jedno 40 kilometara od Minska, upitate narod, kako žive, jel im fino, jesu zadovoljni, tj ako bude sreće da naletite na nekoga ko zna engleski..
A Bjeloruskinje su OK. Još ako imaš strane papire, zovu te da im dođeš kući na ručak, jer su kao i ostale istočne djevojke, izuzetno slabe na pare.
I ne vrijedi stavljati Bosnu u ovaj kontekst kad se dobro zna koje su 3 najsiromašnije zemlje Evrope, svetu trojku čine Bosna, Albanija i Moldavija. A idealizovati Bjelorusiju je suludo.
- sinuhe
#140 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Znam ja da u Azerbejdzanu ima nafte. Nego ne znam kako kotiraju nasi radnici u odnosu na Bjeloruse a i njih bi trebalo tamo biti. Bosanci ,Tadzikistanci i Bjelorusi 
- nosara
#141 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Iz pozicije bosanca pricat nadmeno o bilo kome je jos ludje... Sidjite na zemlju, provozajte se sarajevskim grasom, pokusajte se istusirat iza ponoci, ili povuc vodu nakon kasnonocnog kenjanja...Šveđanin wrote:Azerbejdžan da. Jedan razlog zašto su u ekspanziji = nafta i gas. Zemlja u ekspanziji, Azerbejdžan godišnje proizvodi 50 miliona tona nafte i 25 milijardi kubnih metara prirodnog gasa. Najbogatija zemlja južnog Kavkaza.sinuhe wrote:Barem zadnjih par godina sam cuo za nase radnike u Azerbejdzanu, Kazahstanu. Ide se tamo. Sad ne znam da li kotiraju bolje od Bjelorusa
Pisistratus wrote:Ja kad sam bio u Poljskoj na studiju, upoznao sam par Bjelorusa i Bjeloruskinja. Kažu da je u Bjelorusiji jako loš standard i da mnogo raje ide po Sjevernom moru i Aljasci radeći sezonske poslove da bi mogli da prežive. E sad, ne znam kako je u vezi svega toga, ali stekao sam utisak da baš nemaju nešto para. Što se tiče Bjeloruskinja, jako su lijepe i seksipilne. Ne znam da li je to pravilo, ili samo ovih par što sam upoznao.
Dobro jutro ljudi..![]()
Lijepo kad dođete u Bjelorusiju, ne zagledate monotone crvene parkove, već sebi fino uplatite rent a car (koji je bruku jeftin), pa odete jedno 40 kilometara od Minska, upitate narod, kako žive, jel im fino, jesu zadovoljni, tj ako bude sreće da naletite na nekoga ko zna engleski..
A Bjeloruskinje su OK. Još ako imaš strane papire, zovu te da im dođeš kući na ručak, jer su kao i ostale istočne djevojke, izuzetno slabe na pare.![]()
I ne vrijedi stavljati Bosnu u ovaj kontekst kad se dobro zna koje su 3 najsiromašnije zemle Evrope, svetu trojku čine Bosna, Albanija i Moldavija. A idealizovati Bjelorusiju je suludo.
O cemu pricamo...?
-
udrch
#142 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
naši radnici kotiraju jako dobro..nema tu nikakvog šupljiranja, govorim skoro iz prvog lica..nosara wrote:Kako kotiraju bosanci...?udrch wrote:trenutno uz Tadžike, radnici iz Bjelorusije su na najmanjoj cijeni u Moskvi..zajebali su i Moldavce..
- sinuhe
#143 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
U sovjetskoj hijerarhiji Bjelorusija je valjda bila treca nakon Rusije i Ukrajine. I sad ti o nekim radnicima u Moskvi. Ko je to u Moskvi cuo za BiH

- nosara
#144 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Supljiranje se odnosi opcenito na gard na ovoj temi u odnosu na drzavu i naciju kojoj moja i tvoja "drzava" ni u kojem segmentu ne moze prismrdit.... Niti ce ikad moci... I ne samo njima, vec skoro nikom... Ali, tu je suplja, koja ce popunit praznine...udrch wrote:naši radnici kotiraju jako dobro..nema tu nikakvog šupljiranja, govorim skoro iz prvog lica..nosara wrote:Kako kotiraju bosanci...?udrch wrote:trenutno uz Tadžike, radnici iz Bjelorusije su na najmanjoj cijeni u Moskvi..zajebali su i Moldavce..
- webby-x
#145 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Pa ti sa visine stalno pričaš o drugima, od Hrvatskenosara wrote:Iz pozicije bosanca pricat nadmeno o bilo kome je jos ludje... Sidjite na zemlju, provozajte se sarajevskim grasom, pokusajte se istusirat iza ponoci, ili povuc vodu nakon kasnonocnog kenjanja
do SAD-a i sada si se našao pričati kada netko
kritizira ove zadrte totalitarističke komunjare?
- nosara
#146 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
To je uvijek bila reakcija na nadmenost bez pokrica... To mi nesto posebno ide na kurac... 
-
udrch
#147 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
ja govorim o bijedi koja dolazi u Moskvu i radi najjadnije poslove koje neće više ni Moldavci koji su nekad radili za par stotina dolara..Bjelorusi uz Tadžike su po tom pitanju trenutno u najgoroj situaciji..sinuhe wrote:U sovjetskoj hijerarhiji Bjelorusija je valjda bila treca nakon Rusije i Ukrajine. I sad ti o nekim radnicima u Moskvi. Ko je to u Moskvi cuo za BiH![]()
moj post nije usmjeren da odmjeravam veličinu države Bjelorusije i njenog uticaja..napisao sam to kao argument da u Bjelorusiji ne teče med i mlijeko kako je to u uvodnom postu napisano, a neki koji nikad nisu upoznali nijednog Bjelorusa svršavaju na ove nebuloze iz uvoda..
kao što se 99% Bosanaca ne bi zamjenilo sa prosječnim Kinezom, tako se isto ne bi zamjenili ni sa prosječnim Bjelorusom..svejedno što vi mislite da je Lukašenko odličan vođa..
-
udrch
#148 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
jebeš gard, od toga se ne živi..evo Sjevrna Koreja ima gard..nažalost osim garda njeni stanovnici se nemaju nečim drugim da pohvale..pa nemaju interneta..ne mogu gledati bundesligu na LCD-u..pa prosječan Bosanac koji nigdje zvanično ne radi danas vozi auto od 7,8 hiljada, a danas za te pare kupiš dobro auto, sa klimom, stotinjak konja, abs, servo i slične gluposti..nosara wrote:Supljiranje se odnosi opcenito na gard na ovoj temi u odnosu na drzavu i naciju kojoj moja i tvoja "drzava" ni u kojem segmentu ne moze prismrdit.... Niti ce ikad moci... I ne samo njima, vec skoro nikom... Ali, tu je suplja, koja ce popunit praznine...
o tom jedan sjevernokorejanac može sanjati, a i velika većina bjelorusa..
- nosara
#149 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
To je jos jedna suplja... 99% nezaposlenih bosanaca ne bi prihvatili posao, stan i besplatne rezije...? A ovdje rade za 5 stoja od kojih placaju svako sranje koje nasoj lijepoj vlasti padne na pamet, plus hrana, prevoz...udrch wrote:ja govorim o bijedi koja dolazi u Moskvu i radi najjadnije poslove koje neće više ni Moldavci koji su nekad radili za par stotina dolara..Bjelorusi uz Tadžike su po tom pitanju trenutno u najgoroj situaciji..sinuhe wrote:U sovjetskoj hijerarhiji Bjelorusija je valjda bila treca nakon Rusije i Ukrajine. I sad ti o nekim radnicima u Moskvi. Ko je to u Moskvi cuo za BiH![]()
moj post nije usmjeren da odmjeravam veličinu države Bjelorusije i njenog uticaja..napisao sam to kao argument da u Bjelorusiji ne teče med i mlijeko kako je to u uvodnom postu napisano, a neki koji nikad nisu upoznali nijednog Bjelorusa svršavaju na ove nebuloze iz uvoda..
kao što se 99% Bosanaca ne bi zamjenilo sa prosječnim Kinezom, tako se isto ne bi zamjenili ni sa prosječnim Bjelorusom..svejedno što vi mislite da je Lukašenko odličan vođa..
Tudjim mlatis...
- nosara
#150 Re: Bjelorusija - Zemlja koja se odupire imperijalizmu
Vas gard, a ne njihov...udrch wrote:jebeš gard, od toga se ne živi..evo Sjevrna Koreja ima gard..nažalost osim garda njeni stanovnici se nemaju nečim drugim da pohvale..pa nemaju interneta..ne mogu gledati bundesligu na LCD-u..pa prosječan Bosanac koji nigdje zvanično ne radi danas vozi auto od 7,8 hiljada, a danas za te pare kupiš dobro auto, sa klimom, stotinjak konja, abs, servo i slične gluposti..nosara wrote:Supljiranje se odnosi opcenito na gard na ovoj temi u odnosu na drzavu i naciju kojoj moja i tvoja "drzava" ni u kojem segmentu ne moze prismrdit.... Niti ce ikad moci... I ne samo njima, vec skoro nikom... Ali, tu je suplja, koja ce popunit praznine...
o tom jedan sjevernokorejanac može sanjati, a i velika većina bjelorusa..
Niko ne moze, ako ne radi, vozit nikakvo auto... Ili hapa, ili kocka pa ga ide ili radi na crno, od danas do sutra...
Pasji zivot...