Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Moderator: O'zone

Locked
Vitezanin

#126 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Vitezanin »

Ja bih volio da mi neko objasni ovu permanentnu potrebu naših ljudi da zajebu ili zaobiđu sistem, u čemu je stvar? Lažne potvrde, lažne vakcine, lažne potvrde o vakcinaciji itd, i o tome se javno raspravlja i piše na forumu, bez ustručavanja. Alal vam vera.
Project Sejuani

#127 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Project Sejuani »

preselio na ahiret wrote: 18/11/2021 15:34
Project Sejuani wrote: 18/11/2021 15:32
naučno je dokazano da antivaxeri imaju kockaste glave i izgledaju oprilike ovako:
Image
:lol:

lep si
Smijem se kladit da realnost nije daleko od navedene fotke za vas antivaxere, al zato ste pobrali svu pamet svijeta i eksperti ste za vakcinaciju i imunološki sistem.
Login7777

#128 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Login7777 »

Primio 2 Fajzera. Dobio gripu, pao u nesvjest. Do tad gripa i prehlada mi bile nepoznanica. Fajzer marketinški ubio. :izet:
Project Sejuani

#129 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Vitezanin wrote: 18/11/2021 15:36 Ja bih volio da mi neko objasni ovu permanentnu potrebu naših ljudi da zajebu ili zaobiđu sistem, u čemu je stvar? Lažne potvrde, lažne vakcine, lažne potvrde o vakcinaciji itd, i o tome se javno raspravlja i piše na forumu, bez ustručavanja. Alal vam vera.
Seljačka država, neobrazovan i zatucan seljakluk je zlo, i to se vidi i evo na primjeru vakcinacije a i svake druge godine kad su izbori.
Registarska oznaka

#130 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Registarska oznaka »

Project Sejuani wrote: 18/11/2021 15:38
Vitezanin wrote: 18/11/2021 15:36 Ja bih volio da mi neko objasni ovu permanentnu potrebu naših ljudi da zajebu ili zaobiđu sistem, u čemu je stvar? Lažne potvrde, lažne vakcine, lažne potvrde o vakcinaciji itd, i o tome se javno raspravlja i piše na forumu, bez ustručavanja. Alal vam vera.
Seljačka država, neobrazovan i zatucan seljakluk je zlo, i to se vidi i evo na primjeru vakcinacije a i svake druge godine kad su izbori.
Glasaj za SDA i ne talasaj previse.
manuchao91

#131 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by manuchao91 »

zašto inspekcije jednostavno ne počnu obilazit sve firme .U kojim firmama su gazde i radnici vakcinisani njima se "progleda " kroz prste i ne dobiju kaznu a firme u kojima su gazde i radnici antivakseri dobiju kaznu al ne za to nego npr nema računa,zastita na radu i tako to da se zaobidje zakon a da se uredno kazna uruci nevakcinisanim..Il npr policija kad zaustavlja auta vakcinisani vozači opomena a nevakcinisani vozaci i suvozaci kazna za zimsku opremu ,lance,svjetla,pojas i tako to ..počet sa laganim terorom nevakcinisanog pučanstva i oni će sami skontat da im je život nemoguc
Baba Jefimija

#132 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Baba Jefimija »

Antivakseri na HAAAPARATIMA. Kad krenu sa Internet tastatura protestima... :lol:
manuchao91

#133 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by manuchao91 »

i gazdama kafica pocet polahko kroz usi probacivat da ce kazne zaobilazit kafice koji imaju vakcinisane goste
Last edited by manuchao91 on 18/11/2021 15:41, edited 1 time in total.
Horke

#134 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Horke »

Registarska oznaka wrote: 18/11/2021 15:04
Black swan wrote: 18/11/2021 12:24 ja razumijem da neko nešto ne želi

evo ja ne želim 3. dozu... dao sam sebe za 2 doze i to je to :D

ako ti kafić kaže maska ili van
izabereš
isto je i sa granicama i tržnim i sa školama...
Problem ce biti, sto ces ti biti posmatran kao nevakcinisan i imat ces iste posljedice kao onaj sto se nije vakcinisao, jer nisi trecu dozu primio.
Sutra ce traziti 4-tu, prekosutra 5-tu, itd...

I nameću 4-tu, 5-tu zbog radi?

Nemoj samo reči da prodaju, jednostavnije i isplativije je proizvesti i prodati antibiotike, antipiretike i kojekakve dodatke prehrani, pogotovo dodatke prehrani, pukneš cijenu, a proizvodnja košta nešto sitno.
Horke

#135 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Horke »

Ja ne kontam o kakvoj zabrani slobode kretanja pričate? Ko je zabranio ikome da se kreće i uđe bilo gdje. Ne moraš se vakcinisati, testiraš se i furaj. Ili su sad i testovi problem?
Qler

#136 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Qler »

preselio na ahiret wrote: 18/11/2021 15:24
Project Sejuani wrote: 18/11/2021 15:22
liječi se etiričnim uljima momčino sledeći puta kad se razboliš nemoj ići u mrski dom zdravlja.
pa normalno da hocu,nisam glup da se ljecim vakcinom za koju sam proizvođac tvrdi kako ne ljeci 100% i kako postoji mogucnost da ces se i pored primanja iste zarazit,to sto je tvoj kapacitet mozga uzak pa ne shvata napisano nije do mene.
Naucno je dokazano da od vode se moze umrijeti? Jel je pijes? Da li se vozis u autu? Znas kolike su sanse da pogines? Da li si procitao nus pojave andola? Kofana? Paracetamola? Da li letis avionom?

Niko ti ni za sta osim da ces umrijeti ne garantuje 100%... ali ti garantuje daleko veci procenat da ces prezivjeti i da ces imati blaze simptome nego da nisi vakcinisan. Ne kontam logiku...
Project Sejuani

#137 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Registarska oznaka wrote: 18/11/2021 15:39
Project Sejuani wrote: 18/11/2021 15:38
Glasaj za SDA i ne talasaj previse.
Predij sebi nadimak u "eterična ulja" taman ti stoji.
ANamelessGhoul

#138 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by ANamelessGhoul »

Fasizam 21st century edition.

VPT= zvijezda na rukavu
Project Sejuani

#139 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Qler wrote: 18/11/2021 15:43
preselio na ahiret wrote: 18/11/2021 15:24

pa normalno da hocu,nisam glup da se ljecim vakcinom za koju sam proizvođac tvrdi kako ne ljeci 100% i kako postoji mogucnost da ces se i pored primanja iste zarazit,to sto je tvoj kapacitet mozga uzak pa ne shvata napisano nije do mene.
Naucno je dokazano da od vode se moze umrijeti? Jel je pijes? Da li se vozis u autu? Znas kolike su sanse da pogines? Da li si procitao nus pojave andola? Kofana? Paracetamola? Da li letis avionom?

Niko ti ni za sta osim da ces umrijeti ne garantuje 100%... ali ti garantuje daleko veci procenat da ces prezivjeti i da ces imati blaze simptome nego da nisi vakcinisan. Ne kontam logiku...
Bolnice pune antivaksera iako su eksperti za imunološki sistem i vakcinaciju.
Ateista

#140 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Ateista »

Qler wrote: 18/11/2021 15:21 Kroz historiju je dokazano da vakcine ne pomazu, zato sad imamo sve ove bolesti polio, rubeola, tetanus, hep a i b, one boginje... u stvari.... ovo su vakcine istrijebile... gdje onda grijesimo?
Vakcine su istrijebile variola veru, ostale bolesti nisu ali ih drze pod kontrolom jer su dovoljno efikasne i dovoljno smanjuju sirenje da su virusi pod konrtolom, same vakcine su vise i duze testirane. Ja bih volio da su i ove vakcine dovoljno efikasne i da dovoljno umanjuju sirenje, na zalost nisu te i pored toliko vakcinisanih pandemija nije ni blizu pod kontrolom kako se ocekivalo.

Najvaznija stvar je da se ne moze porediti opasnost od covida za recimo mladje i radno aktivne sa opasnoscu od variole vere koja je ubijala 40% zarazenih bez obzira na godine i zdravlje i ostavljale teske posljedice prezivjelima, u takvoj situaciji kakve god da su nuspojave vakcine ne mogu se porediti sa bolescu, kod covida i mladje populacije rizik od smrti i teskih posljedica je ispod 1% a postoji rizik od nuspojava, ne tako zanemariv, pa je ocekivano da neki ne zele vakcinu ako su mladi i zdravi, kod starijih je vec rizik od covida veci i ocekivano ke da se stariji prije odluce na vakcinaciju.
Dope_Man

#141 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Dope_Man »

Osjecaju se pametnijim. A onima kojima toga inace je fali je to jak opijum. Hej, ja nekoj zajebo.. ja pametan.. uga buga.. e to ti je.
Capljina74

#142 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Capljina74 »

Hercegoviina wrote: 17/11/2021 21:51 Samo ostro. Antivakserima je mjesto u cuzi
Papcima sa ovcama.
tindbe

#143 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by tindbe »

Ovo VPT je najbesmislenija mjera, uz policijski sat od iza podne (to je zapravo pravilo gužve svuda).
Iako sam vakcinisan uredno, nek me neko upita za ovu mjeru na ulazu, okrećem se i negdje drugo idem.
Tržni centri, ugostitelji i svi ostali koji su pogođeni ovim mjerama, neka se spreme za ključ u bravu, a broj novozaraženih sigurno neće pasti zbog jebenog VPT-a.

I to pazi kad se ono uvodi, od 20. decembra, što pogađa dolazak dijaspore i enormne prilive novca u državu.
Biće iduća godina još skuplja, jedva čekam. :bih: :bih: :bih:
Ateista

#144 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Ateista »

mali_balon wrote: 18/11/2021 15:22
Ateista wrote: 18/11/2021 15:17

Trebalo bi da vazi za prelazak granice, za ostalo je vec upitno, zavisi od objekta do objekta.
jebi ti to trebalo bi,
mislim da ne vazi nesta sam nacuo da je problem sto kanton izdaje potvrde a ne drzava.....kako rekoh cut sam.....posto sam antivakser nemam tu potvrdu da isprobam
Ja sam skoro zvao aerodrom i rekli su mi da vakcinisani mogu normalno putovati.
Ateista

#145 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Ateista »

Project Sejuani wrote: 18/11/2021 15:33
Ateista wrote: 18/11/2021 15:31

Pisao sam vise puta na ovim temama, ne da mi se ponavljati, ukratko herpes i neuralgija, poslije jos mjeseci cudnih bolova, cudna imunoloska reakcija na vakcinu.
Primmio dvije doze astrazenece ništa osjetio nisam, znači nula, nada, ni zasvrbilo me ništa nije. Ja imam osjećaj da vi antivakseri definitivno lažete, samo kako bi dokazali svoje...
I ja sam isto AZ, svako drugacije reaguje, nemam razloga da lazem, da sam antivakser ne bih ni prvu primio.
Qler

#146 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Qler »

I ja 2x AZ i nikakvih nuspojava, malo vise alergičan na glupost, ali to je ocekivano :D

Sad kontam ovu trecu Pfizera, da se malo mixa :D
Didier

#147 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Didier »

ANamelessGhoul wrote: 18/11/2021 15:44 Fasizam 21st century edition.

VPT= zvijezda na rukavu
Šta misliš kako bi reagovala osoba koja je preživjela Aušvic kada porediš svoju "neslobodu" da uđeš u kafanu s njenom patnjom?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#148 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by Truba »

Vakcina se je trebala simbolicno placati
Tad bi bilo sve drugacije
I smanjiti reklame
preselio na ahiret

#149 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Post by preselio na ahiret »

Project Sejuani wrote: 18/11/2021 15:36
preselio na ahiret wrote: 18/11/2021 15:34

:lol:

lep si
Smijem se kladit da realnost nije daleko od navedene fotke za vas antivaxere, al zato ste pobrali svu pamet svijeta i eksperti ste za vakcinaciju i imunološki sistem.
nemoj se kladit ostat ces bez para pa ces vise vremena nas smarat ovde glupostima :lol:
Project Sejuani

#150 Re: Kako postupiti ako vam traže covid-potvrdu ili vas prisiljavaju na vakcinaciju

Registarska oznaka wrote: 18/11/2021 15:35
Project Sejuani wrote: 18/11/2021 15:32
naučno je dokazano da antivaxeri imaju kockaste glave i izgledaju oprilike ovako:
Image
Ovaj cak pored zuba, nema ni kose na glavi
[media]https://www.youtube.com/watch?v=1Cdreiu ... stupnikuEP[/media]
Koji ublehaš majko moja, još se folira da je pametan. Naravno kad je govorio o antivaxerima zaboravio je spomenuti da su antivaxeri postojali i kad su se prve vakcine napravile prije i hitlera. Al dobro to i jest literatura za vas antivaksere, poluistine i argumenti koji samo meni odgovoraj za sve ostalo tu je mastercard.

Image
Image

Image

Moram priznati da su antivakseri ako ništa kreativni na svoj neki umobolni način.
Locked