UEFA Conference League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
East_side

#126 Re: UEFA Conference League

Post by East_side »

Bravo Roma :thumbup:

Nisam gledao tekmu, po statistici izgleda da je Feyenoord bio malo konkretniji.

Ali ko te pita, trofeji se pamte. Pa ako su i sretno pobijedili večeras, vratio im se samo djelić sportske nesreće koja ih prati većim dijelom njihove historije.
Last edited by East_side on 26/05/2022 00:09, edited 1 time in total.
Romanista 101%

#127 Re: UEFA Conference League

Post by Romanista 101% »

Kakva noc, KONACNO trofej nakon 14 godina, i to evropski!

Gladiatorska pobjeda :thumbup:

Grazie Roma, grazie Mou! Inace ovo je Joseov 26 trofej u karijeri!
Point.

#128 Re: UEFA Conference League

Post by Point. »

Van Halen wrote: 25/05/2022 23:40
Point. wrote: 25/05/2022 22:00

Ovo nije ni pod razno KPK, jer pobjednici nacionalnih kupova igraju EL a ne ovo horuk takmičenje. Ovo je takmičenje za slabije lige i za one što završe na osmom mjestu jačih liga. KPK je utopljen u EL. Tad je pobjednik KPK igrao finale supekupa sa prvakom KŠ, ne pobjednik Kup UEFA.

Mislim, znam ja da je simpatizerima rome i onaj kup sajamskih gradova meki golemi kup ali dajte odvadite malo.
Bla bla bla bla,svi tvoji postovi na ovoj temi su kuknjava obična. Naravno krivo ti je zbog jedine stvari u kojoj je Lazio bio bolji,to je evropski kup. Sad ni tu niste bolji,zao mi je ali kad se pogledaju svi tvoji postovi na ovoj temi samo se moze vidjeti kuknjava i nipodastavanje konferencije. Ona je sadašnjost,realnost a Feyenord nije nista lošiji od Mallorce. Inače,mimo toga si odlican poznavao Serie A :thumbup:
Pa Lazio je i dalje bolji, ima dva evropska kupa. :)

Hajmo biti realni, ovaj smiješni navratnanos kup je nivo kupa sajamskih gradova. Pogledaj ko igra ovdje, sirotinja iz žnj liga i srednjeplasirani iz liga petice. Bukvalno treća liga evropskog fudbala.
jeza u ledja

#129 Re: UEFA Conference League

Post by jeza u ledja »

Interesantno da je zadnju titulu ugasenog Kupa pobjednika kupova osvojio Lazio, a da je prvu titulu novog evropskog takmicenja osvojila Roma.
guruguru95

#130 Re: UEFA Conference League

Post by guruguru95 »

HAHAHAHAH kako lik hladno izađe sa pres konferencije :lol:
East_side

#131 Re: UEFA Conference League

Post by East_side »

@Van Halen ne samo da Mallorca nije bolja od Feyenoorda već je Mallorca jedan povremeni Španski prvoligaš, dok je Feyenoord nekadašnji šampion Evrope i dvostruki osvajač kupa UEFA.

Ako već gledamo kroz prizmu kvaliteta i zvučnosti samog protivnika a ne takmičenja, treba i to navesti.

Dalje, Roma ima finale kupa šampiona koje su izgubili na penale a nešto ne znam da je Lazio ikad primirisao finalima KŠ/LŠ.

Roma ima i finale kupa UEFA gdje su ukupnim rezultatom 1-2 izgubili od Intera.

U finalu istog takmičenja i od istog protivnika je Lazio brutalno poražen, kada se s njima ćelavi Ronaldo igrao ko s pilićima.

Jedan scudetto više, dva kupa Italije više na kontu Rome u odnosu na Lazio.

Kraj priče.
jeza u ledja

#132 Re: UEFA Conference League

Post by jeza u ledja »

Kakva dva evropska kupa? Jel to racunas superkup? :lol:
Sanjarko

#133 Re: UEFA Conference League

Post by Sanjarko »

kad se sjetim kad je ovo Celik igrao, ovo je nalik Intertoto kupu
Point.

#134 Re: UEFA Conference League

Post by Point. »

jeza u ledja wrote: 26/05/2022 01:03 Kakva dva evropska kupa? Jel to racunas superkup? :lol:
Šta se ti natakario against Lazio, ko da ti je Totti rod.

Pa ako računaš ovaj kup onda i superkup. Oba su jel oficijalna. :)
avetinja

#135 Re: UEFA Conference League

Post by avetinja »

Smijurija je da ovo neko iz Italije slavi. Kada se oformilo takmičenje, odmah sam rekao da ne bih volio da Željo igra ni kvalifikacije za ovo.
Point.

#136 Re: UEFA Conference League

Post by Point. »

East_side wrote: 26/05/2022 00:59 @Van Halen ne samo da Mallorca nije bolja od Feyenoorda već je Mallorca jedan povremeni Španski prvoligaš, dok je Feyenoord nekadašnji šampion Evrope i dvostruki osvajač kupa UEFA.

Ako već gledamo kroz prizmu kvaliteta i zvučnosti samog protivnika a ne takmičenja, treba i to navesti.

Dalje, Roma ima finale kupa šampiona koje su izgubili na penale a nešto ne znam da je Lazio ikad primirisao finalima KŠ/LŠ.

Roma ima i finale kupa UEFA gdje su ukupnim rezultatom 1-2 izgubili od Intera.

U finalu istog takmičenja i od istog protivnika je Lazio brutalno poražen, kada se s njima ćelavi Ronaldo igrao ko s pilićima.

Jedan scudetto više, dva kupa Italije više na kontu Rome u odnosu na Lazio.

Kraj priče.
Mallorca tada je bila bolja od sadašnjeg Fejenorda.

Sad i poraze u finalima računamo. Zijaniti poraz na svom stadionu i nije za pohvale baš.

Inter anno 1998 je druga dimenzija u odnosu na Inter anno 1991. Kad već tako gledaš.

Lazio ima 16, roma 15 titula ukupno. :skoljka:

Kraj priče.
Point.

#137 Re: UEFA Conference League

Post by Point. »

avetinja wrote: 26/05/2022 09:31 Smijurija je da ovo neko iz Italije slavi. Kada se oformilo takmičenje, odmah sam rekao da ne bih volio da Željo igra ni kvalifikacije za ovo.
Fakat. Dođeš sedmi-osmi na tabeli u ligi i tako igraš neki turnir. :D Pa jači su bajramski turniri od ovoga.
saint_mirad

#138 Re: UEFA Conference League

Post by saint_mirad »

Point. wrote: 26/05/2022 09:43
avetinja wrote: 26/05/2022 09:31 Smijurija je da ovo neko iz Italije slavi. Kada se oformilo takmičenje, odmah sam rekao da ne bih volio da Željo igra ni kvalifikacije za ovo.
Fakat. Dođeš sedmi-osmi na tabeli u ligi i tako igraš neki turnir. :D Pa jači su bajramski turniri od ovoga.
nemoj da si salty, trofej je trofej. ako su vec ucestvovali bolje sto su osvojili. :D meni je bilo cudno da roma nema nijedan evropski trofej, secam se da su u jednom finalu kupa sampiona igrali sa liverpoolom.
East_side

#139 Re: UEFA Conference League

Post by East_side »

Point. wrote: 26/05/2022 09:39
Mallorca tada je bila bolja od sadašnjeg Fejenorda.

Sad i poraze u finalima računamo. Zijaniti poraz na svom stadionu i nije za pohvale baš.

Inter anno 1998 je druga dimenzija u odnosu na Inter anno 1991. Kad već tako gledaš.

Lazio ima 16, roma 15 titula ukupno. :skoljka:

Kraj priče.
Ma Mallorca je tad zalutala u finalu kao i onaj Dnipro prije nekoliko godina u finalu EL. Kloc Ivan Campo im bio najbolji igrač :lol:

Jah eto Inter iz 91. bio na nivou Vrbanjuše... Zenga na golu, Bergomi, tri najbolja igrača tada aktuelnog svjetskog šampiona - Brehme, Matheaus i Klinsmann.

I ova matematika ti nije tačna. Izostavio si kup sajamskih gradova, tako da je 16-16.

A kad bi brojali i Romima nesretno izgubljena finala i titule u zadnjim kolima, to bi se također moglo navesti u "uspjehe Lazia".
Sanjarko

#140 Re: UEFA Conference League

Post by Sanjarko »

saint_mirad wrote: 26/05/2022 10:09

nemoj da si salty, trofej je trofej. ako su vec ucestvovali bolje sto su osvojili. :D meni je bilo cudno da roma nema nijedan evropski trofej, secam se da su u jednom finalu kupa sampiona igrali sa liverpoolom.
za grad kao Rim, sramota da nemaju nesto vise, nesjecam se kad su Skudeto osvojili, uopste
Sanjarko

#141 Re: UEFA Conference League

Post by Sanjarko »

Image
East_side

#142 Re: UEFA Conference League

Post by East_side »

Sanjarko wrote: 26/05/2022 10:57 Image
Ma jok, ne broji se ništa od toga...

U tim sezonama je Serie A bila slaba sa slabim protivnicima, kup Italije slab i sve ostalo :oops:
avetinja

#143 Re: UEFA Conference League

Post by avetinja »

Sada će Atalanta kao osmoplasirani tim ići na ovo takmičenje zato što je Roma osvojila. Tako reče komentator na Areni za vrijeme utakmice Lazio-Verona.
Sanjarko

#144 Re: UEFA Conference League

Post by Sanjarko »

East_side wrote: 26/05/2022 11:04

U tim sezonama je Serie A bila slaba sa slabim protivnicima, kup Italije slab i sve ostalo :oops:
negovorim ja o tome, nego za grad Rim, pa i regiju, slabo su Roma i Lacio sta osvajali, slabo bas pravo, London drma, Madrid isto, Berlin veoma lose, Rim slabo
East_side

#145 Re: UEFA Conference League

Post by East_side »

Sanjarko wrote: 26/05/2022 11:09
East_side wrote: 26/05/2022 11:04

negovorim ja o tome, nego za grad Rim, pa i regiju, slabo su Roma i Lacio sta osvajali, slabo bas pravo, London drma, Madrid isto, Berlin veoma lose, Rim slabo
Pa da to stoji. Mada klubovi iz Londona ipak zaostaju za Liverpoolom i Man.Utd, kako na evropskoj sceni tako i u EPL.
Chelsea jedino čupa London u tom smislu osvojenim evropskim trofejima u zadnjih 10ak godina. Ostali londonski klubovi taraba.

Kada govorimo o glavnim gradovima općenito, tu je Madrid apsolutni dominator. Ponajviše zahvaljujući Realu, naravno. Kako na evropskoj sceni, tako i u domaćem prvenstvu. Ni Atletico nije nebitan u toj priči jer su osvojili nekoliko evropskih titula i 20+ domaćih trofeja.
Sanjarko

#146 Re: UEFA Conference League

Post by Sanjarko »

East_side wrote: 26/05/2022 11:27
Sanjarko wrote: 26/05/2022 11:09

Pa da to stoji. Mada klubovi iz Londona ipak zaostaju za Liverpoolom i Man.Utd, kako na evropskoj sceni tako i u EPL.
Chelsea jedino čupa London u tom smislu osvojenim evropskim trofejima u zadnjih 10ak godina. Ostali londonski klubovi taraba.

Kada govorimo o glavnim gradovima općenito, tu je Madrid apsolutni dominator. Ponajviše zahvaljujući Realu, naravno. Kako na evropskoj sceni, tako i u domaćem prvenstvu. Ni Atletico nije nebitan u toj priči jer su osvojili nekoliko evropskih titula i 20+ domaćih trofeja.
ma ni finansijski Rim i jel Lacio regija, nisu slabi, mori ova dva kluba nesto drugo, ipak Roma vrijedi preko 450 miliona, barem je vrijedila, mislim da kubure s skaut mrezom, skolom nogometa, s trenerskim kadrom, s vise faktora uglavnom

da se razumijemo nisu sirotinja, a ni imucni kao ovi ostali, van Italije
East_side

#147 Re: UEFA Conference League

Post by East_side »

@Sanjarko

Lazio kao regija nije slaba ali je opštepoznato da jug Italije ipak zaostaje za sjeverom u ekonomskom i svakom drugom smislu.

To se, naravno, odražava i na sport. Pa tako svi iole bolji igrači Rome i Lazia kad tad završe u Milanu, Interu ili Juventusu.

Ni sami igrači ne kriju oduševljenje kad ostvare jedan takav transfer. Na granici da se malte ne "popišaju" na svoj prethodni klub, navijače i sve.

I to je sasvim ok, ni Rimljani se ne bune toliko oko toga jer su navikli. A takve primjere svi mi evo gledamo otkako pratimo fudbal.
LSD

#148 Re: UEFA Conference League

Post by LSD »

Ljudi igraju citavu sezonu da osvoje titulu KL i kad je osvoje na kraju - onda dođu likovi da nešto osporavaju, umanjuju vrijednost tog uspjeha i sl :roll: nidje veze.
I ovo postavljanje historijata je smiješno po meni. Roma je veliki talijanski klub, bez obzira koliko su osvojili i šta ko mislio o tome.
Van Halen

#149 Re: UEFA Conference League

Post by Van Halen »

Vise na temi konferencije kako bi popljuvali istu jer je uzela Roma. Pa eto Lazio nije ni tu dogurao ove sezone. Lozana,Panionios,Partizan i Lokomotiva Moskva su klubovi koje je Lazio izbacio kad je uzeo kup kupova 99te. Nista jaci od onih koje je Roma izbacila sada.Ok smo nikako ne mogu shvatiti kako neko naš moze navijati za taj fašistički klub čiji su navijači otvoreno hvalili i podržavali rad zločinca Arkana
avetinja

#150 Re: UEFA Conference League

Post by avetinja »

Meni je ovo takmičenje ogavno iz razloga što će poslužiti da Liga prvaka u bliskoj budućnosti postane nalik na Super ligi koja je bila zamisao onih odabranih klubova. Zbog toga ne bih volio ni da Željo igra kvalifikacije za ovo takmičenje. Od početka sam protiv toga. Mada, dobro, ukusi su različiti.

Lazio nije ni mogao dogurati u ovom takmičenju, jer je igrao Europa ligu.

Parola u vezi Arkana je objašnjena hiljadu puta; Mihajlović je platio vođama da dignu parolu i tu se priča završava. Ako ćemo tako gledati, Roma je također fašistički klub, jer su digli parolu da je Kosovo Srbija. Da ne spominjem da ih je fašista osnovao.
Post Reply