Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Point. wrote: ↑06/08/2020 10:35
Meni bi život bio dosadan da od do vjerujem u apsolutno sve što je zvanična verzija nečega, da ne preispitam neke stvari koje me zanimaju te da mi drugi kreiraju mišljenje i da njihovo mišljenje i stavove uzmem zdravo za gotovo.
Kao neko ko je odrastao uz The X-Files i Fox Muldera i Dana Scully rado poslušam neki podcast ili emisiju o Roswell padu, Area 51, ubistvo Kennedyja, napad 11 septembra, UFO slučajevima, missing 411 fenomenu, Mandela Efektu, the Skinwalker Ranch priči, navodnom Hitler bjekstvu u Argentinu, generalno paranormalne pojave pa i ove ekstremne i za mene totalni bs Ravna Zemlja teorija, ljudi gušteri, slijetanje na Mjesec, anti vakcine, čipovi-5G-nemakorone-Gates će nas čipovati sve priča poslušam i pogledam čisto da vidim i čujem i tu drugu stranu i šta imaju da ponude, kakve argumente.
Što ne znači da vjerujem u sve te priče i teorije, većina su bs ali lično od ovih teorija jedino za koje smatram teorijom zavjere su Kennedy ubistvo i 11.9 koje su po meni previše komplikovani a zvanična verzija previše jednostavna za progutati.
Lijepo ih je slusati ali kad ukljucis na sekundu mozak bude ti smijesno, Bar meni
U neposrednoj radnoj blizini imam ravnozemljasa i jednu antivakcine
Ono sto govore i Mulder bi im rekao de ba ne serite. Al ljudi vjeruju u to, neki u bogove, hare krisne, neki vjeruju da ce sutra padat kisa.
Ali svi imamo to nesto svoje i guramo pa dokle ko
Ravna Zemlja mi je jedna od glupljih teorija. Bar u ovo doba tehnologije i ko je bar jednom u životu letio komercijalnim letom shvata koliko su te ideje idiotske. Ali evo sve da je i ravna ja ne vidim razlog da se to krije. Koga boli kurac je li ravna ili okrugla kao da neki iz Masona ili ljudi guštera ima neku dobit od toga. Niko nema dobit od toga.
Ovo za vakcine je već opasno jer vjerujući u tu glupost dovodiš u opasnost sebe i ostale ljude. Ili svoje dijete koje se dovodi u rizik dobijanja raznih bolešćina, skroz nepotrebno. Takve bih u tvorza.
The 51st State wrote: ↑06/08/2020 12:43
da, bas je recimo al kvarizmi koji je direktno zasluzan sto danas tipkamo bio ravnozemljas ili slicni njemu
Pa on je zivio u zlatnom dobu islama, ne kad je kuran napisan (objavljen da se ko ne uvrijedi), rekoh da su oni tada znali mnogo, zbog cega su pali, tema za sebe
evo ti na tu temu malo. za pravi sud treba bas ekspert iz arapskog biti.
I onda cemo da dodjemo na knjigu matematickih cuda Kurana .
Samo kazem da se prevod i objasnjenje steluju kako vakat dolazi. Svi ko djeca slusali da covjek nastao od zemlje, kasnije slusamo da je to samo izreka jer je covjek nastao od elemenata koje imamo u zemlji, ugljika i tako to. Okreni vodu na svoj mlin i bila stvar
Pa on je zivio u zlatnom dobu islama, ne kad je kuran napisan (objavljen da se ko ne uvrijedi), rekoh da su oni tada znali mnogo, zbog cega su pali, tema za sebe
evo ti na tu temu malo. za pravi sud treba bas ekspert iz arapskog biti.
Samo kazem da se prevod i objasnjenje steluju kako vakat dolazi. Svi ko djeca slusali da covjek nastao od zemlje, kasnije slusamo da je to samo izreka jer je covjek nastao od elemenata koje imamo u zemlji, ugljika i tako to. Okreni vodu na svoj mlin i bila stvar
dobro, ignorisacemo cijelu istoriju gdje je 99% islamskih ucenjaka smatralo da je zemlja okrugla na osnovu napisanog u kuranu.
kuran nije knjiga naucnih cuda, no i sam nije u kontradikciji sa naukom.
dobro, ignorisacemo cijelu istoriju gdje je 99% islamskih ucenjaka smatralo da je zemlja okrugla na osnovu napisanog u kuranu.
Shaykh Abdul-Aziz Ibn Baaz, the former supreme religious authority of Saudi Arabia, believed the earth is flat,[35][36] and so does Muslim Researcher on Astronomy Fadhel Al-Sa'd, who declared in a televised debate aired on Iraqi Al-Fayhaa TV (October 31, 2007) that the Earth is flat as evidenced by Qur'anic verses and that the sun is much smaller than the Earth and revolves around it.[37]
As devout Muslims, they have good reason to conclude the Earth is flat; the Qur'anic verses 15:19, 20:53, 43:10, 50:7, 51:48, 71:19, 78:6, 79:30, 88:20 and 91:6 all clearly state this and not a single verse in the Qur'an hint to a spherical earth.
99% islamskih ucenjaka iz zlatnog doba islama ili govorimo o periodu Muhameda A.S.? Opet kazem od zlatnog doba pa prema naprijed, drugacije je shvatanje, evropa je bila vukojebina dok su arapi se bavili matematikom, ali to je par stotina godina poslije Muhameda A.S.
Samo rekoh ti sa sadasnjim znanjem drugacije citas i shvatas nego neko prije 1500 godina, ko nema pristup tvom znanju
Last edited by dr_Evil on 06/08/2020 13:17, edited 1 time in total.
I onda ja cu posaljem jos 20 linkova gdje je drugacije objasnjeno, bas suprotno od toga.
Shaykh Abdul-Aziz Ibn Baaz, the former supreme religious authority of Saudi Arabia, believed the earth is flat,[35][36] and so does Muslim Researcher on Astronomy Fadhel Al-Sa'd, who declared in a televised debate aired on Iraqi Al-Fayhaa TV (October 31, 2007) that the Earth is flat as evidenced by Qur'anic verses and that the sun is much smaller than the Earth and revolves around it.[37]
As devout Muslims, they have good reason to conclude the Earth is flat; the Qur'anic verses 15:19, 20:53, 43:10, 50:7, 51:48, 71:19, 78:6, 79:30, 88:20 and 91:6 all clearly state this and not a single verse in the Qur'an hint to a spherical earth.
99% islamskih ucenjaka iz zlatnog doba islama ili govorimo o periodu Muhameda A.S.? Opet kazem od zlatnog doba pa prema naprijed, drugacije je shvatanje, evropa je bila vukojebina dok su arapi se bavili matematikom, ali to je par stotina godina poslije Muhameda A.S.
dr_Evil wrote: ↑06/08/2020 13:36
E hajdemo dalje, jel teorija zavjere ako tvrdimo da su SDA, HDZ i SNSD bratske organizacije sa istim ciljem?
daj prvo hipotezu koju cemo ispitati da li vrijedi da se to preformulise u teoriju
halid causevic pravnik iz sda, po narudzbi sda jos pred rat napisao studiju kako da se SDA postavi prema podijeli Bosne u slucaju da ostale strane zauzmu taj stav, odgovor bio pozitivan.
dr_Evil wrote: ↑06/08/2020 13:36
E hajdemo dalje, jel teorija zavjere ako tvrdimo da su SDA, HDZ i SNSD bratske organizacije sa istim ciljem?
daj prvo hipotezu koju cemo ispitati da li vrijedi da se to preformulise u teoriju
halid causevic pravnik iz sda, po narudzbi sda jos pred rat napisao studiju kako da se SDA postavi prema podijeli Bosne u slucaju da ostale strane zauzmu taj stav, odgovor bio pozitivan.
Da li su drevni Egipat posjetili vanzemaljci, kao i ostale drevne civilizacije i podarili nam govor (Najveci Allahov poklon ljudima - prema nekima), i da li su ti isti vanzemaljci nasa danasnja bozanstva.
The 51st State wrote: ↑06/08/2020 13:53
pa kad su probali da naprave piramidu sa alatima koji su bili dostupni egipcanima, nisu uspjeli nijedan blok da sastave, tako da to ostaje misterija,
200 tona ni danas ne mozes sa svim dostupnim tehnoloskim cudima tako lako pomjerati.
Da li su ono piramide sa desne strane od lica na Marsu, iste kao u Kairu, a Kairo je arapski naziv za Mars
E to su teorije koje ja volim, ne one da ne vakcinises djecu
bunk wrote: ↑06/08/2020 11:48
Koliko god da je novca u igri vezano za globalno zatopljenje to nije ni 0.1% sredstava koje treba utrositi da se hipotetski 7 milijardi ljudi prebaci sa Zemlje...
Ili se planira spasiti samo djelic covjecanstva..
A onda se moramo zapitati zasto se korporacijama dopusta da nas truju fosilnim gorivima i unistavaju Zemlju kad ce samo odabrani moci biti spaseni a mi koji konzumiramo ta fosilna goriva cemo se moci slikati pored svojih auta i kotlovnica onog dana kad dodje doomsday
Zasto koristis proizvode od tih korporacija.
Nek jedna od tih zlih korporacija malo uspori proizvodnju ostadosomo gladni i zedni.
Da se mozemo tako lahko odbaciti naftu davno bi se to desilo. Ali kako zagrijat sibir, Kanadu, kako proizvest sa solarne ploce po mraku el. Energiju.
Brane i voda isto sjebase sve, vjetro elektrane se grade ali malo malo protestvuju protiv njih( te ubijaju twice, te buka, te nake valove proizvode pa ne mogu spavat), oni po engleskoj lupaju solarne ploce, u Saharu planiraju gradit tu elektranu da moze napojit komplet afriku oni na kamilama i. Prijete da ce sve raznineti a tunis neda dovolj o egiptu(za primjer) .
Kod nas poredali pored autoputa solarne naki protestovali, tuzili okrug kao kada voze odsjaj opasno za vozit. Na kraju sve poskidali.
El vozila. Odakle sva ta el. Energija, baterije. Gorive celije jos daleko a i za njih valja kompresovat H a za to treba enerije.
Fuzijska elektrana cuvaju je tenkovima od straha, malo malo neko unazadi sabotira projekt...
Ima rjesenje problema zagadzivanja iz fosilnih goriva ako je moja ideja tacna i ako radi. Nisu filteri upitanju. Nazalost davno je pisao prije vise od dekade u nekoj svesci a neznam tacno o cemu se radi ali znam da ima veze sa zakonima fizike.
Zaboravio sta sam tad o tome pisao. Sveske jos imam, ali pohabale se, tinta se krenula brisati, i ruzan rukopis koji i ja jedva procitam. Neznam u kojoj se svesci nalazi ta ideja. Ta ideja je teorija bila. Trebalo bi eksperiment napravit pa vidit bi li radila.
al ta sveska je tu u bazi, mogu je citat samo probrani.
Problem je isto u tinti ne vidi "obicnom" svijetlu potrebo ti je ultra zeleno svijetlo a to svijetlo postoji samo u nekoj pecinji na andama.
The 51st State wrote: ↑06/08/2020 13:53
pa kad su probali da naprave piramidu sa alatima koji su bili dostupni egipcanima, nisu uspjeli nijedan blok da sastave, tako da to ostaje misterija,
200 tona ni danas ne mozes sa svim dostupnim tehnoloskim cudima tako lako pomjerati.
Da li su ono piramide sa desne strane od lica na Marsu, iste kao u Kairu, a Kairo je arapski naziv za Mars
E to su teorije koje ja volim, ne one da ne vakcinises djecu
pogledaj francusku sf seriju missions, zanimljiv pogled na mars i to.
Bio neki snimak gradnje piramida, simulacija neka, da su gradzene iznutra prema vani. Nedavno vidio video jednog cice koji je siromah kao i ja i zivi na ulicama Londona, kaze covjek nije cudno sta se ovo danas desava, jer unistismo ovo, ono i da se krade i unistava buducnost buducih generacija.
cime je ovo slikano?
[/quote]
ROver - upitna je velicina stijene. A znas kako ide pokazu lice, pa kasnije kazu da je bila igra svijetla i da nije to tako. Uglavnom ove piramide bi trebalo da su u blizini lica
Zasto koristis proizvode od tih korporacija.
Nek jedna od tih zlih korporacija malo uspori proizvodnju ostadosomo gladni i zedni.
Da se mozemo tako lahko odbaciti naftu davno bi se to desilo. Ali kako zagrijat sibir, Kanadu, kako proizvest sa solarne ploce po mraku el. Energiju.
Brane i voda isto sjebase sve, vjetro elektrane se grade ali malo malo protestvuju protiv njih( te ubijaju twice, te buka, te nake valove proizvode pa ne mogu spavat), oni po engleskoj lupaju solarne ploce, u Saharu planiraju gradit tu elektranu da moze napojit komplet afriku oni na kamilama i. Prijete da ce sve raznineti a tunis neda dovolj o egiptu(za primjer) .
Kod nas poredali pored autoputa solarne naki protestovali, tuzili okrug kao kada voze odsjaj opasno za vozit. Na kraju sve poskidali.
El vozila. Odakle sva ta el. Energija, baterije. Gorive celije jos daleko a i za njih valja kompresovat H a za to treba enerije.
Fuzijska elektrana cuvaju je tenkovima od straha, malo malo neko unazadi sabotira projekt...
Ima rjesenje problema zagadzivanja iz fosilnih goriva ako je moja ideja tacna i ako radi. Nisu filteri upitanju. Nazalost davno je pisao prije vise od dekade u nekoj svesci a neznam tacno o cemu se radi ali znam da ima veze sa zakonima fizike.
Zaboravio sta sam tad o tome pisao. Sveske jos imam, ali pohabale se, tinta se krenula brisati, i ruzan rukopis koji i ja jedva procitam. Neznam u kojoj se svesci nalazi ta ideja. Ta ideja je teorija bila. Trebalo bi eksperiment napravit pa vidit bi li radila.
al ta sveska je tu u bazi, mogu je citat samo probrani.
Problem je isto u tinti ne vidi "obicnom" svijetlu potrebo ti je ultra zeleno svijetlo a to svijetlo postoji samo u nekoj pecinji na andama.
Nije. Ja nelazem nikad, jer neznam lagat, nisam dobar u tome, pa davno odustao od laganja. Problem neznam u kojoj je napisana i gdje tacno u toj svesci se nalazi i gdje je u njoj zapisana. Termodinamika upitanju i zakoni iste mislim ako se dobro sjecam.
cime je ovo slikano?
ROver - upitna je velicina stijene. A znas kako ide pokazu lice, pa kasnije kazu da je bila igra svijetla i da nije to tako. Uglavnom ove piramide bi trebalo da su u blizini lica
Budi mastu moju kao zaljubljenika u sci-fi veoma
[/quote]
zapanjujuca izgleda, nisam ovo upratio, kakva je situacija, fake, random kamenje, sta je objasnjenje?
The 51st State wrote: ↑06/08/2020 14:15
zapanjujuca izgleda, nisam ovo upratio, kakva je situacija, fake, random kamenje, sta je objasnjenje?
MA kao i uvijek prirodna formacija kazu. Za ovu od rovera kazu da je prava, ali da je stijena vrlo mala zapravo. Ovo lice su slikali stotinama puta poslije, i zaista i dalje izgleda kao lice, samo ga erozija sve vise dokrajcila, mozda je ovde bila optimalna svijetlost.
Ako bi dodao filtere za dubinu slike dobijes obrise lice. Ovi sta su analizirali kazu da je potpuno simetricno. A priroda ne pravi simetriju - po pravilu.
Evo ideje rjesenja problema oko Kasmira. Obrisali su ovo ovdje. Neznam moze te li i vi ovome pristupiti, ako krsim neko pravilo foruma izvinjavam se moderatorima. Ovo sam ja pisao tad nekad. Nick mi bio drugaciji.
Evo ideje rjesenja problema oko Kasmira. Obrisali su ovo ovdje. Neznam moze te li i vi ovome pristupiti, ako krsim neko pravilo foruma izvinjavam se moderatorima. Ovo sam ja pisao tad nekad. Nick mi bio drugaciji.
Da Tito je imao neki takav plan sa Bosnom, da bude tampon izmedju velikosprke i velikohrvatske politike, pa mi opet nahebasmo ko sto bi i kasmir. Pushci. Vrni se na zavjere
Da Tito je imao neki takav plan sa Bosnom, da bude tampon izmedju velikosprke i velikohrvatske politike, pa mi opet nahebasmo ko sto bi i kasmir. Pushci. Vrni se na zavjere
Ma kako god kontam, kontam da je sve bolje od rata.