Zaštita vozila od krađe

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
vjeshalica

#126 Re: Zaštita vozila od krađe

Post by vjeshalica »

corsa wrote: 12/10/2021 10:23 Pa ne krade se Kuga, niko nije rekao da se ne krade IZ Kuge.
bas tako, neki dronjo obio auto sa ciljem da ukrade prnjice,ali ne i auto

za to postoje specijalizirani lopovi iz sarajevsko-romanijske regije,sokHolac,han pEsak,pale itd :mrgreen:
S4mpion

#127 Re: Zaštita vozila od krađe

Post by S4mpion »

milejovic1971 wrote: 12/10/2021 10:08 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /211012025

toliko o ovim forumasima mudrovima koji mi kazu glavna zastita za Kugu je ne krade se....aha...
Ma to je neki lokalni kokošar, možda ukr'o torbicu neku iz auta ili nešto, ali auto nikako.

Mislim, lik je uhapšen za dan, očigledno da je kokošar neki.
bmwbmwbmw

#128 Re: Zaštita vozila od krađe

Post by bmwbmwbmw »

pozdravljeni
ovako citam vase komentare jer dolazim u sarajevo februara pa bi ugradio neku zastitu u auto sve sam pregledo od alarma i neznam sta sve i odlucio sam se za hudiny i njihov alarm pored
cini mi se najsigurnije to a za to sam se odlucio jer sam imo prije par god obijanje auta i srecu sam imao da ga nisu odvukli
u sarajevo dolazim 2-3x godisnje tu sam rodzen tu odrasto i jos fala bogu imam roditelje zive pa dolazim jos dole
imo sam audija a6 2006god 3.0motor extra lijep auto kad god sam dolazio dole preko dana je bio parkiran na parkingu ispred zgrade a navece bi ga vozio u garazu
taj dan odem u scc i usput auto ostavim u praoni da ga operu dok ja zujim po trgovinama i naravno to se zavuce nabrzinu par sati (zbog zene)
vec je bilo oko 19h krenem kuci uzmem auto i pred zgradu
bio sam i nesta umoran i prvi put u zivotu sam reko da mi se neda voziti auto u garazu reko nece niko nista
otvorim gepek da uzmem robu sto sam kupio sve pokupim samo ostavim plasticni kufer reko to necu nositi u stan nek stoji u autu
i za cudo vidim da mi je otvoreno stranski poklopac od navigacije nista cudno reko dok su usisavali gepek mozda slucajno otvorili pa nisu dobro zatvorili i u voznji se otvorilo
sve pokupim zena odnese u stan a ja se vratim u auto otvorim poklopac od osiguraca i izvucem jedan osigurac sto sam vec prije znao koji je i auto sve radi samo kad kljuc okrenes ima kontakt i kad okrenes mrtav ne okrece motor
normalno zakljucam na kljuc jer kad osigurac izvadis daljinac ne radi
odem normalno u stan ujutru spavam malo duze kad stari ulazi u sobu i kaze otvoreni ti prozori u autu al nista ne fali u njemu ajde ustani i zatvori prozore (jer je vidio eure u pepelnici pomjesane sa markama koje sam djelio cigancicima po semaforima kad bi stao)malo mi je bilo cudno al me nije prepalo jer je auto bio tu gdje sam ga i ostavio
ustanem nabrzinu dodzem do auta na vozacevoj strani rupa na vratima(kazem starom da su ga probali ukrasti kaze nisam vidio jer sam bio na suvozacevoj strani ) ubacim jedva kljuc u bravu koja je na pola sjebana i probam okrenuti malo unutra vani i proradi nekako
otvorim gepek vidim nema kofera i opet otvoren stranski poklopac navigacije (meni opet nista jasno nit se pitam sto je otvoreno)
ubacim osigurac nazad upalim i u policiju prijavim sve i pametnjakovici pocnu sto sam premako auto sa mjesta dogadzaja da bi oni uzeli otiske sta je nestalo iz auta izadzemo vani da mu otvorim haubu da vidi dal fali koji dio na motoru
reko jarane auta je ukradeno na 1000de a bilo ih je sto ih nisu ukrali kao ni moje pa ste valjda od njih uzeli otiske i valjda ste ih uhapsili reko zapisnik nemoj pisati za kofer a da mi je ukro neki dio sa motora valjda auto nebi upalio i ako bi upalio i nesta fali upalila bi se ona zuta lampica da mu nesta fali
reko napravite mi samo papir jer sutra idem nazad samo da me na granici nebi nesta zajebavali radi rupe u vratima
sve to sredim auto navece u garazu i drugi dan put pod noge
sve to prodze smiri se situacija i pocnem razmisljati o tome sta se sve dogadzalo i dodzem do zakljucka
OSTAVIO SAM AUTO U PRALNICI ISPOD SCC NEKO KO RADI TU VIDIO JE DA AUTO NEMA ZASTITU JER SAM MU OSTAVIO KLJUC TIPOVO MI JE AUTO UBACIO GPS ZA PRACENJE SASTRANE PORED NAVIGACIJE KAD JE STAVIO SLABO JE POKLOPAC POSTAVIO I SAM SE OTVORIO KAD SU DOSLI PO AUTO I NISU GA MOGLI UPALITI OTVORILI SU GEPEK NORMALNO UZELI SVOJ GPS I USPUT UZEO I PRAZAN NOV KOFER I OSTAVIO OTVOREN STRANSKI POKLOPAC OD NAVIGACIJE IZ AUTA NISTA NIJE FALILO U PEPELNICI JE BILO MOZDA OKO 30-40E PO 1E-2E I MARAKA MOZDA 20TAK PO 1KM
SVE JE BILO NA SVOM MJESTU GDJE SAM I OSTAVIO
I NA KRAJU SAM SKONTO DA SU TO LOPOVI SAMO MI JE ZAO STO NISAM SE TOGA PRIJE SJETIO DA DAM IZJAVU U POLICIJI PA BAR DA SLEDECEG MOGU PITATI KOMU UKRADU JE LI PRAO AUTO KOD TIH LOPOVA U SCC
sad imam bmw5 2016isto napucan 3.0motor max oprema i stavio bi zastitu cito sam forume od tog alarma cobra al me nesta ne preprica bojim se da ce sam pistati i zajebavati me a hudiny je opet koliko toliko siguran i ako alarma zataji brava u letvi volana nece garant
volio bi i od vas cuti sta bi vi dali od zastite
mozda sam dugo pismo napisao al bar da znate da ne ostavljate auto u praoni u scc bar cu jednog spasiti ako ne i vise vas
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#129 Re: Zaštita vozila od krađe

Post by Truba »

Nece nista pistati

Ugradi
bmwbmwbmw

#130 Re: Zaštita vozila od krađe

Post by bmwbmwbmw »

Black swan wrote: 29/12/2021 23:56 Nece nista pistati

Ugradi
procito sam puno komentara i nekoliko njih je pisalo da su imali problema da ih je paljenje zajeb... da se alarm palio sam da nije sviralo kad su ostavili prozor otvoren i ruku bacili kroz prozor pa da su isli nazad da im to poprave
a kod hudinya mi se cini da je vise sigurna ta mehanska a njihov alarm bi ugradio bar toliko da svira ako probaju da vrata probiju
Truba

#131 Re: Zaštita vozila od krađe

Post by Truba »

Sta ce ti prozor otvoren? Ne kontam
Ako ti muha uleti pistat ce ti

Pistat ce ti i ako otvoris samo gepek a nisi otkljucao auto
Jer registruje pokrete u autu a nema opciju za gepek

Pistat ce ti i kad ti je slaba baterija
Truba

#132 Re: Zaštita vozila od krađe

Post by Truba »

Sve skupa za 5 godina pistalo mi je 2 puta

Gepek
I
Muha
S4mpion

#133 Re: Zaštita vozila od krađe

Post by S4mpion »

Kad operem auto, 500 komaraca navali po njemu, ne bi valjda pištalo zbog nekog komarca koji uleti u kabinu... :skoljka:
bmwbmwbmw

#134 Re: Zaštita vozila od krađe

Post by bmwbmwbmw »

Black swan wrote: 30/12/2021 00:28 Sve skupa za 5 godina pistalo mi je 2 puta

Gepek
I
Muha
ne kazem da cu imati prozor otvoren nego sam procito komentare kad su provjeravali alarm da su ostavili prozor otvoren i zakljucali auto kad su ruku gurnuli kroz prozor kao nije se alarm upalio
meni je cobra jeftinija i najavis se dan prije i montiraju za par sati dok hudiny moras cekati par dana
Truba

#135 Re: Zaštita vozila od krađe

Post by Truba »

A to...nije se upalio jer snop nije usmjeren tu bio
Pri razbijanju stakla ono ide u svim pravcima i upalit ce se
I kobra nije tu da te spasi kokosara koji ce ukrasti kapu sa zadnjeg sjedista vec da ti ne mogu upaliti i pokrenuti vozilo
bmwbmwbmw

#136 Re: Zaštita vozila od krađe

Post by bmwbmwbmw »

Black swan wrote: 30/12/2021 00:42 A to...nije se upalio jer snop nije usmjeren tu bio
I kobra nije tu da te spasi kokosara koji ce ukrasti kapu sa zadnjeg sjedista vec da ti ne mogu upaliti i pokrenuti vozilo
ne to me ne sikira da bi mi razbio prozor i ukro nesta sa zdnjeg sjedeza ili sta slicno to je vec poznato da nista ne ostavljas na vidnom mjestu
jer u sarajevu prilika cini covjeka lopovom
onda ti stojis iza toga da je bolja kobra od hudiniya
mada i oni ugrade svoj alarm isto na taj fazon da ne mozes upaliti auta i plus mehanska blokada volana ovo mi sve zvuci sigurnije jes da je skuplje za duplo a i zvuci duplo sigurnije onako laicki
mirsek

#137 Re: Zaštita vozila od krađe

Post by mirsek »

bmwbmwbmw wrote: 30/12/2021 01:20
Black swan wrote: 30/12/2021 00:42 A to...nije se upalio jer snop nije usmjeren tu bio
ne to me ne sikira da bi mi razbio prozor i ukro nesta sa zdnjeg sjedeza ili sta slicno to je vec poznato da nista ne ostavljas na vidnom mjestu
mada i oni ugrade svoj alarm isto na taj fazon da ne mozes upaliti auta i plus mehanska blokada volana ovo mi sve zvuci sigurnije jes da je skuplje za duplo a i zvuci duplo sigurnije onako laicki
Cobra 500-600 KM, mehanicka blokada manje od 500 KM, za 1000 KM imas kvalitetno zasticeno auto.
Mozes uzeti i onu starline smart blockator zastitu gdje pratis preko aplikacije gdje ti je auto i sta je upaljeno na njemu. To ima u komelu koji ugradjuje i kobru, pa se raspitaj kod njih. Ja licno da imam auto preko 30.000-40.000 KM a koje parkiram na otvorenom ugradio bih mu bez razmisljanja starline zastitu i najbolju cobru, opet me nece doci skuplje od 1500-2000 KM a imam vrhunsku zastitu.
twomad

#138 Re: Zaštita vozila od krađe

Post by twomad »

Ugradi
Znam 3 covjeka koji su ugradili Cobru u automobile, sva tri automobila su BMW 3 razlicitih godista.
Na jednom je prestao da radi keyless entry koji su pokusavali da poprave i nisu uspjeli, na drugom se alarm palio nasumicno toliko da je izvukao bateriju dok je vlasnik bio na putu, na trecem se 9 od 10 puta alarm ne ugasi kada se vozilo otkljuca na kljuc vec mora 5-6 puta pritisnuti dugme na kobrinoj kartici da bi se ugasio, nekad se cak pocne i pistati kada se auto otkljuca.

Sad da li je do same zastite ili do nestrucne instalacije to ne znam, ali znam da slabo ko ima rijeci hvale za Cobru sto se tice tog pistanja i ispravnog rada, u kvalitet same zastite ne ulazim.
artur morgan

#139 Re: Zaštita vozila od krađe

Post by artur morgan »

twomad wrote: 30/12/2021 09:58
Sad da li je do same zastite ili do nestrucne instalacije to ne znam, ali znam da slabo ko ima rijeci hvale za Cobru sto se tice tog pistanja i ispravnog rada, u kvalitet same zastite ne ulazim.
Ja imam riječi hvale za Cobru :-D

Imam tu zaštitu, i nemam nikakvih problema od ugradnje ( 2018. godina ) pa do danas.
Ugradio sam je u Komelu.

Instalacija tog alarma je vrlo jednostavna. Bez obzira što govore treba tri-četri sata, nije tako. Dok ti ubijaš vrijeme po kafama auto odavno bude spremno :-D

Ono što je bitno je softverska verzija cobre za određeni model auta. Recimo BMW X3 2013 godište i BMW X3 2014. godište - FL verzija. Ako ovom prvom ubaciš softversku verziju cobre iz 2014. godine, cobra neće raditi pravilno, odnosno nekad je nećeš moći aktivirati, prestaće raditi i sl. To znači da za određeni model i godište ide određena cobra.

Ono što je kod ugradnje cobre važno dobro se informisati oko toga a s obzirom na auto koje je u pitanju da li cobra može praviti neke probleme drugim sistemima ( npr. fabričkom alarmu i sl. ). Ja koliko znam ne bi trebala ako je sve dobro urađeno pri ugradnji. Znam otprilike kako se i ugrađuje samo je softver bitan. Ugradnja nije kao nekad što su se ugrađivali alarmi sa mnogo kablova i sl. Cobra se spaja na instalaciju od samog auta.
twomad

#140 Re: Zaštita vozila od krađe

Post by twomad »

artur morgan wrote: 30/12/2021 10:17
Ja imam riječi hvale za Cobru :-D

Imam tu zaštitu, i nemam nikakvih problema od ugradnje ( 2018. godina ) pa do danas.
Ugradio sam je u Komelu.

Instalacija tog alarma je vrlo jednostavna. Bez obzira što govore treba tri-četri sata, nije tako. Dok ti ubijaš vrijeme po kafama auto odavno bude spremno :-D

Ono što je bitno je softverska verzija cobre za određeni model auta. Recimo BMW X3 2013 godište i BMW X3 2014. godište - FL verzija. Ako ovom prvom ubaciš softversku verziju cobre iz 2014. godine, cobra neće raditi pravilno, odnosno nekad je nećeš moći aktivirati, prestaće raditi i sl. To znači da za određeni model i godište ide određena cobra.

Ono što je kod ugradnje cobre važno dobro se informisati oko toga a s obzirom na auto koje je u pitanju da li cobra može praviti neke probleme drugim sistemima ( npr. fabričkom alarmu i sl. ). Ja koliko znam ne bi trebala ako je sve dobro urađeno pri ugradnji. Znam otprilike kako se i ugrađuje samo je softver bitan. Ugradnja nije kao nekad što su se ugrađivali alarmi sa mnogo kablova i sl. Cobra se spaja na instalaciju od samog auta.
Na sva tri automobila je Cobra ugradjena u Komelu.
Znaju oni valjda koja verzija softvera Cobre treba ici u automobil koji im se doveze, automobili su 2007, 2014 i 2015 godiste.
Ja sam licno imao problem sa njihovom "strucnom" ugradnjom, doduse multimedije, koja nije od prvog dana radila kako treba.

Naravno da ne bi trebala praviti problem ako je ispravno ugradjena, zato i kazem da u sam kvalitet zasite necu da ulazim, pretpostavljam da je u pitanju losa ugradnja, drago mi je ako ti nemas problema ali govorim iskustva ljudi s kojima se druzim i za cija auta znam da imaju problem sa Cobrom.
Truba

#141 Re: Zaštita vozila od krađe

Post by Truba »

Ugradi
Znam 3 covjeka koji su ugradili Cobru u automobile, sva tri automobila su BMW 3 razlicitih godista.
Na jednom je prestao da radi keyless entry koji su pokusavali da poprave i nisu uspjeli, na drugom se alarm palio nasumicno toliko da je izvukao bateriju dok je vlasnik bio na putu, na trecem se 9 od 10 puta alarm ne ugasi kada se vozilo otkljuca na kljuc vec mora 5-6 puta pritisnuti dugme na kobrinoj kartici da bi se ugasio, nekad se cak pocne i pistati kada se auto otkljuca.

znam slučaj da je nov golf morao na dijagnostiku u garanciji i zamjensko vozilo

jer je dunđer loše skopčao kobru

nije do kobre nego radnika koji to pojebe

ja sam testirao
kobra se sama ugasi nakon nekog vremena ako ne diraš ništa a kofol pokušao si krađu
to su neki feleri

jel u komelu rađeno?
to je 550 maraka nije 20 da pišti na petardu

trebalo bi pištati kad ti guma ispuše a ne to što si naveo
Truba

#142 Re: Zaštita vozila od krađe

Post by Truba »

bmwbmwbmw wrote: 30/12/2021 01:20
dobar je i ber lok
kolega na kola od 18 000 ugradio

moj je moto 5% na vrijednost auta uložiti u zaštitu
ti već imaš kasko ajde da je to 4 %
uloži još 1% u zaštitu može mehanička ili elektronska svejedno al da je oko 400 500 marki
Tesnjak_91

#143 Re: Zaštita vozila od krađe

Post by Tesnjak_91 »

Ima dosta tih zaštita, da živim u nekom "kritičnijem" području vjerovatno bih sebi Zeder ugradio uz neku bolju el. zaštitu, a ovako pošto živim u relativno sigurnoj sredini samo sam ugradio jednu sklopku i izvršio zamjenu obd konektora. Doduše vjerovatno bih ugradio i zeder odmah da je auto od 15-20k+ :-D
kabal1337

#144 Re: Zaštita vozila od krađe

Post by kabal1337 »

nemojte ljepiti stiker za euro klasu i nece vam ga ni dirat. Mislit ce da je auto iz RS-a
twomad

#145 Re: Zaštita vozila od krađe

Post by twomad »

Black swan wrote: 30/12/2021 11:00 znam slučaj da je nov golf morao na dijagnostiku u garanciji i zamjensko vozilo

jer je dunđer loše skopčao kobru

nije do kobre nego radnika koji to pojebe

ja sam testirao
kobra se sama ugasi nakon nekog vremena ako ne diraš ništa a kofol pokušao si krađu
to su neki feleri

jel u komelu rađeno?
to je 550 maraka nije 20 da pišti na petardu

trebalo bi pištati kad ti guma ispuše a ne to što si naveo
U komelu ugradjene sve 3 Cobre dok im je servis bio jos tamo kod GRAS-a.
Kod ovog sto mu je izvukla akumulator se ugasi nakon nekog vremena alarm, ali se isto tako nakon nekog vremena opet upali, cuvar koji je bio na parkingu gdje je auto bilo parkirano kad se to desavalo je rekao da niko nije ni prilazio automobilu a kamo li sta pokusavao.

Ova koja se ne gasi kad se auto otkljuca daljinskim je vozena na reklamaciju, navodno su nesto nastimali 2-3 mjeseca je radilo kako treba i onda je opet prestala da se deaktivira kad se auto otkljuca, vlasniku se nije dalo peglati da im ga vozi opet i da bude bez auta dan-dva koliko im je prosli put trebalo da "poprave" pa sad prvo gasi alarm Cobra karticom pa onda otkljucava auto, alarm se najnormalnije pali kada se auto zakljuca, samo je otkljucavanje problem.
Truba

#146 Re: Zaštita vozila od krađe

Post by Truba »

Meni su rekli da kobra ima sama svoje napajanje
Altsa

#147 Re: Zaštita vozila od krađe

Post by Altsa »

Ugradi

Imam Cobru koja je dok je bila pod garancijom non-stop praznila akumulator. Nakon zamijene neispravnog dijela nije vise bilo problema a imam je vec 8 godina. Samo mijenjam bateriju i nista vise.
kabal1337

#148 Re: Zaštita vozila od krađe

Post by kabal1337 »

Black swan wrote: 30/12/2021 12:36 Meni su rekli da kobra ima sama svoje napajanje
za sirenu
Qler

#149 Re: Zaštita vozila od krađe

Post by Qler »

Imao cobra na prošlom Mondeo. Prvo pošto kad zaključava dva puta pritisnem radi dead locks, pa mi se u početku dešavalo da kad drugi put pritisnem ono deaktivira alarm... To sam išao da mi srede i napravili su da se i alarm aktivira na drugi pritisak daljinskog. Drugo što me nerviralo je što nisam mogao samo gepek otvoriti jer bi se alarm aktivirao, nego sam morao svaki put sve otključava ti i onda gepek.. U glavnom stavio sam ga jer su ga jednom obili na Malti odnijeli gluposti iz njega, ali da me nervira vala jeste dok god sam ga imao...
dado_

#150 Re: Zaštita vozila od krađe

Post by dado_ »

Na 3 auta imao cobru, i jedino sto me nerviralo je praznjenje baterije pa se ne deaktivira, bukvalno moras vazda bateriju rezervnu nosat. Nezgodno jbg npr dam mami auto da ode na put vazda se stresirala oko toga jer jednom trebalo zamijenit bat zena ne zna naravno. Sad na ovom autu dosla meta, ne znam kakva je zastita al jednostavnije koristit jer je sve na kljucu od auta
Post Reply