Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Euphoria
#126 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Treba sve ove za koje portali izvještavaju da su kršili određenu samoizolaciju, roštiljali itd navoditi imenom i prezimenom 
Last edited by Euphoria on 21/03/2020 12:16, edited 1 time in total.
-
Hakiz
-
mali jomu
#128 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
NOVE MJERE
Solak: Tražimo najbolju soluciju, nemoguće je zaustaviti život policijskim satom
Priprema se uvođenje policijskog sata u terminu od 20 do 5 sati na području cijele Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za Klix.ba.
Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara predložio je ministrici finansija FBiH Jelki Miličević i direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku da se na području Federacije BiH od večeras uvede policijski sat, što nam je potvrdio i Fahrudin Solak. Međutim, tvrdi da traže najbolju soluciju...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/solak-t ... /200321055
Solak: Tražimo najbolju soluciju, nemoguće je zaustaviti život policijskim satom
Priprema se uvođenje policijskog sata u terminu od 20 do 5 sati na području cijele Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za Klix.ba.
Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara predložio je ministrici finansija FBiH Jelki Miličević i direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku da se na području Federacije BiH od večeras uvede policijski sat, što nam je potvrdio i Fahrudin Solak. Međutim, tvrdi da traže najbolju soluciju...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/solak-t ... /200321055
- GOT
#129 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Najjaci komentarmuha_sa wrote: ↑21/03/2020 11:42 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /200321037
fbUser1583872696
prije 23m
Smijel se kroz prozor gledat
![]()
![]()
![]()
- AmiĐa_Idriz
#130 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Šta će biti sa fakultetima 
-
mali jomu
#131 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Novalić objasnio šta znači zabrana kretanja od 18 do pet ujutro, šta nas čeka u narednim danima
- Znači od 18-19h do 05h ujutru i to nije policijski sat. Policijski sat je jedna strožija kategorija koja za nas ima negativne konotacije kada se sjetimo zadnjeg rata i tako dalje. Zabrana kretanja podrazumijeva zabranu kretanja za sve one koji ne moraju da se kreću. Svi koji imaju valjan razlog da se kreću, moraju se kretati, a to su doktori u trećoj smjeni, naravno policija, hitni slučajevi. Svi koji moraju da se kreću mogu se kretati, a sve one koji ne treba da se kreću policija će ih odstranjivati sa ulica - istakao je.
Komenatirajući da li će doći do potpunog zatvaranja aerodroma i kantona, Novalić je naglasio da to zavisiti od samog razvoja trenda koronavirusa.
- Ukoliko se bude povećavalo, mi ćemo da tako kažem stezati, još se više povlačiti u sebe. Povukli smo se ovako, gotovo smo paralizirali život. Sve zavisi kako će se razvijati. Ako se bude razvijalo negativno, ako bude bude rastao broj zaraženih koronavirusom, mi ćemo još restriktivnije mjere uvesti. Sutra već imamo namjeru uredbu koja će pooštriti kazne, jako pooštriti kazne za one koji ne poštuju naročito izolaciju. Svakim danom ćemo uvoditi sve što treba. Ako bude potrebno smanjiti komunikaciju između gradova, ako bude potrebno zatvoriti aerodrome i nećemo se dugo misliti. Samo ako te restriktivne mjere budu davale pozitivne rezultate, mi ćemo ih uvoditi. Onog momenta kada sve to počne padati mi ćemo ih dekomponovati.
https://faktor.ba/vijest/novalic-objasn ... nima/75298
- Znači od 18-19h do 05h ujutru i to nije policijski sat. Policijski sat je jedna strožija kategorija koja za nas ima negativne konotacije kada se sjetimo zadnjeg rata i tako dalje. Zabrana kretanja podrazumijeva zabranu kretanja za sve one koji ne moraju da se kreću. Svi koji imaju valjan razlog da se kreću, moraju se kretati, a to su doktori u trećoj smjeni, naravno policija, hitni slučajevi. Svi koji moraju da se kreću mogu se kretati, a sve one koji ne treba da se kreću policija će ih odstranjivati sa ulica - istakao je.
Komenatirajući da li će doći do potpunog zatvaranja aerodroma i kantona, Novalić je naglasio da to zavisiti od samog razvoja trenda koronavirusa.
- Ukoliko se bude povećavalo, mi ćemo da tako kažem stezati, još se više povlačiti u sebe. Povukli smo se ovako, gotovo smo paralizirali život. Sve zavisi kako će se razvijati. Ako se bude razvijalo negativno, ako bude bude rastao broj zaraženih koronavirusom, mi ćemo još restriktivnije mjere uvesti. Sutra već imamo namjeru uredbu koja će pooštriti kazne, jako pooštriti kazne za one koji ne poštuju naročito izolaciju. Svakim danom ćemo uvoditi sve što treba. Ako bude potrebno smanjiti komunikaciju između gradova, ako bude potrebno zatvoriti aerodrome i nećemo se dugo misliti. Samo ako te restriktivne mjere budu davale pozitivne rezultate, mi ćemo ih uvoditi. Onog momenta kada sve to počne padati mi ćemo ih dekomponovati.
https://faktor.ba/vijest/novalic-objasn ... nima/75298
- nepass1
#132 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Da li je i jedan medij upitao novalica, posto su ove firme "igman", "ginex" itd u vecinskom vlasnistvu fbih i njima upravlja vlada na cijem celu je doticni, kako je mogao biti organizovan skup povodom proslave 70g postojanja firme "igman"? Da li ce iko snositi posledice, dati ostavku ili bar se javno pokajati na tv?
- dobar osjecaj
#133 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
http://ba.n1info.com/Vijesti/a418325/Pr ... a-BiH.htmlnepass1 wrote: ↑22/03/2020 00:29 Da li je i jedan medij upitao novalica, posto su ove firme "igman", "ginex" itd u vecinskom vlasnistvu fbih i njima upravlja vlada na cijem celu je doticni, kako je mogao biti organizovan skup povodom proslave 70g postojanja firme "igman"? Da li ce iko snositi posledice, dati ostavku ili bar se javno pokajati na tv?
Dopis i izvinjenje u stilu gostovanja vlasnika Fisa u svodnickoj ordinaciji Emele Burdzovic.
Dubinski zapišali PR strucnjaci bliski gorespomenutoj EB.
- dječak sa šibicama
#134 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Ili da ga pitaju, mozda, slucajno, hoce li prije potpune blokade zivota u KS i zatvaranja ljudi u konc logor, mozda, eventualno, poceti testirati ljude na koroa virus.nepass1 wrote: ↑22/03/2020 00:29 Da li je i jedan medij upitao novalica, posto su ove firme "igman", "ginex" itd u vecinskom vlasnistvu fbih i njima upravlja vlada na cijem celu je doticni, kako je mogao biti organizovan skup povodom proslave 70g postojanja firme "igman"? Da li ce iko snositi posledice, dati ostavku ili bar se javno pokajati na tv?
-
high_volume
#135 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Ako neko zna odgovor... Da li ja u Sarajevu mogu slobodno otići, i gdje, na testiranje na coronavirus?
Na moj zahtjev, jednostavno da provjerim da li sam zaražen ili nisam...
-
pinkman
#136 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Ne mozes nigdje ici ako imas sumnju nego trebas telefonom nazvati. Tu ce ti biti postavljena pitanja tipa da li si bio u inostranstvu, jesi li imao kontakt s nekim ko je zarazen, imas li simptome, zatim ako imas simptome kakvi su u pitanju i tome slicno. Tako nesto sam procitao na vise mjesta.high_volume wrote: ↑22/03/2020 01:15 Ako neko zna odgovor... Da li ja u Sarajevu mogu slobodno otići, i gdje, na testiranje na coronavirus?
Broj testova je ogranicen, tako da sigurno ne mozes tek tako biti testiran.
-
high_volume
#137 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Kad shvatim simptome, nakon inkubacije, i ne treba mi testiranje, do tada sam zarazio pola grada.... Planiram promijeniti boravište, iz potencijalno zaraženog u potpuno čisto, i besmisleno mi polaziti ako sa sobom nosim i virus. Zato pitampinkman wrote: ↑22/03/2020 01:19Ne mozes nigdje ici ako imas sumnju nego trebas telefonom nazvati. Tu ce ti biti postavljena pitanja tipa da li si bio u inostranstvu, jesi li imao kontakt s nekim ko je zarazen, imas li simptome, zatim ako imas simptome kakvi su u pitanju i tome slicno. Tako nesto sam procitao na vise mjesta.high_volume wrote: ↑22/03/2020 01:15 Ako neko zna odgovor... Da li ja u Sarajevu mogu slobodno otići, i gdje, na testiranje na coronavirus?
-
pinkman
#138 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Bliska osoba mi je rekla za osobu koja je bila u inostranstvu, a koja se htjela testirati. Nije joj dopusteno. Trenutno je u izolaciji tako da je to najbolje svakome ko sumnja da postoji i promil sanse da je zarazen.high_volume wrote: ↑22/03/2020 01:22Kad shvatim simptome, nakon inkubacije, i ne treba mi testiranje, do tada sam zarazio pola grada.... Planiram promijeniti boravište, iz potencijalno zaraženog u potpuno čisto, i besmisleno mi polaziti ako sa sobom nosim i virus. Zato pitampinkman wrote: ↑22/03/2020 01:19Ne mozes nigdje ici ako imas sumnju nego trebas telefonom nazvati. Tu ce ti biti postavljena pitanja tipa da li si bio u inostranstvu, jesi li imao kontakt s nekim ko je zarazen, imas li simptome, zatim ako imas simptome kakvi su u pitanju i tome slicno. Tako nesto sam procitao na vise mjesta.high_volume wrote: ↑22/03/2020 01:15 Ako neko zna odgovor... Da li ja u Sarajevu mogu slobodno otići, i gdje, na testiranje na coronavirus?
- nepass1
#139 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Ni kad dobijes simptome nece te testirati, vec cekati par dana da vide kako ce se razvijati stanje.high_volume wrote: ↑22/03/2020 01:15 Ako neko zna odgovor... Da li ja u Sarajevu mogu slobodno otići, i gdje, na testiranje na coronavirus?
Cuo sam u KS da ima 300 testova, cekaju 500 da dodje.
- nepass1
#140 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Zarazi nas fadil sve, jos on negativan sto je najveci crnjak u citavoj situaciji.dobar osjecaj wrote: ↑22/03/2020 00:50http://ba.n1info.com/Vijesti/a418325/Pr ... a-BiH.htmlnepass1 wrote: ↑22/03/2020 00:29 Da li je i jedan medij upitao novalica, posto su ove firme "igman", "ginex" itd u vecinskom vlasnistvu fbih i njima upravlja vlada na cijem celu je doticni, kako je mogao biti organizovan skup povodom proslave 70g postojanja firme "igman"? Da li ce iko snositi posledice, dati ostavku ili bar se javno pokajati na tv?
Dopis i izvinjenje u stilu gostovanja vlasnika Fisa u svodnickoj ordinaciji Emele Burdzovic.
Dubinski zapišali PR strucnjaci bliski gorespomenutoj EB.
-
Nadzorna_ploca
#141 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
300 dobili 300 ostalom zao im trositi osim na Novalica 
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#142 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Nafataj kakvog politicara i kahni u njeg, poslije par dana nazovi vidi rezultate njegovog testa, ako nije zarazen onda nemas ni ti.pinkman wrote: ↑22/03/2020 01:19Ne mozes nigdje ici ako imas sumnju nego trebas telefonom nazvati. Tu ce ti biti postavljena pitanja tipa da li si bio u inostranstvu, jesi li imao kontakt s nekim ko je zarazen, imas li simptome, zatim ako imas simptome kakvi su u pitanju i tome slicno. Tako nesto sam procitao na vise mjesta.high_volume wrote: ↑22/03/2020 01:15 Ako neko zna odgovor... Da li ja u Sarajevu mogu slobodno otići, i gdje, na testiranje na coronavirus?
Pasivno testiranje preko politicara je trenutno jedino moguce
- muha_sa
- vjeshalica
- drag_gost
#145 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Mozda je dosao prije nekog vremena, ne mora da znaci da je usao jucer u Bosnu.vjeshalica wrote: ↑22/03/2020 09:37 Na ulazu u Sarakevo jutros
Odakle je dosao kako je usao...vidimo
nightcrawler x2
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#146 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
FA su dodjeljene rentacar agenciji, odakle putuje boga pitaj... ako mene pitas, vracen sa granice 
- vjeshalica
#147 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Znajuci nase lopove ne cudim se da je presao negdje gdje je suplje
- drag_gost
#148 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Znajuci nas posten svijet, ne bih se cudio da je dosao oko Nove Godine i od tada da je ovdje. Eto to je taj nivo generalizacije.
- muha_sa
- drag_gost
#150 Re: Korona u Kantonu Sarajevo
Ostanite u kucama ako sumnjate da ste zarazeni!!