Dusan Bajevic - selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Jugoslovenchek
#126 Re: Dusan Bajevic - selektor reprezentacije BiH
Lafo patriota, lafo neće platu, a prije 15-20 godina ga ne bi Tito doveo da vodi reprezentaciju.
Serem im se svima u patriotizam kad nemaju ništa drugo.
Serem im se svima u patriotizam kad nemaju ništa drugo.
-
RtrnOfSalisbury
#127 Re: Dusan Bajevic - selektor reprezentacije BiH
imal kakvije sijela sa potencijalnim reprezentativcima, zdogovora, telefona ... sace mart a nikakvije traceva
putujel dule po evropi? imal kakvog vaza braco (i sestre) 
- luckylaka
#128 Re: Dusan Bajevic - selektor reprezentacije BiH
E odavno nisam vise prizeljkivao spisak igraca za sledece utakmice kao za ove sada.Da vidimo ima li Dule muda da odjebe menadjere
-
Bazinga1234
#129 Re: Dusan Bajevic - selektor reprezentacije BiH
Ide na N1 Bajevicev press uzivo
Custovic, Musa i Cviko u stručnom štabu.
Trener golmana nije izabran još.
Custovic, Musa i Cviko u stručnom štabu.
Trener golmana nije izabran još.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#130 Re: Dusan Bajevic - selektor reprezentacije BiH
Vranjes je svojim fudbalskim kvalitetom i dosadasnjim zaista freneticnim zalaganjem zasluzio da igra u reprezentaciji medjutim posto se utakmice igraju na domacem terenu a napravio je zaista velike gluposti nije pametno da ga poziva jer jednostavno stvorit ce se jedna losa atmosfera na tribinama sto nam nikako ne treba. Mozda da se igra negdje van BiH. Mi jednostavno nemamo toliko kvalitetnih igraca da se mozemo olako odreci bilo koga, Ali reprezentativac mora zaista da bude primjer i na terenu i van njega tako da je Vranjes jednostavno sam sebe prekrizo bez ikakvog razloga.
- Logovan
#131 Re: Dusan Bajevic - selektor reprezentacije BiH
Jebo li te Vranjes, mrs vise u tri picke materine.
- Edin H.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#133 Re: Dusan Bajevic - selektor reprezentacije BiH
JEbo mu Vranjes mater
Treba ga uhapsiti cim promoli nos u Federaciju, nek ga Bajevic vodi kuci ne meni na stadion
Treba ga uhapsiti cim promoli nos u Federaciju, nek ga Bajevic vodi kuci ne meni na stadion
- manijak1
#134 Re: Dusan Bajevic - selektor reprezentacije BiH
Svakog kojeg pozove ili ne pozove
Ti imaš odgovor pripremljen a moriš lakija bezze.
Ako se već treba od sada voditi zapisnik i stvarati slika o svakom igraču van terena , ne znam što mu Vranješ pada napamet.
Mada , eto u Atini svi se izljubiše s njim.
- Hank Paldum
#135 Re: Dusan Bajevic - selektor reprezentacije BiH
Ovaj bi da zove Vranješa? Pravi se budala (a možda i ne) i kao ne zna zašto se preko nekih stvari ne može prijeći. Jedno je ne miješati politiku u fudbal a drugo je ignorisati gluposti kada neko miješa politiku u fudbal. Izgleda da ću pauzrati eru Bajević makar otišli na svjetsko a složna braća neka zovu jedan drugog.
- deer_hunter
#136 Re: Dusan Bajevic - selektor reprezentacije BiH
Dovoljno je da istupi Dzeko,Pjanic ili neko od bitnijih igraca i kaze da ne zeli da igra sa ce.t.nikom u ekipi i ovaj bi bio bivsi.Ali oni ne istupaju, ocito im ne smeta. A ako im ne smeta ocito podrzavaju sve sto ovaj radi, jel tako?? Pa ako njima ne smeta zasto bi onda meni?? Zovi Dule i Karadzica, samo da se ode na EP
- Romanista 101%
#137 Re: Dusan Bajevic - selektor reprezentacije BiH
od 20 pitanja, 15 je bilo o ATMOSFERI U REPREZENTACIJI 
- Edin H.
#138 Re: Dusan Bajevic - selektor reprezentacije BiH
Ne, iskreno sam pitao za misljenje, a interesuje me I tvoje, jer ti imas bolji uvid u desavanja unutar Saveza i reprezentacije.manijak1 wrote: ↑25/01/2020 12:09Svakog kojeg pozove ili ne pozovejedna glava sto jezika , kao i prije .
Ti imaš odgovor pripremljen a moriš lakija bezze.
Ako se već treba od sada voditi zapisnik i stvarati slika o svakom igraču van terena , ne znam što mu Vranješ pada napamet.
Mada , eto u Atini svi se izljubiše s njim.
Ovo sto je lucky spomenuo vidio sam svojim ocima i veliki je problem.
Zatekao sam se slucajno na jednom gostovanju u hotelu u kojem su bili reprezentativci i ostao zapanjen brojnim menadzerima iz svih krajeva bivse Jugoslavije koji su se tu nacrtali. Veliki je pritisak na nase selektore.
Nadam se ce se Princ sa Neretve moci sa ovim nositi pored svojih godina, jer vjerujem da je finansijski neovisan i ne bi trebao podilijegati pritiscima. Premda jedan je fudbaler Veleza, kojem su navijaci klanjali uz uzvikivanje njegovog imena na Kosevu, jos za socijalisticke Jugoslavije.
Stoga i u (s)vezi Vranjesa vjerujem da Bajevic samo pokusava da sastavi sto je moguce jacu reprezentaciju u ove dvije utakmice, jer je ipak stavio svoj ugled na raspolaganje prihvatanjem nezahvalne uloge, i vjerujem da zeli da ostane u analima upisan kao selektor koji nas je odveo na Evropsko prvenstvo i prvi prosao baraz. Zato je uostalom i vratio Lulica, sto je sjajan potez, a dobro ce biti i za Lulica da se podsjeti cari bosanske kulinarske i poslasticarske tradicije.
Dobro je takodje da je Besa poceo dobijati minute u klubu i nadam se da ce se Seo uspjesno vratiti. Djuric poceo davati golove, a i Kodro dobija sansu. Nadam se da ce i Asmir plaiti nekim mafijasima da onesposobe onog balavca, pa da brani i bude u formi.
S tim dovodim u vezu i slucaj Vranjes, a interesentno je da se najmanje govori o njegovoj igri i da li je u formi.
Uglavnom ako Princ smatra da mu treba, njegovo je pravo da ga pozove, jer u krajnjoj liniji Princ odgovara za rezultate, a ne Vranjesovim postupcima "uvrijedjena masa". Ja kada se dan poslije utakmice vratim na baustel (sto rekao Vranjes, ni mene nece niko pitati, ako izgubimo utakmicu, da li je to zbog toga sto smo bili principijelni i oslabljeni u odbrani, nego cu osjecati veliku gorcinu.
Medjutim sa ovim dolazimo do problema. Posto navijaci vec dugo u ratu sa Vranjesom, a is sam Vranjes je davao neprikladne izjave. nisam siguran kako ce reagovati. Sa druge strane UEFA nas uz svoje sudije ceka na zicer, jer prva utakmica nase grupe na Evropskom prvenstvu se igra u Dablinu i naravno da im je u interesu da to bude reprezentacija Irske. Uostalom i u proslom barazu su nas zestoko ostetili nepostojecim penalom na pocetku utakmice, nakon cega je utakmica fakticki bila zavrsena, i to nakon sto je ona sirovina iz Derbyja poceo uzvikivati Palestina tokom minute sutnje nastradalima u Francuskoj. Ja koji sam bio na utakmici sam imao osjecaj da je taj penal bio direktno povezan sa ovim dogadjajem, jer se stvorila negativna atmosfera, i vjerovatno je sudija smatrao samo su nam jos ovi falili da se plasiraju. Poenta je da moramo biti pazljivi i oprezni, jer bez obzira sto igramo kuci, vjerujem da ce nas UEFA pokusati osakatiti, na ovaj ili onaj nacin.
- AmiĐa_Idriz
#139 Re: Dusan Bajevic - selektor reprezentacije BiH
Da se Džeku i Pjanića pitalo ne bi ga nikad ni maknuli iz reprezentacije.deer_hunter wrote: ↑25/01/2020 14:12 Dovoljno je da istupi Dzeko,Pjanic ili neko od bitnijih igraca i kaze da ne zeli da igra sa ce.t.nikom u ekipi i ovaj bi bio bivsi.Ali oni ne istupaju, ocito im ne smeta. A ako im ne smeta ocito podrzavaju sve sto ovaj radi, jel tako?? Pa ako njima ne smeta zasto bi onda meni?? Zovi Dule i Karadzica, samo da se ode na EP
- luckylaka
#140 Re: Dusan Bajevic - selektor reprezentacije BiH
Cuj da se igra van BiH mozda bi i mogao vranjes.Pa covjece BHF su se digli bas protiv vranjesa mislim na onaj dio koji prati reprezentaciju na gostvanjuhrasno38 wrote: ↑25/01/2020 11:21 Vranjes je svojim fudbalskim kvalitetom i dosadasnjim zaista freneticnim zalaganjem zasluzio da igra u reprezentaciji medjutim posto se utakmice igraju na domacem terenu a napravio je zaista velike gluposti nije pametno da ga poziva jer jednostavno stvorit ce se jedna losa atmosfera na tribinama sto nam nikako ne treba. Mozda da se igra negdje van BiH. Mi jednostavno nemamo toliko kvalitetnih igraca da se mozemo olako odreci bilo koga, Ali reprezentativac mora zaista da bude primjer i na terenu i van njega tako da je Vranjes jednostavno sam sebe prekrizo bez ikakvog razloga.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#141 Re: Dusan Bajevic - selektor reprezentacije BiH
Jeste druze ali je opet ogromna razlika izmedju domaceg i gostujuceg terena.luckylaka wrote: ↑25/01/2020 17:30Cuj da se igra van BiH mozda bi i mogao vranjes.Pa covjece BHF su se digli bas protiv vranjesa mislim na onaj dio koji prati reprezentaciju na gostvanjuhrasno38 wrote: ↑25/01/2020 11:21 Vranjes je svojim fudbalskim kvalitetom i dosadasnjim zaista freneticnim zalaganjem zasluzio da igra u reprezentaciji medjutim posto se utakmice igraju na domacem terenu a napravio je zaista velike gluposti nije pametno da ga poziva jer jednostavno stvorit ce se jedna losa atmosfera na tribinama sto nam nikako ne treba. Mozda da se igra negdje van BiH. Mi jednostavno nemamo toliko kvalitetnih igraca da se mozemo olako odreci bilo koga, Ali reprezentativac mora zaista da bude primjer i na terenu i van njega tako da je Vranjes jednostavno sam sebe prekrizo bez ikakvog razloga.
-
palermo
#142 Re: Dusan Bajevic - selektor reprezentacije BiH
Osim ovog dijela vezano za Asmira i Ibro (jer ja danas stvarno mislim da je gotovo svejedno je li na golu Asmir ili Ibro) svaka ostala ti je zlatna. Posebno ovaj dio oko odgovornosti i navijača. Onog trenutka kada navijači postanu bitan faktor u sastavljanju reprezenatcije možeš sa sigurnošću znati da si struci i znanju rekao doviđenja. I rezultatu, naravno.Edin H. wrote: ↑25/01/2020 14:49
Ne, iskreno sam pitao za misljenje, a interesuje me I tvoje, jer ti imas bolji uvid u desavanja unutar Saveza i reprezentacije.
Zatekao sam se slucajno na jednom gostovanju u hotelu u kojem su bili reprezentativci i ostao zapanjen brojnim menadzerima iz svih krajeva bivse Jugoslavije koji su se tu nacrtali. Veliki je pritisak na nase selektore.
Nadam se ce se Princ sa Neretve moci sa ovim nositi pored svojih godina, jer vjerujem da je finansijski neovisan i ne bi trebao podilijegati pritiscima. Premda jedan je fudbaler Veleza, kojem su navijaci klanjali uz uzvikivanje njegovog imena na Kosevu, jos za socijalisticke Jugoslavije.![]()
Stoga i u (s)vezi Vranjesa vjerujem da Bajevic samo pokusava da sastavi sto je moguce jacu reprezentaciju u ove dvije utakmice, jer je ipak stavio svoj ugled na raspolaganje prihvatanjem nezahvalne uloge, i vjerujem da zeli da ostane u analima upisan kao selektor koji nas je odveo na Evropsko prvenstvo i prvi prosao baraz. Zato je uostalom i vratio Lulica, sto je sjajan potez, a dobro ce biti i za Lulica da se podsjeti cari bosanske kulinarske i poslasticarske tradicije.![]()
Dobro je takodje da je Besa poceo dobijati minute u klubu i nadam se da ce se Seo uspjesno vratiti. Djuric poceo davati golove, a i Kodro dobija sansu. Nadam se da ce i Asmir plaiti nekim mafijasima da onesposobe onog balavca, pa da brani i bude u formi.
S tim dovodim u vezu i slucaj Vranjes, a interesentno je da se najmanje govori o njegovoj igri i da li je u formi.
Uglavnom ako Princ smatra da mu treba, njegovo je pravo da ga pozove, jer u krajnjoj liniji Princ odgovara za rezultate, a ne Vranjesovim postupcima "uvrijedjena masa". Ja kada se dan poslije utakmice vratim na baustel (sto rekao Vranjes, ni mene nece niko pitati, ako izgubimo utakmicu, da li je to zbog toga sto smo bili principijelni i oslabljeni u odbrani, nego cu osjecati veliku gorcinu.
Medjutim sa ovim dolazimo do problema. Posto navijaci vec dugo u ratu sa Vranjesom, a is sam Vranjes je davao neprikladne izjave. nisam siguran kako ce reagovati. Sa druge strane UEFA nas uz svoje sudije ceka na zicer, jer prva utakmica nase grupe na Evropskom prvenstvu se igra u Dablinu i naravno da im je u interesu da to bude reprezentacija Irske. Uostalom i u proslom barazu su nas zestoko ostetili nepostojecim penalom na pocetku utakmice, nakon cega je utakmica fakticki bila zavrsena, i to nakon sto je ona sirovina iz Derbyja poceo uzvikivati Palestina tokom minute sutnje nastradalima u Francuskoj. Ja koji sam bio na utakmici sam imao osjecaj da je taj penal bio direktno povezan sa ovim dogadjajem, jer se stvorila negativna atmosfera, i vjerovatno je sudija smatrao samo su nam jos ovi falili da se plasiraju. Poenta je da moramo biti pazljivi i oprezni, jer bez obzira sto igramo kuci, vjerujem da ce nas UEFA pokusati osakatiti, na ovaj ili onaj nacin.
Apropo Vranješa. Ja bih za svoga života da vidim BiH na evropskom prventstvu. A bojim se u skoroj budućnosti više nećemo imati ovakvu priliku. A i Bibao mi se sviđa. Dakle, što se mene tiče, radije sa Vranješpm na evropsko, nego bez Vranješa na Kirin kup.
Uostalom, Tito, omiljeni forumski lik je pretvarao četnike u partizane. Pa ako je on mogao, zašto onda i Džekson i Pjana to isto ne bi mogli.
- luckylaka
#143 Re: Dusan Bajevic - selektor reprezentacije BiH
E pa druze moj u vecini slucajeva reprezentacija je imala daleko vecu podrsku na gostovanjima nego kod kuce sto znaci da ogi nece dobro proci ni tamo ni vamohrasno38 wrote: ↑25/01/2020 17:55Jeste druze ali je opet ogromna razlika izmedju domaceg i gostujuceg terena.luckylaka wrote: ↑25/01/2020 17:30Cuj da se igra van BiH mozda bi i mogao vranjes.Pa covjece BHF su se digli bas protiv vranjesa mislim na onaj dio koji prati reprezentaciju na gostvanjuhrasno38 wrote: ↑25/01/2020 11:21 Vranjes je svojim fudbalskim kvalitetom i dosadasnjim zaista freneticnim zalaganjem zasluzio da igra u reprezentaciji medjutim posto se utakmice igraju na domacem terenu a napravio je zaista velike gluposti nije pametno da ga poziva jer jednostavno stvorit ce se jedna losa atmosfera na tribinama sto nam nikako ne treba. Mozda da se igra negdje van BiH. Mi jednostavno nemamo toliko kvalitetnih igraca da se mozemo olako odreci bilo koga, Ali reprezentativac mora zaista da bude primjer i na terenu i van njega tako da je Vranjes jednostavno sam sebe prekrizo bez ikakvog razloga.
- luckylaka
#144 Re: Dusan Bajevic - selektor reprezentacije BiH
- Point.
#145 Re: Dusan Bajevic - selektor reprezentacije BiH
Samo što imam osjećaj da bi publika na Bilinom Polju bila podjeljena. Imaš ruljaka koji danas govore boli me kurac šta terovira dok se znoji za dres i koji ne bi imali ništa protiv da ima Mladića tetoviranog na čelu kako licemjerno dijeli srebreničkoj djeci čokolade. Žalosno kakav smo nakaradni.hrasno38 wrote: ↑25/01/2020 17:55Jeste druze ali je opet ogromna razlika izmedju domaceg i gostujuceg terena.luckylaka wrote: ↑25/01/2020 17:30Cuj da se igra van BiH mozda bi i mogao vranjes.Pa covjece BHF su se digli bas protiv vranjesa mislim na onaj dio koji prati reprezentaciju na gostvanjuhrasno38 wrote: ↑25/01/2020 11:21 Vranjes je svojim fudbalskim kvalitetom i dosadasnjim zaista freneticnim zalaganjem zasluzio da igra u reprezentaciji medjutim posto se utakmice igraju na domacem terenu a napravio je zaista velike gluposti nije pametno da ga poziva jer jednostavno stvorit ce se jedna losa atmosfera na tribinama sto nam nikako ne treba. Mozda da se igra negdje van BiH. Mi jednostavno nemamo toliko kvalitetnih igraca da se mozemo olako odreci bilo koga, Ali reprezentativac mora zaista da bude primjer i na terenu i van njega tako da je Vranjes jednostavno sam sebe prekrizo bez ikakvog razloga.
- Point.
#146 Re: Dusan Bajevic - selektor reprezentacije BiH
Jarane, nije baš Ognjen Vranješ razlika između EURO ili ne. Nećemo sad pretjerivati njegov značaj.palermo wrote: ↑25/01/2020 17:59Osim ovog dijela vezano za Asmira i Ibro (jer ja danas stvarno mislim da je gotovo svejedno je li na golu Asmir ili Ibro) svaka ostala ti je zlatna. Posebno ovaj dio oko odgovornosti i navijača. Onog trenutka kada navijači postanu bitan faktor u sastavljanju reprezenatcije možeš sa sigurnošću znati da si struci i znanju rekao doviđenja. I rezultatu, naravno.Edin H. wrote: ↑25/01/2020 14:49
Ne, iskreno sam pitao za misljenje, a interesuje me I tvoje, jer ti imas bolji uvid u desavanja unutar Saveza i reprezentacije.
Nadam se ce se Princ sa Neretve moci sa ovim nositi pored svojih godina, jer vjerujem da je finansijski neovisan i ne bi trebao podilijegati pritiscima. Premda jedan je fudbaler Veleza, kojem su navijaci klanjali uz uzvikivanje njegovog imena na Kosevu, jos za socijalisticke Jugoslavije.![]()
Stoga i u (s)vezi Vranjesa vjerujem da Bajevic samo pokusava da sastavi sto je moguce jacu reprezentaciju u ove dvije utakmice, jer je ipak stavio svoj ugled na raspolaganje prihvatanjem nezahvalne uloge, i vjerujem da zeli da ostane u analima upisan kao selektor koji nas je odveo na Evropsko prvenstvo i prvi prosao baraz. Zato je uostalom i vratio Lulica, sto je sjajan potez, a dobro ce biti i za Lulica da se podsjeti cari bosanske kulinarske i poslasticarske tradicije.![]()
Apropo Vranješa. Ja bih za svoga života da vidim BiH na evropskom prventstvu. A bojim se u skoroj budućnosti više nećemo imati ovakvu priliku. A i Bibao mi se sviđa. Dakle, što se mene tiče, radije sa Vranješpm na evropsko, nego bez Vranješa na Kirin kup.
Uostalom, Tito, omiljeni forumski lik je pretvarao četnike u partizane. Pa ako je on mogao, zašto onda i Džekson i Pjana to isto ne bi mogli.
-
palermo
#147 Re: Dusan Bajevic - selektor reprezentacije BiH
Naravno da nije Vranješ prevaga......ali recimo, Duško bi mogao biti baš ta karika koja nam je falila........dakle, ako Duško misli da vranješ treba, ja mu ne bih proturječio..
- Edin H.
#148 Re: Dusan Bajevic - selektor reprezentacije BiH
Zavisi, ne znam na kojoj poziciji Bajevic bi htio da igra, centralno ili desno, ali ako protivnicki tim osjeti da negdje mogu proci, na tog igraca ce i vrsiti pritisak. Jedna greska moze znaciti razliku izmedju pobijede i poraza. U tome i jeste citava mudrost vodjenja reprezentacije, da pratis formu i pokrijes pozicije sto je moguce bolje sa igracima koji su trenutno u formi, a ne birvaktile nesto napravili. Naravno ako je mlad, bez dovoljno iskustva i gurnes ga u vatru prerano moze se prepasti, pa opet imas isti efekat. Sto se taktitke tice nju mozes mijenjati tokom utakmice u ovisnosti na protivnika, ako osjetis za shodno.
- luckylaka
#149 Re: Dusan Bajevic - selektor reprezentacije BiH
Pustimo covjeka da radi kako misli da je najbolje za reprezentaciju i da sacekamo prvo spisak igraca a ne da nagadjamo bezze
- AmiĐa_Idriz
#150 Re: Dusan Bajevic - selektor reprezentacije BiH
Ne treba nagliti sa zaključcima. Ja sam Dušanovu izjavu protumačio na njemu je da vidi kakav će biti van terena, hoćel se smiriti, bla bla. Uglavnom ja to vidim ko šupljak, jer šanse da se onakav lik smiri su nikakve, usput ispipati teren i puls javnosti. Vidjećemo griješim li, ali mislim da ga neće zvati, jer taj puls je dovoljno iskazan današnjim nezadovoljstvom većine navijača.