Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post Reply
LBVIEW

#126 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by LBVIEW »

_Scarlett_ wrote:
Bušman wrote:
Ne, samo govorim da je uvijek jako bitan kontekst. A sa druge strane, govor mrznje je uredjen zakonom i oni koji primjenjuju zakon treba da rade. Ako je prekrsila zakon, onda neka i odgovara.
Ovo je bio tvoj komentar u vezi Dijane:

Što se tiče dotične, to što radi u školi ne znači da nema pravo na svoje mišljenje. Čak i da je ozbiljno mislila ove stvari, ne znači da nema pravo na njih i da joj treba dati otkaz. Fino je razbiješ argumentima i kvit.

I sada se odjednom promijenilo :)
:thumbup:
cyprus

#127 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by cyprus »

Velkoski wrote:
cyprus wrote:
Velkoski wrote:znači tebi je Kipre OK što ova piše da su "Bošnje nastale od Srba" i slične nebuloze? :mrgreen:

Ako ti nije OK onda ne kontam šta želiš reći svojim postovima? Slobodno skrinšotuj sve i pošalji školi u kojoj dotični radi. Acta, non verba! :D
Naravno da nije OK, ali mi ovako na prvu zaista izgleda kao istrgnuto iz konteksta i da je vrlo moguće da je napisano u ironiji... Ali eto i da nije, i da je stvarno tako mislila, opet taj njen komentar nije nešto što je rijetkost na internetu... Kao što rekoh, društvene mreže vrve od sličnih, pa i gorih komentara... I nikom ništa, a eto Pelidija je ipak ta koja je dolijala... Konkretno za tu priču ko je od koga nastao, imaš univerzitetskog profesora i "akademika" Suada Kurtćehajića, koji na sva usta vergla priču o tome kako su Srbi nastali od Bošnjaka, pa jel ga ko krivo pogleda zbog toga? Ili je OK pričat da su jedni nastali od drugih, a nije da su drugi nastali od prvih?

Od svega ovog što je izašlo u javnost o Pelidiji, daleko najgora stvar je ovaj komentar o pretučenim ženama u Kiseljaku... Ako zbog nečeg treba odgovarati, to je onda to... Samo kako rekoh, hajde onda da budemo principijelni, pa da krenemo sa primjenom verbalnog delikta redom...

A što se tiče tog skrinšotovanja i slanja, ne pada mi napamet... Prvo zato što nisam pristalica linčeva nad pojedincima, čak ni kada su opravdani, drugo zato što bih povazdan mogao sjedit za kompjuterom i skrinšotat, a treće zato što u konkretnom slučaju zaista ne želim dovoditi u pitanje egzistenciju troje male djece...
Pa dolijala je jer je ovo pisala u nekim zatvorenim grupama i vjerovatno mislila da ove stvari nikada neće izaći u "javnost". I meni je malo čudno da su mediji prenijeli ovo, ali neka su, da konačno ljudi shvate da se ne može pisati svašta online.
Nismo svi iste inteligencije, tako da neki to neće nikada shvatiti :) Btw, ja nisam nimalo iznenađen... Hajke se kod nas dešavaju praktično na mjesečnoj bazi...
Last edited by cyprus on 30/09/2019 11:33, edited 1 time in total.
LBVIEW

#128 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by LBVIEW »

hAZNADAR wrote:
General War wrote:
hAZNADAR wrote:

Da je Bosnjakinja - sama bi se tako izjasnila. Ali nije - samo da je iz bosnjacke porodice. Znaci jos jedna fgr Bosanka.

Mislim da je linc nepotreban jer pokazuje samo jednu pojavu u drustvu. Buduci da nije prva cura koja je nesto izletila na FB i poslije razapeta. Nastavi li se takav trend - prije ce Sarajevo biti ispasti zaguljeni Kabul odakle slobodne cure moraju bjezati negoli da je problem u odredjenim pojavama u carsiji.
Sta je hAZE, opet zuc prosipas po Bosancima, nisi certifikat iz sVecke pecatio pa mora da je Bosanka i to fgr...i SDP glasac :-)
eki, nek si ti i ovdje umetnuo dijasporu. Kao i Sanja Vlaisavljevic skoro sa lokacije gdje se lakse dise i gdje je sve cisce.

Sam Bog zna kako je dijaspora dospjela na fgr listu demona pored islama, Bosnjaka, SDA,....

Ova Dijana je poput Sanje Vlaisavljevic, Lejle Colak,.. samo izletila nesto sto inace prolazi u njenoj raji. Kao nezvanicno i ovdje.
Isto drustvo, malo ali odabrano. :D
Last edited by LBVIEW on 30/09/2019 11:34, edited 1 time in total.
VladaFBiH

#129 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by VladaFBiH »

ovdje je ašičare neki od njenih "prijatelja" htio da je z*uzi i ona mu nije dala a on je lijepo svašta skupljao o njoj i osvetio joj se s objavom stvari koje su bile u "zatvorenim" grupama :)
LBVIEW

#130 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by LBVIEW »

VladaFBiH wrote:ovdje je ašičare neki od njenih "prijatelja" htio da je z*uzi i ona mu nije dala a on je lijepo svašta skupljao o njoj i osvetio joj se s objavom stvari koje su bile u "zatvorenim" grupama :)
Bektas? :D
_Scarlett_

#131 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by _Scarlett_ »

Bušman wrote:
_Scarlett_ wrote: I sada se odjednom promijenilo :)
A da pasteas i ostatak komentara?
Dio gdje kazes da ides kod nane na Bajram ili ovo? : A pošto je ispalo da je žena samo dobro ironična, to znači da su samo ljudi koji pozivaju na njen linč samo dobro glupi.

Ne razumijem kakvu razliku pravi ovo? Pa ako ista, jos vise je opravdavas. "Ma to se ona salila ba, ne skontate ironiju".

A bas cemo vidjeti ako bude neki Bosnjak imao neke slicne ispade protiv Srba koliko ces biti spreman reci za njega da "ima pravo na svoje misljenje, ne treba da dobije otkaz".
hAZNADAR

#132 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by hAZNADAR »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Bodkin wrote:

Kakvi su to zivotni kompleksi, za socioloske studije.

Nije se izjasnila da je bosnjakinja pa to ne moze biti, a nije se izjasnila ni da je fgr bosanka ali je kompleksas prozove
:mrgreen: ti prokleti fgr-ovci,sve loše od njih dolazi
Crvena i zelena krajnost je izvor vecine problema u drustvu.

Ali ovog puta ne govoruimo o homofobiji SDA zastupnice, Zahiragicevim glupiranjima,.. vec o drugoj krajnosti.

Uostalom,.. gdje je Dijana mogla pokupiti pamet o frustriranim Bosnjama zbog porijekla i kratke cune, napadnutim pokrivenim zenama koje zame zasluzuju linc, bivsim Srbima,... ? U kratkom izletu u Beograd mozda? Ili po carsiji gdje takva prica kao ovdje na forumu odavno cirkulise. Ne zamjerim joj sliku, i moja slika sa sombrerom me ne cini Meksikancem,... ali ovi natpisi o Bosnjama su vec druga prica.

Dragi moji,.... u sarajevskoj carsiji je kritika i otpor prema SDA odavno izasla iz normalnih okvira. Neki su otisli predaleko pa su u tom otporu zamrzili i vjeru, bosnjastvo,... svjesno ili nesvjesno poklanjajuci to jednoj stranci. Neki su cak vaskrsnuli stari standard gdje je srpska kultura modernija, evropskija, emancipovanija,... od muslimanskobosanske - pa i taj nacin dokazuju neki svoj status.

Dijana je dio iste raje kao i Vlaisavljevicka, Colakova,.... sudeci po podrsci koju prima na FB - ocito niko u raji nije iznenadjen niti zacudjen.
Mozda ta prica moze proci u kafani Tito koju lajkuje na svom profilu - ali javno ima svoju cijenu.
Last edited by hAZNADAR on 30/09/2019 11:42, edited 1 time in total.
Bušman

#133 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Bušman »

_Scarlett_ wrote:A bas cemo vidjeti ako bude neki Bosnjak imao neke slicne ispade protiv Srba koliko ces biti spreman reci za njega da "ima pravo na svoje misljenje, ne treba da dobije otkaz".
Vrlo rado.

A što se tiče onog dijela zašto je bitan nastavak. Napisao sam u drugom komentaru da govor mržnje tretira zakon. Ali se govor mržnje treba dokazati a ne amaterskim vađenjem iz konteksta. Bujrum, prijavite je da širi govor mržnje pa se na sudovima prepucavajte. Ali da joj se da otkaz i da ona ionako podplaćeno obrazovanje plaća penale zbog toga - ne. A vjeruj mi da bi sud dosudio u njenu korist. Jer nije isto posrat se ispred džamije i zajebavat se na račun četnika.
_Scarlett_

#134 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by _Scarlett_ »

hAZNADAR wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Bodkin wrote:

Kakvi su to zivotni kompleksi, za socioloske studije.

Nije se izjasnila da je bosnjakinja pa to ne moze biti, a nije se izjasnila ni da je fgr bosanka ali je kompleksas prozove
:mrgreen: ti prokleti fgr-ovci,sve loše od njih dolazi
Crvena i zelena krajnost je izvor vecine problema u drustvu.

Ali ovog puta ne govoruimo o homofobiji SDA zastupnice, Zahiragicevim glupiranjima,.. vec o drugoj krajnosti.

Uostalom,.. gdje je Dijana mogla pokupiti pamet o frustriranim Bosnjama zbog porijekla i kratke cune, napadnutim pokrivenim zenama koje zame zasluzuju linc, bivsim Srbima,... ? U kratkom izletu u Beograd mozda?

Dragi moji,.... u sarajevskoj carsiji je kritika i otpor prema SDA odavno izasla iz normalnih okvira. Neki su otisli predaleko pa su u tom otporu zamrzili i vjeru, bosnjastvo,... svjesno ili nesvjesno poklanjajuci to jednoj stranci.

Dijana je dio iste raje kao i Vlaisavljevicka, Colakova,.... sudeci po podrsci koju prima na FB - ocito niko u raji nije iznenadjen niti zacudjen.
Mozda ta prica moze proci u kafani Tito koju lajkuje na svom profilu - ali javno ima svoju cijenu.
Bizarnost bosnjackog drustva se vidi po tome da vise Bosnjaka podrzavaju Dijanu nego sto su podrzali gej paradu. Primjer kako su te dvije rajnosti (zelena i crvena) apsurdne i stetne po nama samima.
_Scarlett_

#135 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by _Scarlett_ »

Bušman wrote:
_Scarlett_ wrote:A bas cemo vidjeti ako bude neki Bosnjak imao neke slicne ispade protiv Srba koliko ces biti spreman reci za njega da "ima pravo na svoje misljenje, ne treba da dobije otkaz".
Vrlo rado.

A što se tiče onog dijela zašto je bitan nastavak. Napisao sam u drugom komentaru da govor mržnje tretira zakon. Ali se govor mržnje treba dokazati a ne amaterskim vađenjem iz konteksta. Bujrum, prijavite je da širi govor mržnje pa se na sudovima prepucavajte. Ali da joj se da otkaz i da ona ionako podplaćeno obrazovanje plaća penale zbog toga - ne. A vjeruj mi da bi sud dosudio u njenu korist. Jer nije isto posrat se ispred džamije i zajebavat se na račun četnika.
Naravno da nece doci do suda, ili ce dobiti otkaz (i nece tuziti vjeruj mi, nece privlaciti vise paznje na sebe) ili ce skola jednostavno cekati dok se ovo sve ne slegne.

Poenta je da ti ne bi argumentirao isto ("ne treba da dobije otkaz, to treba sud da odluci") da je Dijana rekla ono sto je rekla za Bosnjake, za Srbe.
cyprus

#136 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by cyprus »

Ali to i govorim... Čuj "ako bude imao"... Internet je već prepun takvih ispada - i nikom ništa :-D Osim Pelidiji :-D
Bušman

#137 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Bušman »

_Scarlett_ wrote: Poenta je da ti ne bi argumentirao isto ("ne treba da dobije otkaz, to treba sud da odluci") da je Dijana rekla ono sto je rekla za Bosnjake, za Srbe.
Eto nek ti znas bolje sta ja mislim hahaha
_Scarlett_

#138 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by _Scarlett_ »

Bušman wrote:
_Scarlett_ wrote: Poenta je da ti ne bi argumentirao isto ("ne treba da dobije otkaz, to treba sud da odluci") da je Dijana rekla ono sto je rekla za Bosnjake, za Srbe.
Vidjecemo
Bušman

#139 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Bušman »

_Scarlett_ wrote:
Bušman wrote:
Vidjecemo
Ocoravit ces gledajuci ;-) :roll:
_Scarlett_

#140 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by _Scarlett_ »

cyprus wrote:
Ali to i govorim... Čuj "ako bude imao"... Internet je već prepun takvih ispada - i nikom ništa :-D Osim Pelidiji :-D
Jesi l osudio i "hajku" na Osmana Susica? Samru Cosovic Hajdarevic? :) Jesi li smatrao da oni "imaju pravo na svoje misljenje", da "nije u redu ono sto su rekli ali dajte pustite jadne na miru"? :)
Bušman

#141 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Bušman »

_Scarlett_ wrote: Jesi l osudio i "hajku" na Osmana Susica? Samru Cosovic Hajdarevic? :) Jesi li smatrao da oni "imaju pravo na svoje misljenje", da "nije u redu ono sto su rekli ali dajte pustite jadne na miru"? :)
Jesam, isto bih napisao sto i sada. Sto ne znaci da se radi o jednakim slucajevima.
_Scarlett_

#142 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by _Scarlett_ »

Mozda je i Osman izvucen iz konteksta, mozda su mu zli Srbi nametnuli :D Ako nam je u redu lajkati komentare o VRS rape babies, "Noz-Zica-Gibanica", zasto nije u redu "Srbe na vrbe".

Licemjerstvo vam doslovno viri iz ociju.

Znate odlicno da kad bi tema bila obrnuta, kad bi se digla frka zbog komentara osobe koja je nazvala Srbe djikanima, da se ne bi ni sekunde brinuli za "hajku" i "linc", nego bi lincovali najglasnije sami.
_Scarlett_

#143 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by _Scarlett_ »

Bušman wrote:
Jesam, isto bih napisao sto i sada. Sto ne znaci da se radi o jednakim slucajevima.
Bas bi :lol: :lol: :lol: :lol: Bas vidim.

Oni: "Srbe na vrbe"
Neko: vidi sta je ovaj rekao
Vi: dajte ljude prestanite s lncovanjem! I da on to misli, ima pravo na svoje misljenje. A uostalom samo je ironija u pitanju a vi ste glupi da skontate

:D :D

Bezocno lazete gospodo.
Bušman

#144 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Bušman »

_Scarlett_ wrote:Znate odlicno da kad bi tema bila obrnuta, kad bi se digla frka zbog komentara osobe koja je nazvala Srbe djikanima, da se ne bi ni sekunde brinuli za "hajku" i "linc", nego bi lincovali najglasnije sami.
Naprotiv, ja samo ne vidim razliku izmedju onih sto nazivaju javne ustanove po jako losim ljudima. A to u Sarajevu, koje se sve vise ugleda na Banja Luku, postaje problem.
cyprus

#145 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by cyprus »

_Scarlett_ wrote:
cyprus wrote:
Jesi l osudio i "hajku" na Osmana Susica? Samru Cosovic Hajdarevic? :) Jesi li smatrao da oni "imaju pravo na svoje misljenje", da "nije u redu ono sto su rekli ali dajte pustite jadne na miru"? :)
Što se tiče Samre, naravno da nisam... Samra je javna ličnost, koja obnaša političku funkciju, i koja ima čitavu stranačku mašineriju koja je štiti iza sebe, tako da ona hajku vjerovatno nije ni osjetila, obzirom da je okružena bukvalno hiljadama ljudi koji je tepšaju po ramenu i govore "nek si im rekla" i "tako treba"... Ona će iz te 'hajke' u konačnici i profitirat - na sljedećim izborima će joj broj glasova skočiti bar za 300%...

A da je napisala ono što je napisala kao neko ko je anonimus u javnom prostoru, niko se ne bi ni počešao za to... Pelidija sa druge strane jeste anonimus, ali se iz nekog razloga sad svi češu oko nje, iako ista nema apsolutno nikoga da je brani na svojoj strani, osim možda uskog kruga prijatelja... Ne znam, meni je ovo kad mahala cipelari nezaštićenog pojedinca zbog verbalnog delikta (čak i kada je 'zasluženo') nekako bezveze...

Kad smo već krenuli sa kontrapitanjima kao argumentacijom, de ti onda meni reci osuđuješ li bljuvotine na stranicama tipa VOX, Pamti Bošnjače, Bošnjački preporod i slično... Ako da, da li misliš da treba pokrenuti hajku protiv pojedinaca koji tamo pišu i lajkuju gadosti?

PS Osman Sušić mi je nepoznato ime... Proguglam, pa ti javim šta mislim...
Last edited by cyprus on 30/09/2019 11:57, edited 1 time in total.
_Scarlett_

#146 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by _Scarlett_ »

Bušman wrote:
Naprotiv, ja samo ne vidim razliku izmedju onih sto nazivaju javne ustanove po jako losim ljudima. A to u Sarajevu, koje se sve vise ugleda na Banja Luku, postaje problem.
Pricamo o konretnom slucaju, ne o nazivima skola (opet, u Sarajevu se digli nebo i zemlja zbog naziva jedne skole - u RS-u na desetine (ako ne i vise) skola po cetnicima, pa nikom nista).

FGR Bosnjaci/Bosanci imaju strasnu zelju, ogromnu zelju da su Bosnjaci u fasistickim vodama kao BH Srbi. Na tom "svi smo mi ista govna" im je izgradjen citavi svjetonazor, bez njega im se cijelo vidjenje svijeta srusi.

Zato toliko reaguju kad ljudi kazu da to jednostavno nije isto. Pa kazu ljudima kao ja (koji sam zivjela u RSu godinama) da je to sve u pet deka.
LBVIEW

#147 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by LBVIEW »

"Bosanski Srbi su nastali od Bosnjaka,ovdje su oduvijek zivjeli samo Bosnjaci, Srbi su u Srbiji. Oni imaju kompleks jer su im glavici suzeni i nemaju slobodu mlataranja,zulja ih, svrbi, pa su uvijek nadureni." :D
Izjavu dala uciteljica iz Banja Luke slikajuci se s fesom 13-e SS na glavi.
Forumski "FGR": " to je govor mrznje, treba hitno podnijeti krivicnu prijavu, hitno suspendirati". :D
Bušman

#148 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by Bušman »

_Scarlett_ wrote:
Bušman wrote:
Pricamo o konretnom slucaju, ne o nazivima skola (opet, u Sarajevu se digli nebo i zemlja zbog naziva jedne skole - u RS-u na desetine (ako ne i vise) skola po cetnicima, pa nikom nista).

FGR Bosnjaci/Bosanci imaju strasnu zelju, ogromnu zelju da su Bosnjaci u fasistickim vodama kao BH Srbi. Na tom "svi smo mi ista govna" im je izgradjen citavi svjetonazor, bez njega im se cijelo vidjenje svijeta srusi.

Zato toliko reaguju kad ljudi kazu da to jednostavno nije isto. Pa kazu ljudima kao ja (koji sam zivjela u RSu godinama) da je to sve u pet deka.
Pa šta treba šutjeti kada se Sarajevo pretvara u Banja Luku i govoriti kako eto oni imaju 20 a mi 1? I mi smo kao onda bolji. Hahaa
_Scarlett_

#149 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by _Scarlett_ »

cyprus wrote:
Što se tiče Samre, naravno da nisam... Samra je javna ličnost, koja obnaša političku funkciju, i koja ima čitavu stranačku mašineriju koja je štiti iza sebe, tako da ona hajku vjerovatno nije ni osjetila, obzirom da je okružena bukvalno hiljadama ljudi koji je tepšaju po ramenu i govore "nek si im rekla" i "tako treba"... Ona će iz te 'hajke' u konačnici i profitirat - na sljedećim izborima će joj broj glasova skočiti bar za 300%...

A da je napisala ono što je napisala kao neko ko je anonimus u javnom prostoru, niko se ne bi ni počešao za to... Pelidija sa druge strane jeste anonimus, ali se iz nekog razloga sad svi češu oko nje, iako ista nema apsolutno nikoga da je brani na svojoj strani, osim možda uskog kruga prijatelja... Ne znam, meni je ovo kad mahala cipelari nezaštićenog pojedinca zbog verbalnog delikta (čak i kada je 'zasluženo') nekako bezveze...

Kad smo već krenuli sa kontrapitanjima kao argumentacijom, de ti onda meni reci osuđuješ li bljuvotine na stranicama tipa VOX, Pamti Bošnjače, Bošnjački preporod i slično... Ako da, da li misliš da treba pokrenuti hajku protiv pojedinaca koji tamo pišu i lajkuju gadosti?
Dijana nije anonimus, nego prosvjetni radnik koji radi sa djecom iste nacionalnosti i vjere koje najstrasnije vredja na javnim portalima i forumima, a i privatno. Zasto bih ja vodila svoje dijete u skolu gdje mu predaje osoba koja za njega misli da ce odrastiti u "agresivnog mrzitelja" jer je osunecen?

Isto kao i Samra, ima Dijana na stotine istomisljenika koji je tapsaju po ramenima, koji kazu "nek si rekla islamistima". Ona je dobila po desetine novih friend requesta sto iz RS-a, sto iz Srbije, na Palama bi je primili sigurno.

Svaki pokusaj da je predstavis kao jadnu zrtvu samo postane jadniji ako se uzme u obzir nacin na koji znamo da bi reagirao da je slucaj obrnut.

Pisu ljudi svasta na netu, pisu i Srbi svasta na netu pa nikom nista. Ponekad se pojedini nadju u sredini kontroverza: sada je to neka koja je govorila protiv Bosnjaka pa ti je problematicna "hajka". Da je neko ko je govorio protiv Srba, znas i sam da ti ne bi bila najmanji problem nego bi i sam trazio ostavku.
General War

#150 Re: Poziv na linč ili poziv na odgovornost za napisano/objavljeno?

Post by General War »

hAZNADAR wrote:
General War wrote: Sta je hAZE, opet zuc prosipas po Bosancima, nisi certifikat iz sVecke pecatio pa mora da je Bosanka i to fgr...i SDP glasac :-)
eki, nek si ti i ovdje umetnuo dijasporu. Kao i Sanja Vlaisavljevic skoro sa lokacije gdje se lakse dise i gdje je sve cisce.

Sam Bog zna kako je dijaspora dospjela na fgr listu demona pored islama, Bosnjaka, SDA,....

Ova Dijana je poput Sanje Vlaisavljevic, Lejle Colak,.. samo izletila nesto sto inace prolazi u njenoj raji. Kao nezvanicno i ovdje.
Nek si se ti opet nasao ugrozen i sakrio iza, ako nije bosanjaka eto sad se krijes iza dijaspore...ko virus AIDSa si, samo se kamufliras :mrgreen:
Post Reply