ovo cu priznat uvijek

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Hoću...Bakir1 wrote:[
Haj opet procitaj napisano..........
Travnički Noćni Šetač wrote:Ma znam... u kojeg to auta se može to tek tako lagano skinuti... na mercedesu starom 12 godina je ista priča...amar1994 wrote:Travnicki,u pravu je vjeruj mi,sjecam se kad je skido plastiku meni,jedva odvrnuo hrdjavu maticu,koja steze plastiku,vamo tamo,wd40,na kraju nekakav velki kljuc nadje i jedva
Hajd se kladimo da tebe neće osuđivati kao mene za ove riječi...Qler wrote:Ne znam, ali meni je svaki Ford bolji od VW-a te klase..
Focus MK1 mi je bolji od Golfa 4 u svakom pogledu, bar ima normalno prostora i ne skripi. Sto se hrdje tice, malo je reci da golf hrdja, propupao svaki gore nego Focusi... Ja sam imao Fiestu Mk4, Mondeo MK2, MK3 i sad evo MK4... MK2 je imao problem sa hrdjom na obrvama i to sam jednom rijesio i vise problema sa hrdjom nisam imao. MK3 nikakvih problema nije imao, a evo vidjet cemo MK4 kakav je. Kum ima i danas Focusa MK1 FL, doduse starom ga dao, u njegovoj porodici je nekih 8-9 godina... nikad lakirera nije vidio. Nema problema sa hrdjom. Passata B6 naci da nije hrdjav premija..
Tako da davno su prosla vremena kad su Opel i Ford hrdjali.. sad malo vauve da preuzme tu titulu truhlovine. I ja, svaki dio je jeftiniji na Fordu nego na VW-u samo sto ljudi lakse oproste 500KM na VW nego 50KM na Forda ili nesto drugo. To sam se licno uvjerio..
Amidza ima Focusa MK1 prije FL-a isto tako nekih 10 godina kod njega, i nakon 9 godina voznje i da u tih 9 godina ni jednom nije zamijenio filter goriva vrisne bosch pumpa.. Zet jedva docekao da kaze jesam ti rekao da se ford kvaria to sto je jadan izgurao 9 godina sa istim filterom to nema veze
Ma ovo je ekstremno, nije to redovno stanje.... mada ispod ovih lajsni zna biti problema više puta sam to vidio...amar1994 wrote:
mislio sam da samo sarafcigeri prolaze
Amare, to je psa motor, zato je jeftino.amar1994 wrote:za 1.6tdci 177KM SKF set zupcastog sa pumpom,za 1.9tdi 255KM(mislim da je za 1.6 oko 300KM),i kad mi pocnu srat u drustvu o odrzavanju i slicno
ovo cu priznat uvijek![]()
Pa nece ga niko osudjivati, Qlera vec od pocetka klix forumanja niko ozbiljno ne shvata...Travnički Noćni Šetač wrote:Hajd se kladimo da tebe neće osuđivati kao mene za ove riječi...Qler wrote:Ne znam, ali meni je svaki Ford bolji od VW-a te klase..
Focus MK1 mi je bolji od Golfa 4 u svakom pogledu, bar ima normalno prostora i ne skripi. Sto se hrdje tice, malo je reci da golf hrdja, propupao svaki gore nego Focusi... Ja sam imao Fiestu Mk4, Mondeo MK2, MK3 i sad evo MK4... MK2 je imao problem sa hrdjom na obrvama i to sam jednom rijesio i vise problema sa hrdjom nisam imao. MK3 nikakvih problema nije imao, a evo vidjet cemo MK4 kakav je. Kum ima i danas Focusa MK1 FL, doduse starom ga dao, u njegovoj porodici je nekih 8-9 godina... nikad lakirera nije vidio. Nema problema sa hrdjom. Passata B6 naci da nije hrdjav premija..
Tako da davno su prosla vremena kad su Opel i Ford hrdjali.. sad malo vauve da preuzme tu titulu truhlovine. I ja, svaki dio je jeftiniji na Fordu nego na VW-u samo sto ljudi lakse oproste 500KM na VW nego 50KM na Forda ili nesto drugo. To sam se licno uvjerio..
Amidza ima Focusa MK1 prije FL-a isto tako nekih 10 godina kod njega, i nakon 9 godina voznje i da u tih 9 godina ni jednom nije zamijenio filter goriva vrisne bosch pumpa.. Zet jedva docekao da kaze jesam ti rekao da se ford kvaria to sto je jadan izgurao 9 godina sa istim filterom to nema veze
Griješiš... Znam par forumaša (pored sebe) koji cijene kolegu Qlera...konektovan wrote:
Pa nece ga niko osudjivati, Qlera3 vec od pocetka klix forumanja niko ozbiljno ne shvata...
Mora da i oni voze ford vozilice,......Travnički Noćni Šetač wrote:Griješiš... Znam par forumaša (pored sebe) koji cijene kolegu Qlera...konektovan wrote:
Pa nece ga niko osudjivati, Qlera3 vec od pocetka klix forumanja niko ozbiljno ne shvata...
Opet greška...konektovan wrote:
Mora da i oni voze ford vozilice,......
pa i oni su skupi za odrzavanje,ne zna ih niko radit,jebeni francuzkonektovan wrote:
Amare, to je psa motor, zato je jeftino.
Ne moze se cojek nasaliti sa travnićkim nikako..Qler wrote:ljudi sa ukusom
Pa sve je to tacno, fransoa kad se pokvari samo ga bacis u onaj kontejner za plastiku, ode dalje na recikliramje.amar1994 wrote:pa i oni su skupi za odrzavanje,ne zna ih niko radit,jebeni francuzkonektovan wrote:
Amare, to je psa motor, zato je jeftino.
Karikiranje ti je uspjelo... baš je karikiranje a ne stvarnost...basicm wrote:Qler i travnicki, pitanje:
Da li su vasi fordovi bili stari kao ovi koje sad moze kupiti, tj jesu li imali 17-18 godina?
Niko ne osporava vase iskustvo, ali da karikiram, ford u godini ostari vise od godinu, vise od ostalih. Brze propada.
Može... ali ne mogu to raditi preko drugih kolega... bez ljutnje...konektovan wrote:Ne moze se cojek nasaliti sa travnićkim nikako..Qler wrote:ljudi sa ukusom
basicm wrote:Hvala na odgovoru na moje pitanje, ostatak je nepotreban.
I ti si svakog svog forda potjerao preko 200 hiljada km... mnogo smo mi to gonili...Qler wrote:Fiesta bila 1999 godina, kupio je ja 2007 prodao 2010, Mondeo MK2 bio 1998 godina, kupio 2010 za 5000KM prodao 2013 za 3500 , Mondeo MK3 bio 2005, kupio 2013 za 5000 eura (preracunaj u marke) prodao 2018 za 7000KM, i sad kupio 2018 Mondeo MK4 2012 godiste za 16500KM..
Na fiesti nisam imao vecih ulaganja (nesto je lupkalo, na kraju se ispostavilo saraf proklizao, ali to je otkrio novi vlasnik, inace eminentni clan ovog foruma)
Mondeo MK2 najveci kvar bio senzor protoka goriva ili nesto tako, u ovlastenom sa rukama bilo 260KM, i set kvacila ako se sjecam dobro 400-500KM sa rukama... kupljen sa 153k km prodat sa 200 okruglo
Mondeo MK3 - zadnji lezaj 200 i nesto maraka, mislim 220KM (ide ono glavcina i senzor ABS-a sve zajedno) i naravno set kvacila 1200KM sa rukama...
kupljen sa 185k prodat sa 250k (ili ako pitate one u eurocentru prodat sa 183k km)
eto to je moje iskustvo....