Anti BIH djelovanja All About

Post Reply
BHCluster

#126 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by BHCluster »

Nepoznati muškarac pucao je ispred crkve u tuzlanskom prigradskom naselju Požarnica prilikom proslave Svetog proroka Ilije, naočigled sveštenstva, okupljenih vjernika i policije Tuzlanskog kantona, a potom se udaljio, rečeno je Srni u Zavičajnom udruženju Tuzlaka u Bijeljini.

Muškarac je u petak uveče došao automobilom, ispalio rafal u vazduh dok je trajao crkveno-narodni zbor, a potom se udaljio magistralnim putem prema Bijeljini.

Sve se desilo na ulazu u crkvenu portu naočigled pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, koji su krenuli za njim, ali ga, kako su kasnije objasnili, nisu sustigli.
Samo vratite znacke i to je to. Duplo anti bosanskohercegovacko djelovanje.
Škobo Habu

#127 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Škobo Habu »

hAZNADAR wrote:
Odgovor na tvoje pitanje je tesko dati buduci da ne pamtimo niti smo iskusili islamsku netoleranciju, niti ikakvu "urodjenu" diskriminaciju. Razumio bih da neko iz Irana postavlja pitanje zasto bi tolerisao islamiste. Da je taj ideoloski habitus takav kako predstavljas - danas mi nebi raspravljali ciji vjerski objekat u Sarajevu je najstariji vec samo koji. Islamsku civilizaciju ja posmatram kroz prizmu cijelog perioda svog postojanja a ne samo kroz ekstremizam danasnjice.
Opet se ne razumijemo, što postaje tragikomično.

Mi govorimo o poimanju demokratskih vrijednosti u modernom svijetu.
Kada neka xy Šveđanka odluči da posjeti Saudijsku Arabiju, recimo, od nje se zakonski očekuje da poštuje tamošnje društvene norme.
Kao prvo, propisanu odjeću, obaveznu pratnju muškarca i da nabrajam šta već.
Sa aspekta xy muslimanke, koja je državljanka Švedske, a nosi hidžab i poštuje takvo rigidno tumašnje islamskih moralnih normi, to je nešto posve prihvatljivo, odnosno pod obavezom.

Eh, sada dolazimo do jedne paradoksalne situacije - Šveđanka koja mora poštovati propise neke od čisto islamskih zemlja, u kojima je šerijat na snazi, iako živi u zemlji u kojoj njen svjetonazor većinski i dominantan, mora posjedovati toleranciju prema nekome ko uopšte nema osjećaja za društvo u kome egzistira?
hAZNADAR

#128 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by hAZNADAR »

Škobo Habu wrote:
hAZNADAR wrote:
Odgovor na tvoje pitanje je tesko dati buduci da ne pamtimo niti smo iskusili islamsku netoleranciju, niti ikakvu "urodjenu" diskriminaciju. Razumio bih da neko iz Irana postavlja pitanje zasto bi tolerisao islamiste. Da je taj ideoloski habitus takav kako predstavljas - danas mi nebi raspravljali ciji vjerski objekat u Sarajevu je najstariji vec samo koji. Islamsku civilizaciju ja posmatram kroz prizmu cijelog perioda svog postojanja a ne samo kroz ekstremizam danasnjice.
Opet se ne razumijemo, što postaje tragikomično.

Mi govorimo o poimanju demokratskih vrijednosti u modernom svijetu.
Kada neka xy Šveđanka odluči da posjeti Saudijsku Arabiju, recimo, od nje se zakonski očekuje da poštuje tamošnje društvene norme.
Kao prvo, propisanu odjeću, obaveznu pratnju muškarca i da nabrajam šta već.
Sa aspekta xy muslimanke, koja je državljanka Švedske, a nosi hidžab i poštuje takvo rigidno tumašnje islamskih moralnih normi, to je nešto posve prihvatljivo, odnosno pod obavezom.

Eh, sada dolazimo do jedne paradoksalne situacije - Šveđanka koja mora poštovati propise neke od čisto islamskih zemlja, u kojima je šerijat na snazi, iako živi u zemlji u kojoj njen svjetonazor većinski i dominantan, mora posjedovati toleranciju prema nekome ko uopšte nema osjećaja za društvo u kome egzistira?
Izvini al ista ti imas sa saudijskim rezimom i kakve to veze ima u ovoj raspravi o "primitivnim, srednjovjekovnim,.. bosanskim muslimanima"?
Kod nas je demokratija i ujedno sloboda vjere, praktikovanja,.... dokle god ne ugrozava ikoga. Atak na marame, nikabe,.... nije demokratija i ako nastojis biti dio demokratskog modernog svijeta - svoju toleranciju moras pokazati prema svima. Ja nemam problem ni sa nikabima ni gej paradama.
cyprus

#129 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by cyprus »

Image
hAZNADAR

#130 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by hAZNADAR »

cyprus salje prijetnje na sebi svojstven nacin. Lijepo je kada neko malo otvori karte.
cyprus

#131 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by cyprus »

hAZNADAR wrote:cyprus salje prijetnje na sebi svojstven nacin. Lijepo je kada neko malo otvori karte.
Ovo je ipak malo too far :shock: Morao sam prijaviti tvoj post...

PS Ovim smo ja i ti trajno završili svaku komunikaciju. Ne sjećam se da me u životu neko ovako uvrijedio.
Bodkin

#132 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Bodkin »

hAZNADAR wrote:cyprus salje prijetnje na sebi svojstven nacin. Lijepo je kada neko malo otvori karte.
Nisi ti dobar u glavi ali nikako
hAZNADAR

#133 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by hAZNADAR »

cyprus wrote:

PS Ovim smo ja i ti trajno završili svaku komunikaciju. Ne sjećam se da me u životu neko ovako uvrijedio.
Pa mladicu, valjda ti je jasno kada postiras neku vrlo jasnu poruku bez ikakvog objasnjenja, linka, smajila, ironije, vijesti na to, lokacije,.... ... da se to moze itekako tumaciti kao licna poruka.

Osim ako nisi mislio ono znaaaamo te, nisi ti takav,.. jel to? Reci mi sta da neko ko navrati na forum i vidi tu sliku a nezna te - sta bi pomislio? Zao mi je ako si se uvrijedio ali poslije onih prozivki Bosnjaka za hegemoniju i mitomaniju moras pripaziti sta i kako postiras. Ja nisam zavrsio komunikaciju tobom osim ako tvoja prijava ne urodi plodom. Budi sad dosljedan i nemoj editovati tu sliku.
hAZNADAR

#134 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by hAZNADAR »

Bodkin wrote:
Ovo je javno mjesto gdje svako moze doci i citati. Nije ovo samo interni krug poznanika koji se poznaju. Postirati sliku sa jasnom porukom bez ikakvog objasnjenja je isto kao to napisati.
exliberal-ex

#135 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by exliberal-ex »

hAZNADAR wrote: Kod nas je demokratija i ujedno sloboda vjere, praktikovanja,.... dokle god ne ugrozava ikoga. Atak na marame, nikabe,.... nije demokratija i ako nastojis biti dio demokratskog modernog svijeta - svoju toleranciju moras pokazati prema svima. Ja nemam problem ni sa nikabima ni gej paradama.
Cek malo ti ako si musliman onda moras da slijedis islamska pravila koja su u mnogim stvarima kompletno suprotna zapadnjackom zivotu i zakonima. Nemozes se pozivat na demokratiju po potrebi....nekontam zasto si navro da branis burke toliko kad one nisu ni propisame po islamu?
Tvoja prica me podsjec na ljude koji bi zivjeli na zapadu i koristili sve prednosti tot zivota ali samo kad njoma to odgovara....kod mene je bio primjer kad su tako dosli pakistanci pa trazili da djevojcice sjede iza muskih i da nedolaze u skolu kad imaju period jer su "prljave" i isto tako se pozivalo na demokratiju...ovo je demokratija i po tome mi imamo pravo na serinat....jel imas...imam odlicno mrs nazad u pakistan...Tisina poslije toga.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#136 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Chmoljo »

hAZNADAR wrote:
Bodkin wrote:
Ovo je javno mjesto gdje svako moze doci i citati. Nije ovo samo interni krug poznanika koji se poznaju. Postirati sliku sa jasnom porukom bez ikakvog objasnjenja je isto kao to napisati.
Tema antibih djelovanja i postavi se takva slika.

I ti bi objasnjenje.

Glup znamo da nisi.

Sutra da i ako zapuca, uvijek bih sa kipraninom bio u rovu. Tebi kuca daleko bila od svakog imalo dobronamjernog.

Nemoj mi molim te sad ponjave pisati. Ne citam.

Prijatno.
hAZNADAR

#137 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by hAZNADAR »

exliberal-ex wrote:
hAZNADAR wrote: Kod nas je demokratija i ujedno sloboda vjere, praktikovanja,.... dokle god ne ugrozava ikoga. Atak na marame, nikabe,.... nije demokratija i ako nastojis biti dio demokratskog modernog svijeta - svoju toleranciju moras pokazati prema svima. Ja nemam problem ni sa nikabima ni gej paradama.
Cek malo ti ako si musliman onda moras da slijedis islamska pravila koja su u mnogim stvarima kompletno suprotna zapadnjackom zivotu i zakonima. Nemozes se pozivat na demokratiju po potrebi....nekontam zasto si navro da branis burke toliko kad one nisu ni propisame po islamu?
Tvoja prica me podsjec na ljude koji bi zivjeli na zapadu i koristili sve prednosti tot zivota ali samo kad njoma to odgovara....kod mene je bio primjer kad su tako dosli pakistanci pa trazili da djevojcice sjede iza muskih i da nedolaze u skolu kad imaju period jer su "prljave" i isto tako se pozivalo na demokratiju...ovo je demokratija i po tome mi imamo pravo na serinat....jel imas...imam odlicno mrs nazad u pakistan...Tisina poslije toga.
Ja sam agnostik a muslimani imaju pravo da prakticiziraju vjeru u mjeri koju sami odluce i na nacin kako sami odluce. Naravno do one mjere koja ugozava nekoga, sigurnost i sl. Shodno tome serijat nije prihvatljiv jer natura drugima pravila, kontra je demokratije i gusi slobode. Osim hidzaba branim i druge stvari koje ljudi sami odluce a nekome su na tapetu zbog predrasuda, primitivizma, snobizma,.... Ocigledno nisi pratio temu o gej paradi i koje strijele sam primao. A za burke sam rekao da ih ne mogu prihvatiti u saobracaju, bankama,... iz cisto bezbjednosnih razloga pa mi nemoj spocitavati burke.

Fazon je u tome da se covjek u ovim stvarima ne moze uvijek navoditi svojim osjecajima. Jer ti osjecaji ne moraju obavezno biti ispravni i pravedni. Nemam dobar osjecaj prema recimo Albancima, Sandzaklijama,... ali to javno ne iznosim jer znam da nisam tu u pravu. Ma sta mi mislili o hidzbima, na sta nas asociralo, kako tumacili psihu tih zena,.. nemamo pravo to ismijavati, satanizirati,... kao sto su ovdje neki radili i koje nisi kritikovao.
hAZNADAR

#138 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by hAZNADAR »

Chmoljo wrote:
hAZNADAR wrote:
Bodkin wrote:

Tema antibih djelovanja i postavi se takva slika.

I ti bi objasnjenje.

Glup znamo da nisi.

Sutra da i ako zapuca, uvijek bih sa kipraninom bio u rovu. Tebi kuca daleko bila od svakog imalo dobronamjernog.

Nemoj mi molim te sad ponjave pisati. Ne citam.

Prijatno.
Ponjave necu pisati ali kratak odgovor hocu. Mozda se ovdje neki poznaju licno, ali ja ne poznajem nikoga i zato ljude shvatam doslovno sta pisu, postiraju i sa najjednostavnijom logikom koja je redovno tacna. Ako cyprus to nije mislio, sam ce se ograditi od toga. Prosli put si me nalijepio kada sam prozivao madnera za bosnjacki skart, sad ovdje za postiranje poruke bez objasnjenja - sto znaci da trebam tebi vjerovati sta je pjesnik mislio? Nema dobronamjernosti na forumima - samo profesionalizam i kultura diskutovanja. prijatno i tebi
baglama

#139 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by baglama »

Malo je off,ali nedo dragi Bog da su na vlasti agnostici.
Kakvo bi to bilo anti BiH djelovanje .
exliberal-ex

#140 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by exliberal-ex »

Haznadar...Odgovorit cu kasnije na nasu prepisku nego samo da se dotaknem cyprus i njegove slike.
Ova slika predstavlja upravo ono o cemu mi raspravljamo ovdje...anti bih.
Sama slika dovoljno govori tako da njegov komentar nije bio potreban....tvoj je malo preko granice
exliberal-ex

#141 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by exliberal-ex »

baglama wrote:Malo je off,ali nedo dragi Bog da su na vlasti agnostici.
Kad pogledas kako ovi vjernici upravljaju nebi bilo lose da cafiri dodju....
espn

#142 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by espn »

Političari vrše Anti BiH djelovanje, narod odlazi.
hAZNADAR

#143 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by hAZNADAR »

exliberal-ex wrote:Haznadar...Odgovorit cu kasnije na nasu prepisku nego samo da se dotaknem cyprus i njegove slike.
Ova slika predstavlja upravo ono o cemu mi raspravljamo ovdje...anti bih.
Sama slika dovoljno govori tako da njegov komentar nije bio potreban....tvoj je malo preko granice
To je on u sljedecem postu pojasnio tako sto je rekao da se uvrijedio a do tada,....... Neznam ja ni ko je cyprus ni ko si ti, ljudi se ovdje samo mogu tumaciti na osnovu nekog kontinuiteta sta i kako pisu, mada i to treba uzeti sa rezervom posto se svako moze prodati da je nesto sto nije. Isto vrijedi i za mene. Mene stavovi, ideologije, politicki uglovi vise interesuju od persona. Ja nemam virtualne jarane niti mi trebaju.
hAZNADAR

#144 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by hAZNADAR »

baglama wrote:Malo je off,ali nedo dragi Bog da su na vlasti agnostici.
:?:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#145 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Chmoljo »

hAZNADAR wrote: Ponjave necu pisati ali kratak odgovor hocu. Mozda se ovdje neki poznaju licno, ali ja ne poznajem nikoga i zato ljude shvatam doslovno sta pisu, postiraju i sa najjednostavnijom logikom koja je redovno tacna. Ako cyprus to nije mislio, sam ce se ograditi od toga. Prosli put si me nalijepio kada sam prozivao madnera za bosnjacki skart, sad ovdje za postiranje poruke bez objasnjenja - sto znaci da trebam tebi vjerovati sta je pjesnik mislio? Nema dobronamjernosti na forumima - samo profesionalizam i kultura diskutovanja. prijatno i tebi
Vjeruj svojim ocima umjesto tom glasicu koji te navraca na zlo. Nista vise, nista manje.
Haman2

#146 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Haman2 »

Image

Prilozene fotografije i G. Vakufa govore sve. Medjunacionalna netrpeljivost posebno kod Hrvata i Srba dostigla je svoj vrhunac. Medjutim, nama se na ovom Forumu pokusavaju nametnuti teme kako je ta netrpeljivost iskljucivo bosnjacka osoba, a kako su Hrvati i Srbi kranje fer narod.Istina je sasvim obrnuta.
hAZNADAR

#147 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by hAZNADAR »

To je mogao uraditi neki balavac samo da ispadne fora, nebi me iznenadilo i da se ispostavi da je Bosnjak.
Tu vidim vecu stetu na ciscenju farbe negoli da je antiBiH. Vise je anti-BiH i veca opasnost politika iz nekih stranaka koja slavi ustastvo ili daje ordenje kreatorima genocida.
hizo ramidovic

#148 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by hizo ramidovic »

Vala si ga i ti ovdje precero, rodzo...
Fulio si citav fudbal...
BHCluster

#149 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by BHCluster »

cyprus wrote:

:thumbup: Ovdje si 100% u pravu. @hAZNADAR usra i sebe i šarca.
Last edited by BHCluster on 06/08/2019 09:43, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#150 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by hAZNADAR »

idilicno
Post Reply