Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević
-
Hafis
#126 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević
Ma, ovi ovdje likovi sve teški antifašisti i stručnjaci za fašizam i sve njegove oblike, kao da su sve djeca Save Kovačevića i Franje Kluza. Ako ih ne pohvališ, fašist si...i to teški
- SmokingMan
#127 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević
Dobro je Hafise Pašteta...
- Banksy
#128 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević
Hafis wrote: I ovdje je ista situacija s migrantima i dijasporom, samo hvala Bogu nemamo tih šiša barova i ne baš nešto mnogo Arapa i njihove djece.
Na kupalištu Kravica pobili se Arapi i Ljubušaci
https://www.jabuka.tv/na-kupalistu-krav ... ljubusaci/
-
Hafis
#129 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević
A to. To je bilo u samom početku edukacijskog progerama o privatnosti molitve i izboru odgovarajućeg mjesta za istu.Banksy wrote:Hafis wrote: I ovdje je ista situacija s migrantima i dijasporom, samo hvala Bogu nemamo tih šiša barova i ne baš nešto mnogo Arapa i njihove djece.
Na kupalištu Kravica pobili se Arapi i Ljubušaci
https://www.jabuka.tv/na-kupalistu-krav ... ljubusaci/
Sad je to OK. Dođu, kažu ''bok momci'', uslikaju što imaju, potope se malo u vodu i hajd s milim Bogom dalje do Blagaja. Sve o.k.
- Banksy
#130 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević
od:

do:Hafis wrote:
hvala Bogu nemamo tih šiša barova i ne baš nešto mnogo Arapa i njihove djece.
Hafis wrote:
Dođu, kažu ''bok momci'', uslikaju što imaju, potope se malo u vodu i hajd Sve o.k.
-
Hafis
#131 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević
Inače, ostrvili se na ženu k'o birvaktile carska straža na Gavrila Principa nakon što se ispucao. Nema epiteta kojeg nije dobila. A sve što je rekla stoji.
Samo, uvijek je teško čuti istinu ili kako nas drugi vide.
Možda nije izabrala pravu lokaciju za usporedbu, ali da treba nekada privremeno pobjeći nekih stvari, još ako čovjek može - svakako da treba.
Bio sam u Sarajevu dva puta ovaj mjesec....ima svašta vidjeti, ali ne može se porediti s onim nekadašnjim Sarajevom....džaba zgrade i objekti...nema više onog njegovog izvornog šmeka. Doduše, nije ni Mostar ništa bolji kada su u pitanju promjene u odnosu na prošlost. Katastrofa.
Samo, uvijek je teško čuti istinu ili kako nas drugi vide.
Možda nije izabrala pravu lokaciju za usporedbu, ali da treba nekada privremeno pobjeći nekih stvari, još ako čovjek može - svakako da treba.
Bio sam u Sarajevu dva puta ovaj mjesec....ima svašta vidjeti, ali ne može se porediti s onim nekadašnjim Sarajevom....džaba zgrade i objekti...nema više onog njegovog izvornog šmeka. Doduše, nije ni Mostar ništa bolji kada su u pitanju promjene u odnosu na prošlost. Katastrofa.
-
Hafis
#132 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević
I što nije jasno.Banksy wrote:od:do:Hafis wrote:
Hafis wrote:
Dođu, kažu ''bok momci'', uslikaju što imaju, potope se malo u vodu i hajd Sve o.k.
Ja sam u Mostaru u zadnje dvije godine dva puta vidio arapa uživo.
Jednom jedan bračni par ljetos u Mepasu, i nedavno dvojicu u restoranu u hotelu Mostar.
O Ljubuškom ti pričam jer znam da je sada zabranjena molitva u krugu Kravica...uostalom, nemam pojma zašto i objašnjavam...aha, i stvarno nema tih šiša barova....mada ima možda par takvih barova na istočnoj strani, ali stvarno nisam zalazio.
-
Bodkin
#133 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević
Nema izlizanijih rijeci od fasizam i relativizacija. Nista vise ne znace.Hafis wrote:Ma, ovi ovdje likovi sve teški antifašisti i stručnjaci za fašizam i sve njegove oblike, kao da su sve djeca Save Kovačevića i Franje Kluza. Ako ih ne pohvališ, fašist si...i to teški
- choxnox
#134 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević
Pa jednostavno, da se prica sa Sanje prebaci na Cevljanovice dok se jos nisu ohladili kao tema s ciljem ubijanja ove teme i njenog sto brzeg zaborava. Pogledaj mu ostale upise na temu.mO k3 wrote:Fašizam u cevljanovicima ?? Seljakljuk da ....Lenja Buba wrote:nemam pojma kakav je urbani a ruralni vidimo u čevljanovićimazposao wrote:Šta znači "urbani" fašizam?
Kakav je ruralni?
Kako si došao na raj zaključak ?
- choxnox
#135 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević
Vi isto ovako mozete otvoriti restoran i u Heliodromu. Mozda vas doticna posjeti i napise o vama koju lijepu rijec.Hafis wrote:Tko bi vama ugodio.
Ako pišeš o Sarajevu, i ako spomeneš bilo što što je izvan čuvene četiri bogomolje, Kemice i Pimpeka, ćevapa i sarajevske multikulture i antifašizma - najeb'o si ko žuti i doživotni si 'antifašista' (što bi rekao gradonačelnik Skaka).
Nije žena ništa plaho ni izmislila.
I ovdje je ista situacija s migrantima i dijasporom, samo hvala Bogu nemamo tih šiša barova i ne baš nešto mnogo Arapa i njihove djece.
- SaraFina
#136 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević
Džaba joj dajete medijski prostor. Eno je kuka na facebooku da joj život ugrožen.
- JThomas
#137 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević
možda misle da ih umaraju u nekom smislu arapi i dijaspora. samo po sebi legitimno. a da ih to umara, a od toga odmara pogled na kapelu u krugu bivšeg logora - e to čisto sumnjam da misle, ili da su shvatili. i sanja se morala potruditi da bude ovako kvarna iako je mućak sa dna kace...addy_sa wrote:nekoliko ljudi mi je reklo da privatno misle ono što je Sanja napisala.
Da li je ona možda samo napisala što i drugi takođe misle?
Napomena: Bošnjaci su u pitanju ti koji su privatno komentarisali međusobno njen FB status
-
Hafis
#138 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević
Nije loša idejachoxnox wrote:Vi isto ovako mozete otvoriti restoran i u Heliodromu. Mozda vas doticna posjeti i napise o vama koju lijepu rijec.Hafis wrote:Tko bi vama ugodio.
Ako pišeš o Sarajevu, i ako spomeneš bilo što što je izvan čuvene četiri bogomolje, Kemice i Pimpeka, ćevapa i sarajevske multikulture i antifašizma - najeb'o si ko žuti i doživotni si 'antifašista' (što bi rekao gradonačelnik Skaka).
Nije žena ništa plaho ni izmislila.
I ovdje je ista situacija s migrantima i dijasporom, samo hvala Bogu nemamo tih šiša barova i ne baš nešto mnogo Arapa i njihove djece.
Evo, zgrada SDK u Mostaru je bila zatvor za pripadnike HVO-a, i danas je u njoj porezna uprava, a ja ti s pjesmom svake godine u drugom mjesecu odem tamo predavati GPD obrasce.
-
Hafis
#139 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević
Jeste, samo čekaju hajvana koji će se javiti dragovoljno za obavljanje tih poslova.
- mirsek
#140 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević
Da pitas obicne gradjane koji su vam najgori/najnekulturniji davaoci usluga vecina bi nabrojala ove gore, tako da, ko o cemu kurva o postenju.Lenja Buba wrote:Konobare po restoranima upitati koji su vam daleko najgori gosti, svi u glas arapi i turci, vlasnike apartmana upitajte dobijate isti odgovor, taksiste mrak im na oči pada kada neko spomene turke i arape da voze itd itd.
- mirsek
#141 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević
To je sve tacno. Ali je dodatni paradoks da je ona vodila emisije o kulturi dijaloga a daje ovakve, generalizirajuce i sovinisticke izjave.Bodkin wrote:Izjava je polufasisticka, a polu ono sto raja prica po gradu svakako. Da je ovo napisala ona “ode mirza, dodje milorad” papanka, eventualno bi se liberali oglasili.
Ovako je fasisticks sto ne mozes reci “svi arapi”. Da je barem rekla “nekulturnih arapa”. A ne ponaze ni to sto sere iz bivseg logora. A ovo da ne dijaspore je tacno. Istocnosarajevska dijaspora zube pravi u pravom sarajevu jer su tamo dobri zubari
- dustaban
#142 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević
Meni ovo nista novo i iznenadjujuce. Jebemjojijamater.
A da su arapska djeca nevaspitana, to zaista stoji. Gledo svojim ocima kako mali arapin (musko, njemu je sve dozvoljeno) uvali kolica u pokretne stepenice (Merkator, Ilidza), babo mu se uvali od smjeha!

A da su arapska djeca nevaspitana, to zaista stoji. Gledo svojim ocima kako mali arapin (musko, njemu je sve dozvoljeno) uvali kolica u pokretne stepenice (Merkator, Ilidza), babo mu se uvali od smjeha!
- JThomas
#143 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević
druge mecene bile. tad je otprilike kroz taj film branila da se lopovluk naziva lopovlukom. nema presude nema kriminala
naravno, jasno je kome to (najviše) ide u korist u ovakvoj sredini.
tako da ne bi savjetovao dijelu forumaša koji "nije" za sda da je previše pljuju - možda je nekad u budućnosti i oni kupe ili opet kupe, pa budu morali da opet ližu popljuvano. ali nije da nisu navikli.
tako da ne bi savjetovao dijelu forumaša koji "nije" za sda da je previše pljuju - možda je nekad u budućnosti i oni kupe ili opet kupe, pa budu morali da opet ližu popljuvano. ali nije da nisu navikli.
-
Bodkin
#144 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević
Tacno tacnomirsek wrote:To je sve tacno. Ali je dodatni paradoks da je ona vodila emisije o kulturi dijaloga a daje ovakve, generalizirajuce i sovinisticke izjave.Bodkin wrote:Izjava je polufasisticka, a polu ono sto raja prica po gradu svakako. Da je ovo napisala ona “ode mirza, dodje milorad” papanka, eventualno bi se liberali oglasili.
Ovako je fasisticks sto ne mozes reci “svi arapi”. Da je barem rekla “nekulturnih arapa”. A ne ponaze ni to sto sere iz bivseg logora. A ovo da ne dijaspore je tacno. Istocnosarajevska dijaspora zube pravi u pravom sarajevu jer su tamo dobri zubari
- Hajvan
#145 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević
Hafis wrote:Jeste, samo čekaju hajvana koji će se javiti dragovoljno za obavljanje tih poslova.
zasto ne… mogu ja to opet, vrlo rado
-
kakavdanakneiskustvu
#146 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević
SaraFina wrote:Džaba joj dajete medijski prostor. Eno je kuka na facebooku da joj život ugrožen.
pa da,vjerovatno i atentat neko na nju vec pokusao izvrsiti
-
kakavdanakneiskustvu
#147 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević
ova zena je nekad mjesecima u avazu branila avazovo pljuvanje po fahrinim neistomišljenicima,ali bas branila,kao sve je to kultura dijaloga
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#148 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević
Vlaisavljevićka je obucena prostituka, pise za sve i svakog, najvise joj gode pisanja koja su uperena protiv BiH, da su to konstruktivne kritike pa bi rekao da profesorica od drugu gimnaziju zeli nesto da poduci ostalo puČanstvo ali od kurvanja sa dodikom pa covicem pa scepom pa ne znam ni ja s kim se nije vukla po krevetima mislim novinama, mirko sagolj i risto djogo su prvacici za ovu "intelektualnu" prostitutku... nije vrijedna trudaBodkin wrote:Tacno tacnomirsek wrote:To je sve tacno. Ali je dodatni paradoks da je ona vodila emisije o kulturi dijaloga a daje ovakve, generalizirajuce i sovinisticke izjave.Bodkin wrote:Izjava je polufasisticka, a polu ono sto raja prica po gradu svakako. Da je ovo napisala ona “ode mirza, dodje milorad” papanka, eventualno bi se liberali oglasili.
-
kakavdanakneiskustvu
-
zrakomlat
#150 Re: Urbani Fašizam Sanje Vlaisavljević
Hafis wrote:I što nije jasno.Banksy wrote:od:do:Hafis wrote:
Hafis wrote:
Ja sam u Mostaru u zadnje dvije godine dva puta vidio arapa uživo.
Jednom jedan bračni par ljetos u Mepasu, i nedavno dvojicu u restoranu u hotelu Mostar.
O Ljubuškom ti pričam jer znam da je sada zabranjena molitva u krugu Kravica...uostalom, nemam pojma zašto i objašnjavam...aha, i stvarno nema tih šiša barova....mada ima možda par takvih barova na istočnoj strani, ali stvarno nisam zalazio.
Ne znam kud se ti kreces ali ne možeš proći od harapa i kineza mostarom. Fejiceva i mepas gore posebno. Imaju dva-tri šiša bara, onako manja, ali ne djeluje mi plaho popularno. Ne kontam furku onoga po sarajevu. Ono govno, da prostis, treba zabranit.