..a ona je clan stranke koja ju je izabrala na tu poziciju...Sda bi se morala distancirati od nje, do tada zakljucak je sasvim opravdan.palermo wrote:Čiji ? Samirin , naravnoGeneral War wrote: Pa i ne bas, kada se uzme i ono sta misli o gay populaciji...lijepo se vidi " patern".
Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
- General War
#126 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
-
_Scarlett_
#127 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ne, Palermo.palermo wrote:
Ček, samo da provjerim jesam li te dobro razumio.....ti govoriš ovi Srbi i Hrvati iz Sarajeva su fini ljudi, a ovi u RS-u su pogani Srbi.....pa haj ove iz Sarajeva prebaci u Banjaluku a ove iz Banjaluke u Sarajevo pa'š vidjeti razliku....
Haj Bošnjaka iz Sarajeva prebaci da živi na strelčevini (mahala na zapadnoj strani Mostara) ili u Ljubuški pa'š vidjeti kako se mijenja ponašanje.....
Sad bih ja tebe mogao poitati, imaš li više od 21 godine...
Ja govorim da Srbi iz RS-a velikom dijelom mrze Bosnu i Bosnjake.
To njih ne cini losim ljudima. Oni su proizvod svog drustva. Vecina cak ne mrzi "aktivno" nego vise pasivno, usputno. Ali ide duboko.
To nije neki "manji animozitet", nego duboka mrznja koja se manifestira kroz razne nacine. I ja sam, isto kao ti, mislila "ma aj to je sve zbog rata ba, na kraju krajeva svima nama je bitnije da imamo sta jesti, da se radi, da se ekonomija poboljsa". Situacija jednostavno nije takva u RS-u. Niti je mrznja nastala zbog ovog zadnjeg rata niti ce nestati ako Pedja Kojovic dobija vlast u drzavi.
Niti, ma koliko god se Bosnjaci trudili da tvrde suprotno, Bosnjaci gaje isti nivo animoziteta prema Srbima kao Srbi prema njima. Meni je zanimljivo da svi koji to tvrde su Bosnjaci koji nisu iz RS ili nisu nikada zivjeli tamo.
- SaraFina
#128 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
vivaldi wrote:ovo sto si napisala ustvari i oslikava generalno situaciju u bih. ovdje se drugaciji trpi samo pod 3 uslova: prvi uslov je da misli isto ko i ja (taj je najmanje bitan), drugi je da prica ko ja (taj je vazan uslov) i treci uslov da glasa ko ja (taj je najvazniji), a ne zove se ko ja - to je najbolja kombinacija.SaraFina wrote:
To je sve izvučeno iz konteksta i preuveličano. Osim toga nazvao ga taj novinar.
Ja se sjećam i onih demonstracija podrške "Jovane Srbine čaršija je uz tebe"
Rahmetli Pipi nosio transparent.
carsija je uz jovu dok je protiv etnicikih "svojih", ali cim kaze nesto sto se ne svidi onima uz koje je svojim izborom ostao, postade cica. jos jedna licna greska i nestace ko marko vesovic.
nije problem sto ga je taj neki novinar nazvao tako vec sto niko nije reagovao nakon toga. problem je sto je pet dana prije toga, "neki karikaturista" na lokalnoj televiziji objavio karikaturu zbog kojeg se sutradan digla na noge i sda i sva boracka udruzenja. a kad general postade cica, niko ni mukajeta. ali tu ima malo i ironije. upravo zbog te karikature i sda i borci su trazili odgovornost direktorice televizije. ironija je u tome da je bas njeno ime i ime njene nasljednice zavrsilo na ovom plakatu ove sda poslanice kojom je otvorena ova tema
Opskurni portal i još opskurniji novinarčić objavili članak. Nije Oslobođenje ili Slobodna Bosna, pa da je sad šira javnost upoznata s tim pogrdama upućenim čovjeku koji to ne zaslužuje.
Vidi budala da "frizira" Divjakove odgovore u onom tekstu... Isto kao da naslov smislio unaprijed, pa ga kroz tekst nastoji opravdati.
Ne znam je li ono gdje preneseno dalje, ako jeste sramota je da se niko nije oglasio i stao u zaštitu čovjeka.
Što se tiče SDA-ovskih poltrona od njih me ništa ne može više iznenaditi.
- Maraschino
#129 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Jos jedna da se kaze kako su Bosnjaci zli.
Bosnjaci su kao i svaki drugi narod dobri, losi i zli ALI zasto se stalno nesto prigovara Bosnjacima i to od nebosnjaka.
Meni kao Bosnjaku Jovan Divjak je veci patriota od mnogo mnogo Bosnjaka koji se busaju u svoj patriotizam. Neki idiot napisao ''cica Jovo'' i zamislite, otvorila se tema. Zasto?
@Kiki, ohladi malo ziv bio.
Bosnjaci su kao i svaki drugi narod dobri, losi i zli ALI zasto se stalno nesto prigovara Bosnjacima i to od nebosnjaka.
Meni kao Bosnjaku Jovan Divjak je veci patriota od mnogo mnogo Bosnjaka koji se busaju u svoj patriotizam. Neki idiot napisao ''cica Jovo'' i zamislite, otvorila se tema. Zasto?
-
palermo
#130 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ma ti imaš pravo da zaključuješ šta hoćeš, ali si naprimjer, mogao isto tako uzeti za patern i Bakir kada kaže da je neophodno u SDA dovesti i Srbe i Hrvate......ljudi obično uzimaju ono što žele od onoga što je ponuđeno, i to na osnovi unaprije utvrđenih stavova...General War wrote:..a ona je clan stranke koja ju je izabrala na tu poziciju...Sda bi se morala distancirati od nje, do tada zakljucak je sasvim opravdan.palermo wrote:Čiji ? Samirin , naravnoGeneral War wrote: Pa i ne bas, kada se uzme i ono sta misli o gay populaciji...lijepo se vidi " patern".
- General War
#131 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Nece, Zeljko Komsic te demantujeHafis wrote:Znači ako su ostali u Sarajevu automatski su stekli čin ''pro BiH''.Kikibombona wrote:Svima je poznato da su srpska i hrvatska fasisticka politika sa prezirom odbacile Srbe i Hrvate, Bosance srpskog ili hrvatskog imena, pro-BiH gradjane srpskog/pravoslavnog ili hrvatskog/katolickog kulturnog kruga, te ih okarakterisale kao najgore izdajnike.
Pogrdno su nazvani 'Alijini Srbi i Hrvati'. Dodik i Covic javno govore da u Sarajevu nema Srba i Hrvata. Dakle, takav stav, o pro-BiH Srbima i Hrvatima kao izdajnicima srpskog i hrvatskog roda, se odrzao do danas.
Ja poznajem likove ''hrvatskog imena'' koji nisu uspjeli na vrijeme ispaliti iz Sarajeva, i veoma su svjesni gdje su ostali. U većine su djeca već odavno vani, a njima se sad više i ne ide i nisu baš tako kako kažeš ''pro BiH'', ma što god to značilo u normalnom prijevodu...mada otprilike znam.- Dovoljno je da si protiv SNSD i HDZ i odmah si proBiH ćafir. Možeš i u SDA k'o Desnica nećeš prestati biti proBiH
Inače, osjeti da je biologija učinila svoje i u politici i da je knjiga spala na još samo par imena....za 5-6 godina ostat će samo sjećanje na proBiH sarajevske Srbe i Hrvate.
- pustopoljina
#132 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
AKO/KAD to izostane, ONDA poistovjecuj.
Da vas pitam, je li SDA osudila govor svoje zastupnice?
Hoce li biti ikakvih sankcija?
Zasto je SDA stranacki bilten STAV Jovana Divjaka poistovjetio sa Drazom Mihailovicem a Pedju Kojovica sa cetnickim vojvodom?
Isto radi SDA stranacki bilten SAFF.
...
SDA, kao svaka stranka, ima dobre i lose policajce. Jedni su zaduzeni za okupljanje vjerskih ekstremista, drugi za okupljanje sovinista, drugi furaju multi-kulti, treci pozivaju na logorizaciju homoseksualaca, cetvrti propagiraju ljudska prava itd.
Ne treba se praviti lud, SDA NIKAD, NIKAD, ali NIKAD, nije osudila fasizam u svojim redovima.
Ova samra se vazdigla.
- Bloo
- Globalna šefica
#133 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
A samo Bošnjaci mogu prigovarati BošnjacimaMaraschino wrote:Jos jedna da se kaze kako su Bosnjaci zli.
To ko kad Puhalo napiše status gdje proziva Srbe, ispod Bošnjaci svršavaju...a kad prozove Bošnjake, onda drvlje i kamenje, četnik vakav nakav...
- Kikibombona
#134 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ja upravo otresao par piva sa cistim Hrvatom, po ocu i majci, vjernikom katolikom, izrazito pro-BiH orjentisanim. Prezire HDZ i SDA iz dna duse. Vidis vatru u ocima kada govori o njima.Hafis wrote:Veoma mali broj Srba i Hrvata koji žive van Sarajeva može zaslužiti orden ''proBiH''. Bit će da je have.
I nije pizda, otvoreno proziva SDA i HDZ fundamentaliste i fasiste. Ima ga, kao od brda odvaljen, moze reci sto zeli bez straha za posljedice.
I ja sam isti takav, jebem im rod i majku. Pokradose milijarde, posten covjek ne moze disati od jebenih fasista kriminalno-koruptivne prirode. Hitler nije bio lopov kao oni.
- SaraFina
#135 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
palermo wrote:ma to što pišeš se zove relativizacija....SaraFina wrote:
Jesam ja rekla kao insan, na prvoj stranici ove teme da ne pravite Samri reklamu? Očito je da želi biti prepoznatljiva, te ovom retorikom ložiti i usput na idućim izborima, kao "zaštitnica bošnjačkih nacionalnih interesa" biti izabrana. Ovako je dobila Semirovo mjesto kojeg se odrekao. I žena vidi priliku u ovim istupima. Šta bi još od mene kao čovjeka?
I ne pravi se da ne razumiješ kakve veze BL i RS imaju s ovim.
I ne nema nikakve veze sa BL i RS......
Ne zove se.
Relativizacija bi bilo da sam napisala i Karamatić iz HDZ-a je davao šovinjarske, zapaljive, prijeteće i bolesne izjave... Mnogo gore od Samrinih.
Ili i Rajko Vasić na svom ušljivom blogu svakodnevno piše po Dodikovoj naredbi i gore pizdarije. To bi bilo relativiziranje.
- Kikibombona
#136 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ja cu nositi avatar 'SDA' godinu dana ako osudi ovo malo faisticko govno - zastupnicu Samru.pustopoljina wrote:AKO/KAD to izostane, ONDA poistovjecuj.
Zasto je SDA stranacki bilten STAV Jovana Divjaka poistovjetio sa Drazom Mihailovicem a Pedju Kojovica sa cetnickim vojvodom?
...
SDA, kao svaka stranka, ima dobre i lose policajce. Jedni su zaduzeni za okupljanje vjerskih ekstremista, drugi za okupljanje sovinista, drugi furaju multi-kulti, treci pozivaju na logorizaciju homoseksualaca, cetvrti propagiraju ljudska prava itd.
Ne treba se praviti lud, SDA NIKAD, NIKAD, ali NIKAD, nije osudila fasizam u svojim redovima.
Ova samra se vazdigla.
Jos ne vidjeh da su ikada osudili fasiste u svojim redovima. Nadam se da hoce sada. Iskreno, najiskrenije, se nadam.
-
kakavdanakneiskustvu
#137 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Bloo wrote:A samo Bošnjaci mogu prigovarati BošnjacimaMaraschino wrote:Jos jedna da se kaze kako su Bosnjaci zli.
@Kiki, ohladi malo ziv bio.? Bome, sve dok se živi zajedno, ima da svi prigovaramo jedni drugima, Bošnjaci, Srbi, Hrvati, Bosanci, Česi, Svemirci ....
To ko kad Puhalo napiše status gdje proziva Srbe, ispod Bošnjaci svršavaju...a kad prozove Bošnjake, onda drvlje i kamenje, četnik vakav nakav...
- General War
#138 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Pa i Dodik ima SNSD bosnjake, ferceraju bez problema...i rado ce primiti jos kojeg da suti i dize rucice.palermo wrote:Ma ti imaš pravo da zaključuješ šta hoćeš, ali si naprimjer, mogao isto tako uzeti za patern i Bakir kada kaže da je neophodno u SDA dovesti i Srbe i Hrvate......ljudi obično uzimaju ono što žele od onoga što je ponuđeno, i to na osnovi unaprije utvrđenih stavova...General War wrote:..a ona je clan stranke koja ju je izabrala na tu poziciju...Sda bi se morala distancirati od nje, do tada zakljucak je sasvim opravdan.palermo wrote:
Čiji ? Samirin , naravno
- Maraschino
#139 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Pa sto kmecis nama ovdje, idi u stozer HDZ pa im saopsti zapazanja...ustvari, nemoj. Oni su vec posao odradili.Hafis wrote: Znači ako su ostali u Sarajevu automatski su stekli čin ''pro BiH''.
Ja poznajem likove ''hrvatskog imena'' koji nisu uspjeli na vrijeme ispaliti iz Sarajeva, i veoma su svjesni gdje su ostali. U većine su djeca već odavno vani, a njima se sad više i ne ide i nisu baš tako kako kažeš ''pro BiH'', ma što god to značilo u normalnom prijevodu...mada otprilike znam.- Dovoljno je da si protiv SNSD i HDZ i odmah si proBiH ćafir. Možeš i u SDA k'o Desnica nećeš prestati biti proBiH
Inače, osjeti da je biologija učinila svoje i u politici i da je knjiga spala na još samo par imena....za 5-6 godina ostat će samo sjećanje na proBiH sarajevske Srbe i Hrvate.
- pustopoljina
#140 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Avatari se ne vide.Kikibombona wrote:Ja cu nositi avatar 'SDA' godinu dana ako osudi ovo malo faisticko govno - zastupnicu Samru.pustopoljina wrote:AKO/KAD to izostane, ONDA poistovjecuj.
...
Ova samra se vazdigla.
Jos ne vidjeh da su ikada osudili fasiste u svojim redovima. Nadam se da hoce sada. Iskreno, najiskrenije, se nadam.
Pisi zelenom godinu dana.
Pravim screen shot
Last edited by pustopoljina on 23/05/2019 23:14, edited 1 time in total.
-
_Scarlett_
#141 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Jesi li sigurna?Bloo wrote: Bome, sve dok se živi zajedno, ima da svi prigovaramo jedni drugima, Bošnjaci, Srbi, Hrvati, Bosanci, Česi, Svemirci ....
Znaci meni uopste ne izgleda da se smatra da "svako ima pravo prigovarati drugima" cim je toliko neduzna recenica toliko napadnuta
Last edited by _Scarlett_ on 23/05/2019 23:15, edited 1 time in total.
- General War
#142 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ejs avatar, kad se ne vide avatari na forumu vec mjesec danaKikibombona wrote:Ja cu nositi avatar 'SDA' godinu dana ako osudi ovo malo faisticko govno - zastupnicu Samru.pustopoljina wrote:AKO/KAD to izostane, ONDA poistovjecuj.
...
Ova samra se vazdigla.
- SaraFina
#143 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
geralt wrote:
Nemoj me pogresno shvatiti, Sarajevo je jos uvijek bolje i tolerantnije i od Banjaluke i od zapadnog Mostara (da ne spominjem manja mjesta kao sto je Gacko, gdje te na ulazu u grad doceka bradata faca Draze Mihajlovica). Ali to moze i mora bolje.
Uvjek može i treba bolje. Uvjek. Ali porediti Sarajevo i BL je šizofreno. Porediti RS i FBiH također.
Pa RS je sjeverna Koreja i za nepodobne Srbe a ne Bošnjake i Hrvate.
- Maraschino
#144 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ne, nisam mislio tako.Bloo wrote:A samo Bošnjaci mogu prigovarati BošnjacimaMaraschino wrote:Jos jedna da se kaze kako su Bosnjaci zli.
@Kiki, ohladi malo ziv bio.? Bome, sve dok se živi zajedno, ima da svi prigovaramo jedni drugima, Bošnjaci, Srbi, Hrvati, Bosanci, Česi, Svemirci ....
Svakoga ko je los treba razapeti pa da mi je brat ali ovakve teme znamo cemu sluze.
-
palermo
#145 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
ne reče mi imaš li više od 21 godine....._Scarlett_ wrote: Ne, Palermo.
Ja govorim da Srbi iz RS-a velikom dijelom mrze Bosnu i Bosnjake.
To njih ne cini losim ljudima. Oni su proizvod svog drustva. Vecina cak ne mrzi "aktivno" nego vise pasivno, usputno. Ali ide duboko.
To nije neki "manji animozitet", nego duboka mrznja koja se manifestira kroz razne nacine. I ja sam, isto kao ti, mislila "ma aj to je sve zbog rata ba, na kraju krajeva svima nama je bitnije da imamo sta jesti, da se radi, da se ekonomija poboljsa". Situacija jednostavno nije takva u RS-u. Niti je mrznja nastala zbog ovog zadnjeg rata niti ce nestati ako Pedja Kojovic dobija vlast u drzavi.
Niti, ma koliko god se Bosnjaci trudili da tvrde suprotno, Bosnjaci gaje isti nivo animoziteta prema Srbima kao Srbi prema njima. Meni je zanimljivo da svi koji to tvrde su Bosnjaci koji nisu iz RS ili nisu nikada zivjeli tamo.
i nije mi jasno šta želiš reći ovim postom.....da smo neprijatelji, pa naravno da smo, ne kao ljudi, ličnosti nego kao pripadnici različitih svjetonazora, različitih državnih ideologija.....ali te to opet ne spriječava da budeš čojek a ne govno....
POšto ja , nažalost, imam više od 21 godine,ja ti mogu reći da su meni u ratu najviše pomogli oni koji su bili moji najzagriženiji svjetonazorski i državno ideološki protivnici.....ali nisu bili govna.....
Dakle, da se vratimo na srž priče, Samira je govno i ne samo što je govno, nego je i vrlo nepristojna.....a sve ostalo je samo puka relativizacija
- pustopoljina
#146 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Vjerujem da si je nevino mislila. To da._Scarlett_ wrote:Jesi li sigurna?Bloo wrote: Bome, sve dok se živi zajedno, ima da svi prigovaramo jedni drugima, Bošnjaci, Srbi, Hrvati, Bosanci, Česi, Svemirci ....Ja sam rekla da su vecina Srba i Hrvata fini ljudi a forumska PC policija dosla po mene kao da sam rekla da su gamad koju treba istrijebiti
Znaci meni uopste ne izgleda da se smatra da "svako ima pravo prigovarati drugima" cim je toliko neduzna recenica toliko napadnuta
- Kikibombona
#147 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Sredit ce Cmoljo.pustopoljina wrote:Avatari se ne vide.
Sumnjam da ce SDA seljacici osuditi zastupnicu Samru.
Stavise, mislim da se velika vecina slaze sa njom.
Iskreno se nadam da grijesim, ali me iskustvo i znanje o njima uvjerava u suprotno.
- SaraFina
#148 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Maraschino wrote:Jos jedna da se kaze kako su Bosnjaci zli.
Opskurni portal + opskurni novinar. Nigdje veze.
-
Hafis
#149 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Nema to veze sa tvojom tvrdnjom.Kikibombona wrote:Ja upravo otresao par piva sa cistim Hrvatom, po ocu i majci, vjernikom katolikom, izrazito pro-BiH orjentisanim. Prezire HDZ i SDA iz dna duse. Vidis vatru u ocima kada govori o njima.Hafis wrote:Veoma mali broj Srba i Hrvata koji žive van Sarajeva može zaslužiti orden ''proBiH''. Bit će da je have.
I nije pizda, otvoreno proziva SDA i HDZ fundamentaliste i fasiste. Ima ga, kao od brda odvaljen, moze reci sto zeli bez straha za posljedice.
I ja sam isti takav, jebem im rod i majku. Pokradose milijarde, posten covjek ne moze disati od jebenih fasista kriminalno-koruptivne prirode. Hitler nije bio lopov kao oni.
U prvom postu si samo mjesto nečijeg boravka poistovjetio s nkakvim ekdstrapatriotskim kvalitetama.
Vidiš, ja poznajem također nekoliko sarajevskih Hrvata. Veoma bi se iznenadio bi se kada bi ih čuo kada se otvoreno progovore što ih tišti (normalno, izuzimajući svakodnevne stvari koje tište i sve druge ljude).
Da budem otvoren: ipak je meni lakše biti Hrvat u Mostaru nego njemu u Sarajevu , ma koliko on bio ''proBiaH'' a ja ustaša.
Da opet ponovim - za najviše deset godina, to će sve biti svedeno na folklornu skupinu.
Ja prvi ne bih mogao živjeti u Sarajevu, a da si me to pitao prije 30 godina pristao bih bez oklijevanja.
- SaraFina
#150 Re: Alijini Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Kikibombona wrote:Sredit ce Cmoljo.pustopoljina wrote:Avatari se ne vide.![]()
Sumnjam da ce SDA seljacici osuditi zastupnicu Samru.
Stavise, mislim da se velika vecina slaze sa njom.
Iskreno se nadam da grijesim, ali me iskustvo i znanje o njima uvjerava u suprotno.
Pa ne predstavlja SDA sve Bošnjake u FBiH pa da je to sad neka važna stavka. Mislim ta njihova osuda.
Koliko su dobili procentualno glasova svojih uhljeba ( koji glasaju za sopstvenu egzistenciju) toliko predstavljaju i ljudi. Dovoljno jasno?