Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HAVANA

#126 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by HAVANA »

Tesko je to docarati pisanom rijeci. :D
GarfieldLover

#128 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by GarfieldLover »

P308 wrote:A sta je bilo na slici, nisam u toku? :D
To ne zna ni vlasnik :lol: :lol: :lol:
Gomila...nečega...vjerovatno skupljano proteklih 20-ak godina :-D
MensurM

#129 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by MensurM »

sime_cipol wrote:Poznanik kupio stan na Mejtasu, 2soban, 55-60 m², platio ga oko 150k KM prije 10ak godina.
Izdaje ga kao apartman, 80€ dan. Uz 100 dana godišnje izdavanja, na nuli za 10 godina.
Nudili mu 1000 KM mjesecno kirije, nece ni da čuje :D
Poznanik ti je opalio šuplju. Čuj 80 eura :lol: čuj milja kirije
HAVANA

#130 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by HAVANA »

Bolje onda ovde potrosit jos 100 milja i napravit kako treba.I fasadu i krov....Raspored greda,tavanske prostorije i eto 100m2 salom. :mastakazes:

https://www.olx.ba/artikal/30274751/tim ... m-tavanom/
Dori

#131 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by Dori »

HAVANA wrote:Suze me zalise :lol: Cetvrta slika ce ga izdati odma.Mada i ostale su mrak.I cijena,i sve.

https://www.olx.ba/artikal/30120828/my- ... ja-197-m2/
Steta sto skidose najbolju sliku :lol:
HAVANA

#132 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by HAVANA »

Vratite nam sliku! :twisted:
patriota.sila

#133 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by patriota.sila »

Pitanje za @tempuser

hajde mi ovo objasni. Isti stan na dvije razlicite agencije i razlicite cijene.

179k https://www.olx.ba/artikal/32101079/fun ... ijin-dvor/
175k https://www.olx.ba/artikal/30176770/ada ... ijin-dvor/

Kako sad to ? Vlasnici pumpaju cijene , je li ? ili Agencije ?
Za 160k ovaj stan ode glat a i nize kad se dodje direkt do vlasnika...i to bez pregovora i spustanja cijene.
Ovakvih je primjera more na piku...
Dori

#134 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by Dori »

Ali zasto ljudi ne srede stan bar malo za oglase? :-|
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#135 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by _BataZiv_0809 »

Logovan wrote:
HAVANA wrote:Suze me zalise :lol: Cetvrta slika ce ga izdati odma.Mada i ostale su mrak.I cijena,i sve.

https://www.olx.ba/artikal/30120828/my- ... ja-197-m2/
Daj ba šta je ovo, je l' se ovo neko zajebava ili šta... :lol:
Smrdi preko slika.
pustopoljina

#136 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by pustopoljina »

Dori wrote:Ali zasto ljudi ne srede stan bar malo za oglase? :-|
Vjerojatno ima podstanare, koji su "sredili malo"
Haris.ba

#137 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by Haris.ba »

patriota.sila wrote:Pitanje za @tempuser

Za 160k ovaj stan ode glat a i nize kad se dodje direkt do vlasnika...i to bez pregovora i spustanja cijene.
Prva cijena objavljena 06.2018, druga agencija stavila 12.2018. sa 4 milje manje. U čemu je problem?

Problem je jedino što prva agencija ga nije skinula.

Svaka agencija digne cijenu od one za koju će stan otići. Jer je takvo tržište, takvi kupci. Hoće većina kupaca da skine nekoliko hiljada. I onda se izađe na cijenu koja je manja. Psihologija takva. Stari trgovački fazon. Naš narod voli takvo cjenkanje, a i očekuje.
patriota.sila

#138 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by patriota.sila »

Mogle su se dogovoriti i dici na 189k.
Treba udruzenje ovih agencija osnovat i pumpat cijene tako... :D
Haris.ba

#139 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by Haris.ba »

patriota.sila wrote:Mogle su se dogovoriti i dici na 189k.
Treba udruzenje ovih agencija osnovat i pumpat cijene tako... :D
Pa interes agencija jeste da pumpaju cijene, ali nismo mi tržište gdje agencije kolo vode.

Ipak na kraju vlasnik nekretnine odlučuje.

Ima jedna agencija prodaje garažu godinama. Tražio vlasnik 12 milja, agencija pukla 14 cijenu. I nije agencija kriva što se ne prodaje. Vlasnik se vjenčao sa garažom, a ona vrijedi maksimalno 8 milja (za tu cifru idu garaže u tom rejonu). Ima dosta ljudi koji imaju neku cifru u glavi kojom rješavaju neke svoje probleme. Nema poreza na nekretnine, režije su relativno male. Nekretnine se mogu kiseliti godinama. Takvo tržište
patriota.sila

#140 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by patriota.sila »

Ima jos i to da jedan vlasnik otvori više agencija a sve u cilju pumpanja cijena i zastupljenosti na piku....
tempuser

#141 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by tempuser »

patriota.sila wrote:Pitanje za @tempuser

Ako vlasnik odredi "koliko je njegovo" agencija ce podici cijenu za svoju provoziju, sto skuplje prodaju stan to je njima veca provizija, a istovremeno ostavljaju prostora za spustanje cijene. Svaka agencija taj prostor za spustanje odredjuje za sebe, otud i razlike, a stan ces u punom dogovorenom iznosu platiti vlasniku.
Koliko ja znam, procenat koji uzimaju agencije je 2-3%, sto znaci da ce na 175k KM vlasnik dobiti min 170k KM.
Da ne ulazimo u to kakvi ce penali biti ako ti agencija pokaze stan, a ti cijenu i kupovinu zakljucis direktno sa vlasnikom, sad ja tebe pitam, kako si toliko siguran da ce ovaj stan otici za 160k KM bez pregovora i spustanja cijene??? Vec pricao sa vlasnikom, vidovitom Dzemilom?
Haris.ba

#142 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by Haris.ba »

patriota.sila wrote:Ima jos i to da jedan vlasnik otvori više agencija a sve u cilju pumpanja cijena i zastupljenosti na piku....
Vlasnik pumpa cijenu da proda za vise love?

Ja sam osupnut takvim vlasnicima. Lijepi samoupravni socijalizam i stanarsko pravo.

P.S.
Ja nisam napisao da ce stan otici za 160. Vec nekoliko hiljada manje od trazene cijene. Folklor je staviti malo vecu cijenu od one sa kojom ce se biti zadovoljan.

Drugi kolega forumas je napisao da stan vrijedi 160. Ne znam. Vrijedi za koliko se proda. Ni manje, ni vise.
Blixen

#143 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by Blixen »

focko wrote:agencije dobro dodju da se dodje do vlasnika .... kad te agencija uvede u stan, ti lagano dogovoris sa vlasnikom da cete to zavrsiti mimo agencije ... cuj 3%, da im dam cunu 3%.
fochak :D :D :D
Blixen

#144 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by Blixen »

tempuser wrote:
W0rM wrote:
HAVANA wrote: Apsolutno me ne zanima ko ga prodaje ako meni klikne u glavi da je to to.Sasvim normalna stvar da ljudi uzmu 3%.Ima tu posla.
Super drug kad imas, svaka cast, ja sam samo iznio mmisljenje kako sam ja uradio. Naravno da ima oko toga posla, ok je sto uzmu procenat, ono sto ne ide na ruku prosjecnom BH gradjaninu/kupcu je sto nafuraju vlasnike da 50m2 na Grbavici vrijedi 144k. Znaci da je stan iz naucne fantastike ne vrijedi toliko (opet moje misljenje) naravno, sve je do trzista ponuda-potraznja koja nije u ovom trenutku takva da se na ove plate formiraju ove cijne, pa nismo mi velegrad od 3 miliona dusa pa da to bude cijena stana.
Ja sam 2 stana kupio/prodao preko agencije.
1. Cijenu stana odredjuje vlasni, agencija tu moze samo da sugerise.
2. Proviziju agenciji isplacuje prodavac tako da je kupcu svejedno da li ga za istu cijenu kupuje direktno ili preko agencije.
ne konta to bosnjanin dobri :D :D :D nije IQ dobacio do tog nivoa
bosnjaninu je najbitnije da zaobidje agenciju
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#145 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by sime_cipol »

Preko agencija prodaju ljudi koji imaju obaveza, koji se ne mogu natezati sa gledaocima stanova i izlaziti s posla u po dana da bi pokazali stan potencijalnom kupcu i tako danas 2-3x
Ja sam kupio stan preko agencije. Bila oglasena jedna cijena, pitao zenu iz agencije koja je zadnja, da se ne natezemo previse. Vlasnik rekao cijenu, ja ponudio 5000 manje, on spustio jos 3000, nasli se na cijeni koja obojici odgovara i zaključili posao.
Zena iz agencije zaradila 3% koje joj je isplatio prethodni vlasnik.
starii

#146 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by starii »

neki dan taman da kupim stan i dogovorim cijenu, uzmem izvadak iz grunta odem kod notara da sve provjeri, odem u banku da kredit dogovorim kad zove lik iz agencije i kaze imaju kupca koji nudi više da li bi ja ponudio više od njega... tolika neozbiljnost, sve dogovoris i oni bi sad da ko da više za stan....sve hoštapleraj...e jesam ga sočno u tri p.m. poslao :D
HAVANA

#147 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by HAVANA »

Al to je tako.Meni neki dan izbise bezveze 5000 km vise za neku zemlju.Dugo se prodaje,cekalo se na par strana da padne cijena,ja ponudio konkretno,eto komsije...Sreca nazvao me iz agencije...Zavisi ti to od predmeta prodaje.Dese se takve stvari kad je nesto interesantno.Naravno ima i petljavina...Moras ih prepoznati.I meni se davno desilo kad smo sebi stan trazili.Objavili oglas ko danas,metalka grbavica.Ja otisao i pristao odma na cijenu.Dogovorili sutra za kaparu.Zove ovaj navece, jao izvinite ludilo! Na kraju balade prodan 15000 vise nego je bio oglasen. :-) Naravno ne meni,nesta mi pravo krivo bilo.A realno, vrijedio je.Nista,pici dalje.
patriota.sila

#148 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by patriota.sila »

@tempuser - ne razumijes se. Necu vise diskutovati s tobom.

Fazon je sto mozda stotinjak ljudi mozda manje mozda vise u Sa potrazuje stan vec mjesecima ili godinama. Svi postojeci stanovi na prodaju u rangu od 100-120k su godinama na piku jer imaju neke abnormalne mane zbog kojih se i prodaju.
Eh sad kad izadje neki novi oglas na piku i normalan stan bez nekih mana, srednji sprat,lift,lijep raspored,lokacija itd onda tih stotinjak potencijalnih kupaca LETE i nadmeću se doslovno. To agenti znaju dok vide stan i odmah ga zacijene vise nego sto mozda vrijedi. Ali uredu je sve to. Borba je u svakom slucaju u ovim teskim vremenima. Za mene 3 % od iznosa vrijednosti stana je mnogo i na sve nacine uz prethodno izvinjenje cu nastojati da izbijem agenciju bilo to sa IQ nivoom ili ne,to je sasvim normalna stvar. Mislim par puta sam to vec uspio bez ikakvih problema uz volju vlasnika naravno.
@tempuser se drzi nakog ugovora kao svetog pisma. Kako postoje penali,tuzbe itd.
@tempuser - nemam zaista nista protiv tebe, ali moraš još učiti. Tvoje zastite su prevazidjenje. Ne razumijes se.
tempuser

#149 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by tempuser »

Nek se ti razumijes! :lol:
gidra

#150 Re: Zanimljivi stanovi na prodaju sa pik-a. Nasmijmo se malo

Post by gidra »

starii wrote:neki dan taman da kupim stan i dogovorim cijenu, uzmem izvadak iz grunta odem kod notara da sve provjeri, odem u banku da kredit dogovorim kad zove lik iz agencije i kaze imaju kupca koji nudi više da li bi ja ponudio više od njega... tolika neozbiljnost, sve dogovoris i oni bi sad da ko da više za stan....sve hoštapleraj...e jesam ga sočno u tri p.m. poslao :D
jesi platio rezervaciju agenciji?
Ili dao kaparu kupcu?
Post Reply