Šri Lanka - teroristički napadi

Post Reply
salik79

#126 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by salik79 »

Bodkin wrote:Znaci cia i jevreji. Pretpostavljam cia i jevreji krivi i za NZ?
Ne postoji znak jednakosti izmedju jevreja i cionista. Nije da se ne trude nametnuti ga.

Sva ta mraka, uglavnom, bude obradjena od strane obavjestajaca. Zapamti da je i Bin Laden bio CIAin covjek na terenu. Iza svakog od ovih napada stoji ogromna logistika.

Dakle, neko toj mraki pruza kako novcanu, tako i materijalno-tehnicku podrsku.
aldinjo

#127 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by aldinjo »

Grean wrote:Vehabizam je najvece zlo za muslimane.

Legitimno nezadovoljstvo i borba protiv obespravljenosti od Kine, preko Afganistana, Indije, Cecenije pa i BiH koriste da se etabliraju i kanalisu to nezadovoljstvo.

Treba samo vidjeti koliko su kostali Ceceniju, sa Dudajevim su bili skoro slobodni, imali simpatije svijeta i onda idu teroristicki napadi u Dagestanu, opravdanje Putinu da poravna Grozni i porobi zemlju. Vehabijski element je doprinjeo i da svijet okrene glavu.

Nadati se jedino da ce tom pustinjskom nazovi Islamu presusiti ti izvori nekad.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :run:
aldinjo

#128 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by aldinjo »

salik79 wrote:

Legitimno nezadovoljstvo i borba protiv obespravljenosti od Kine, preko Afganistana, Indije, Cecenije pa i BiH koriste da se etabliraju i kanalisu to nezadovoljstvo.

Treba samo vidjeti koliko su kostali Ceceniju, sa Dudajevim su bili skoro slobodni, imali simpatije svijeta i onda idu teroristicki napadi u Dagestanu, opravdanje Putinu da poravna Grozni i porobi zemlju. Vehabijski element je doprinjeo i da svijet okrene glavu.

Drago mi je da si ovo uvidio. :thumbup:
A vidi šije istomišljenika jest mu drago. :lol:
sumirprimus

#129 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by sumirprimus »

i haj se ti sad stavi u kozu vanzemaljaca. napredna civilizacija i gleda odozgo sta radimo. pa ko bi nam se javio jebte :-)
AleksoMKD

#130 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by AleksoMKD »

sumirprimus wrote:i haj se ti sad stavi u kozu vanzemaljaca. napredna civilizacija i gleda odozgo sta radimo. pa ko bi nam se javio jebte :-)
Zakljucavaju vrata na letecim tanjirima dok lete pokraj zemlje :D
zagortenej

#131 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by zagortenej »

IDIL preuzeo odgovornost za bombaške napade u Šri Lanki

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/idil ... /190423071
sumirprimus

#132 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by sumirprimus »

pa brate zamisli jos hocemo naprednu tehnoglojiu warp i to da raznosimo civilizacije po galaksiji bog te. citavo vrijeme filmovi o stransim vanzemaljcima a izgleda bi mi bili glavni negativci :-) :D
AleksoMKD

#133 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by AleksoMKD »

sumirprimus wrote:pa brate zamisli jos hocemo naprednu tehnoglojiu warp i to da raznosimo civilizacije po galaksiji bog te. citavo vrijeme filmovi o stransim vanzemaljcima a izgleda bi mi bili glavni negativci :-) :D
Kladim se da kad stignemo do neke odredjene tocke u svemiru ceka granica sa strogom kontrolom :D
dječak sa šibicama

#134 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by dječak sa šibicama »

klasicni cionista

(vodja ovih islamista sa Sri Lanke, op.a.)
jeza u ledja

#135 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote:
Bodkin wrote:Znaci cia i jevreji. Pretpostavljam cia i jevreji krivi i za NZ?
Ne postoji znak jednakosti izmedju jevreja i cionista. Nije da se ne trude nametnuti ga.
Ali zato kad tebi i slicnima odgovara rado postavljate random liste imena jevreja na uticajnim pozicijama - kao "dokaz" za njihove politicke pozicije.

Naravno da postoji znak jednakosti - i to u vasim glavama. Postoje samo izuzeci od tog pravila.
Novak20

#136 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Novak20 »

Antifašističke Vijesti.ba, začudo, još nisu objavile ovu vijest da je ISIL preuzeo odgovornost za uskršnji masakr u Šri Lanki.

https://www.dnevnik.ba/dogadaji/isil-ob ... -sri-lanke

Image
Islamska država preuzela je odgovornost za bombaške napade na Šri Lanki u kojima je na Uskrs ubijeno najmanje 320 ljudi, objavio je Amaq, novinska agencija te terorističke organizacije, ne navodeći dokaze za tu tvrdnju.

Amaq je kasnije tijekom dana objavio i fotografiju osmorice muškaraca za koje tvrde da su teroristi koji su izveli napade u crkvama i hotelima. Uz fotografiju su objavili i navodna imena sedmorice napadača te opisali koji je od njih sudjelovao u kojem napadu. Također navode kako se jedan od njih sukobio s policijom i ubio trojicu policajaca.

Osim fotografije objavili su i snimku na kojoj se vidi kako se muškarci s fotografije zaklinju na vjernost kalifatu i vođi Abu Bakr al-Baghdadiju te uzvikuju "Allahu akbar", prenosi Index.hr.
Banksy

#137 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Banksy »

Image
Image

U koordiniranim terorističkim napadima na crkve i hotele u Šri Lanki poginula je najmanje 321 osoba, od toga 45 djece, a više od 500 ih je ranjeno.

Lincoln-Burrows

#138 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Lincoln-Burrows »

Islamska država preuzela je odgovornost za bombaške napade na Šri Lanki u kojima je na Uskrs ubijeno najmanje 320 ljudi, objavio je Amaq
Mislim koliki psihopata moraš biti da otvoreno preuzmeš odgovornost za ubijanje nevinih ljudi.
To me malo kopka da preispitam takve vijesti bar sam sa sobom.

Radi se o psihopatima bez daljnjeg, samo je pitanje kome će se javno zalijepiti etiketa.
Sanjarko

#139 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Sanjarko »

Sta rece neki zvanicnik sa Sri Lanke: Mislim da su povezani sa Hamasom, Hezbolahom i ISIL-om.

Na Novoj na vijestima bilo. Da ne ispadne da lazem da je to rekao.

Gdje on u PM vidi vezu izmedzu ovih pobrojanih od strane njega.
karanana

#140 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by karanana »

cudno. recimo budisti izvrsili haman pa genocid ili mozda i jeste genocid nad muslimanima u susjednoj burmi/mijanmaru, a oni se nasli svetiti sri lankaskim katolicima za novi zeland i 50 ubijenih od strane bijelog glavonje koji bi vjerovatno izroko i te sri lankaske katolike jer su smedji.
i tako pored hrpe budista u toj drzavi, pored burme koja je preko puta oni tude nasli da bombarduju crkve. ne kazem da su mjesto crkve trebali uletiti u budisticki samostan ili nesto, ali mi cudno. ja bi drugacije izabrao.
mada mozda kontaju, ako utuku budiste, muslimani su bas bas najebali. a ovako ako utuku katolike kontaju mozda nece biti odmazda budisticke vecine. mada isto tako sumnjam da su toliko pametni kao ja da tako razmisljaju i da ih vjerovatno zaboli kita i da dodje do eventualne odmazde nad muslimanskim puchanstvom u sri lanci ili negdje u okolini.
Last edited by karanana on 23/04/2019 21:53, edited 1 time in total.
harač

#141 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by harač »

ma kakve "psihopate" i "luđaci"?! takvi se ne kažnjavaju, već liječe. ovdje nema mjesta za liječenje već za istrebljenje
jeza u ledja

#142 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by jeza u ledja »

karanana wrote: mada mozda kontaju, ako utuku budiste, muslimani su bas bas najebali. a ovako ako utuku katolike kontaju mozda nece biti odmazda budisticke vecine.
Plus sto znaju da ce mediji na Zapadu vise kukati kad se bude pricalo o krscanskim zrtvama.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#143 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Challenger_ »

sumirprimus wrote:pa brate zamisli jos hocemo naprednu tehnoglojiu warp i to da raznosimo civilizacije po galaksiji bog te. citavo vrijeme filmovi o stransim vanzemaljcima a izgleda bi mi bili glavni negativci :-) :D
Ko to "mi"? ISIL su oni koji mu pripadaju organizaciono, ideološki, logistički. Oni koji čine ili su propustili učiniti. Nije svijet ološ iz ISIL-a i operacije :arrow: Gladio B.

Za*ebi taj plural, ogromna većina svijeta sa tim nema ništa.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#144 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Challenger_ »

dječak sa šibicama wrote:klasicni cionista
Visokomanipulativan pavijan, kakve su koristili od Afganistana preko Rusije (Čečenija. Dagestan, Beslan, Moskva) do Iraka, Libije i Sirije.
Grean

#145 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Grean »

salik79 wrote:
Grean wrote:
salik79 wrote:
Drago mi je da si ovo uvidio. :thumbup:
Nisam nikad tvrdio suprotno s tim da to ne mijenja moj pogled na Asada i pobunu koju je sunitska vecina (ne vehabijska vec sunitska) napravila kontra povlastene kaste.

Vehabizam je pobunu iskoristio kao u ostalom i sve prethodno pobrojane ali to ne cini pobunu manje legitimnom.
Cuj "sunitska vecina"? Sunitska vecina zivi na podrucju pod "Asadovom kontrolom", a u redovima SAA je preko 70% sunita.

Nego, ja sam se referisao na tvoje nekadasnje vidjenje Isila kao "zastitnika sunita", sto je apsurd samo po sebi. Zastitnika bilo koga, a kamoli sunita.
To je bila tvoja interpretacija.

Ja sam rekao da su u nevolji, pritisnuti nasiljem siita u Iraku npr ti suniti vidjeli spas i izlaz u ISIL-u. Kad te tlace udruzio bi se i sa crnim djavolom i upravo su te situacije gdje vehabijski sektaski kapital nalazi plodno tlo.

A sto se Asada tice, neka odstupi malo pa neka tom vecinom vlada neki sunit za promjenu.
Point.

#146 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Point. »

aldinjo wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :run:
E nek si se ti javio, uljepšaš mi dan čim vidim da si nešto napisao, znam da je još jedan biser u nizu. :lol: :lol: :run:
salik79

#147 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by salik79 »

Grean wrote:
salik79 wrote:
Grean wrote:
Nisam nikad tvrdio suprotno s tim da to ne mijenja moj pogled na Asada i pobunu koju je sunitska vecina (ne vehabijska vec sunitska) napravila kontra povlastene kaste.

Vehabizam je pobunu iskoristio kao u ostalom i sve prethodno pobrojane ali to ne cini pobunu manje legitimnom.
Cuj "sunitska vecina"? Sunitska vecina zivi na podrucju pod "Asadovom kontrolom", a u redovima SAA je preko 70% sunita.

Nego, ja sam se referisao na tvoje nekadasnje vidjenje Isila kao "zastitnika sunita", sto je apsurd samo po sebi. Zastitnika bilo koga, a kamoli sunita.
To je bila tvoja interpretacija.

Ja sam rekao da su u nevolji, pritisnuti nasiljem siita u Iraku npr ti suniti vidjeli spas i izlaz u ISIL-u. Kad te tlace udruzio bi se i sa crnim djavolom i upravo su te situacije gdje vehabijski sektaski kapital nalazi plodno tlo.

A sto se Asada tice, neka odstupi malo pa neka tom vecinom vlada neki sunit za promjenu.
Kako ces se "udruziti s crnim djavolom", kada te taj crni djavo tekfiri, kolje i ubija, ako iole odstupas od njihovog "svjetonazora", tacnije agende?! Da li si ti svjestan koliko su ti crni djavoli u vidu Isila, Al-Kaida&co pobili sunita i njihovih najuglednijih predstavnika i alima? Ocito, nisi. A taj crni djavo samo odradjuje ono za sta je placen i indoktriniran, a to je ovo (od 1:00):

Zato je jos u augustu 2014, kada je Isil bio u punom zamahu i prijetio da "poklopi" cijeli Irak, potpuno svjestan opasnosti kojoj se izlaze, javno nastupio i jedan od najuglednijih irackih sunitskih alima (dugogodisnji dekan Fakulteta serijatskih nauka u Bagdadu), porijeklom iz Anbar provincije, Ahmed el Kubeisi i objasnio o cemu je rijec (i kada je u pitanju Isil i Al-Kaida) :

Uz njega je bila sva sunitska elita Iraka (koju ovi crni do tada nisu uspjeli da pobiju), od muftije Halida el Mule, do velikog muftije (pandan instituciji reisa) Mehdija el Sumejdija, koji je, inace, i jedan od vrhovnih emira/komandanata irackog Hasd el Shabija, do istaknutih vodja sunitskih plemena.

Pregledaj nekada:

Uglavnom, najvece zlo koje je moglo da se pojavi medju muslimanima nikako nije moglo biti i njihov "zastitnik". Tamam da je naopako.
zagortenej

#148 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by zagortenej »

Porastao broj mrtvih u napadima na Šri Lanki, predložena zabrana nikaba
Zamjenik ministra obrane izjavio je na konferenciji za medije i kako je jedna od devet bombaša u napadima bila žena.

Ashu Marasinghe, zastupnik u parlamentu Šri Lanke jučer je zatražio od parlamenta da uvede zabranu nikaba, burke i svih ostalih vjerskih pokrivala za lice.Rekao je kako smatra kako se njima ruši nacionalna sigurnost jer otežavaju identifikaciju ljudi.
Dodao je i kako takva pokrivala nisu tradicionalna u zajednicama muslimana na Šri Lanki. Ne zna se kada će se raspravljati o njegovom prijedlogu.
Za CNN je izjavio kako poštuje sve religije i vjersku slobodu, ali kako ovaj problem treba promatrati i iz drugog ugla.
„Po prvi put se suočavamo s međunarodnim terorizmom na Šri Lanki, a pokrivanje lica je sigurnosni problem“, rekao je dodavši kako neki restorani i hoteli već traže od gostiju da maknu burke i nikabe te kako to nije dobro za društvenu harmoniju."
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/sv ... aba/334522
Bodkin

#149 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by Bodkin »

Gdje se pojave ovi sa sirije, tema ode u pm
AlenK

#150 Re: Šri Lanka - teroristički napadi

Post by AlenK »

Majku li vam sotonisticku zelenu... vi ste nasi Luciferi majku vam usranu.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... ent_filter
Post Reply